FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

belosevic28
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la belosevic28 » 22 avg 2015, 19:54

Sta kazu Dulja jedini moze 1 na 1... On pokusava 1 kroz jedan i kad ne uspije, padne naravno. Kapiten Radovac, halali al mogu li ja sad biti malo najveci talenat ti odmori... Dzeno, po svom, jjebe ne vadi... samo je problem sto jjebe nas...Tuzno, jadno, odvratno
''Neka povreda, to znaci da Slavko ispravno radi...''

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 22 avg 2015, 19:57

Da pokušam dati i neki kraći osvrt o igračima danas.
-Delač genijalan,spasio nas ubjedljivog poraza.
-Odbrana generalno vrlo loša. Pojedinačno,samo Stepanov zaslužuje prolaznu ocjenu. O Puzigači neću da trošim riječi taj lik je ne za tribine nego za reflektora,Barbarić jedan od najlošijih na utakmici,Hebibović vrlo tanak,defanzivno pogotovo,a i ofanzivno nije vala ništa uradio čak je nekoliko dobrih prilika za centaršut upropastio.
-Vezni red. Tud i tamo,na momente vrlo dobro izgledali ali su većinu vremena djelovali kao da svako želi da se što prije oslobodi lopte. Kovačević po meni vrlo solidan kao zadnji vezni i mislim ako spoji još jednu-dvije ovakve utakmice da smo pitanje def.veznog riješili,Ikande onako,vrlo nervozan vidi se da nije uigran i da nije spreman fizički u potpunosti,Radovac se malo popravio u odnosu na prethodne utakmice ali ipak nije to to. Alispahić! Mislim da taj lik definitivno više nije za fudbala,ja sam ga podržavao i govorio da mu treba par utakmica da mu se da šansa,ali bojim se da je on svoje šanse ispucao,nije da neće nego ne može.
Napad. Benko,potanak danas,ali ima prolaznu ocjenu zbog gola,ipak uz Stepanova i Delača jedini Profesionalci u ekipi. Velkoski,prodati ga što prije. Sit i on nas,a i mi njega. Okić po meni uz Kovačevića,a poslije Delača najsolidniji danas,par dobrih ulazaka,dodavanja i presjecanja lopti izdvajaju ga iz opšteg sivila. Bekić2 i Dulja bez ocjene.

Suki46
Kontakt:

Post Postao/la Suki46 » 22 avg 2015, 20:01

Duljevic prevara od igraca ,uspio je da cak Okic na krilu bude bolji nego on na svojoj prirodnoj poziciji.Delac nas spasio nekoliko puta . Hebibovic i Puzigaca ,ne zna se ko je veci propuh ,ovog prvog makar u napadu ima ,ovaj 2 snage i pure nema.Stoperi ok ,nije bio Barbaricev dan al on je proslih nekoliko utakmica nas najbolji igrac,steta za precku Stepanova.Kovacevic solidan .DLBenko iz 1 prave akcije odmah gol daje ,sreca pa ga imamo .Okic iako u nekim situacijama pokazuje svoju limitiranost pogotovo u tehnickom smislu,jedan od rijetkih koji je imao zelju prema naprijed.Alispahic pa boze bolje da je Kovacevica ostavio,igrac manje definitivno.Vjerovatno je Dzeni pa-pa nakon ove tekme . 5 kola 7 bodova ,uzas.Probat uzeti ove godine kup ,to ce nam jedino i ostati jer ce se u ovoj ligi svakom ici na noz ,svima bodovi trebaju ,a mi na zimu svakako moramo se rijesiti nekih igraca starih i ako moze da se zaganja neki kvalitetni veznjak a da je slobodan (bilo koji ili centralni ili prednji)
Yugoslav First League - ★★
Bosnian Premier League - ★★★★★
Bosnian Cup - ★★★★★★★★
YNWA <3

