FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

HordasOdMalena
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la HordasOdMalena » 23 avg 2015, 01:33

Momci, zna li neko koja je ono pjesma danas bila, cini mi se neka nova.
"Imao sam puno bolje opcije za ljeto, za mene lično su to bili odlični uslovi, puno bolji nego sad, ali mi je želja bila da Sarajevo zaradi. Klub je to zaslužio. Koliko god igrač bio dobar, uvijek je klub taj koji gura igrača."

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 23 avg 2015, 01:33

Sve vise pocinjem misliti, da je u ovoj prici Dzeno najmanje kriv. Takticki nije superioran ali pokazuje, da se ipaktrudi po svojim mogucnostima. Vidjelo se je i danas kako mu zaista tesko pada sve to skupa. Mozda ga neki igraci ne vole i hoce njegovu smjenu, pa su zato slabe igre. Ovim putem dajem kritiku Ibrakovicu, Kusti, Dini i svima u upravi koji snose odgovornost za ovo! Ako sam vas mogao hvaliti za vase iznimne uspjehe na finansijskom nivou, vas mogu takodje kuditi za sportski nivo, jer do sad niste napravili nista pametno! Jednostavno necu. da si zatiskam oci i da vas hvalim samo zato sto se digli FKS iz bankrota. Ocito je, da cete uruciti Dzeni otkaz ali zasto niste covjeku to prvi rekli, a ne da saznaje preko medija? To je sa vase strane sasvim mahalski i nesportski! I nadam se samo da cete sad dovesti jednog ozbiljnog trenera, a taj Jesic mi to nimalo nije. Koja je to uprava u 2,3 godine promijenila toliko trenera od ozbiljnijih ekipa sa Balkana? Ocito je da nije u trenerima, jer od njih 4,5 sigurno bi nam neki trebao valjati! Ako je problem u igracima, odmah mu pruziti ruku i rastati se sa njim, a ne da jim stitite ledja eto samo sto su medju najboljima. Treba se znati jedan red u klubu i ako se nepostuje odmah vani! Dodajmo tu jos nestrucne ljude u akademiji, gdje ste jim takodje vi produzavali ugovore i dovodili neke. A akademija nam je trebala biti temelj ekipe, barem ste tako pricali. Nadam se, da ce Tanu prekipiti i malo vas razabrati, jer ocigledno da ovako neide.

Da se razumije ovo nije tjeranje njih iz kluba, ali hocu samo da se vec jednom urazume i pocnu praviti prave odluke na sportskom nivou. Ovako cemo svake pola godine smjenjivati trenera i vrtiti se u krug. Ocito je vec vise, da nije do trenera, znaci treba istraziti do koga je, a ne da si zatiskamo oci! Sledeci dani su nam mozda jedni od najvaznijih u sportskom smislu...
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 23 avg 2015, 01:34

Na Grbavici je bilo sve uredu do momenta kad su poceli bacati baklje medju nase navijace... Mi smo uzvratili..
I onda su pored mene prosla 3-4 lika, i otisla do kordona policije.. Momak govori policajcu " Sefe pusti nas da ih prebijemo Allaha ti" policajci naravno na to sute..
Nasi poceli da razvaljuju ogradu, policajci opet upozoravaju.. Nasi razvalili skroz zastitnu ogradu, poceli gadjati policiju svim i svacim.. I zvog toga je reagovala policija. Zbog cega bi policija trpila ka jedva cekaju da previju nekoga.
Opet je to bilo zbog par debila koji su razvalili pgradu i udarali i gadjali policajce, da bi na kraju neduzni ljudi nastradali.

Dakle, da nismo trazili belaj, to jeste 10-tak momaka, nebi ni reagovala policija.
To sto su strumfovi picke i sto su gadjali, to dolazuje da su najveci dusmani.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 23 avg 2015, 01:37

Hvala Dzeni za kup i titulu.

