FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

Stefan Effenberg
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Stefan Effenberg » 22 avg 2015, 21:47

Centre forward je napisao/la:
Stefan Effenberg je napisao/la:Podhitno dovesti stopera. Benatia i Boateng su odlicni ali realno Dante je dosta pao a Badstuber je povrijeden. Martineza zelim gledati i vidjeti jedino na zadnjem veznom u suprotnom bolje da ni ne igra.

Novi stoper nam je jako potreban i nadam se da ce uzeti nekog do kraja roka ako zelimo imati jaki stoperski par.
Prvo veliki pozdrav za druga Konopljanku. :D

Slažem se, al' mislim da od toga nema ništa. U Pepovoj glavi alternativa standardnim štoperima mogu da budu Alonso, Javi, pa čak i Alaba i Rafinja.

Iako imamo široku klupu, odsustvo nekih standradnih igrača može ovom timu na međunardonoj sceni da napravi velike probleme, posebno kad igramo neke ho - ruk formacije i ideje.
Pozdrav i tebi majstore. Jevgenij je car. :-D

Ma nadam se da ce dovesti nekoga unatoc Pepu jer objektivno smo tanki sa ovom postavom iza. Da, danas je to bio majstorski potez Pepa nakon crvenog Boatenga i sa trojicom pozadi Xabi, Alaba i Rafinja donio nam je 3 boda ali ja ne mogu gledati to sranhe od taktike cijelu tekmu.

Kad smo kod taktike, pogledah na flashscoreu sastav i kazem toooooooooo, konacno bi trebao gledati igrace na svojim prirodnim pozicijama kad ono corak..... jako me ljuti takva formacija sa Alabom na stoperu i Lahmom u nekoj sredini kao i sa trojicom pozadi a gdje si Costa i Robben dolaze na centar po loptu..... lose i negledljivo.

Sto se tice Gotzea, izgleda mi nekako poletno, agresivnije, okretnije, brze i odlucnije sto je svakako dobro za njega i nas. Naravno, daleko je to od starog Gotzea ali ako ovako nastavi onda ce biti dobro. Danas je bio itekako vidljiv napredak u njegovom pristupu i igri. Neka tako nastavi.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 22 avg 2015, 21:52

Ja mislim da je Pep i planirao krenuti sa cetvoricom pozadi no rekordno primljeni gol je sve poremetio i morao se vratiti na tri igraca u zadnjoj liniji da bi napravio jos veci visak u sredini i imao tog dodatnog igraca za jos veci posjed i presing.

Sad nekako dolazi do izrazaja ona Pepova presica kada je nagovijesto koristenje Lahma na desnon beku ali povremeno i u vezi jer ocito sve zavisi od kretanja rezultata.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 22 avg 2015, 21:52

omerbeže oko Javija se slažemo totalno ionako je hud sam seb platio 10miliona transfera..

ali što se tiče ovog individualnog rješavanja, ne mora taj igrač individualnog kvaliteta uvijek postić go da preokrene utakmicu i da se kaže da je individualnost prevagnula samo ako je bio strijelac; danas nam je prevagnuo Costa kod oba gola, da ga nije bilo ja ne znam teško bi mi na neki drugi način dali onaj drugi a Boga mi i prvi gol, ako si gledao Romu naprimjer, a znam da jesi, njima je falio individualni kvalitet nekog pojedinca u jednoj tvrdoj utakmici protiv Verone da pročepi al nisu ga imali, tako da ti primjeri nisu vjerodostojni.

a opet s druge strane ima utakmica gustih od 1-0 ili 2-1 koje odluči pojedinac ali ekipa odigra u kompletu odlično, što danas nije bio slučaj, al što ti kažeš da ne pravimo od muhe slona 3 boda su 3 boda ionako ih se za 30 utakmica kad budemo slavili titulu necu sjecat bas

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 22 avg 2015, 22:21

Stefan Effenberg je napisao/la: Sto se tice Gotzea, izgleda mi nekako poletno, agresivnije, okretnije, brze i odlucnije sto je svakako dobro za njega i nas. Naravno, daleko je to od starog Gotzea ali ako ovako nastavi onda ce biti dobro. Danas je bio itekako vidljiv napredak u njegovom pristupu i igri. Neka tako nastavi.
U potpunosti se slažem.
S ovim baš i ne
schweinsteiger je napisao/la:Götze preskocio loptu,Lewa pospremio.Gdje je ovde individualnost?
Ne bih puno o individualnosti ili uigranosti kolektiva, ali da je baš Goca abzihtlih preskočio loptu, ne znam... :?

