Nihad Đedović

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan

filip13

Re: Nihad Đedović

Post Postao/la filip13 » 20 avg 2015, 22:43

Clutch je napisao/la:Traziti opravdanja za Nihadov postupak je suvisno i nemoguce za pronaci, rekao bih.

tacno

filip13

Post Postao/la filip13 » 20 avg 2015, 22:45

JHam je napisao/la:Rekao je i da nece biti problema da ove godine igra za BiH.

tacno,i svi vidimo kako je to zavrsilo

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 20 avg 2015, 23:22

Bola pustite priče. Sve je jasno. Odrek'o se državljanstva, neće da igra za reprezentaciju, vozdra. Ključaj temu.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Gabon
Kontakt:

Post Postao/la Gabon » 20 avg 2015, 23:26

zizu1991 je napisao/la:Bola pustite priče. Sve je jasno. Odrek'o se državljanstva, neće da igra za reprezentaciju, vozdra. Ključaj temu.
Tako je pasha :kafa:
Hadzic Anel pjevac, igrac manje na terenu.
Svrsic Avdo minutica Papketa.
Talent Tino Sven Susic zadnji vezni, playmaker.. adzin univerzalac, dobar i za klupe Hajduka.

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 21 avg 2015, 00:00

Admir_Sa je napisao/la:
_dreamer_ je napisao/la:
Admir_Sa je napisao/la:npr Misimović je imao njemački pasoš, a naše sportsko državljanstvo i igrao za nas
Misimovic je morao imati i nas pasos ili mu je FIFA izdala sportsko drzavljanstvo BiH krseci pri tome vlastiti ustav.
Misimović sigurno naš pasoš nije koristio za privatne potrebe, peglancije sa vizama i slično. Dva pasoša nikako nije mogao imati, samo to naše sportsko državljanstvo, koje se eto od sporta do sporta razlikuje izgleda :roll:
A ne moze drug bez civilnog, pa stoji u ustavu FIFE, ali necemo se nadvikivati. Ja koliko se sjecam svi nasi portali su nedavno prenijeli da se Miske odrekao bh drzavljanstva u korist njemackog.

Ali nebitno je to, ja mogu da shvatim kada to igrac uradi na zalasku karijere, ali za Nihada nemam ni trunku razumjevanja.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 21 avg 2015, 07:39

filip13 je napisao/la:
lumani je napisao/la:Dao je i on Reprezentaciji,ko zna je li dobio nazad!!Dragic otkazao,Slovenci prihvatili normalno..Vama nije jasno da ti igraci nemaju fakticki nikada odmora?Jedne godine je e.b naredne kvalifikacije...

a dragić se odrekao slovenackog drzavljanstva i uzeo americko,pritom izjavljivao da ce igrati za sloveniju pa kasnije da ne moze igrati ali da bi volio,kao da je natjetran da se odrekne drzavljanstva??

Nije bitan razlog,oba igraca ne igraju na e.b.Znaci i da je rekao ja zelim da odmorim,isto bi ga gledali kao sada,tako da ;)

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 21 avg 2015, 08:51

lumani je napisao/la:
filip13 je napisao/la:
lumani je napisao/la:Dao je i on Reprezentaciji,ko zna je li dobio nazad!!Dragic otkazao,Slovenci prihvatili normalno..Vama nije jasno da ti igraci nemaju fakticki nikada odmora?Jedne godine je e.b naredne kvalifikacije...

a dragić se odrekao slovenackog drzavljanstva i uzeo americko,pritom izjavljivao da ce igrati za sloveniju pa kasnije da ne moze igrati ali da bi volio,kao da je natjetran da se odrekne drzavljanstva??

Nije bitan razlog,oba igraca ne igraju na e.b.Znaci i da je rekao ja zelim da odmorim,isto bi ga gledali kao sada,tako da ;)
Razlog je i vise nego bitan, a takodjer je i razlicit, jer je jedan uzeo par mjeseci odmora, a drugi je uzeo odmor od reprezentacije do kraja karijere. Normalno je da igrac uzme odmor kad ne moze vise, kad je zasicen, kad ulazi u godine, ali nije normalno da igrac odbacuje drzavljanstvo svoje zemlje kao da je to obicna ruta. Pogotovo ne zemlje gdje se ginulo za prava i upravo mogucnost da imas to drzavljanstvo i igras za svoju drzavu..

