FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

SiouxLukavac
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la SiouxLukavac » 23 avg 2015, 12:05

I slijep vidi da nešto ne štima? Zašto ljudi u upravi, za koje smatram da su sposobni, ne naprave nešto? Zašto niko ne izlazi u javnost, zašto se sve krije?

HeraklitMracni
Kontakt:

Post Postao/la HeraklitMracni » 23 avg 2015, 12:07

gdje bio pojacanje ? ispadao protiv lecha ? protiv drine krivac za go ? sinoc no comment ...

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 23 avg 2015, 12:08

dr.van nostrand je napisao/la:a bio je pravo pojacanje samo do prije 3 kola, koji sklop i koji navijaci, da Bog sakloni i sacuva
Nisu ga svi dizeli niti su ga svi pljuvali. Jedini ga dizu cijelo vrijeme potpuno nebitno kako odigra, jedni ga kritikuju cijelo vrijeme a jedni su promjenili misljenje poslje ovih 5,6 odigranih utakmica. Ako se moze pohvalit neko dobro pojacanje onda se moze i kritikovati neko losije. Normalno da ga je preko 90% hvalilo na pocetku kao sto se je hvalilo skoro svako pojacanje. A i ti koji su ga hvalila vecina ga je hvalila zbog nekih ofanzivnih akcija u Velezu a covjek bi trebao da odigra navodno beka cije primarna uloga je defanziva.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 23 avg 2015, 12:09, ukupno mijenjano 1 put.

sasistika
Kontakt:

Post Postao/la sasistika » 23 avg 2015, 12:09

Desole je napisao/la:Mnogi su zaboravili kako smo titulu osvojili. Prva polusezona je bila (manje-vise) dobra, druga katastrofalna i daleko od toga da smo ista pokazali. Treba objektivno govoriti. Igracki kadar je prvi problem, a drugi priprema na fizickom i psihickom planu. Niko se ne moze pobjediti bez borbe i trke. Takodje, ako nemamo igraca na nekoj poziciji, prebaci nekoga iz akademije. Ako vec moram gledati nekog lika koji od ciste lopte pravi korner, onda hocu makar da imam opravdanje u njegovoj mladosti i da ima neke perspektive.

Uprava se isto mora malo dozvati, a ne ko prosli put sazivat neke konferencije i napadat novinare. Kao eto nama ide sve savrseno dobro osim na sportskom planu. Akademija i otplata duga je nevjerovatna stvar, ali je ta vijest stara gotovo 2 godine, TA je nastao samo na bazi navedenog. Ne treba se odmarati na tome. Uprava treba naci strucne ljude i stati iza njih kako bi se konacno napravio neki iskorak.

Cilj posta je samo objektiviziranje nekih stvari, nikako pljuvanje. Ja se nadam da ce uprava imati ubuduce sluha za navijace po pitanju karata i sl, a manje po pitanju trenera, struke i transfera.
U našem klubu u upravi jedino Ibraković ima veze sa sportom.Ostatak uprave su fudbalski laici koji neznaju ni "dogovorit"tekmu a kamoli dovesti,zavesti,naružiti il stimulisati igrača.Kompletan stručni sportski kadar je ograničen u smislu napredka F.C.S.
Mislim i manje više znam da je Ibra jedan osrednji menađer i čovjek kojem svašta može pod kožu.Tu je sami izvor naših problema
Nemogu da svatim da to kao niko nevidi i konstantno se sportski dir. pravda nekim mešetarima koji hoće da naruše dobra kluba. Do kada?
Sarajevo bordo boja prva ljubav ti si moja

BeSha1992
Kontakt:

Post Postao/la BeSha1992 » 23 avg 2015, 12:11

sve dok Hebibovica ne vidjam po slaufima, kafanama i slicnim mjestima on ima moju podrsku... Ako se moglo vidjeti na 2 utakmice da losiji na desnom beku, sto ga nas vrli "strateg" trpa na desnog beka, ima 2 igraca na tribinama, stavi momka na krilo, gdje je najbolje partije pruz'o u Velezu, ne moraju se uvijek izmisljati neke stvari... Ili neka ga stavi na beka i neka mu stavi Amera Bekica koji najvise trci u ekipi, k'o osiguraca kad naprijed ode...

Sto se mene licno tice, ocekujem sto brzi odlazak "stratega" i komplet "strucnog staba", a ove pojedine igrace ( hvala Bogu znamo svi otprilike koji su ), necu ni spominjati, jer nisu vrijedni toga...
BITI SRCEM VEZAN U TOME LEZI SNAGA...
Visca Barca...

