1. HNL

Signore
Kontakt:

Re: 1. HNL

Post Postao/la Signore » 03 avg 2015, 15:35

Stvarno su pretjerali. Vrhunac gluposti su stolice koje ce biti polomljene od onih koji bi bacali baklje i slicno. To im valjda nije palo napamet ili im je u interesu takav incident pa da imaju po cemu pljuvati.

Jos jedan apsurd je sto ta tribina ima 300 mjesta i ako im bude trebala za grupne faze EL ovaj stadion bi dobio licencu uz uvjet da gosti dobiju 5% od 8.000. To bi znacilo 400 mjesta. To znaci da tribina nece sluziti svrsi.

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 04 avg 2015, 13:27

Dinamo je proslu sezonu zavrsio na 84. mjestu UEFA ljestvice sa koeficijentom 24.700. Trenutno je 86. sa 20.800 i to sigurno nece biti konacni koeficijent jer Dinamo ima odigrati minimalno tri utakmice, a u slucaju ulaska u LP taj koeficijent ce debelo narasti.

Rijeka je trenutno drugi hrvatski klub u Europi. Nalaze se na 117. mjestu s koeficijentom 13.800. U sezonu su usli kao 131. s koeficijentom 13.700. Njihov napredak sada ovisi o Dinamu i Hajduku. To su mrvice, ali mogu puno znaciti.

Hajduk je trenutno 151. s koeficijentom 9.800. U sezonu su usli kao 153. sa koeficijentom 11.200. Buduci da splicani imaju 2-0 protiv norvezana i da ih ceka vjerojatni prolaz u play off taj koeficijent ce se i povecati. U slucaju da udju u grupnu fazu moci ce povecati koeficijent u odnosu na proslu sezonu. Trebat ce im puno srece u zdrijebu, ali ima dosta klubova s kojim se itekako moze igrati.

Lokomotiva je takodjer obavila svoje. Startali su kao 258. s 5.200 koeficijentom, a trenutno su 243. sa 5.300. Oni takodjer ovise o Dinamu i Hajduku.

Hrvatska je proslu sezonu okoncala kao 17. sa koeficijentom 23.500. Cetiri kluba su igrala play off EL, a sada su ostala samo dva sa realnim sansama da udju u play off. Dinamu je to mjesto zagarantovano s tim da bi mogao igrati i play off LP sto bi garantovalo grupnu fazu EL. Hajduk brani 2-0 prednost iz prve utakmice. S obzirom na igru na Poljudu mislim da prolaz ne smje doci u pitanje. Malo srece u zdrijebu i splicani bi mogli vidjeti grupnu fazu sto bi znacilo veliki plus za nacionalni koeficijent.

Hrvatska je trenutno 17. sa koeficijentom 21.500. Opasno prijeti Cipar, ali i Poljska vreba. Ako se nitko od nasih ne domogne grupne faze mogli bi pasti za dva mjesta. Za 0.700 ispred nas je jaca Austrija koja ima svih pet predstavnika u igri. Sva tri predstavnika u EL imaju realne sanse da ispadnu. Wolfsberger i Sturm su porazeni na domacim terenima dok je Altach slavio s 2-1. U uzvratu bi Guimaraes trebao dobiti i proci dalje. U LP imaju Rapida koji je kuci igrao 2-2 s Ajaxom i trebao bi ispasti, ali u play off EL gdje ima realne sanse da bude nositelj. RBS je slavio protiv Malmoa s 2-0 i realno je da ce uci u play off LP. Kamo srece da se desi neko iznenadjenje i da ispadnu iz LP i da ih onda opet netko iznenadi i u EL, jer oni igraju dobro grupnu fazu EL i uvijek dignu koeficijent Austriji. Hrvatska ne ovisi o Dinamu koliko Austrija ovisi o Salzburgu.

