FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Mi ne trebamo gledati kako drugi igraju, niti da li ce ili nece drugi kiksati. Jesmo danas pobjedili, ali mi lose igramo to cinjenica. U prvom poluvremenu smo imali ciste sanse za 2:0 koje nismo iskoristili, onda na kraju vadi se jedva.
Ova ekipa Veleza je bila spremna za pet komada a mi smo jedva pobjedili. Napadaca nemamo, Stokic je razocarenje. Lijevi bek los, jako los. Bice teska sezona pred nama. Pojacanja mozda treba traziti.
Ova ekipa Veleza je bila spremna za pet komada a mi smo jedva pobjedili. Napadaca nemamo, Stokic je razocarenje. Lijevi bek los, jako los. Bice teska sezona pred nama. Pojacanja mozda treba traziti.
Mladenovic bi vecinu utakmica placuci zavrsavao da mu nije Kokota, mozda nije 'majstor' kao Thiago, al ima ono sto svakoj ekipi treba, a ko god se razumije u fudbal to moze primjetiti, u drugu ruku se slazem sa piletom cini mi se, da treba pravo krilo da bi bili 20% opasniji, neko tipa Djelmic jer on radi u oba pravca i pravi je igrac..
pozz

[youtube][/youtube]
vedran -više nego solidan kod gola nije ništa mogao
mladenović-u defanzivi solidan u ofanzivii ga nema nikako ko da je minirano preko centra
memija-dosta dobar ali može on puno bolje
kosorić -stadardno dobar ali je napravio glupost kod isključenja
bogdanović-odličan
blagojević-najaće pojačanje u zadnjih pet godina,neumoran svaka čast
dželmić-opasan po gol,trči,ganja respekt
sadiković-dosta se trudi,puno je napredovao u odnosu na prošlu sezonu mada se vidi da ga je stigao umor
kokot-brzo se potroši ali oda nešto vidi u njemu što mi ne vidimo
amir-danas srednja žalost malo ga je povreda omela a za njega nema zime
stokić-bez motiva,trom,nespreman valjda će brzo pokazati zašto je doveden
brazilac-lud ko struja
beganović-mora bolje
mladenović-u defanzivi solidan u ofanzivii ga nema nikako ko da je minirano preko centra
memija-dosta dobar ali može on puno bolje
kosorić -stadardno dobar ali je napravio glupost kod isključenja
bogdanović-odličan
blagojević-najaće pojačanje u zadnjih pet godina,neumoran svaka čast
dželmić-opasan po gol,trči,ganja respekt
sadiković-dosta se trudi,puno je napredovao u odnosu na prošlu sezonu mada se vidi da ga je stigao umor
kokot-brzo se potroši ali oda nešto vidi u njemu što mi ne vidimo
amir-danas srednja žalost malo ga je povreda omela a za njega nema zime
stokić-bez motiva,trom,nespreman valjda će brzo pokazati zašto je doveden
brazilac-lud ko struja
beganović-mora bolje
Odina taktika nakon primljenog gola je dati loptu Thiagu a ostali neka trče u šesnaesterac 

Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !
- storm_raider
- Kontakt:
Gledao sam utakmicu sa sjevera. Lokomotiva je strasna i kada zahuci sa onom parom prvi su me trnci prosli. Jug rastrkan na pocetku utakmice i veoma ruzna slika, sa sjevera to stvarno izgleda sablasno. Onda akcija iz udzbenika i Kokotov rutinski gol. Zabise nam taj gol, i Kosoric dobi crveni karton, a onda nesto sto cu pamtiti cijeli svoj zivot. Jedan od najemotivnijih trenutaka otkad sam na Grbavici, a dugo sam tu i bilo ih je stvarno dosta. Raja su onako polu-spontano pocela da trce sa lijeve i desne strane juga ka sredini i cijeli sjever je ustao i spontano poceo da aplaudira. Ljudi su bili u nevjerici, a onda je pocelo "Grbavice, rano ljuta", "Jug, jug", "ljubavi sto te rodi...". Tada su me drugi trnci prosli.Ludilo na stadionu, ludilo na terenu, igraci su poceli da igraju sa velikim vjetrom u ledja i stvarno se vidi koliko taj jug znaci Zelji i koliko je uvijek znacio. Ekspresno smo zabili gol, uz vrhunsko primanje i prodor Tiaga. Djelmic na mjestu, nagradjen za svu trku. Tiago je veliki talenat, ali nije kompletan igrac. Ne vraca se nazad nikako, a to samo Messi danas moze. Nadam se da ce poraditi na tome. Nepredvidiv, igra za raju, a i konkretan je, sto me cudi od jednog Brazilca. Po svemu ostalom, pogotovo kontroli lopte - ma pravi Brazilac. Lokomotiva je grmila, tim je sikljao, a Zeljkan je jurisao ka novoj pobjedi.