Znao sam da su tablete za spavanje naj bolji izbor :roll:

Pratio sam medije, citavu sedmicu i nigdje nisam procito da je dino ili ibraka rekli da je dzeno bivsi. Samim tim i nemaju sta da demantuju. Ako je novinar piso lazi, i Dzeno se upeco to je Dzenin problem. Ako ga je pogodilo i ako smatra da je trenercina mogo je fino u srijedu cetvrtak il bilo koji dan prije subote nazvat Dinu i reci ja dajem otkaz jer ne zelim da radim pod ovim uslovima, i tacka.

Trener mora da zna mnogo vise nego bit haver prijatelj sa igracima (to je bilo dovoljno za oni 6 utakmica)

Trener mora da ima mosnje da se cak i uprava boji sanjim pricat a ne da mu spomene i podcrtava da neki igrac mora igrat (samir djete nase, puzigaca radi njegovog menagera itd)

Trener mora da zna da prekvalikifiju nekom igracu poziciju da od krila napravi beka i slicni.

Mora da zna fizicki da pripremi igrace.

I da bude haver ( to je dzeno jedino znao) i da zna da bude neprijatelj igracima ako to jaranstvo izdaju.itd

Kad je samir dopusto sebi da je kovacevic bolje igrac nego on (nek se ubije)

DELAC NAJBOLJI IGRAC
Kovacevic
Ikanda
Benko
Kockar okic
Stepanov

Svi ostali samo za popisat, osim mozda jos Barbarica danas je bio najgori igrac al dosad je zaradio kredita da njeg nebi popiso.

Volim Dzena, moj najdrazi igrac posle rata, drag mi je trener al njegovo znanje trenerskoj e na nivou travnika.

arhimed89
Kontakt:

Post Postao/la arhimed89 » 23 avg 2015, 01:46

Head je napisao/la:Ima li ace gdje da stane u odbranu Abdulaha karine :) :) :) :) :) :)
Nema Ace ali imam ja.
U cemu je fazon pasa,najjacu ekipu u ligi imate zahvaljujuci njemu.
Trener travnika od zamjena FKS sastavi ekipu i pobjedi Sarajevo,a ovi vam igraci kao nisu dovoljni da pobjedite Travnik,Zrinjski kuci i slicno.
Nabroj mi igrace Zrinjskog,Celika i Travnika i igrace Sarajeva poziciju po poziciju pa da vidimo jel Sarajevo ima najjacu ekipu i jel Ibrak odradio svoj dio.
Edin Dzeko..Amel Tuka..Mirza Teletovic..Asmir Begovic..Vedad Ibisevic..Emir Spahic..Muhamed Besic..Sabahudin Delalić..

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 23 avg 2015, 01:54

Celik je bio koban za Dzenana u Septembru/Oktobru, za Kodru nekad u Martu i ev opet sad za Uscuplica.

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 23 avg 2015, 01:58

Za dusmane jedna...i nakon svega volim horde ,volim Sarajvo!!
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 23 avg 2015, 02:07

Ima jako emotivnih ljudi koji kad vide povezanost sa klubom što je rijetkost u zadnje vrijeme, kažu nema veze dobar je on i promijene mišljenje. Dženan kako dženan i kao čovjek je jedna stvar a dženan kao trener FK Sarajeva je druga stvar, nećemo miješati lik i djelo. I ja ovo pišem da sebi objasnim što mi ga je žao kad znam da nije kvalitet za naš klub. Bilo je i gorih i boljih od njeg i onakvih kao on, ali on je uzeo ta dva trofeja, svojom zaslugom, mehinom, abdulahovom, mojom, nije bitno u krajnjoj liniji, hvala mu za to. Naša igra nikad pod trenerskom palicom našeg džene nije imala obrise iole ozbiljne ekipe, sa uigranim linijama, akcijama, spremne trčati 90 minuta, to se nije nikad desilo. Da je bilo perioda lijepih rezultata i lijepe igre s vremena na vrijeme to svakako, ali to nije bio plod treninga ili uigranosti nego lucidnosti par igrača, koji također stagniraju pod palicom našeg džene. Igrači su umorni, potrošeni, bezvoljni, anemični, nadrkani, sve češće pričaju sa navijačima, suprotstavljaju se, sve više s neke visine posmatraju sve nas i nismo ni u kakvoj sinergiji sa njima, par igrača se voli za par smo nezainteresirani a par pljujemo, dal igrali dobro ili loše to više nije ni bitno. Navijači su bez strpljenja, bez parole koja nas krasi cijeli život, da je klub ispred svega, sad koliko ja mogu primjetiti novije generacije furaju ili guraju furku, grupa pa klub, raja pa klub i tako dalje, sve češće nasrću na igrače, salvama psovki, prijetnji zasluženo ili ne zasluženo manje je važno, navijači također tome ne služe, plaćamo kazne i dovodimo se do tog da uprava jedan dobro urađen sponzorski ugovor prebaci na konto saveza i njihove kase. Dođoh do uprave, oni ili su previše eksponirani ili nisu nikako, nemaju balans, kao da su se zasitili ovim što su postigli i stali, titula je došla, posvetili se nekim drugim stvarima, o navijačima, igračima i ekipi ne brinu, karte sve skuplje, igramo na gostujućim domaće tekme, ne oglašavaju se povodom smijene ne postoji komunikacija i tako gube podršku, još malo i oni će se početi prozivati.