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 22 avg 2015, 20:04

miden je napisao/la:Neuštimani orkestar na celu sa lošim dirigentom, e na to smo licili ovu utakmicu. Izgledalo mi je kao da ih je neko pola sata prije same tekme pokupio sa ulice, dao im dresove i rekao da igraju. Je li moguce da je dirigent izbacio Kovacevica, koji je odigrao najbolje pored Delaca i Harmonija? Radovac kapiten, pa je li mene neko zajebaje? U ovoj ekipi kapiteni mogu biti jedino Benko, Stepanov ili Delac. Ne zato što su stariji, nego zato što su takav karakter, imaju autoritet i poštovanje, a Radovac je samo dijete. Boli me briga što je on naše dijete, kada jedan Ikande više oznoji dres od njega.
Kovacevica je zamjenio nebi li krenuo jos jace napadacki jer mu je trebao gol. Mozda je mislio da ce kapitenska traka pomoci Radovcu da odigra sa vise samopouzdanja. Koliko god Dzeno bio los i vjerovatno ce doci novi trener on nije jedini kriv i igaci su krivi. Nije trener kriv ako mu igrac postigne autogol i to igrac za kojega ovdje pola foruma govori da mora da se istrpi znaci da igra.Ili ako mu neki od najboljih igraca kao Barbaric imaju los dan. Sredina terena je neuigrana totalno ( Radovac, Ikande, Alispahic i sada Kovacevic ) za to treba vremena. Ikande se je kasno prikljucio a Mesa nije adekvatno zamjenio Stojceva a mnogi su govorili da hoce kada ode Stojcev. To opet nije kriv trener koji ima jako puno svojih mana samo nije sve crno bijelo. Sarajevu treba novi trener ali i jos par pojacanja.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 22 avg 2015, 20:07, ukupno mijenjano 1 put.

THEC
Kontakt:

Post Postao/la THEC » 22 avg 2015, 20:06

ali jeste kriv kad se sve igra na individualni kvalitet, kad nema povezanosti uopste, uigranih akcija, to je ta taktika velikog strucnjaka, 'sloboda' u igri ili u prevodu pojma nemam kako se ekipa sprema i uigrava, zato im pustam da to sami odrade
Pyro is not a crime !

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 22 avg 2015, 20:08

Ajax je napisao/la:
miden je napisao/la:Neuštimani orkestar na celu sa lošim dirigentom, e na to smo licili ovu utakmicu. Izgledalo mi je kao da ih je neko pola sata prije same tekme pokupio sa ulice, dao im dresove i rekao da igraju. Je li moguce da je dirigent izbacio Kovacevica, koji je odigrao najbolje pored Delaca i Harmonija? Radovac kapiten, pa je li mene neko zajebaje? U ovoj ekipi kapiteni mogu biti jedino Benko, Stepanov ili Delac. Ne zato što su stariji, nego zato što su takav karakter, imaju autoritet i poštovanje, a Radovac je samo dijete. Boli me briga što je on naše dijete, kada jedan Ikande više oznoji dres od njega.
Kovacevica je zamjenio nebi li krenuo jos jace napadacki jer mu je trebao gol. Mozda je mislio da ce kapitenska traka pomoci Radovcu da odigra sa vise samopouzdanja. Koliko god Dzeno bio los i vjerovatno ce doci novi trener on nije jedini kriv i igaci su krivi. Nije trener kriv ako mu igrac postigne autogol ili ako mu neki od najboljih igraca kao Barbaric imaju los dan.
I ja sve više počinjem misliti da nije trener JEDINI krivac,Bogami! Nešto je baš truhlo i ne smrde samo trener i igrači ima tu izgleda još toga... Mada je trener direktno najodgovorniji i karika koju je najlakše promijeniti,a i treba svakako.
Zadnja izmjena: zagorski, dana/u 22 avg 2015, 20:09, ukupno mijenjano 1 put.

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 22 avg 2015, 20:08

Kriv je stručni štab itekako ako je ekipa u potpunosti fizički nespremna i nema uopšte postavku.
Samo Saraj'vo.

Suki46
Kontakt:

Post Postao/la Suki46 » 22 avg 2015, 20:09

Zaboravio sam reci ,vratite nam Bilbiju ,u ovakvom sivilu od veznog reda bio bi nas najbolji vezni igrac
Yugoslav First League - ★★
Bosnian Premier League - ★★★★★
Bosnian Cup - ★★★★★★★★
YNWA <3

ade43
Kontakt:

Post Postao/la ade43 » 22 avg 2015, 20:09

Nece Dzeno sigurno uci i ošutati loptu iz 16 m.,umjesto dulje okica benke.. Vidi se da ne smiju ,ali bih ja prije rekao da ne znaju to uraditi,ali zato sa 40 metra pucaju ccc. Ne branim Dzenu nista,koliko je on kriv toliko su i majstori na terenu 50-50 !
I samo da yebem mater svim zenickim klosarima i sirotinji koji su se nabili na tunel skoro, dBd se pogushili i potr*ovali dole u onom smogu,mahke li vam yebem svima bijedne :!: :!:

THEC
Kontakt:

Post Postao/la THEC » 22 avg 2015, 20:12

tacnije Dzenan ne zna i izvinjavam mu se, nije on kriv, nego onaj ko ga je postavio i ostavio, ko je udovoljavao igracima a nabio nogom covjeka koji je pokusao uvesti red, osvojili smo eto tu **** titulu i sta sad, opsti haos u i oko ekipe, ee da je bogdo ne osvojismo a da se igracki kadar rascistio kako treba, mozda bismo u onom trenutku bili bijesni ali sad bismo bili zahvalni garantujem, ne treba mahala da upravlja klubom niti navijaci, uprava je ta koja mora muda pokazati a oni ih ocito nemaju
Pyro is not a crime !