Dakle, Meho pokidan, Boa suspenziran, ćelavi bradonja naredni meč na mukama. Olakšavajuća stvar je da će naredni protivnik biti itekako umoran do tog subotnjeg susreta.

Mnogo je toga finog rečeno (isto tako suprotnog :mrgreen: ) tako da očekujem žestoko zakuhavanje do kraja prijelaznog roka. :P
Vom Jäger zum Gejagten

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 22 avg 2015, 22:59

@Gero dodje, ono, par minutica, zakuha, zapali vatru i ode. I da, nema ga nikad kad nam troleri uništavaju temu.

Da napomenem i da u kratkim crtama izvrši neki monitoring svega napisanog na njemu svojstven način i opet ode.

Ne valja ti to majstore.
:mrgreen:
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 23 avg 2015, 00:28

Kupiti ovog Ginczeka i još bekap štopera i to je to.

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 23 avg 2015, 00:33

Centre forward je napisao/la: nema ga nikad kad nam troleri uništavaju temu.
Zar se i to još dešava? :o

Ništa brale, sve se svelo na neki minimum, krenuvši od praćenja utakmica, foruma pa da ne kažem i nekih škakljivih stvari :mrgreen:
Koliko mogu primjetiti fino se dopisujete, dopunjavate, uz, tu i tamo poneku iskricu (mada je sve to tanko u odnosu na neko prošlo vrijeme).
I dalje sam vjeran staroj gardi čije postove rado čitam, mada i poneki novajlija napiše osvrte/komentare vrijedne pažnje.

Bacio sam novu anketu pa čemo je trpiti narednih par sedmica. :cool:

Za trolere se ne brinite, oni uvijek imaju (spremnu) jednosmjernu kartu. Nama treba, možda ponekad, jači živci. :cool:
ps: bravo za effea i dokija - oni znaju zašto
Vom Jäger zum Gejagten

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 23 avg 2015, 01:07

geronimo je napisao/la:
schweinsteiger je napisao/la:Götze preskocio loptu,Lewa pospremio.Gdje je ovde individualnost?
Ne bih puno o individualnosti ili uigranosti kolektiva, ali da je baš Goca abzihtlih preskočio loptu, ne znam... :?

Dakle, Meho pokidan, Boa suspenziran, ćelavi bradonja naredni meč na mukama. Olakšavajuća stvar je da će naredni protivnik biti itekako umoran do tog subotnjeg susreta.
Meni izgleda tako, svjetski je propustio. :D
Ali opet,tako neko moze reci da je Müller svjetski pokusao da uvalja gol,kad je pogodio stativu u prvom poluvremenu. :D
geronimo je napisao/la: Bacio sam novu anketu pa čemo je trpiti narednih par sedmica. :cool:
Ima nas i optimisticnih,jer vjerujemo da ce se svi oporaviti.Sta da mi kliknemo :think:
muamerc je napisao/la:Kupiti ovog Ginczeka i još bekap štopera i to je to.
Pa da se prica kako unistavamo klubove u Bundesligi,jer nekome uzmemo 3 igraca za jedan prelazni rok :mrgreen:
#miasanmia

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 23 avg 2015, 01:55

Pricalo bi se da unistavamo Dortmund, ta on je njihov omladinac. :urnebes:
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Klare

Post Postao/la Klare » 23 avg 2015, 03:11

Omerbavarac je napisao/la:Ja mislim da je Pep i planirao krenuti sa cetvoricom pozadi no rekordno primljeni gol je sve poremetio i morao se vratiti na tri igraca u zadnjoj liniji da bi napravio jos veci visak u sredini i imao tog dodatnog igraca za jos veci posjed i presing.
Izvini omere možda si dobar čovjek, ali ja ću biti direktan.
Što se tiče taktike i poznavanja fudbala pojma nemaš, kao i 85% ljudi koji ovdje pišu.
da se s nekim raspravljam, nemam vremena, jer evo ima materijala na komplet podforumu Bundesliga koji živi u tolikoj zabludi, ili stvarno ljudi koji ne razumiju 2+2. :?

Ništa lično protiv tebe, ali ne primjetiti danas da se od prve sekunde počelo sa trojicom nazad Benatia-Boa-Alaba je ogromno neshvatanje ove igre, to pioniri na prvom času nauče.