To je taj Zeljo, od zadnje 3 utakmice - 3 trilera. Radnicki, tesko, samostalno i sa sretnim krajem. Ne mozes da ga ne volis, dzaba sve. Jos jednom svaka cast toj raji na jugu i onom ujedinjenju, strasno emotivan trenutak i valjda su shvatili da bez toga nema ni Zelje kakvog svi volimo. Navijanje nije stalo sve do kraja utakmice i lijepo je vidjeti to sve. Kritika samo za nekog jablana sto je zapalio baklju, ali hajde brzo ju je i ugasio.
Takodjer, ja ne mogu da shvatim mentalitet tih 4-5 ljudi koji su stalno na sjeveru i nikad im nista ne valja. Doslo mi je (opet) da ustanem i saspem sve u lice ovom jednom, nakon sto smo vodili 1:0 i on psuje malom Dadi sto nije lobovao golmana u onoj situaciji. Djeca su to, treba im podrsku dati maksimalnu. Eto Kerim je danas fulio zicer i generalno je u losoj formi, ali se trudi, dres je stalno natopljen znojem i veliki je sportista. Sve dok je tako, moju podrsku ce imati. I ne samo on, vec svi. Jocu treba cekati..., ebi ga, van forme je totalno.
To je taj Zeljo.. triler stalno, nekada tuzan, vise sretan, ali ga voliti moras. Evo sada me ponovo trnci prolaze...
To je taj Zeljo, od zadnje 3 utakmice - 3 trilera. Radnicki, tesko, samostalno i sa sretnim krajem. Ne mozes da ga ne volis, dzaba sve. Jos jednom svaka cast toj raji na jugu i onom ujedinjenju, strasno emotivan trenutak i valjda su shvatili da bez toga nema ni Zelje kakvog svi volimo. Navijanje nije stalo sve do kraja utakmice i lijepo je vidjeti to sve. Kritika samo za nekog jablana sto je zapalio baklju, ali hajde brzo ju je i ugasio.
Takodjer, ja ne mogu da shvatim mentalitet tih 4-5 ljudi koji su stalno na sjeveru i nikad im nista ne valja. Doslo mi je (opet) da ustanem i saspem sve u lice ovom jednom, nakon sto smo vodili 1:0 i on psuje malom Dadi sto nije lobovao golmana u onoj situaciji. Djeca su to, treba im podrsku dati maksimalnu. Eto Kerim je danas fulio zicer i generalno je u losoj formi, ali se trudi, dres je stalno natopljen znojem i veliki je sportista. Sve dok je tako, moju podrsku ce imati. I ne samo on, vec svi. Jocu treba cekati..., ebi ga, van forme je totalno.
To je taj Zeljo.. triler stalno, nekada tuzan, vise sretan, ali ga voliti moras. Evo sada me ponovo trnci prolaze...
Sport je lijek za tijelo i duh.
još lopta felširana bila a on je uštopabagrcavi je napisao/la:izgleda da smo svi gledali taj prijem i ibretili se

-
- Kontakt:
Jeste..
I bezveze se galami na Kokota.. Daleko od toga da je idealan, pogotovo fizičke karakteristike, ali i takav je medju najkorisnijim igračima u ekipi, pogotovo kada je ofanziva u pitanju.. Iz njegovih usta sam čuo da je nezadovoljan što igra na krilu umjesto na špicu tako da ne treba ni to zanemariti.. Kao klasični špic bi manje trčao i sigurno bi duže mogao igrati u jačem tempu.. I ovako Kokot igra koliko može i sigurno je da daje 100% svojih kapaciteta.. Volio bi i ja Višću na krilu ali nema..