Nama toliko zeljeno 15. mjesto drzi Rumunjska s 24.383 koeficijentom. To je jako tesko dostizno, a rumunji imaju lijepo rasporedjen koeficijent i ne mozemo cekati neku sezonu kada ce izgubiti 10 i pasti. imaju sve od 4 do 6 i nemaju brige. Ne znam kakav rezultat trebaju napraviti Dinamo i Hajduk da bi pretekli Rumunjsku na kraju ove sezone. Vise se trebamo bazirati na iducu kada veliki koeficijent gubi Nizozemska i Grcka, ali i Austrija. Grci i austrijanci gube duplo vise od Hrvatske dok ce nizozemci ostati bez 13.600. Da se kojim slucajem sada zakljuci sezona i da se oduzmu ti koeficijenti Hrvatska bi bila 15. Zato treba ponajvise gledati predstavnike ta tri saveza. Za austrijance sam vec pisao.

Grcka takodjer ima svih pet predstavnika u igri. PAO je dobio Brugge 2-1 kuci i nadat je se da ce izgubiti vani i ispasti, ali bi u play offu EL bili nositelji. Olympiakos je direktno u grupnoj fazi i nalazi se u trecem potu. PAOK i Atromitos ce vjerojatno uci u play off, a u grupnoj fazi je Asteras koji je u cetvrtom potu sa sansama da zavrsi u trecem.

Nizozmci imaju u LP Ajax kojeg vjerojatno ceka play off LP dok je PSV vec direktno u grupnoj fazi u potu 1. EL bi trebao napustiti Vitesse dok ispadanje Alkmaara i nije bas realno. Groningen je direktno u grupnoj fazi u cetvrtom potu s ne bas najboljim sansama za treci.

Na kraju jako tesko mozemo ocekivati da nasi predstavnici odigraju na razini predstavnika ove tri zemlje, ali mozemo pratiti i nadati se. Nasa je najveca sansa mozda u tome sto Grcka i Austrija imaju po pet predstavnika i sto njihovi bodovi time vrijede manje. Nizozemska bodove dijeli na cak sest klubova, ali ih je jedan vec napustio sto nam ide u prilog.

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 07 avg 2015, 09:36

Dinamo i Hajduk s remijem i pobjedom su malo digli koeficijent. Hrvatska je i dalje 17. sa 21.875. S obzirom da je Dinamo nositelj mislim da se barem za sad mozemo nadati da ce upisati jednu pobjedu i jedan remi. Hajduk nije nositelj, ali ako ga zapadne Liberec mozemo ocekivati isto i od njih.

Sto se tice ostalih. Austrija je ostala bez dva predstavnika, a zanimljivo da im glavna uzdanica RBS moze igrati s Hajdukom. Zbog lose forme austrijanaca vidim da se neki navijaci Hajduka nadaju Salzburgu. Bilo bi fantasticno da nas predstavnik izbaci njihovog, jer je to direktan okrsaj za 15. mjesto.

Rumunjska je takodjer ostala bez dva predstavnika. Astra je izbacila WHU i sigurno puni samopouzdanja cekaju zdrijeb i play off, ali ako ih zapadne Dortmund tesko ce ista uciniti. Steaua je nositelj, ali se nadam da ce jos netko kao Partizan iskoristiti lose stanje u klubu i izbaciti najjaci rumunjski klub.

Nizozemska je ostala bez Vitessea, a Grcka i dalje ima svih pet predstavnika.

Cekamo zdrijeb pa da vidimo cemu se mozemo nadati. Austrija i Rumunjska velike nade da mogu pasti ispod nas.

Android
Kontakt:

Post Postao/la Android » 10 avg 2015, 15:48

Nermin Zolotic na posudbi u Istri
...da Široki vječno ostane ponos naše Hercegovine...

HRHB

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 11 avg 2015, 11:11

Istra dovela bivseg napadaca Zvezde Filipa Kasalicu!
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 11 avg 2015, 16:48

Bas sam htio pitat kakav je taj zvezdas. Izgleda ameri dali neku sicu za pojacajanja.

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 16 avg 2015, 16:41

2.HNL

Dinamo 2 - HD 4-0
Gorica - Sesvete 2-0
Lucko - Segesta 1-2
Imotski - Rudes 1-2
Cibalia - Sibenik 1-2
Zadar - Dugopolje 0-5

Nekako sam uvjeren da ce Dinamo 2 biti prvi, ali bi volio da Cibalia ili Dugopolje udju u prvu ligu. Mnogi su se zazelili Cibalije, a i stvarno su predugo u drugoj ligi. Dugopolje bi volio vidjeti samo zbog stadiona i zanima me kakvu bi bas posjetu imali. Bio bi to pravi test. Malo mjesto sa super modernim stadionom. Koliko infrastruktura ustvari ima utjecaja?