Pobjedili smo individualno i uz veliku sreću.
Čovjek odluke je bio Costa, a pripreme i ovaj početak govore da zasićenje definitivno postoji.
Kada 3 igrača nisu na nivou OK, ali kad imaš toliki broj svjetskih imena koji definitivno ne mogu uhvatiti formu, onda je problem dublji, problem je u treneru.
Hofo je loš, odradio je slab prelazni rok, ali nas namučiše, fudbal koji Gvardiola forsira je negledljiv, očekujmo nove povrede, danas nije mogao biti očigledniji primjer njegove greške, direktno je Benatiu izbacio.

Ali kome pričati, kad ovakvi kao omer nisu mogli vidjeti da je Medhi toliko puta bio na granici, toliko puta se morao istezati, hvatati bespotrebne sprinteve, toliko puta je morao braniti nalet dvojice protivničkih igrača, taktika ćele je nula, postala ranjiva na presing, ti ako si trener ne smiješ dozvoliti da ti na odbrambenog igrača sa loptom idu dvojica protivničkih, to je primjer amaterizma, i onda kojekakvi pametnjakovići dođu ovdje optuživati igrače, našu odbranu koja milion puta dokazala neupitnu svjetsku klasu. Da ne pominjemo milion vraćanja golmanu...

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 23 avg 2015, 03:38

Klare je napisao/la:
Omerbavarac je napisao/la:Ja mislim da je Pep i planirao krenuti sa cetvoricom pozadi no rekordno primljeni gol je sve poremetio i morao se vratiti na tri igraca u zadnjoj liniji da bi napravio jos veci visak u sredini i imao tog dodatnog igraca za jos veci posjed i presing.
Izvini omere možda si dobar čovjek, ali ja ću biti direktan.
Što se tiče taktike i poznavanja fudbala pojma nemaš, kao i 85% ljudi koji ovdje pišu.
da se s nekim raspravljam, nemam vremena, jer evo ima materijala na komplet podforumu Bundesliga koji živi u tolikoj zabludi, ili stvarno ljudi koji ne razumiju 2+2. :?
Ipak mislim, tacnije, da je to 85,47%

Ahahaha.

Jel se tako argumentuje, da kazes sagovorniku, kolegi ili vise njih da nemaju pojma? Odlicno, sve potkrijepljeno dokazima, sve argument do argumenta.

Nadam se da i ja spadam u onih 85%, tj. nadam se da nisam u ovih 15%. Vjerovatno je i kolega @rikimo i svi oni u ovih 85% jer i on/oni podrzava/ju Pepa kao i ja, a znamo da on (@rikimo, cak ga je neko nazvao neznalicom, ahahahaha) moze vecini na ovom forumu bit profesor fudbala.

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 23 avg 2015, 04:37

@Klare, mozda nema potrebe da udaras sa tako visokim postocima. A i opcenito, svi imamo pravo na svoje misljenje i u tome je kljuc jer je to normalno i ok.

Momci koji podrzavaju Guardiolu imaju jedno misljenje, mi drugo i to je to.

Treba biti diskusije uvijek jer ona drzi ovu temu aktivnom i to je super.

E sad, na stranu sto se ja i ti slazemo da je Omerbavarac pogrijesio sa onim dijelom o taktici ali mislim da nema potrebe za nekim daljnjim vrijedanjem.

Posto vidim da ima ljudi koji obozavaju Pepa Guardiolu i nas koji jedva cekamo da ode, rezultati su ti koji idu ili ne u korist trenera.

Pep ove godine ima veliki pritisak jer cemo se sloziti da je polufinale lige prvaka pod muss a u obzir dolazi samo neko nesretno ispadanje u istom ili finale pa identicna situacija moze spasiti obraz Guardiole.

Dakle, ova sezona ce biti za Guardiolu najvaznija otkako je u Bayernu.

sekerbay
Kontakt:

Post Postao/la sekerbay » 23 avg 2015, 08:18

jesu li ludi oni iz donjecka?
hej, traziti samo 30 mil. za kostu...
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 23 avg 2015, 10:01

@Klare: dovoljno si se pokazao iznosenjem neistine o Costi i njegovim igrama a i ne znam kako me mozes citirati kad sam ti na blok listi?

Za post aferim, tvoj nacin izrazavanja i ja ga postujem, nije skolski definitivno. :salut:
Zadnja izmjena: Omerbavarac, dana/u 23 avg 2015, 10:35, ukupno mijenjano 1 put.