Probah da vam od trenera preko igrača do navijača pa u krajnjoj liniji uprave pokažem da je to jedna cjelina, i da svaki kotač toga mora funkcionisati i međusobno komunicirati i poštovati se, da bi klub napravio nešto, gledam rijeku stalno, koliko vjeruju jedni drugima sve četiri ove karike i koliko stoje jedni iza drugih, i čudom se čudim. Što to ne zaživi u mom gradu, na mom stadionu, u našim mozgovima. Ne može zbog aljkavosti i nepovjerenja, ne može zbog domaćih i stranih kritičara, zbog uhljeba, zbog amatera u pojedinim ograncima. Ne može jer smo takvi. Takvi i tačka.

I ništa od ovog mene ne bi čudilo da ne znam da imamo najbolje i najsposobnije ljude u upravi, najbolje individualce na terenu, imali smo i ok trenere i da ne zaboravim najbolje navijače. To mi sve kad izvadimo pojedinačno možemo se pohvaliti.

Ono čim se mi ne možemo pohvaliti je kolektiv, nemar ove četiri cjeline jedne za drugu, imamo nepovjerenje i jaz između istih, loša komunikacija, ne dišete/mo zajedno, ne držite se za ruke sami protiv svih, ne bi stali jedni iza drugih kad nas napadaju svi, Sarajevo, velikan s Koševa zaslužuje da se za njeg svi borimo, ali svi skupa, ne svi odvojeno i svako za sebe, najjači smo zajedno, ne znam i ne mogu pronaći način da se strane pomire, da se udruže tako reći, ali nadam se i nadat ću se do kraja života da ću to doživjeti da dišemo svi skupa zajedno uprkos svemu i rezultatu i svemu ostalom, dušmanima i našim i ostalim. tad ću znati da smo veliki klub i tad ću znati da smo uspjeli.

Ovo trenutno da li zbog strukture ljudi koji su u svemu tome ne funkcioniše i promjene su neminovne, na kom će se kola slomiti ostaje da vidimo, ja se nadam najboljem, jače od mene. Izvinite na gramatičkim greškama i na dugom postu, koji naginje da bude patetičan, al takav sam cijeli dan zbog svega ovog, kako ja tako i naše 4 cjeline.
Zadnja izmjena: jurisicduska, dana/u 23 avg 2015, 02:15, ukupno mijenjano 1 put.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.

keno83
Kontakt:

Post Postao/la keno83 » 23 avg 2015, 02:15

Ibraković nije kriv nizasta, on samo ispostuje naredjenja uprave, koja mu kazu da se dovede taj i taj i on to odradi, i to prilicno dobro, dokaz je rijec Kusturice, da je ovaj nevjerovatan i da mu on naredi, u dva navece, da ide po nekog igraca, on nista ne pita sjeda u auto i ide.
jos jedna je cinjenica, da u ovoj ligi ne mozes dovest igraca koji ce ciniti prevagu, jer su svi oni svojim zastarjelim nacinom rada, ponasanjem i talentom u pet deka, mozemo biti zadovoljni, jer sad umjesto jednog, dva igraca, oko kojih se pravi tim, imamo pet ili sest, a to su Delač, Benko, Stepanov, Barbarić, Ikande, sad u sljedecem prelaznom, dovodit igrace ovog ranga, na ostale pozicije, ja bi bio prezadovoljan sa jos dva ovakva, a to je onda 7, i polako izgradit tim, u isto vrijeme se zahvaljivat ovim ublehasima u timu, koji se tu slepaju, kroz dvije godine bi se konacno napravio tim.
Dalje bi u sklopu akademije napravio neki hotel, u kojem bi svi ovi neozenjeni morali spavat, uveo bi im nadzor i program rada i ponasanja, od ustajanja, radng vremena od 7 do 4, vecernje skole, skole engleskog, strogo kontrolisano spavanje, jedan fini vojnicki rezim, samo treniranja i odmaranja, pa bujrum ako zelis biti fudbaler i uzimat te pare zrtvuj se, svako od nas za 600, 700 maraka, ustane i radi osam sati, izvolite i vi, sta treba, odradit preko kurca trening i trka u grad glumit sa autima, i tu bi gledao pisat ugovor sa Škodom, da se svakom igracu da po Škoda Fabia, i da se samo to smije vozat, a ne da se kurce sa Q7 ili X5 i slicno, i kroz par godina imali bi selekciju igraca odraslih u uslovima u kojima bi bili sto posto koncentrisani na fudbal, zivjeli bi fudbal, i bili spremni ko Fedor Emalianenko.
i da ne zaboravim, ne b nikad ove zasluzne prebacivao da budu treneri akademije, nego samo prave strucnjake, koji ce pratit svoju generaciju od pionira pa dalje, a na celo bi gledao dovest nekog bas jakog strucnjaka, ako ne znamo kako i koga, ima fino sjest u auto otic u Bg ili Zg pa se konsultovat vidjet i onda to primjenit i cao. ovako sa ovim uhljebljavanjima, nema nista od toga..

arhimed89
Kontakt:

Post Postao/la arhimed89 » 23 avg 2015, 02:15

Sabinho je napisao/la: NAJJACI su mi oni sto kazu sve je do trenera jer Ibrak mu je doveo najbolje moguce igrace.... Pa ljudi moji i Mamic dovodi igrace trenerima ali ih on i obuzdava kad se otrgnu sa lanca a ne treneri...
Najjaci su mi ovi sto im je fudbalsko znanje na nivou djece koja igraju ispred zgrade.
Ni jedan ozbiljan trener nece sebi dopustiti da mu SD ili bilo ko drugi ulazi u svlacionicu i njemu tu i nije mjesto.Da je Ibrakovic usao bilo bi on sastavlja ekipu a posto nije i posto i ne treba i posto to i nije u opisu njegovog posla onda se neka neznalica zapita zasto nije usao jer ulazi i Mamic koji vazi za jednog vrsnog menadzera ali istovremeno i za jednog kabadahiju.Usao je u svlacionicu Vahidu Halilhodzicu i to je bio njihov zadnji susret.To su nedopustive stvari i za nekoga ko je proveo toliko vremena na sportskom forumu reci takvo nesto je i vise nego totalno nepoznavanje nekih stvari.

Sigurno ulazi i kod Murinja Abramovic,il u bilo kojem drugom ozbiljnom timu.Vlasnik ne moze uci ni kod jednog ozbiljnog trenera a ne neki SD.
Zna se sta je posao sportskog direktora a sta trenera.Jel Sarajevo ima najjaci sastav-ima,jel Sarajevo ima najskuplji i najbolji sastav poslije rata vjerovatno-ima,jel Sarajevo sa tim kvalitetom ima mogucnost da dobije svaki tim u ligi-ima?

Ibrakovicu se mozda moze prigovoriti milion drugih stvari koje mu se ne prigovaraju na ovom forumu,ali ovo za sto pojedini njemu prigovaraju samo govori koliko nemaju pojma o fudbalu.Kad je dosao Alispahic-svrsavanje,kad se isti nije pokazao onako kako je to zelio i Ibrakovic kao i ogromna vecina ovdje onda je kriv Ibrakovic.Pa jbte Barcelona za Cigrinskog dala 25 miliona maraka i halalila ga sezonu kasnije a ovdje se nekom prigovara radi nekog **** igraca koji je doveden dzaba i koji je imao ogroman potencijal za ovu ligu ali ga jos uvijek nije pokazao iz njemu poznatih razloga.