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 22 avg 2015, 20:18

Nije nista izgubito, jos je 75 bodova u igri...
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 22 avg 2015, 20:20

THEC je napisao/la:ali jeste kriv kad se sve igra na individualni kvalitet, kad nema povezanosti uopste, uigranih akcija, to je ta taktika velikog strucnjaka, 'sloboda' u igri ili u prevodu pojma nemam kako se ekipa sprema i uigrava, zato im pustam da to sami odrade
On je kriv sto nije odradio vise prijateljskih utakmica i isprobao neke igrace uigrao. Imao je naravno svoje greske mogu sada da pisem o tome od utakmice to utakmice. Ali i do igraca je itekako. Nije on kriv sto su neki igraci koji su se maksimalno forsirali ovdje podbacili. Ako Puzigaca zakaze on ga ne moze zamjeniti jer nema boljeg igraca. Ako Hebibovic zakaze ne moze potrosit zamjenu na beka a lovi rezultat. Da je Tatomirovic odigrao ovako kao Barbaric zadnju utakmicu svi bi ga popljuvali. Mozda je falilo malo i srece. Ma ima tu jako puno razloga. Po meni najveci kiks su mu bekovi i to bi moglo da presudi. Mada i tu ga razumjem. Boljeg igraca od Puzigace nema a za Hebibovica je pola foruma govorilo da jednostavno mora da igra i morao mu je dati sansu/e. Sigurno bi sada nesto drugacije uradio.
PitarBordo je napisao/la:Kriv je stručni štab itekako ako je ekipa u potpunosti fizički nespremna i nema uopšte postavku.
To se slazem to sam zaboravio. To je svakako trener kriv i tu nema izgovora.

Ja mislim neka mi neko ne zamjeri. Da se ovdje previse gledaju ti klanovi. Ko je sa kim i ponekad to moze biti kontraproduktivno. Toga ima u svim vecim klubovima. Ove druge momcadi nemaju toliki pritisak i njima je puno lakse igrati bez imperativa. A ovdje odigras dvije utakmice lose i vec te navijaci uzmu na zub.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 22 avg 2015, 20:22, ukupno mijenjano 1 put.

Babayaro
Kontakt:

Post Postao/la Babayaro » 22 avg 2015, 20:21

Ovo Sarajevo me toliko **** u mozak da više ni sam ne kontam gdje je zapelo. Imaju najbolje uslove u državi, jedini ne moraju da strahuju za plate i ugovore - a sve g'o hadalj, i tu mislim od (ne)stručnog štaba, hadalja od igrača do **** oružara i fizioterapeuta...

I neka se opet jave Kusta i Dino da kažu da 9 od 10 segmenata kluba rade perfektno, a taj deseti segment je sportski - pa neka idu svi redom u neku stvar. Mene ostali segmenti ne interesuju - za to neka se brine vlasnik ! Mene interesuje taj **** deseti segment koji je u **** kurcu.
Ko izgubi dobitak, dobije gubitak.

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 22 avg 2015, 20:25

Jesu krenuli igrači prema Sarajevu?
Samo Saraj'vo.

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 22 avg 2015, 20:31

THEC je napisao/la:tacnije Dzenan ne zna i izvinjavam mu se, nije on kriv, nego onaj ko ga je postavio i ostavio, ko je udovoljavao igracima a nabio nogom covjeka koji je pokusao uvesti red, osvojili smo eto tu **** titulu i sta sad, opsti haos u i oko ekipe, ee da je bogdo ne osvojismo a da se igracki kadar rascistio kako treba, mozda bismo u onom trenutku bili bijesni ali sad bismo bili zahvalni garantujem, ne treba mahala da upravlja klubom niti navijaci, uprava je ta koja mora muda pokazati a oni ih ocito nemaju
Zato imaju muda dići cijene ulaznica i poslati nas u Travnik da budemo 'domaćini'... ma bježi ba!
A ovo si u pravu 100% što si napisao

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 22 avg 2015, 20:34

"Ja sam momak koji sam u ovom klubu 25 godina i saznao sam iz novina i portala, da ja nisam više trener Sarajeva. Ova četiri dana do utakmice nisam doživio da to neko demantuje, ružan svakako način, koji ću ja prihvatiti jer sam ja dugo u ovome klubu. Dao sam dosta za Sarajevo, osvojio sam prvenstvo i Kup, igrali smo najbolje u državi, dovodili smo 15 do 20.000 ljudi na Koševo i navijači su jedva čekali utakmicu Sarajeva na što sam sigurno ponosan", kazao je Uščuplić.