I bezveze se galami na Kokota.. Daleko od toga da je idealan, pogotovo fizičke karakteristike, ali i takav je medju najkorisnijim igračima u ekipi, pogotovo kada je ofanziva u pitanju.. Iz njegovih usta sam čuo da je nezadovoljan što igra na krilu umjesto na špicu tako da ne treba ni to zanemariti.. Kao klasični špic bi manje trčao i sigurno bi duže mogao igrati u jačem tempu.. I ovako Kokot igra koliko može i sigurno je da daje 100% svojih kapaciteta.. Volio bi i ja Višću na krilu ali nema..
Zadnja izmjena: Hadzijalagic, dana/u 23 avg 2015, 23:36, ukupno mijenjano 1 put.
BUDI ŽELJO !!!
Leti ona lopta, meni u glavi već najgori scenario kako mu se odbija od nogu i završava negdje na klupi, kad je brat zalijepi za nogu ko da ima rep 
Jeste, Kodro je dobio drugi žuti, asistent za njihov go.

Jeste, Kodro je dobio drugi žuti, asistent za njihov go.
DRUG NEBI TI PUNCA
Sta se sve pricalo, vracamo dugove, Velez uzima, **** ti zemlju 

to je to burazeru,do groba uz plave!storm_raider je napisao/la:Gledao sam utakmicu sa sjevera. Lokomotiva je strasna i kada zahuci sa onom parom prvi su me trnci prosli. Jug rastrkan na pocetku utakmice i veoma ruzna slika, sa sjevera to stvarno izgleda sablasno. Onda akcija iz udzbenika i Kokotov rutinski gol. Zabise nam taj gol, i Kosoric dobi crveni karton, a onda nesto sto cu pamtiti cijeli svoj zivot. Jedan od najemotivnijih trenutaka otkad sam na Grbavici, a dugo sam tu i bilo ih je stvarno dosta. Raja su onako polu-spontano pocela da trce sa lijeve i desne strane juga ka sredini i cijeli sjever je ustao i spontano poceo da aplaudira. Ljudi su bili u nevjerici, a onda je pocelo "Grbavice, rano ljuta", "Jug, jug", "ljubavi sto te rodi...". Tada su me drugi trnci prosli.Ludilo na stadionu, ludilo na terenu, igraci su poceli da igraju sa velikim vjetrom u ledja i stvarno se vidi koliko taj jug znaci Zelji i koliko je uvijek znacio. Ekspresno smo zabili gol, uz vrhunsko primanje i prodor Tiaga. Djelmic na mjestu, nagradjen za svu trku. Tiago je veliki talenat, ali nije kompletan igrac. Ne vraca se nazad nikako, a to samo Messi danas moze. Nadam se da ce poraditi na tome. Nepredvidiv, igra za raju, a i konkretan je, sto me cudi od jednog Brazilca. Po svemu ostalom, pogotovo kontroli lopte - ma pravi Brazilac. Lokomotiva je grmila, tim je sikljao, a Zeljkan je jurisao ka novoj pobjedi.
Volim te Željo !