Sve ovo vazi i za sve ostale igrace koje je Ibrakovic doveo.Svi su Hebibovica prizivali,svi su Ostrakovica kao zamjenu prizivali,svi su Duljevica prizivali,svi su se u 90 % stvari slagali,ali kad je krenula serija losih razultata prvenstveno po mom misljenju zbog trenerske nekompetentnosti,sad svi hebu Ibrakovicu mater i upiru prst u njega,

Da ne spominjem sto pojedini smognu snage i drskosti da cak pljunu i na upravu.Koju damu moras imati pa pljunuti na ljude koji ti prave jedan evropski tim radi nekoliko pisljivih poraza il eventualno izgubljene sezone ili dvije nebitno.

Sto se tice odnosa kluba sa DZenom i raskida ugovora,ja bar nisam primjetio da se neko iz FK Sarajevo oglasavao po pitanju novog trenera,nego je krenulo od nekih insajderski i foruma pa su i mediji preuzeli tu pricu.Mozda taj novi trener jednostavno nije mogao da dodje prije tekme sa Celikom pa se cekalo da tekma zavrsi pa da se to finalizira,jer nece pobogu reci Dzeni prije tekme da je bivsi jer bi se to zasigurno odrazilo na igru FKS.

To sto je mahala napravila ovakvu sitvaciju krivicu snose i u upravi samo u dijelu jer nisu dovoljno uspjeli sakriti tu pricu,ali i forumasi koji su je prosirili munjevitom brzinom kao i ostali mediji.
Edin Dzeko..Amel Tuka..Mirza Teletovic..Asmir Begovic..Vedad Ibisevic..Emir Spahic..Muhamed Besic..Sabahudin Delalić..

High

Post Postao/la High » 23 avg 2015, 02:34

I gore se izduralo...
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

Suki46
Kontakt:

Post Postao/la Suki46 » 23 avg 2015, 02:42

High je napisao/la:I gore se izduralo...
Nakon onih desavanja sa Plisekom prije nekoliko godina , ova situacija nasuprot one situacije izgleda smijesna.Nadam se da ce dolaskom novog trenera ova ekipa dobiti pozitivan sok i da cemo napraviti neku seriju pobjeda do derbija.
Yugoslav First League - ★★
Bosnian Premier League - ★★★★★
Bosnian Cup - ★★★★★★★★
YNWA <3

macahz
Kontakt:

Re: Odg: RE: Re: FK Sarajevo

Post Postao/la macahz » 23 avg 2015, 03:26

Zip je napisao/la:Na Grbavici je bilo sve uredu do momenta kad su poceli bacati baklje medju nase navijace... Mi smo uzvratili..
I onda su pored mene prosla 3-4 lika, i otisla do kordona policije.. Momak govori policajcu " Sefe pusti nas da ih prebijemo Allaha ti" policajci naravno na to sute..
Nasi poceli da razvaljuju ogradu, policajci opet upozoravaju.. Nasi razvalili skroz zastitnu ogradu, poceli gadjati policiju svim i svacim.. I zvog toga je reagovala policija. Zbog cega bi policija trpila ka jedva cekaju da previju nekoga.
Opet je to bilo zbog par debila koji su razvalili pgradu i udarali i gadjali policajce, da bi na kraju neduzni ljudi nastradali.

Dakle, da nismo trazili belaj, to jeste 10-tak momaka, nebi ni reagovala policija.

povjerovo bi ti da se nisam tuko sa policijom, ovako tesko, dosta si toga dodo, nase 4 baklje su bile dovoljne da murija krene na nas, kakve ograde kakve gluposti

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 23 avg 2015, 03:55

Rijec SOK.

Kad god dode novi trener igramo preporodeno prvi 5-8 utakmica i onda ponovo bahato. To je dokaz da imamo kvalitet samo je problem NE DISCIPLINA.