BavaracZenica
Kontakt:

Post Postao/la BavaracZenica » 23 avg 2015, 10:25

sekerbay je napisao/la:jesu li ludi oni iz donjecka?
hej, traziti samo 30 mil. za kostu...

jasta , a imam osjecaj da ce kod nas dozivjet procvat snova :salut:
FC Bayern !!!!!

phily
Kontakt:

Post Postao/la phily » 23 avg 2015, 10:38

Sammer: Medhi Benatia has torn his hamstring and will be out for several weeks.
kuknjava

protiv leverkuzena u odbrani

Alaba - Dante - Rafinha VS Calhanoglu- Bellarabi - Son :crazy:

Kingsley Coman could be sold. Bayern are offering nearly €20m to sign the French winger. [Gazzetta]
FK Željezničar
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17

#CarloOut

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 23 avg 2015, 10:46

Sve osim fudbala koji obećava nešto više. Istina početak je sezone ali i druga strana zvana povrede ne miruje...

Optimistično nema šta...

Defanzivac je pod hitno potreban iako Badstubber je počeo sa treningom ali ne treba sa njime, Martinezom i Riberyom žuriti. Stav treba da bude "ko da ih nema više u ekipi" :mrgreen:

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 23 avg 2015, 11:12

Realno niko od nas nije očekivao ovakve igre Coste, svi smo bili skeptični neko manje neko više. :) Sad je Brazilac haman svaku utakmicu među najboljim na terenu. :cool: Raduje me i dobra igra Gotzea, počeo je više da se trudi nego inače samo da nastavi u ovom ritmu.

Izgleda da će nam povrede i ove sezone biti glavni problem, kao što kolege rekoše stoper se mora dovesti pod hitno.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

GazijaKalesija
Kontakt:

Post Postao/la GazijaKalesija » 23 avg 2015, 11:41

thulkazal je napisao/la:Čuj 35 miliona za Brazilca :facepalm: Ja ludog tržišta i još luđe uprave... Čudno, ovaj Brazilac im odgovara a Neymar ne. Moguće je jer ovaj preživio par ukrajinskih zima i rusku agresiju pa se mentalno očeličio :urnebes:

Uglavnom briga me za novac nije iz mojeg džepa ali trenutna uprava ne pokazuje dobro izdanje po pitanju ne samo transfera nego SVEGA ... A čuj ovo, doveli iz BVB stručnjaka za fitnes i rehabilitaciju... Pa jadna nam majka ako taj bude oporavljao igrače i bude ko prošla sezona u BvB ...
Nerminovic je napisao/la:Costa je suplja prica, prvo sto nema kvaliteta za Bayerna i drugo sto je cijena presmijesna, platis jos 15-20 milliona i umjesto njega kupis Di Mariu.
FRANK RIBERY je napisao/la:
GazijaKalesija je napisao/la:Firmino bolji od Coste? :lol: :lol: :lol:

Pa ako ste ikada gledali Shakhtar, mogli ste vidjeti kakva je zvrka mali. Bravo upravo! Douglas će to i da pokaže iduće sezone! :thumbup: :thumbup:
Firmino se dokazao u top ligi, Costa je igrao u prosječnoj Ukrajni. Protiv BAyerna se nije vidi, o čemu ti pričaš dečko.
U legendu je odavno ušao transparent koji se pojavio tada, „Volimo Jureka, više od Bureka“.

GazijaKalesija
Kontakt:

Post Postao/la GazijaKalesija » 23 avg 2015, 11:44

FRANK RIBERY je napisao/la:
Svaki igrač Porta je debelo precjenjen. Firmino je dvije godine konstantan u top ligi kakava je Bundesliga. Douglas Costa je prosječan u ligi čije je klubove i Sarajevo pobjeđivalo.Dečko je ove szone statistički imao jako lošu sezonu, gdje je **** skauting ako ga uopšte imamo. Da mi Costa bude zamjena za Robbena ili Riberya. Ljudi recite da je prank, molim vas. :shock:

Ako se već nije išlo po top ime, trebali su razmisliti o Draxlera i Brandtu. Meni bi više usrećili ovakvi transferi nego transfer mačka u vreći. Bolje istrpiti jednu sezonu ovu dvojicu nego baciti novac na Brazilca koji ništa specijalno nije pokazao.
leorey je napisao/la:Cuj Douglas Costa :lol: a prije 3 sezone bayo bio pojam za moc. Bolje da ste zadrzali Shaquirija mnogo je kvalitetniji od brazilca. Eto vam jos Montoya :mrgreen:

PS; svaka cast navijacima na ovom pdfu, raspravlja se svaki dan , imas sta procitat a ne ko mi, skidam vam kapu :salut:
U legendu je odavno ušao transparent koji se pojavio tada, „Volimo Jureka, više od Bureka“.

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.