FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

ChWilla
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la ChWilla » 23 avg 2015, 21:42

u zadnjem periodu nije, ali odmah poslije rata itekako jeste. mislim da jeste i prije rata.

DooVe
Kontakt:

Post Postao/la DooVe » 23 avg 2015, 21:47

Je li moguće da su ovi levati iz saveza stavili da je bilo 3500 gledalaca na stadionu, ja glavu dajem da je bilo debelo više :?
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 23 avg 2015, 21:48

rodom s Mejtaša je napisao/la:
Kokot je naš najborbeniji igrač i mislim čak i najučinkovitiji kad se broje golovi i asistencije.
Slažem se da je trebalo dovesti par igrača jer ova ekipa može puno. Šteta. Ovako sa trenutnim kadrom bit će manje više sa svima povuci potegni. Nekad ćemo dobiti nekad nećemo, ali nadam se da će biti dovoljno za Evrope. Za titulu trenutno nemamo ekipu i plus imamo bagru iz Saveza za vratom spremnu da nas ošteti kad god bude prilike.
mi ne dobijamo lako, ali ne dobija ni niko drugi, niti će obzirom na utrku za opstanak. imaš 6-1 sarajevo - drina i 5-0 široki - vitez u ovih pet kola i to je to što možeš nazvati laganim (gdje jedan igrač sarajeva dobija para godišnje k'o što cijeli tim drine potroši)

a tog širokog npr. smo nadigrali i zaslužili pobjedu na njegovom terenu sa igračem manje više od 70 minuta. to nije bilo ni kad smo uzimali titule osim 2009./10., imaš jednu jedinu pobjedu tamo. generalno ja na terenu ne vidim nikakav razlog za pesimizam ni po pitanju najvećeg cilja i dalje tvrdim da sa 80% predstava protiv ferenca i standarda možemo pobijediti svakoga i na njegovom terenu. kao što smo trebali po zaslugama i širokog.

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 23 avg 2015, 21:50

ChWilla je napisao/la:kokot gol danas (kad dominiraš i stvaraš šanse, ali niko drugi ne može da pogodi sa tri metra), asistencija u širokom, asistencija u vitezu. o čemu mi pričamo realno? :D
Sjajan je ove zadnje tri,u Vitezu nakon fule Jocine mu prilazi bodri ga,kasnije nakon slobodnjaka Dadinog isto,u Sirokom pritisak na sudije.Ono sto mu fali je malo vise kuveta jer je recimo kriv za gol u SB ali i za nas je :mrgreen: Nek' smo danas uzeli ako jos uzmemo u Zenici prije ove pauze izgurali smo najgore.Jesul nasli Maletica ili jos luta po Hrasnom?
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 23 avg 2015, 21:52

Maletić u Tuborgu završio.
DRUG NEBI TI PUNCA

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 23 avg 2015, 21:52

DooVe je napisao/la:Je li moguće da su ovi levati iz saveza stavili da je bilo 3500 gledalaca na stadionu, ja glavu dajem da je bilo debelo više :?
ja mislim jedno 4.500. sjever opet odlično ispunjen, ali na jugu mnogo više ljudi nego protiv radnika.

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 23 avg 2015, 21:54

bagrcavi je napisao/la:Maletić u Tuborgu završio.
Kaznu mu napisali usao u jednosmjernu nesretnik.
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 23 avg 2015, 21:54

Tiago u napadu strašan, kad bi se vraćao u odbranu bio bi perfektan, al' nema veze :mrgreen: Kokot trom, mogao bi puno više da je makar malo brži, Dženis da smrša i to je to od primjedbi :mrgreen: Navijači poslije crvenog, a i parole :thumbup:

SAVEZ NAPOLJE!
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 23 avg 2015, 21:55

ChWilla je napisao/la:kokot gol danas (kad dominiraš i stvaraš šanse, ali niko drugi ne može da pogodi sa tri metra), asistencija u širokom, asistencija u vitezu. o čemu mi pričamo realno? :D
Odlican igrac za 30 minuta koliko i moze trcati. Ostalo se svodi na teatar vidim i onoj grupi sa sjevera sto psuju nasim igracima drag Kokot valjda vole taj fudbal sa valjanjem i zadrzavanjem.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 23 avg 2015, 21:56

pile87 je napisao/la:
Odlican igrac za 30 minuta koliko i moze trcati. Ostalo se svodi na teatar vidim i onoj grupi sa sjevera sto psuju nasim igracima drag Kokot valjda vole taj fudbal sa valjanjem i zadrzavanjem.
Ma pile ne volim ga ni ja nikako znas to,ali dobar doprinos daje nakon evrope a ocekujem da ce svakako do kraja sezone se ta njegova pozicija adekvatno zatvoriti i da ce i trcati tih 30 minuta.Neka ga **** ga otac ludi.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 23 avg 2015, 21:58

i nemojte misliti da će iko i ovog veleža razvaliti i kod svoje kuće kad dovedu pravog trenera. u vrapčićima da ne govorim. sa ovim je već vatra za opstanak realna, a i dalje imaju nekoliko odličnih igrača za naše uslove (janković, haurdić, maletić, merzić, golman bobić) svi će kiksati, a već smo stigli i široki i sarajevo bez obzira što prvi nisu nikako igrali evropu, a drugi četiri utakmice manje od nas.