Koji klub iz bih je mogo uraditi ono sto je uradilo FCS u zadnji 6 kola. NIJEDAN. DOKAZ da imas kvalitet.

Mi mozemo pricat sta hocemo, UPRAVI KAPU SKIDAM, al se moraju uslovi postavit i igracu kad se ugovor podpisuje. I moraju dovest trenera sa vizijom na duge staze i koji ce imat odrjesene ruke sto se tice igraca.

I Naj vaznije u ugovoru mora BIT klauzula da se igrac moze istjerar ako remeti DISCIPLINU u ekipi bez IKAKVI nadoknada.

Jer, mi nemozemo dovodit trenere svako 5 mjeseci radi POZITIVNI SOKOVA jer to je ne ozbiljno.

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Re: Odg: FK Sarajevo

Post Postao/la hilmo » 23 avg 2015, 07:24

Najgore je kod nas što nema sredine, ili si najbolji ili najgori.

paulus
Kontakt:

Post Postao/la paulus » 23 avg 2015, 08:20

Znaci svinjski dobije i bjeze nam 8 bodova za 5 kola hebote grob. Ne znam , rasulo.
Kadusicu sipu ga, hrpa vanago !!!

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 23 avg 2015, 09:34

Ovde nije sve do trenera.
Ista ekipa je igrala kod Dzene dva puta, kod Jarnija i kod Kodre, isto se desavalo samo su treneri gubili posao.

Opet kad dodje neki drugi, bit ce dobro pola godine tj do prve polusezone il ljetne pauze, i opet po starom.
Ovde i Tan koci neke stvari, u to sam isto siguran.

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 23 avg 2015, 09:43

macahz je napisao/la:
Zip je napisao/la:Na Grbavici je bilo sve uredu do momenta kad su poceli bacati baklje medju nase navijace... Mi smo uzvratili..
I onda su pored mene prosla 3-4 lika, i otisla do kordona policije.. Momak govori policajcu &quot; Sefe pusti nas da ih prebijemo Allaha ti&quot; policajci naravno na to sute..

povjerovo bi ti da se nisam tuko sa policijom, ovako tesko, dosta si toga dodo, nase 4 baklje su bile dovoljne da murija krene na nas, kakve ograde kakve gluposti

Bio si na Grbavici onda znas da je bila ograda izmedju navijaca, osiguranja i policije.
Policija nije sama sklonila tu ogradu i napala nas.
Helenejs, kazem da nismo ni mi zlato, i da treba pokusati rjesiti taj problem koji nam svaku utakmicu izbija po 2-3k.
Mjesecno te izadje oko 8-9k km samo na kazne, a te pare mozes uloziti u kvalitetnog igraca.
Tan ne zeli da baca pare na kazne koje su se mogle izbjeci.
Razumijem za derbi, al ovo ostaloo ne podrzavam nikako

RN87
Kontakt:

Post Postao/la RN87 » 23 avg 2015, 09:52

Nemojte se igrat s Radovcem vidite i sami kako je jak i korpulentan taj ne gubi duel

Jel mozda prijetio menadzerom, kriminalcem i papcinom

Dino napolje

Zip imal dobrih barbika gdje za uzet
Stepanov>Gutic Cimirot>Sunjevaric Alispahic>Jevtic Duljevic>Karic Benko>Krpic

eracinzeljez mebej et aj

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 23 avg 2015, 09:57

Nakon (ne)prospavane noći, moram napisati nesto da maloo dušu olakšam.

Upava na svim poljima razvaljuje i za naše uslove pravi nevjerovatne rezultate. Uspjeli su što ni jedan sportski kolektiv ovdje nije i ko zna hoće li ikada to uspjeti. Ipaj, jedna doza samokritičnosti kod njih ne postoji. Zasto?
Vjerovatno upravo taj uspjeh na svim drugim poljima im puni ego da su nepogrešivi i da svaka odluka njihova je ispravna. Hronološki gledano- nije.

