Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

FaraonTM
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la FaraonTM » 23 avg 2015, 02:15

Tad su se derbiji igrali pred 10-ak hiljada al' budi siguran svako od nas ko je gledao one utakmice je veliki zaljubljenik u ova dva kluba :lol:
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

cala
Kontakt:

Post Postao/la cala » 23 avg 2015, 02:19

Ne znam vala. Meni su to sretne uspomene jer su mi to bile prve tekme a inace sve ostalo je bilo odron. Jedino sto tad do nas jos nije dosla ova huliganska spika pa sam mogao sa salom oko vrata rahat od stadiona do kuce pjeske.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 23 avg 2015, 02:24

Ma i meni će ove godine ostati u lijepom sjećanju, to je i moj početak dolaska na stadion i furanje tog juga... Iako je fudbal bio odron al' je meni svejedno bilo milina svaki vikend dolaziti na Grbavicu a kada gostujemo k'o kreten slušam radio nadam se gostujućoj pobjedi al' kurko :lol:

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Suki46
Kontakt:

Post Postao/la Suki46 » 23 avg 2015, 02:26

FaraonTM je napisao/la:
Ajzea je napisao/la:
[youtube][/youtube]
Konačno završeno mučilište zvano Premijer liga BiH :urnebes: :lol:
Joj ovaj reporter je kralj, vazda je imao ove neke smiješne rečenice. Ja ne znam jel' on umro?

@cala

Simo Krunić i veliki mag Demir Hotić koji je inače vodio slavni Kaiserslautern :rol:

Kad se samo sjetim derbija u tom periodu, ne znam bi li plakao ili bi se smijao, ljudi uzimali mjesečne plate uplaćivajući x :lol:

Al' ona dva derbija u kupu nikad neću zaboraviti, prva tekma na Grbavici kad smo uzeli 3-1 pola razreda iz škole pobjeglo na derbi, na revanšu smo već bili kontra smjena moglo se komotno otići :lol:

Bilo je u tom vremenu i lijepih i ružnih stvari...

@Suki

Ne znam kako naći taj podatak, bio je Buba Senegalac, Diatta je Senegalac... Bilo je i Brazilaca dosta...
Sve sam pokusao istraziti ,upratio sam i da je dosta Argentinaca i Korejanaca proslo kroz nase klubove ,al tacnih podataka nisam nasao.Najbolji derbi je onaj na Grbavici sto je bio 3 crvena kartona ,i jos 7 8 zutih ,nije bilo vise od 2 suta u okvir na citavoj tekmi :mrgreen:
Yugoslav First League - ★★
Bosnian Premier League - ★★★★★
Bosnian Cup - ★★★★★★★★
YNWA <3

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 23 avg 2015, 09:22

Meni je i dan danas zao sto je ta ekipa sa Stilom, Bubom i ostalim morala igrati u onakvoj neregluarnoj ligi kad nisi mogo dobit u gostima nikoga. Sjecam se dobro jedne sezone kad je prvi gost imo čitavih 14 bodova, a ekipe koje su se borile za opstanak hlado su imale po 13 domaćih pobjeda...Zaista velika steta za možda igrački i najbolju (najtalentovaniju) našu generaciju poslije rata....
=\_1921_/=

X31987
Kontakt:

Post Postao/la X31987 » 23 avg 2015, 09:35

HNKBranitelj je napisao/la:Zanimljivo u najvise navijackih nereda u BiH su ukljucene Horde Zla i zanimljivo "nikad" nisu krive
Evo gledam zadnju utakmicu sa Zrinjskim,skandiranja "**** ustase",a fol multietnicnost,samo farba
Podrska Zenici

Pogledaj ponovo, dobro poslušaj šta pjevaju jer si očigledno gluh ili ne želiš da čuješ. Pjevalo se "yebi ultrase" a ne ustaše. :facepalm: :facepalm:
MI NIKAD ODUSTATI NEĆEMO !