Djedovicu bi se zamjeralo 3 dana ukoliko ne bi igrao jer je uzeo odmor, ali u ovakvoj situaciji mu treba zatvoriti sva moguca vrata, kako repke, tako i drzave pa nek bude primjer sta se desava onima koji izdaju svoju zemlju a on je to svakako uradio ovakvim glupim potezom.

Sreca pa imamo ove jako talentovane mladice pa cemo Djedovica brzo zaboraviti. Fakat mislim da je vrijeme da se makne ovo ime sa podforuma repke ili da otvorimo i jednu temu za Dirka Nowitzkog jer u ovom trenutku obojica imaju iste sanse da igraju za nas na predstojecem prvenstvu.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 21 avg 2015, 09:04

Nihad mora odmoriti godinu i ponovo ima pravo da igra za nas ;) Sada ne znam kakva je razlika,ali dobro ;)Vjerovatno je kasirao fine love od Bayerna,a za sledeci ugovor u top tim ce biti mnogo lakse..Sto se mene tice neka mu zatvore vrata,ali kada smo trcali za Boris Savovicem 2 godine,treba moza i Nihadu dati drugu sansu.

Gavijalov
Kontakt:

Post Postao/la Gavijalov » 21 avg 2015, 10:08

Ja ba, sve neki dvostruki standardi.

Za neke igrace drugih narodnosti se zna da smo mi bili tek druga opcija i opet se njima ovi kriticari uvlace svakim postom na svakom koraku,a kao Nihadu se ne moze oprostiti nesto, a ni sami nisu nacisto sta.

Je li vi stvarno mislite da NIhad kao najtalentovaniji 15-ogodisnjak u Španiji nije mogao zaigrati za špansku reprezentaciju i ubrzati svoj razvoj i zaraditi višestruko više para.

Budite dosljedni kada kritikujete.

EdoBa
Kontakt:

Post Postao/la EdoBa » 21 avg 2015, 10:32

lumani je napisao/la:Nihad mora odmoriti godinu i ponovo ima pravo da igra za nas ;) Sada ne znam kakva je razlika,ali dobro ;)Vjerovatno je kasirao fine love od Bayerna,a za sledeci ugovor u top tim ce biti mnogo lakse..Sto se mene tice neka mu zatvore vrata,ali kada smo trcali za Boris Savovicem 2 godine,treba moza i Nihadu dati drugu sansu.

I sta je s njim bilo na kraju?

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 21 avg 2015, 10:39

Nije isto kad twe izda Boris i Nihad. Kod Borisa manje boli, od njega i ne očekuješ da voli ovu zemlju već ideš da izvućeš korist od njega ali od Nihada očekuješ. Naravno, ima izuzetaka da i Boris voli ovu zemlju ali, nažalost, to je manjina, kolik ogod ti to bilo nelogično prihvatiš da je tako.

Za Nihada nema opravdanja, izdao nas je. Da je rekao da neće igrati zbog porodice, malo i mu galamili ali mu ne bi zamjerili. Ima pravo da bude uz porodicu.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 21 avg 2015, 11:15

Gavijalov je napisao/la:Ja ba, sve neki dvostruki standardi.

Za neke igrace drugih narodnosti se zna da smo mi bili tek druga opcija i opet se njima ovi kriticari uvlace svakim postom na svakom koraku,a kao Nihadu se ne moze oprostiti nesto, a ni sami nisu nacisto sta.

Je li vi stvarno mislite da NIhad kao najtalentovaniji 15-ogodisnjak u Španiji nije mogao zaigrati za špansku reprezentaciju i ubrzati svoj razvoj i zaraditi višestruko više para.

Nihad nikad nije dobio sansu u Barceloni i visio je po posudbama tako da ta prica o najtalentovanijem igracu od 15 godina u Spaniji pada u vodu. Da, otisao je u Barcu, koliko je utakmica odigrao da bi bio najtalentovaniji mladi igrac tog kluba a kamoli Spanije? Odvadi malo ziv bio.