Zao mi sto Zadar ovoliko propada, ali svakako nebi zelio da se vrate u prvu ligu. Ne volim ih, ali neka budu u drugoj. Nadam se da ce Lucko ispast, takodjer Sesvete i Rudes bi volio vidjeti u nizem rangu.

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 18 avg 2015, 23:33

[youtube][/youtube]
Nisam još stigao preslušat,ali s obzirom tko sudjeluje ne moze bit nista drugo nego zanimljivo.Idealno za uvod u europske utakmice ovaj tjedan.

Izbori :kafa:

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 20 avg 2015, 21:34

Poraz Hajduka, ali mislim da imaju dobre sanse i da bi mogli ovo proci. No, da se osvrnem malo na ove konkurente za 15. mjesto.

Poljske, Cipra, Austrije, Rumunjske i Nizozemske

Poljaci ce po svemu sudeci imati dva kluba u EL. Legija je slavila gostujucu pobjedu, a Lech vodi kuci protiv Videotona. Kvalitetniji su i mislim da bi trebali proci dalje. Kamo srece nekog iznenadjenja. Ipak, i dalje su na dobroj udaljenosti pa ne treba panicarit, barem ne jos uvijek.

Cipranima je ostao jos samo APOEL koji ce vjerojatno u EL. Tamo bi mogli ostvariti koju pobjedu, ali mogao bi i Hajduk, jos kad dodamo Dinamove bonus bodove mislim da ce i oni ostati iza.

Austrija je sad na dohvat ruke. Altach gubi kuci, RBS je porazen u Minsku i mogli bi oni vec lagano da se oproste od Europe. To bi bilo fenomenalno za Hrvatsku. Rapid im igra play off LP sa Shaktarom, izgubili su 1-0 kuci i vjerojatno ce igrati EL. Ne znam koliko su jaki, al nadam se da ce biti losi.

Rumunjska Astra je dobila AZ kuci 3-2, tu je bas onako cupavo, ne znam jel bi rekao da ce proci ili ispasti. Steaua 15 minuta prije kraja gubi 2-0 od Rosenborga kuci. Ko budali samar bi sjeo da barem oni ispadnu. Mislim da Astra nema kvalitete da u grupi ostvari neki veci rezultat.

Nizozemcima su ostala cetiri predstavnika, ali ne blistaju nesto. Ajax je otpao iz LP od Rapida, u EL je dobio Jabloneca 1-0 kuci i nadam se da ce ispasti. AZ sam vec spomenuo. Tu mislim da bi bilo bolje da AZ ispadne, a Astra prodje. U grupama imaju jako loseg Groningena, barem po onome sto sam vidio u superkupu protiv PSV-a. PSV je u grupnoj fazi LP.

Grci se drze, jedni od tek pet saveza koji imaju sve predstavnike na broju. Tesko ih je i komentirat tako.

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 20 avg 2015, 21:41

Moj Signore, od svih na forumu meni je tebe nekako najviše žao. patiš se i za hrvatske i za bh klubove sa izračunima i tablicama i proračunima, a na kraju ništa od svega toga. Baš sam danas na tebe pomislio kad je završilo prvo poluvrijeme hajduka, reko da te upitam kolko ih treba ispasti da hajduk bude u trećem šeširu, al eto, na žalost na kraju poraz, pa mi pao malo optimizam...
ne vjerujem u hajduka, a u dinama još manje. bar što se tiče ove sezone...
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 20 avg 2015, 21:47

Signore je napisao/la:Dugopolje bi volio vidjeti samo zbog stadiona i zanima me kakvu bi bas posjetu imali. Bio bi to pravi test. Malo mjesto sa super modernim stadionom. Koliko infrastruktura ustvari ima utjecaja?
Nikakvu, 1000 ljudi ne bi bilo osim na Hajduku, Rijeci i Dinamu. Bolje da ne ulaze, pun nam je kuratz takvih klubova.
Zao mi sto Zadar ovoliko propada, ali svakako nebi zelio da se vrate u prvu ligu. Ne volim ih, ali neka budu u drugoj. Nadam se da ce Lucko ispast, takodjer Sesvete i Rudes bi volio vidjeti u nizem rangu.
Zadar dobiva što je zaslužio, ali šteta, bili su mi drag stadion. Lučko će teško ispasti, Korejac je sad vlasnik, a ne znam zašto ovakve želje za Sesvete - oni su idealan klub za drugu ligu - fin stadion, fini uvjeti, 1000 ljudi po tekmi, taman, uživao sam gledajući ih lani.
Hayley <3