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 23 avg 2015, 21:58

ChWilla je napisao/la:i nemojte misliti da će iko i ovog veleža razvaliti i kod svoje kuće kad dovedu pravog trenera. u vrapčićima da ne govorim. sa ovim je već vatra za opstanak realna, a i dalje imaju nekoliko odličnih igrača za naše uslove (janković, haurdić, maletić, merzić, golman bobić) svi će kiksati, a već smo stigli i široki i sarajevo bez obzira što prvi nisu nikako igrali evropu, a drugi četiri utakmice manje od nas.
Neka dovedu Uscuplica sada... :mrgreen:

Place mi se iskreno kada pogledam tabelu. Ajde bodovi u BL i protiv Radnika, jer smo tada bili svi glavom vec u euro tekmama a realno nisi mogao na dva fronta, ali ona 2 boda iz Sirokog ne mogu zaboraviti...

Ne dirajte naseg Hulka zvanog Kokot. Covjek pruza svoj kranji maksimum svaki mec. Thiago moze da izlapi brzo. Nije Oda levat prve klase pa da gure regruta u vatru. Polako samo, jer opet nije isto kada igrac od pocetka, i kada udes sa klupa kad su protivnicki vec igraci umorni. Trenutni Joco ne bi mogao prevagu napraviti ni Vrbanjusi a ne jednoj ekipi iz PL lige. Zato, samo polako. Vrijemem ce pokazati sta je najbolje rijesenje, a Joci sigurno treba vremena jos...
Zadnja izmjena: DzoleZeljo, dana/u 23 avg 2015, 22:02, ukupno mijenjano 2 puta.

struja
Kontakt:

Post Postao/la struja » 23 avg 2015, 21:59

:thumbup: :thumbup:
SWRA1921 je napisao/la:Ne bi bilo lose probati sa Kokotom u spicu a Thiagom na krilu.

salamanca
Kontakt:

Post Postao/la salamanca » 23 avg 2015, 21:59

Vidim da bi kod nas ljudi Kokota stavljali na klupu a nas je najkorisniji igrac, u sta gledate ljudi dragi? Mozda brazilac izgleda laganiji, brzi od Kokota ali Koka nije za klupe. Previse sam nade davao u Stokica ali mi on izgleda jako ne zainteresovan, danas je bio najlosiji igrac.

FKZ1921
Kontakt:

Post Postao/la FKZ1921 » 23 avg 2015, 22:02

Zasluzena,vazna i teska pobjeda.
Ono najbitnije sto svi trebamo izvuci iz ove utakmice jeste cinjenica da nikog ne mozes lagano dobiti. Nadam sa da je to sad potpuno jasno. Kako svima na terenu tako i nama na tribinama.
Dobre stvari su uglavnom vec napisane. Skoro sve je standardno sto se tice igraca. Ipak veceras dominira prica o dva igraca:Joco i Tiago.
Evidentno je da Joco ne igra onako kako smo ocekivali i kako realno moze. Zasto? Nadam se da strucni stab zna. Isto tako se nadam da struka zna kako da ga vrati na nivo igre koji je u skladu sa njegovim mogucnostima. Ima vjerovatno vise faktora. Kasno je dosao,nije prosao pripreme,dosao je na standardnu ekipu sa Bajom u vrhu napada...Kad je zaigrao poceli su ga pratiti mali pehovi(profulao par zicera u Vitezu,izasao u 19.min u Sirokom..).Napadaci,ukoliko brzo ne zabiju, postaju nervozni,pocnu forsirati sto nikako nije dobro. Ne smijemo mu otezavati. Treba ga podrzati,pustiti da se vrati.Dokle? Hajmo vjerovati da to sef strucnog staba najbolje zna.
Tiago. Donio je energiju i brzinu koja je bila odlucujuca u dolasku do pobjede. Ali,kao i obicno,pretjerujemo u pohvalama. Naravno da ga je i Oda pohvalio.To je pedagoski odlicno,motivirajuce...Ali,bio sam blizu iza nase klupe. Vise su puta Oda i Edis zovnuli Tiaga da parati svog igraca(Maletica)nego su zovnuli i Kokota i Djelmica zajedno za cijellu polusezonu. Moramo biti realni.Ovo sto on igra nije ozbiljan nogomet. Nije u sistemu. Igra samo kad ima loptu. Sa ozbiljnom ekipom s kojom si knap,Tiago je pola igraca. E sad,pitanje je u kojoj mjeri on moze promjeniti svoju igru. To ce struka sigurno znati procjeniti. Do tada,Tiaga mozemo ocekivati kao i do sada,u zadnjih 20,30 min igre. Ali,ako bude svojim ulaskom donosio ovo sto je danas donio,to je super.
Danasnja utakmica je bila poprilicno nervozna. Vidjelo se da je i Velez pod pritiskom i ta cinjenica je doprinjela toj nervozi.Ali,nasi igraci su u pojedinim situacijama reagovali onako kako ne treba i ne smije da se radi. Mislim na Kosoricev postupak u situaciji kad je lopta dosudjena za nas i mislim na Memijno reagovanje u situaciji kad mu je sudija dao faul. Nakon toga reaguje seljacki i nedopustivo. Ako hoce daigra oziljan nogomet ne moze tako reagovati. Mislim da ce se i struka podobro pozabaviti ovim stvarima.
Eh,sad je vrijeme za poceti razmisljati ipripremati se za drugu pobjedu u nizu. Vidim da je sef bio na utakmici u Vitezu(Vitez-Mladost). Cujem da ga je ta Mladost iznenadila dobrom igrom...To je dobar pocetak priprema za tu utakmicu.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 23 avg 2015, 22:04

ovo kako je danas bilo kokot jedno 60 minuta a tiago jedno 30 je zasad optimalno. upašće on nekad u toku sezone u prvih 11 ako ovako nastavi sigurno. ali kod ode ne umjesto kokota :mrgreen:

Dolina
Kontakt:

Post Postao/la Dolina » 23 avg 2015, 22:07

Dolina je napisao/la:Godine I mnogo utakmica na Grbavici mi ne dozvoljavaju neku euforiju pred tekmu jer Sam se mnogo puta razocarao Ali ovaj put, pred ovu utakmicu imam tako dobar predosjecaj da ce se mnogi pokajati ako ne dodju. Gledace jednog Zelju koji nakon puno vremena igra protiv jednog sistema koji se ponovo budi a koji nama moze biti samo imperative jer sa njima mozemo samo na jedan nacin a to je sto punija Grbavici, bez baklji i pressing od prve minute.
Ponovit ću svoj post od sinoć. ;)
Ivica Osim: "Ko ne može da trči, taj ne može da igra".

rodom s Mejtaša
Kontakt:

Post Postao/la rodom s Mejtaša » 23 avg 2015, 22:08

Kokot pa i svi drugi igrači da su idealni u svim segmentima ne bi u Želji niti u ovoj ligi igrali.

Čvila nemoguće je držati taj nivo cijelu sezonu. Padat će igrači u formi, bit će kartona pa ne do Bog i povreda itd. Evo po meni već se vidi koliko fali Kvesić pa i Bajić jer ovaj Stokić, volio bih da griješim, čini mi se ko da je na prisilnom radu ovdje. Otišla su nam dva igrača, a ovi što ih mijenjaju su slabiji. Dakle, ušli smo u sezonu slabiji nego što smo to bili pred Ferencvaros. To se nije smjelo dogoditi.

jovanmaksimovic
Kontakt:

Post Postao/la jovanmaksimovic » 23 avg 2015, 22:10

trenutno najkorisniji igraci po golovima i asistenicijama:
ogi 4 gola, 0 asist
zoki 2 gola, 2 asist
amir 0 golova, 3 asist
dado 2 gola, 1 asist
https://www.youtube.com/watch?v=H1M8yfyW2fo
FOR PAUL

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 23 avg 2015, 22:12

ChWilla je napisao/la:ovo kako je danas bilo kokot jedno 60 minuta a tiago jedno 30 je zasad optimalno. upašće on nekad u toku sezone u prvih 11 ako ovako nastavi sigurno. ali kod ode ne umjesto kokota :mrgreen:
Ja sam poprilicno siguran da ne neko uletiti umjesto Kokota ako ne Tijago onda da ce neko doci... zivi bili pa vidjeli nema danas fudbala bez trcanja a vidio si kakva je zajebancija kada mozes probiti sa obje strane ekipa je duplo opasnija. Al o tom potom.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: seha77 i 37 gostiju.