Ja kada pricam o Nihadu samo o njemu pricam a ne o drugim igracima. Dakle, samo njegov slucaj. Ono sto je istina je to da nam moze pomoci na Evropskom isto koliko i njegov sunarodnjak Dirk Nowitzki.

@lumani zasto mora odmoriti godinu? Da bi nam igrao kao naturalizovani igrac ili na koji drugi nacin ce moci igrati za nas? Ako je kao stranac onda neka hvala, bolje gurati igrace koji mogu za nas igrati a uz to su i talentovani, nego potrositi pravo na jednog stranca na Nihada koji te ovako pljunuo u facu.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 21 avg 2015, 11:31

EdoBa je napisao/la:
lumani je napisao/la:Nihad mora odmoriti godinu i ponovo ima pravo da igra za nas ;) Sada ne znam kakva je razlika,ali dobro ;)Vjerovatno je kasirao fine love od Bayerna,a za sledeci ugovor u top tim ce biti mnogo lakse..Sto se mene tice neka mu zatvore vrata,ali kada smo trcali za Boris Savovicem 2 godine,treba moza i Nihadu dati drugu sansu.

I sta je s njim bilo na kraju?

mi ga molili i cekali,da bi nas on na kraju odbio.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 21 avg 2015, 11:38

adriano_leite je napisao/la:

Nihad nikad nije dobio sansu u Barceloni i visio je po posudbama tako da ta prica o najtalentovanijem igracu od 15 godina u Spaniji pada u vodu. Da, otisao je u Barcu, koliko je utakmica odigrao da bi bio najtalentovaniji mladi igrac tog kluba a kamoli Spanije? Odvadi malo ziv bio.

Ja kada pricam o Nihadu samo o njemu pricam a ne o drugim igracima. Dakle, samo njegov slucaj. Ono sto je istina je to da nam moze pomoci na Evropskom isto koliko i njegov sunarodnjak Dirk Nowitzki.

@lumani zasto mora odmoriti godinu? Da bi nam igrao kao naturalizovani igrac ili na koji drugi nacin ce moci igrati za nas? Ako je kao stranac onda neka hvala, bolje gurati igrace koji mogu za nas igrati a uz to su i talentovani, nego potrositi pravo na jednog stranca na Nihada koji te ovako pljunuo u facu.

Nece biti stranac kod nas,treba vremena oko tih papira :!: Nihad je ovo sve pokrenuo kada je vidio da je Mirza bolestan,kontao odmoriti cu i ja,jer je i on bio 2,3 povrijeden :arrow: a usput je kasirao malo love od Bayerna.

sigurnoable
Kontakt:

Post Postao/la sigurnoable » 21 avg 2015, 11:59

lumani je napisao/la:
adriano_leite je napisao/la:

Nece biti stranac kod nas,treba vremena oko tih papira :!: Nihad je ovo sve pokrenuo kada je vidio da je Mirza bolestan,kontao odmoriti cu i ja,jer je i on bio 2,3 povrijeden :arrow: a usput je kasirao malo love od Bayerna.
Cuj od repke se odmoriti, nek se on odmara od repke ZAUVIJEK! Draze mi je da se forsira Buza i Vrabac koji ce sigurno uvijek igrati za BiH jer su tu rodjeni, svoju dosadasnju karijeru vecinom proveli u BiH i imaju tu ljubav prema drzavi nego neko ko ce cekati kad ce Mirza zaigrati pa da i on. Nema oprosta ako ne zaigra na ovom Eurobasketu, ni kad bi iduci EB igrao za nas, on bi za mene postao kukavica!

xavi26
Kontakt:

Post Postao/la xavi26 » 21 avg 2015, 12:34

"Fenerbahče je ponudio veliku svotu novca za moj angažman. Zaista je bila velika suma. Ali, imali su jedan uvjet, a to je da mi daju tursko državljanstvo. Odmah sam povukao svoj potpis s tog ugovora, jer BiH je moja domovina i uvijek će to biti ." Džanan Musa
Volim te Bosno!!!