To je to.. Da je neko samo snimio onaj trenutak kada se onaj konačno popeo i maše raji rukama da priđu, osvrćeš se oko sebe i čekaš samo kad će još milja ljudi iz one šume iskočiti, svi trče, svi jedan uz drugog, svi max. naloženi, ma mi bi je u gol utrpali da su nam je dali, Haurdiću sve ti ****, daj ga sad da grmimo.. Svi stali, isfurani, gdje je belaj pa svi ovako trče? Nije ih valjda sve žena zvala, Brazilac nije normalan, e moj Mladenoviću, Thiaga u repku, volim te Željo !storm_raider je napisao/la:Gledao sam utakmicu sa sjevera. Lokomotiva je strasna i kada zahuci sa onom parom prvi su me trnci prosli. Jug rastrkan na pocetku utakmice i veoma ruzna slika, sa sjevera to stvarno izgleda sablasno. Onda akcija iz udzbenika i Kokotov rutinski gol. Zabise nam taj gol, i Kosoric dobi crveni karton, a onda nesto sto cu pamtiti cijeli svoj zivot. Jedan od najemotivnijih trenutaka otkad sam na Grbavici, a dugo sam tu i bilo ih je stvarno dosta. Raja su onako polu-spontano pocela da trce sa lijeve i desne strane juga ka sredini i cijeli sjever je ustao i spontano poceo da aplaudira. Ljudi su bili u nevjerici, a onda je pocelo "Grbavice, rano ljuta", "Jug, jug", "ljubavi sto te rodi...". Tada su me drugi trnci prosli.Ludilo na stadionu, ludilo na terenu, igraci su poceli da igraju sa velikim vjetrom u ledja i stvarno se vidi koliko taj jug znaci Zelji i koliko je uvijek znacio. Ekspresno smo zabili gol, uz vrhunsko primanje i prodor Tiaga. Djelmic na mjestu, nagradjen za svu trku. Tiago je veliki talenat, ali nije kompletan igrac. Ne vraca se nazad nikako, a to samo Messi danas moze. Nadam se da ce poraditi na tome. Nepredvidiv, igra za raju, a i konkretan je, sto me cudi od jednog Brazilca. Po svemu ostalom, pogotovo kontroli lopte - ma pravi Brazilac. Lokomotiva je grmila, tim je sikljao, a Zeljkan je jurisao ka novoj pobjedi.
Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !
Danas je bila tekma vrh vrhova baš, ona situacija na jugu će biti upisana u historiju ovog kluba 

Željo je život, sve ostalo su sitnice!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Kvesa jos jedna asistencija, bravo macko 

Sad ću možda biti dočekan na nož, ali ne razumijem baš ovoliko svršavanje na Thiaga. Pokazao je da je dobar igrač, da nije promašaj, daleko od toga, trebao biti pojačanje, ali da je pokazao neku vanserijsku igru i kupio mjesto u prvih 11, vala i nije. Ne kažem da je greška staviti ga od početka, ali za sad je Kokot bolje rješenje.
Dosta toga nam je još nepoznato kad je on u pitanju, bar meni. U odbrani danas tanak pravo (možda i po naredbi Odovića), ne znamo ni kako i koliko je fizički spreman, kako igra kad je odbrana postavljena i kad nema toliko prostora, koliko dobro razumije i prati igru, koliko je disciplinovan i taktički dobar (Kokot je tu odličan) i sl. Uz to, relativno je nepoznat igrač i to mu je išlo u prilog do sada, od danas je već neko.
Protiv Viteza je odigrao par minuta i imao jedan dobar pas, protiv Širokog i Veleža je igrao više, ali u obje utakmice (osim nekih desetak minuta danas) je protivnik tražio gol, bio razvučen nazad i njemu ostavljao hektare prostora, a tu je baš dobar, što jest jest.
Da se razumijemo, priliku koju je dobio je fenomenalno iskoristio, ali to još nije dovoljno da svi ovdje izbacujete Kokota, a ubacujete njega. Rano je još. Kokot ima neke elemenate igre koje Thiago još nije pokazao,dok Thiago za sad ima samo tu brzinu i prodornost, jako dobro iskorištava slobodan prostor.
Naprimjer, jednom je danas centrirao odlično, drugi put loše. Nedorenčen je u tom segment još. Kokot ima dobar centaršut sa obje noge.
Inače, utakmica solidno odrađena, malo mi se ne sviđa što se često na Grbavici dešava da od gotovog napravimo veresiju, ali dobro je sve dok se bodovi upisuju. Jedina prava zamjerka je slaba realizacija, ali i to bi trebalo doći na svoje.
Odbrana dosta dobra, mada i nisu imali previše posla. Memija pravo dobar, ne mogu da vjerujem u sudijakoj nadoknadi prvi trči u kontru. Mladenović slobodnije igra, dobar je bio, mada, po meni, sukrivac za gol.
Stoperi dobri, jednom ispali.
Amir nešto lošiji no obično, ali s obzirom na okolnosti opravdano.
Blagojević standardno dobar, Dado i Đelmić fenomenalni.
Kokot neloš, ali može bolje. Danas je baš brzo fizički pao.
Stokić loš, ali se nadam da je to posljedica neuigranosti sa ostatkom ekipe. Nemoguće da onakva igračina zaboravi igrati.
Thiago odličan, Enisa nisam nešto ni upratio (s obzirom da je igrao stopera, to je dobro), Beganović onako, izgleda da je malo van forme.