RN87
Kontakt:

Post Postao/la RN87 » 23 avg 2015, 12:22

Čemu tol'ka negativnost, malo smo se potresli, od iduće sedmice ćemo potrest mi mnoge :mrgreen:
Stepanov>Gutic Cimirot>Sunjevaric Alispahic>Jevtic Duljevic>Karic Benko>Krpic

eracinzeljez mebej et aj

HeraklitMracni
Kontakt:

Post Postao/la HeraklitMracni » 23 avg 2015, 12:27

Nema se vise sta pricat .. vidim neki daju podrsku dzeni , neke stranice na fb se pojavljuju za podrsku dzeni .. ne znam po cemu je zasluzio ? ako cemo realno mi nismo titulu osvojili sto smo bili mocni ili jakii nego sto su favoriti kiksali pa raspali zeljo dosao da se s nama bori za titulu sto je najvise nam odgovaralo .. sva sreca pa siroki kiksa protiv borca , zelje , drine i slavije .. a zrinski kiksa kad je najpotrebnije kuci protiv mladosti a zeljo isto kuci protiv radnika tad i tako nama se samo otvorilo ni krivi ni duzni dosli do titule .. a po budjetu i igrackom kadru mi trebamo bjezat 10 bodova na kraju sezone ...
al tesko je s nasim mentalitetom bjezat nekom 10 bodova jer odmah dolazi do zasicenja i euforije gdje jednostavno sami padamo , nije bitna koja bh ekipa al tako dodje ..

molotovljev

Post Postao/la molotovljev » 23 avg 2015, 12:31

Kaže; kakav otac takav sin, pa tako i kod nas; kakvi navijači takvi igrači.
F.K.SARAJEVO

molotovljev

Post Postao/la molotovljev » 23 avg 2015, 12:47

I ponovo isti lik pravi probleme, isti onaj koji je u Vrapčićima najglasniji bio i koji je provokacijama i psovkama ubio naše
igrače u pojam, te na taj način "psihički" pripremio naše igrače za utakmicu... Isto to radi i juče u Zenici, samo što ovaj put
provocira domaću publiku, rekao bih dosta uspješno, što izaziva gnjev kod domaće publike, posebno one grupice navijača,
stacioniranih tik uz ogradu prema sjevernoj tribini. Na kraju je to sve kulminiralo i došlo je do incidenta, baš bezveze...
Kako to obično bude, baci kost pa se povuci, tako je i on, nakon što je došlo do sukoba sa policijom povukao svoje dupe na sigurno.
F.K.SARAJEVO

Zastone
Kontakt:

Post Postao/la Zastone » 23 avg 2015, 12:48

SiouxLukavac je napisao/la:I slijep vidi da nešto ne štima? Zašto ljudi u upravi, za koje smatram da su sposobni, ne naprave nešto? Zašto niko ne izlazi u javnost, zašto se sve krije?
Skroz si upravu, predugo se šuti o ovome.. A mediji samo pišu i blate ime kluba.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 23 avg 2015, 12:49

Sada krece serija malo laksih protivnika i ocekujem pobjede Sarajeva ko god bude trener. Jednostavno razllika u kvalitetu ce se pokazati. Rudar ima realno minimalne sanse za nerjesno a o drugim protivnicima otom, potom. Mislim da ce ova utakmica biti nalik na onu prvu Sarajeva protiv Drine. Znaci jedno tri, cetiri gola po meni Sarajeva bar ( Benko 2x ). Ovdje ako Dzeno ( ili novi trener ) i ne izvede najboljih 11 igraca opet bi trebalo Sarajevo da pobjedi. Na pocetku je bio neugodan raspored protivnika sada polako stvari dolaze na svoje mjesto.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 23 avg 2015, 12:54, ukupno mijenjano 1 put.

belosevic28
Kontakt:

Post Postao/la belosevic28 » 23 avg 2015, 12:54

Najgora je ova tisina. Zasto se niko ne oglasi o spekulacijama o Dzeninoj smjeni, o incidentu sa Radovcem, Krstom... Stanite ili iza amatera ili ih kaznite. Imajte damu pa makar i grijesili!
Sto se Radovca tice, kriv je prvo onaj ko mu dade kapitensku traku, onaj ko mu dopusta da zivi nesportskim zivotom, onaj ko ga ne zna ohladiti kako bi shvatio da nije je.beni Pirlo i da nije nezamjenjiv... A njegovo ''Vidimo se u gradu,, ''**** cu ti ja mater,, i slicno je samo dokaz da se nas najveci talenat ufurao u ulogu zvijezds !
Volim te Sarajevo !!!
''Neka povreda, to znaci da Slavko ispravno radi...''

miden
Kontakt:

Post Postao/la miden » 23 avg 2015, 12:55

Jucerašnji incident sa Radovcem i navijacima je još jedan pokazatelj, kolika je greška kada dijete dobije traku. Ne krivim ni Radovci, ni te navijace. Krivim onog ili one koji su mu dali tu traku. Radovac je samo dijete, koje ce tek skontati kakvu je grešku napravio. Vjerovatno se sada kaje, ali trebao je o tome prije da misli. Uvijek je bio podržan i niko mu nikad pola rijeci nije rekao, bez obzira na njegov igre. Znalo se da je on dijete i da se treba istrpiti, što se i radilo. Ono što bi ga trebalo natjerati da bude bolji je nagrada ''Ismir Pintol'', ali kod njega je došlo do kontra efekta. To znamo mi, a zna i on sam. Mora znati da primi kritiku, jer su jucer i ne samo jucer nego od pocetka prvenstva svi zaslužili kritike. Nakon svega toga, ima muda prici tribini da psuje i prijeti iste one navijace koji su ga pratili, podržavali i nagradu mu dali. Vjerovatno je sve to bilo u afektu i postupio je neprofesionalno. Itekako je bitno ko ce biti kapiten, a sve dok nam je Radovac kapiten, imat ce mo ga samo na papiru.
Das Ist Walter

molotovljev

Post Postao/la molotovljev » 23 avg 2015, 12:59

Eto sad znaš mma kako i zašto je došlo do problema...

Nevjerovatno je, da jedna ozbiljna navijačka grupa kao što su to HZ, dozvole sebi da ih isprovocira grupa od desetak,
u najmanju ruku, socijalnih slučajeva. Onakvi belaji su se pravili neposredno nakon rata dok se osjećao miris baruta i dok je
na snazi bio opšti haos. Sve mi se čini da je većini juče bilo prvo gostovanje u Zenici, pa kontaju da je ok napraviti belaj.
F.K.SARAJEVO

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 23 avg 2015, 13:06

Ajax je napisao/la:
dr.van nostrand je napisao/la:a bio je pravo pojacanje samo do prije 3 kola, koji sklop i koji navijaci, da Bog sakloni i sacuva
Nisu ga svi dizeli niti su ga svi pljuvali. Jedini ga dizu cijelo vrijeme potpuno nebitno kako odigra, jedni ga kritikuju cijelo vrijeme a jedni su promjenili misljenje poslje ovih 5,6 odigranih utakmica. Ako se moze pohvalit neko dobro pojacanje onda se moze i kritikovati neko losije. Normalno da ga je preko 90% hvalilo na pocetku kao sto se je hvalilo skoro svako pojacanje. A i ti koji su ga hvalila vecina ga je hvalila zbog nekih ofanzivnih akcija u Velezu a covjek bi trebao da odigra navodno beka cije primarna uloga je defanziva.
Ne ide ga kao i vecinu igraca. Mislio sam da ce odmah eksplodirati no i njega cemo morati cekati.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 23 avg 2015, 13:13

Vjeruj mi da nemam stvarno nista protiv momka kao sto nemam protiv ni jednog igraca. Samo od samog pocetka se je vidjelo da je jako nesiguran na poziciji beka. Nije to za njega pozicija. Protiv Celika je morao da pocne Baric a sada protiv Rudara mislim da nije toliko bitno samo da oni nekako ne zabiju prvi gol. A onda ocekujem golijadu Sarajeva. Moze odigrati ove domace protiv losijih protivnika na beku a ove gostujuce ili protiv boljih protivnika i posebno evropske utakmice po meni ne. I sam vidis da je svaku utakmicu napravio bar po jednu gresku. Neka ga isproba na Krilu trener sljedecu taman protivnik po mjeri.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 23 avg 2015, 13:14, ukupno mijenjano 1 put.

Forestt
Kontakt:

Post Postao/la Forestt » 23 avg 2015, 13:13

Pa sta je sa Kallasijem jbt?? Jel moguce da lik nema mjesta..Jel Kallasi naredni Kuadio??

Unknown2
Kontakt:

Post Postao/la Unknown2 » 23 avg 2015, 13:15

Miroslav Stevanovic jos nema cluba.sto mi ga necemo za back up.

HeraklitMracni
Kontakt:

Post Postao/la HeraklitMracni » 23 avg 2015, 13:24

kallasija su uzeli navijaci na zub jer je podbacio protiv zrinje na kosevu , protiv ekipe koja je najjaca u ligi s nama ... a ni jedan kiks nije imao , cak nam gol postigao u bijeljini vrlo bitan... covjek kad je tek proigrao poslali ga na tribine ... da mogu igrati .. pa cak ga suspendovali a covjek nije ni igrao haha

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Re: Odg: FK Sarajevo

Post Postao/la hilmo » 23 avg 2015, 13:28

@molotovljev
Omogući poruke treba mi jedna informacija

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, Bing [Bot], Dave, enzo1, hase73, hibrid, N3R3D, r3m1, samoFKS i 68 gostiju.