Vedran Puljić ...

jovanmaksimovic
Kontakt:

Post Postao/la jovanmaksimovic » 23 avg 2015, 09:44

FaraonTM je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:
RuleHz je napisao/la: Jel to generacija sa Bubom, Stilom itd itd.
Buba, Štila, Joldić, Kerla, Mulalić, Pelak, Jamak, Šehić, Bekrić... mislim da je tada i onaj Wood igrao za nas :mrgreen:
Mislim da je i Cocalić bio dio te generacije... Kako su ti momci igrali na Grbavici, a na gostavanju kao druga ekipa :tokralju:

Yebote kad one jedne godine na kraju sezone uzesmo Orašje 3-1 u Orašju ja 5 dana nisam mogao vjerovati da smo dobili u gostima :rol: Čak mislim da je to zadnja gostujuća pobjeda Želje do one legendarne u Zenici kada ga je Mešanović zavalio i Željo uze titulu sa Osimom prve godine.
znaci, prije odlaska 2008. iz sarajeva, ova generacija zeljina je bila nesto posebno, sto zbog talenta i potencijala pojedinih igraca, a drugo zbog nase lige, koja je tad bila na vrhuncu domacinstva, recimo jedan zeljo kuci razvali sve i ima omjer 14-1-0 i najbolji je domacin, a na drugu stranu ima strasan omjer u gostovanjima 0-2-13... meni ni dan danas nije jasno, kako nije mogla da se desi neka pobjeda u gostima... cak smo jedan od ova dva boda uzeli na guzove (zrinjski u 90.minuti stilic 1-1) i pitari naravno, ali to se vec ne moze smatrati toliko gostovanjem...

mene su znali izivcirati ali i obradovati ovi momci... kad smo prvaka modricu rasuli 4-1 na grbavici ili pobjedili velez 4-0, slobodu 4-0, slaviju 4-0, jedinstvo 6-0... i opet nismo mogli meda na gostovanjima... :eh:
https://www.youtube.com/watch?v=H1M8yfyW2fo
FOR PAUL

ZZtop10
Kontakt:

Post Postao/la ZZtop10 » 23 avg 2015, 10:18

Simo je napravio dobre rezultate u Srbiji sa Jagodinom ako se ne varam. NIje on toliko los trener.
I onda kada više ne bude me ovdje
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 23 avg 2015, 10:34

ZZtop10 je napisao/la:Simo je napravio dobre rezultate u Srbiji sa Jagodinom ako se ne varam. NIje on toliko los trener.
Ma tad nije bilo ni do trenera ni do igraca igralo se u nekom poludirigovanom sistemu gdje su svi bili u bod, jer nisi mogo dobit na strani, a i vrlo tesko izgubit kuci.

Obicno bi jedna ekipa ispala odma i sve gubila dok bi ostali kad dobiju kuci se borili za evropu, a narednu kad izgube u gostima za opstanak i tako sve u krug.

Da jos dodam jedno od najvecih agonija koju pamtim i dan danas...Žepče kad je ispalo imalo je ja mislim samo 7 bodova, a od tih 7 tri su bila u pobjedi protiv nas. Prvo kolo ako se ne varam
=\_1921_/=

jovanmaksimovic
Kontakt:

Post Postao/la jovanmaksimovic » 23 avg 2015, 11:08

invincible1921 je napisao/la:
ZZtop10 je napisao/la:Simo je napravio dobre rezultate u Srbiji sa Jagodinom ako se ne varam. NIje on toliko los trener.
Ma tad nije bilo ni do trenera ni do igraca igralo se u nekom poludirigovanom sistemu gdje su svi bili u bod, jer nisi mogo dobit na strani, a i vrlo tesko izgubit kuci.

Obicno bi jedna ekipa ispala odma i sve gubila dok bi ostali kad dobiju kuci se borili za evropu, a narednu kad izgube u gostima za opstanak i tako sve u krug.

Da jos dodam jedno od najvecih agonija koju pamtim i dan danas...Žepče kad je ispalo imalo je ja mislim samo 7 bodova, a od tih 7 tri su bila u pobjedi protiv nas. Prvo kolo ako se ne varam
da, prvo kolo, 0-3 par forte... mi se bunili nakon njihovog gola u 90. a utakmica prekinuta i bum 3-0 za zepce... :o
https://www.youtube.com/watch?v=H1M8yfyW2fo
FOR PAUL

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 23 avg 2015, 12:18

Sta bi ovo u Zenici ko diro.Jel to puklo bratsvo jedinstvo Robija Horde au .Gledam onaj spot Manijci pravili probleme na Tusnju i vidim likove navijace Slobode kako se kriju kad dodjose specijalci jedan odma navlaci onaj zuti prsluk i fol zajeban haahaaa.Tanki ste vi jos za neke ultra frke i ostalo.Pure i to dobro zalit nemate to vi u krvi.Nego ja ne podrzavam belaje zajebancija ok u normali ali dosta brate vise zato nam i nema ljudi na tribinama navijaca famelija generacije 30-40godina tu vrstu navijaca treba privuc ali kako kad evo svako 2 kolo neki belajsuzi.