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 20 avg 2015, 22:01

dubrava je napisao/la:Moj Signore, od svih na forumu meni je tebe nekako najviše žao. patiš se i za hrvatske i za bh klubove sa izračunima i tablicama i proračunima, a na kraju ništa od svega toga. Baš sam danas na tebe pomislio kad je završilo prvo poluvrijeme hajduka, reko da te upitam kolko ih treba ispasti da hajduk bude u trećem šeširu, al eto, na žalost na kraju poraz, pa mi pao malo optimizam...
ne vjerujem u hajduka, a u dinama još manje. bar što se tiče ove sezone...
Ja to vise radim za svoj gust i za sebe. Ovaj forum mi dodje ko privatni dnevnik. Sto god mi padne napamet ja napisem. Vise mi sluzi kao podsjetnik kad za par dana ocu da nesto vidim i sam sebi prokontam :lol: Ja sad ovo pratim, morao bi sve ovo gore popamtit, lakse mi napisat ovdje, mozda nekome posluzi, a ja cu sigurno traziti za par dana kad budu uzvrati i gledat za koga treba navijat :mrgreen: Ali to da od tog nista ne bude, to stoji i jbg, al kad bi odustali od svega sto nam se cini nemogucim na kraju bi poceli odustajati od svake moguce sitnice.

Treba ih ispasti devet da bi Hajduk bio u trecem sesiru s tim da ispadanje Steaue i Young Boysa ne znaci nista, jer je Rosenborg, a i Garabag svakako ispred Hajduka. Uz to Astana i Skenderbeu ne smiju uci u LP, a sve mi se cini da ovi prvi oce pa ce Hajduku trebati deset. Ovako na prvu, jako tesko, mozda 7-8 da bude, kao i za play off gdje su tri falila.

I istina, oba predstavnika ne pruzaju neke partije s kojima bi mogli nesto napraviti u grupama. Dobili su dva najlaksa protivnika i opet su jedna ostvarili jednu gostujucu pobjedu. Dinamo bi trebao ove razmontirat u uzvratu, al ako to nije uspio vec u gostima onda ne znam koga ce dobit u grupi. Hajduk ce vjerojatno proci cehe, a onda nek se moli za sto laksu grupu.
badblueboylivno je napisao/la:
Signore je napisao/la:Dugopolje bi volio vidjeti samo zbog stadiona i zanima me kakvu bi bas posjetu imali. Bio bi to pravi test. Malo mjesto sa super modernim stadionom. Koliko infrastruktura ustvari ima utjecaja?
Nikakvu, 1000 ljudi ne bi bilo osim na Hajduku, Rijeci i Dinamu. Bolje da ne ulaze, pun nam je kuratz takvih klubova.
Zadar dobiva što je zaslužio, ali šteta, bili su mi drag stadion. Lučko će teško ispasti, Korejac je sad vlasnik, a ne znam zašto ovakve želje za Sesvete - oni su idealan klub za drugu ligu - fin stadion, fini uvjeti, 1000 ljudi po tekmi, taman, uživao sam gledajući ih lani.
Sesvete su taman klub za drugu ligu, ali za drugu, a mene je strah da bi netko mogao uplesti svoje prste i uvesti ih u prvu, a nisu nista zanimljiviji od tog Dugopolja. Da je takav klub na nekoj drugoj lokaciji nebi brinuo, ali Sesvete kad tad moze netko preuzet i progurat. Imaju fine uslove, kamo srece da ih jos neki drugoligasi imaju, al jbg. Lucko je isto tako taman kao i Sesvete, imaju prelijep stadion za ove lige, ali bas me taj korejanac i njegove ambicije plase. Oni nebi imali ni 500 ljudi osim na ta tri navedena.