Odović sa izmjenama dobio tekmu.
Velež ništa posebno, ima dobrih igrača ali loše vođeni do bola.
Za crveni ne znam šta bi rekao, nisam ni vidio snimak. Onaj prekid dok se ne skloni parola je klasično demonstriranje sile i bezobrazluka uhljupa iz Saveza.
Zastave raznih vojnih formacija i paradržava koje vrijeđaju i smetaju hiljadama ljudi su uredu, parola koja smeta i proziva 30 uhljupa nije, pa logično.
Dosta toga nam je još nepoznato kad je on u pitanju, bar meni. U odbrani danas tanak pravo (možda i po naredbi Odovića), ne znamo ni kako i koliko je fizički spreman, kako igra kad je odbrana postavljena i kad nema toliko prostora, koliko dobro razumije i prati igru, koliko je disciplinovan i taktički dobar (Kokot je tu odličan) i sl. Uz to, relativno je nepoznat igrač i to mu je išlo u prilog do sada, od danas je već neko.
Protiv Viteza je odigrao par minuta i imao jedan dobar pas, protiv Širokog i Veleža je igrao više, ali u obje utakmice (osim nekih desetak minuta danas) je protivnik tražio gol, bio razvučen nazad i njemu ostavljao hektare prostora, a tu je baš dobar, što jest jest.
Da se razumijemo, priliku koju je dobio je fenomenalno iskoristio, ali to još nije dovoljno da svi ovdje izbacujete Kokota, a ubacujete njega. Rano je još. Kokot ima neke elemenate igre koje Thiago još nije pokazao,dok Thiago za sad ima samo tu brzinu i prodornost, jako dobro iskorištava slobodan prostor.
Naprimjer, jednom je danas centrirao odlično, drugi put loše. Nedorenčen je u tom segment još. Kokot ima dobar centaršut sa obje noge.
Inače, utakmica solidno odrađena, malo mi se ne sviđa što se često na Grbavici dešava da od gotovog napravimo veresiju, ali dobro je sve dok se bodovi upisuju. Jedina prava zamjerka je slaba realizacija, ali i to bi trebalo doći na svoje.
Odbrana dosta dobra, mada i nisu imali previše posla. Memija pravo dobar, ne mogu da vjerujem u sudijakoj nadoknadi prvi trči u kontru. Mladenović slobodnije igra, dobar je bio, mada, po meni, sukrivac za gol.
Stoperi dobri, jednom ispali.
Amir nešto lošiji no obično, ali s obzirom na okolnosti opravdano.
Blagojević standardno dobar, Dado i Đelmić fenomenalni.
Kokot neloš, ali može bolje. Danas je baš brzo fizički pao.
Stokić loš, ali se nadam da je to posljedica neuigranosti sa ostatkom ekipe. Nemoguće da onakva igračina zaboravi igrati.
Thiago odličan, Enisa nisam nešto ni upratio (s obzirom da je igrao stopera, to je dobro), Beganović onako, izgleda da je malo van forme.
Odović sa izmjenama dobio tekmu.
Velež ništa posebno, ima dobrih igrača ali loše vođeni do bola.
Za crveni ne znam šta bi rekao, nisam ni vidio snimak. Onaj prekid dok se ne skloni parola je klasično demonstriranje sile i bezobrazluka uhljupa iz Saveza.
Zastave raznih vojnih formacija i paradržava koje vrijeđaju i smetaju hiljadama ljudi su uredu, parola koja smeta i proziva 30 uhljupa nije, pa logično.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...
-
- Kontakt:
- invincible1921
- Kontakt:
Kakvu odbranu trazite od Tiaga a prioritet je bio zabiti gol, a Velez ne da nije napadao, neg oni blage veze nemaju 

Na kraju, ipak hvalal Haurdiću, hvala Goranu što nam probudiše inat i napraviše ludnicu. Mislim da su se i Rođeni syebali jer koliko sam primjetio svi su gledali ka Jugu i prestali sa navijanjem.. Nadam se daa ima neki snimak, ono se ne zaboravlja.. Kad smo zabili gol mislio sam da će se sve srušiti
Ultras Željezničar i jedanaest ratnika, oduvijek je najbolja taktika!