-prva greška je smjena Husrefa Musemića iako je sa ekipom koja je smiješna naspram ove cini se bio prvi ili drugi. Tu su izgubili i na duže vrijeme trenera koji je sigurno za ovu ligu doktor
-druga greška je dovođenje Jarnija. nije greška Jarni kao trener koliko je greška sto uprava prvi put je bas kod njega imala priliku da se susretne sa igračima koji su nezadovoljni. Svi se dobro sjećamo tih utakmica gdje je bilo hoću-neću da igram i umjesto da uprava stane iza igrača i spriječi nastavak toga razmisljanja, odnostno bojkota trenera koji im ukine nocne izlaske i sotale nesportske vidoove "rekreacije", uprava iz ko zna kojih razloga (nadam se neiskustva) ne staje iza trenera nego ga otpusta i dovodi novog treenera
-treća greška, nakon jedne slike iz 98. godine propustamo dovesti jednog od najboljih treenera na balkanu... sve u vidu nekog "patriotizma" komsinica a onda kod istih legenda postaje igrač "belih orlova"... nakon par dana pranja na ruke sve se stisalo i orao igra najnormalnije sa svim slikama na FB
-Dzenan Uščuplić uzima ekipu koja je najbolje spremljena ekipa od 95', jarni je odradio perfektne pripreme... pustio je igrace na volju da igraju,prihvatio sugestije Ljupka oko psotavke i osvojio kup...
-Poslije ljetnih priprema koje su bile slabije od zimskih ali opet kvalitetne, iz razloga sto je to bio neki kontinuitet spreme pa je proslo, dolaze tekme u evropi i u ligi gdje igramo odličan fudbal i zaista sam tada pomislio da nas niko nece zaustaviti... no, zaustavili su nas remiji protiv ekipa koje su bunkerisale 90' i vidjelo se da fali naapadač. Ovaj put nije bilo toliko do igraca nego do trenerskog neznanja DŽ.U. pa tu dolazi kodro koji uzima ekipu na minus 7, a na proljeće sustiže tu prednost. Takticki je to odlicno izgledalo
-Slijedi najveća ČETVRTA greška u sportskom segmentu. Kodro zahteva nocne treninge da bi izbacio nocni zivot, provjerava ko gdje izlazi, sta radi i sta konzumira, redovno ih testira i testove naravno najbolje prolazi cimirot. Nakon sto u ekipi za Mostarr nije bio Velkoski on se odlucio da ode u Split. Kodro ga zeli suspendovati, uprava se nećka oko toga jer je on, molim te, reprezentativac, a igrači, boemi, kojima je nocni zivot uskraćen naglo dobijaju šansu da pokazu da im Krstu i svakoga ko voli da zivi zivot ne smije niko dirati pa su odlucili i titulu da sjebu, samo da pokazu da imm se može. I tako, uprava umjesto da stane na Kodrinu stranu jer bi danas imali zdravu sredinu i zdravu svlacionicu, staje na stranu MANIPULATORA.
-peta greska uprave, poslije titule ne dovode trenera koji ce rastjerati amatere
-Šesta greška uprave, ni nakon uzasa protiv lecha ne nalaze novog trenera

Gospodo, mi zaostajemo za vodecim i to nije sporno,s ve je to dostizno. Gospodo, pravite greske na svakom koraku a pravite se kao da sve u zivotu znate. Gospodo, krkate nam cijene ulaznica kao da gledamo ronaldinja i messija u ekipi a ne poluraspalog alispahica i plčonju Radovca koji cvili kada vidi da je usrao motku. Gospodo u upravi, mi nismo ovce nikakve ako nas time smatrate, mi sve vidimo i imamo mozga da povezemo neke stvari, koliko god vi mislili da ste uvijek u pravu. Neka su vam na cast cijene ulaznica protiv Lecha, umejsto da napunite stadion viglumite nesto kao da ste doveli mega giga pojačanja... a gledali smo anemičnu igru bez imalo volje... drIna je bila jedna utakmica gdje smo pokazali da mozemo, ali protiv njihovih JUNIORA!
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: bosnas_, Direktorcic, keli, MSOZ101, nedimmmm1337, OzmoodPinglewood, rimljanin90, sekac i 67 gostiju.