Pročitaj više na: http://sportsport.ba/bh_fudbal/uscuplic ... eva/169818

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 22 avg 2015, 20:35

"Hvalite me usta moja".....

Al' ako je fakat za sebe rekao "Ja sam momak..." umrijeti ću evo sad od šege neke.
Zadnja izmjena: PitarBordo, dana/u 22 avg 2015, 20:36, ukupno mijenjano 1 put.
Samo Saraj'vo.

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 22 avg 2015, 20:36

"Između 15 i 20 minute danas na utakmici je zabilježeno jako rasističko navijanje i povici prema našem igraču Harmonyju Ikandeu od strane domaćih gledalaca na istočnoj tribini. Takvo ponašanje je stroga zabranjeno i kažnjivo od UEFA-e i FIFA-e, a za našeg igrača veliko negativno iskustvo", navode iz FK Sarajevo.

ovi iz naše uprave su haman svi pozavršavali menadžment i ekonomiju.. POJMA ONI O FUDBALU NEMAJU !!
edit: Evo sad procita izjavu Uscuplica gore.. ma koliko njegov vokabular bio siromašan, ovo za vodstvo kluba je upravu!! fuj
Zadnja izmjena: FrancescoTotti, dana/u 22 avg 2015, 20:38, ukupno mijenjano 1 put.
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 22 avg 2015, 20:36

zagorski je napisao/la:"Ja sam momak koji sam u ovom klubu 25 godina i saznao sam iz novina i portala, da ja nisam više trener Sarajeva. Ova četiri dana do utakmice nisam doživio da to neko demantuje, ružan svakako način, koji ću ja prihvatiti jer sam ja dugo u ovome klubu. Dao sam dosta za Sarajevo, osvojio sam prvenstvo i Kup, igrali smo najbolje u državi, dovodili smo 15 do 20.000 ljudi na Koševo i navijači su jedva čekali utakmicu Sarajeva na što sam sigurno ponosan", kazao je Uščuplić.

Pročitaj više na: http://sportsport.ba/bh_fudbal/uscuplic ... eva/169818
Ovakve stvari nas nikad nece ciniti velikim klubom. Dva puta im je spasavao guzice svima.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

miden
Kontakt:

Post Postao/la miden » 22 avg 2015, 20:40

Ajax je napisao/la:
Kovacevica je zamjenio nebi li krenuo jos jace napadacki jer mu je trebao gol. Mozda je mislio da ce kapitenska traka pomoci Radovcu da odigra sa vise samopouzdanja. Koliko god Dzeno bio los i vjerovatno ce doci novi trener on nije jedini kriv i igaci su krivi. Nije trener kriv ako mu igrac postigne autogol i to igrac za kojega ovdje pola foruma govori da mora da se istrpi znaci da igra.Ili ako mu neki od najboljih igraca kao Barbaric imaju los dan. Sredina terena je neuigrana totalno ( Radovac, Ikande, Alispahic i sada Kovacevic ) za to treba vremena. Ikande se je kasno prikljucio a Mesa nije adekvatno zamjenio Stojceva a mnogi su govorili da hoce kada ode Stojcev. To opet nije kriv trener koji ima jako puno svojih mana samo nije sve crno bijelo. Sarajevu treba novi trener ali i jos par pojacanja.
Njemu sa ovakvim razmišljanjem kapitenska traka ne može puno pomoci, osim da se još više umisli. Nije samo greška napravljena sa Radovcem, nego i Cimirotom. Iako je Cimi zaslužio tu trak, on nije taj koji ce zagalamiti, objasniti, prici ili smiriti situaciju isto kao i Radovac. Zna se kako jedan kapiten treba da izgleda i šta da radi. Ako to ne vide u SŠ ili ko vec odlucuje o tome, onda o cemu mi ovdje pricamo i ko je strucan?
Das Ist Walter

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 33 gosta.