Pappy
Kontakt:

Post Postao/la Pappy » 23 avg 2015, 12:45

Simo je odličan trener. Izuzetno cijenjen u Srbiji. Sada ganja neko inostranstvo, a bio je zainteresovan ako to ne izganja da dođe u Slaviju. Inače, trenutno je na Palama otac mu je teško bolestan pa želi da bude blizu njega.

Malo ko možda to zna, ali upravo je on zaslužan što je Tiago stigao u Želju.

Ajzea
Kontakt:

Post Postao/la Ajzea » 23 avg 2015, 12:52

Stop torturi navijača od strane igrača ! :D
Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !

miden
Kontakt:

Post Postao/la miden » 23 avg 2015, 13:08

Ajzea je napisao/la:Stop torturi navijača od strane igrača ! :D
je li se sada trebamo smijati ili šta ?
Das Ist Walter

Convicts1988
Kontakt:

Post Postao/la Convicts1988 » 23 avg 2015, 13:16

FaraonTM je napisao/la:A kad smo kod toga, da se sjetim i ovoga...

[youtube][/youtube]

Jedan od boljih tekmi tih godina, a i atmosfera je bila fantastična

PS: Koliko se ja sjećam, Robijaši su jedina navijačka skupina koja je napunila zdenku (izuzev pitara naravno) od kada ja pratim Želju zadnjih 10-ak godina. I nikad niko kasnije ni blizu nije napunio zdenku a da nisu Hz. Baš bila dobra brojnost Robijaša :thumbup:

I one jedne godine Red Army je fino istok popunio.
Ovo je bilo strašno gostovanje, moje prvo a možda i najbolje :D
Voz krcat kao šibica, 3-4 vagona, i šetnja u korteu od želj. stanice do Grbavice i nazad, predivno je bilo bez obzira na poraz :)

ZZtop10
Kontakt:

Post Postao/la ZZtop10 » 23 avg 2015, 13:35

Pappy je napisao/la:
Simo je odličan trener. Izuzetno cijenjen u Srbiji. Sada ganja neko inostranstvo, a bio je zainteresovan ako to ne izganja da dođe u Slaviju. Inače, trenutno je na Palama otac mu je teško bolestan pa želi da bude blizu njega.

Malo ko možda to zna, ali upravo je on zaslužan što je Tiago stigao u Želju.
Ma naravno, tada je haos bio nije se niko mogao ni dokazati...
Hvala mu za Thiaga :thumbup:
I onda kada više ne bude me ovdje
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!

shzna
Kontakt:

Post Postao/la shzna » 23 avg 2015, 13:40

slika

:urnebes:
Ultras Željezničar i jedanaest ratnika, oduvijek je najbolja taktika!

Ajzea
Kontakt:

Post Postao/la Ajzea » 23 avg 2015, 13:43

:rol: :rol: :rol: :rol:
Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !

X31987
Kontakt:

Post Postao/la X31987 » 23 avg 2015, 13:47

shzna je napisao/la:slika

:urnebes:
:lol: :lol: :lol:

:tokralju:
MI NIKAD ODUSTATI NEĆEMO !

Vedran Puljić ...

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 23 avg 2015, 13:54

Convicts1988 je napisao/la:
FaraonTM je napisao/la:A kad smo kod toga, da se sjetim i ovoga...

[youtube][/youtube]

Jedan od boljih tekmi tih godina, a i atmosfera je bila fantastična

PS: Koliko se ja sjećam, Robijaši su jedina navijačka skupina koja je napunila zdenku (izuzev pitara naravno) od kada ja pratim Želju zadnjih 10-ak godina. I nikad niko kasnije ni blizu nije napunio zdenku a da nisu Hz. Baš bila dobra brojnost Robijaša :thumbup:

I one jedne godine Red Army je fino istok popunio.
Ovo je bilo strašno gostovanje, moje prvo a možda i najbolje :D
Voz krcat kao šibica, 3-4 vagona, i šetnja u korteu od želj. stanice do Grbavice i nazad, predivno je bilo bez obzira na poraz :)
Kakav je gol zabio Šabić, teško da sam vidio bolji na našim terenima :tokralju:

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.