Volvic
Kontakt:

Post Postao/la Volvic » 21 avg 2015, 13:41

Odlična je odluka Košarkaškog saveza BiH, na (za)molbu hrvatskog košarkaškog kluba “Cedevita”, da se malog genija DŽANANA MUSU ne priključi seniorskoj reprezentaciji za Evropsko prvenstvo koje počinje za 15-ak dana u Francuskoj. Ne treba sumnjati da bi Musa izginuo (i) u seniorskoj selekciji, ali bi posljedice mogle biti kobne, fatalne, nesagledive po njegovu karijeru, i što mnogo važnije – zdravlje.

Na toj poziciji, na kojoj igra Musa, uslovno kazano “trojke” selektor “krovne” reprezentacije DUŠKO IVANOVIĆ nema skoro ni jednog igrača nakon što je hinjski, seljačko-prevarantski odustao NIHAD ĐEDOVIĆ.

Ako ćemo pravo: Musa je u ovom trenutku bolji košarkaš od svih “zvijezda” koje igraju na toj poziciji, a koje su, ovako, ili onako, **** BiH: “Nijemca” Đedovića, “Turčina” Preldžića”, pa možda i Bojana Bogdanovića mostraskog Hrvata.

Prije skoro deset godina MVP Evropskog prvenstva U-16 bio je Španjolac RICKY RUBIO. Fenomenalan igrač. Sa lakoćom prošao kroz Juventud, malo se grčio u Barceloni, sa 18 godina bio u prvoj postavi Španjolske na Olimpijadi u Pekingu, dočekan kao velika zvijezda u Minnesota Timberwolvesima. Već dvije godine Rubio ne može povezati dvadesetak utakmica a da se ne povrijedi, razboli. Tek mu je 25 godina.

Treba biti vrlo pažljiv, odgovoran, da bi se filigranski rukovalo sa genijem na duže staze: a mali Dženan Musa to svakako jeste.

Slobodna Bosna

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 21 avg 2015, 15:26

Gavijalov je napisao/la:Nihadu se ne moze oprostiti nesto, a ni sami nisu nacisto sta.

Je li vi stvarno mislite da NIhad kao najtalentovaniji 15-ogodisnjak u Španiji
1. kako bolan nije nacisto sta? COVJEK SE ODREKAO DRZAVLJANSTVA, DRZAVE, NARODA! to samo onima sa IQ manjim od 70 nije jasno!

2. da, da, najtalentovaniji... jesi li ikada cuo za ricarda "ricky" rubia? ili je tad rubio bio 30-godisnjak?
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

Gavijalov
Kontakt:

Post Postao/la Gavijalov » 21 avg 2015, 19:04

KK_Bosna je napisao/la:
Gavijalov je napisao/la:Nihadu se ne moze oprostiti nesto, a ni sami nisu nacisto sta.

Je li vi stvarno mislite da NIhad kao najtalentovaniji 15-ogodisnjak u Španiji
1. kako bolan nije nacisto sta? COVJEK SE ODREKAO DRZAVLJANSTVA, DRZAVE, NARODA! to samo onima sa IQ manjim od 70 nije jasno!

2. da, da, najtalentovaniji... jesi li ikada cuo za ricarda "ricky" rubia? ili je tad rubio bio 30-godisnjak?
Svega se tog odrekao, i naroda i države !!!!! Ccccc đubre jedno!

Navodeći Rubia pokazuješ da se ipak sjećaš da je Nihad bio najtalentovaniji junior u Španiji, naravno poslije Rubia koji je, iako Đedovićev vršnjak, bio već ozbiljan seniorski igrač u Juventutu. Juniorsku ligu nije ni igrao, osim čini mi se završnice. A kako bi inače bio vodeći kradljivac lopti ACB lige vec sa 17 godina.

filip13

Post Postao/la filip13 » 21 avg 2015, 22:25

lumani je napisao/la:
filip13 je napisao/la:

mozda bi ti gledao,ja znam da ja ne bih

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.