Gdje je stala Roma prosle godine nastavila i u ovoj utakmici..Realan rezultat i podjela bodova,Verona mozda imala i koju sansu vise.Naravno,prvo je kolo,jos uvijek se uigrava ekipa i treba sacekti bar jos 4-5 utakmica prije nego sto se moze reci kako ce Roma djelovati u ovom prvom djelu sezone ako nista.
Malo o utakmici..
Pjanic
Poprilicno dobar s tim sto moram podvuci 3-4 olahko i neoprezno izgubljene lopte.To mu se desilo i protiv Sevilje,potpuno atipicno za njega.Na srecu ni tada ni sad nije zavrsilo lose po Romu.Imao dva dobra suta izvan 16-erca i ona velika prilika pred sami kraj koju mu skide golman uz pomoc stative,lijepo je odigrao sa Radjom ali eto,jbg,ne udje mu..Najvise i najozbiljnije prijetio u 2 poluvremenu.
Dzeko
Po meni dobro odigrao,skoro cijeli mec bio lisen pomoci i lopti Salaha,Zervinja te kasnije Ibarba i Falquea.Ja sam i u City-u pratio njegov all round ucinak,tako ce biti i u Romi,tako da je bio vrlo dobar.Par sjajnih poteza kojima je izbacio saigrace u prostor ili neku polu sansu,velika borba u napadu,dobijenih zracnih duela,cak i jedna-dvije dobre intervencije u odbrani.Imao jedan sut dobar te par pokusaja glavom uglavnom slabih i iz teskih pozicija.Eh sta ce reci navijaci u Rimu ne znam,pratit cemo
Veza Dzeko - Pjanic
Ovo je novost od ove sezone pa cu se u buducnosti i na to osvrtati.Danas nije rezultirala golom,asistencijom ili nekom velikom sansom,ali trazili su se..Mire mu je slao neke visoke i poluvisoke lopte,igrali su i u polju 2-3 puta neka kratka dodavanja oko 16 m,poslao mu je Mire i jedan dobar korner..Gledao sam neke portale,obojica su u top 5 igraca Rome u ovoj utakmici ( jedinih 5 koji su dobili ocjenu 7+)..Ima potencijala u ovoj vezi po meni itekako..Koliko sam ja mogao upratiti najvise direktnih lopti upravo mu je poslao Miralem
Roma
Zakazala krila,tacnije svi bocni igraci izuzev Florenzija..Salah jako los,Zervinjo standardno pogubljeno djelovao..Lijeva strana nekativna totalno,Torosidis krivac za gol,doduse sukirvac je cini mi se DDR jer nije ispratio igraca koji je odvukao Torosidisa i ostavio prostor
njegovom igracu da zabije gol..Malo iza toga i zamjenjen Keitom..Scesni i Florenzi najbolji akteri u Romi..
Eto @Evile druze,dotakao sam se svega,nadam se da sam ti pomogao da steknes neki dojam o danasjoj utakmici

Izvinjavam se na duzem postu i sto ima i offtopica,ali malo mi i mrsko trcati na 3 teme i pisati psotove..