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 20 avg 2015, 22:04

Ma neće, bio je Mamić pa je odustao. Ako uđu, imali bi oni i posjetu i kvalitetu za prvu, vidi se da ih Sesvećani vole. Lokacija gdje se nalazi stadion je ogromna, ima potencijal za veliki stadion ako im zatreba, a sad ulažu u pomoćne terene, pravi sportski centar. Fin klub, volio bih njih umjesto Lokse ili Medićevog Zagreba.
Hayley <3

Edol
Kontakt:

Post Postao/la Edol » 20 avg 2015, 22:11

Šta se dešava trenutno u Hrvatskoj po pitanju novih ulaganja, znam da sam svojevremeno čitao da bi se Osijekom trebalo nešto desiti, ima li pomaka? Šta je s onim Amerikancem što bi trebao finansirati Istru, je li uradio šta korisno tamo?

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 20 avg 2015, 22:17

badblueboylivno je napisao/la:Ma neće, bio je Mamić pa je odustao. Ako uđu, imali bi oni i posjetu i kvalitetu za prvu, vidi se da ih Sesvećani vole. Lokacija gdje se nalazi stadion je ogromna, ima potencijal za veliki stadion ako im zatreba, a sad ulažu u pomoćne terene, pravi sportski centar. Fin klub, volio bih njih umjesto Lokse ili Medićevog Zagreba.
Iskreno, nisam toliko upucen u taj klub. Znam samo da imaju fin novi stadioncic i da su dobra ekipa. Oko struja u klubu i oko kluba nisam upucen bas ni malo. Ali da, radije bi njih gledao nego Lokomotivu. Ne znam za Zagreb, ali od kad je Medic tu taj klub sve vise i vise propada i nije bas da mi ih je drago vidjeti u prvoj ligi, al ajde, ako su Sesvete toliko uredne onda bi mogao i Zagreba za njih zamjeniti iako mi je zao tog kluba, zasluzili su boljeg gazdu i bolju podrsku navijaca, mada je ta podrska najvise izblijedila s novim gazdom.
Edol je napisao/la:Šta se dešava trenutno u Hrvatskoj po pitanju novih ulaganja, znam da sam svojevremeno čitao da bi se Osijekom trebalo nešto desiti, ima li pomaka? Šta je s onim Amerikancem što bi trebao finansirati Istru, je li uradio šta korisno tamo?
Pa koliko sam ja upratio i jedni i drugi sredjuju papire i sve je u zavrsnoj fazi. Mislim da je Istra cak i zavrsila. Sijevaju im neka pojacanja pa kontam da je sjela neka sica. Za Osijek sam cak citao da je nesto zastekalo, ali sam poslije procitao da sve ide kako treba. Ne znam kome bi vjerovao.

Lucko je preuzeo neki korejanac koji je tu nekad prije igrao i to je sve sto je meni poznato.

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 21 avg 2015, 00:14

Istru su preuzeli Amerikanci, ali ne vjerujem u dobar ishod s tim, kao ni s Osijekom i Nijemcima koji se spominju. Vidjet ćemo.
Hayley <3

UltrasNotRed
Kontakt:

Post Postao/la UltrasNotRed » 21 avg 2015, 14:01

Vita est militia

Sto misli djecak iz Bosne kad vidi,
Kako ludi punker po Londonu skace?

dean33
Kontakt:

Post Postao/la dean33 » 26 avg 2015, 12:19

čini se da je hrvatska liga sada prestigla austrijsku po koeficijentu i trenutno je na 16.mjestu....naravno najviše zaslugom dinama...
ne bi bilo loše kad bi hajduk nešto napravio jer ni 15. mjesto nije neuhvatljivo

andro234
Kontakt:

Post Postao/la andro234 » 26 avg 2015, 13:13

dean33 je napisao/la:čini se da je hrvatska liga sada prestigla austrijsku po koeficijentu i trenutno je na 16.mjestu....naravno najviše zaslugom dinama...
ne bi bilo loše kad bi hajduk nešto napravio jer ni 15. mjesto nije neuhvatljivo
nevjerojatno kako nam se rezultati poklapaju ovi ostali svi kiksaju ali Rijeka je sve ujebala :facepalm:

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 26 avg 2015, 13:16

Koliko stranca može biti u ekipi u HNLu ?
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.

Odgovori

Natrag na “Nogomet u Hrvatskoj”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.