BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Omerbavarac
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la Omerbavarac » 20 avg 2015, 22:11

DrDule je napisao/la:Ide ovo iz 1 u 2.

Kud ne uplatih pre 3 minuta. :facepalm:
Svaka cast majstora. :salut:
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Gabon
Kontakt:

Post Postao/la Gabon » 20 avg 2015, 22:12

Namjesteno.
Hadzic Anel pjevac, igrac manje na terenu.
Svrsic Avdo minutica Papketa.
Talent Tino Sven Susic zadnji vezni, playmaker.. adzin univerzalac, dobar i za klupe Hajduka.

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 20 avg 2015, 22:12

Ma bravo!
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

soccerfan
Kontakt:

Post Postao/la soccerfan » 20 avg 2015, 22:15

Tooooo! A tekme tobejarabi! :shock: :shock: :shock:
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....

Eld0rado
Kontakt:

Post Postao/la Eld0rado » 20 avg 2015, 22:20

3:0

3:4

iako je sa druge strana loš protivnik opet respekt :D

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 20 avg 2015, 22:23

Koja razlika u poluvremenima. :problem:

Zadnjih 15 minuta su mogli dati 5-6 golova plus 3 puta pogodjen okvir gola sto govori da je ova pobjeda ipak sasvim zasluzena iako je na pocetku stvarno bilo kriticno.

Gundogan promasio veceru a i Auba sa onim zicerom. :urnebes:
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

soccerfan
Kontakt:

Post Postao/la soccerfan » 20 avg 2015, 22:25

Omerbavarac je napisao/la:Koja razlika u poluvremenima. :problem:

Zadnjih 15 minuta su mogli dati 5-6 golova plus 3 puta pogodjen okvir gola sto govori da je ova pobjeda ipak sasvim zasluzena iako je na pocetku stvarno bilo kriticno.

Gundogan promasio veceru a i Auba sa onim zicerom. :urnebes:
Ko da su dva razlicita tima igrala :crazy: :crazy:
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 20 avg 2015, 22:31

Ma klasično opuštanje u početku (iako od početka nisam gledao, uključio se od 3:1, samo dalo se zaključiti pogotovo kada sam naknadno i golove pogledao) , a poslije se dodalo u dvije brzine više i onda je Dortmund došao do zaslužene pobjede.
Naravno velika je razlika između dva tima, mislim da bi Dortmund i da je minimalno izgubio napunio ove na domaćem terenu do vrha.

A Oddsovi igrači trčali i borili se ko ludi, dok su mogli....
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

edobvb
Kontakt:

Post Postao/la edobvb » 20 avg 2015, 22:34

Hebote kod cetvrtog gola Mikia za nas...divi Tuchela ko sismis .koji pokret glavom.... :rol: :rol: :rol: :tokralju: :tokralju: :njanjanja:

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 20 avg 2015, 22:35

Najviše od svega je ova pobjeda bitna zbog koeficijenta, protivnik dobar 20 minuta, ali da je Borussiji sve ušlo što je trebalo 10:3 je realan rezultat. Podcjenivanje protivnika nek zaborave sljedeći put, ovakve gluposti se ne smiju raditi u grupi.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

sorcnapruge
Kontakt:

Post Postao/la sorcnapruge » 20 avg 2015, 22:39

FRANK RIBERY je napisao/la:Najviše od svega je ova pobjeda bitna zbog koeficijenta, protivnik dobar 20 minuta, ali da je Borussiji sve ušlo što je trebalo 10:3 je realan rezultat. Podcjenivanje protivnika nek zaborave sljedeći put, ovakve gluposti se ne smiju raditi u grupi.
Upravo tako, realno je trebao biti ovaj rezultat ali nek' ostave nešto i za domaću tekmu :)
U BL se ovako nešto ne bi ni moglo desiti jer ovakav sastav ne bi nikada počeo utakmicu osim kada bi svi bili povrijeđeni (gluho bilo)
Koliko sam upratio ovog švabu što je prenosio na ARD oborili smo opet rekord za najbrže primljeni gol u nekom takmičenju :lol: :lol: :lol:

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 20 avg 2015, 22:43

sorcnapruge je napisao/la: U BL se ovako nešto ne bi ni moglo desiti jer ovakav sastav ne bi nikada počeo utakmicu osim kada bi svi bili povrijeđeni (gluho bilo)
Sta fali sastavu...3-4 promjene ne bi smjele biti problem ni protiv mnoogo jaceg protivnika.

Nadam se da je ovo prvo i posljednje prespavano poluvrijeme u ovoj sezoni i da je drugi primljeni gol iz kontre rezultat generalno loseg pristupa a ne nastavak problema od prosle sezone.

S obzirom da je preslo u naviku da pljujemo Schmelzera,red je da se pohvali za ovu partiju...jedan od boljih definitivno.

sorcnapruge
Kontakt:

Post Postao/la sorcnapruge » 20 avg 2015, 22:50

Po meni Castro i Ginter ne bi trebali nikada zajedno čuvati stranu u zadnjoj liniji i mislim da se to nikada više neće desiti osim ako nam ne bude tim desetkovan povredama, što se nadam se neće dešavati ove sezone...nadalje Kampl iz utakmice u utakmicu pokazuje da je definitivno promašena investicija, a Weidija ne bih komentarisao (iako možda nije toliko kriv za primljene golove) :)

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 20 avg 2015, 23:01

TT je definitivno podigao ofanzivu na strasan nivo - svi igraju kao preporodjeni. Problem je sto odbrana izgleda supljikvao pogotovo na gostujucim terenima - tekma u kupu, gostovanje u Austriji. :hmmmmm: Premekano je to sve i veceras izgledalo do ulaska Sokratisa.

Bez obzira na protivnika, jedan :tokralju: za preokret.

I da, definitivno moraju dovesti spica do kraja augusta. Ramosu ni Hudini ne moze pomoci. :sick:
Der Mann für die entscheidenden Tore.

sorcnapruge
Kontakt:

Post Postao/la sorcnapruge » 20 avg 2015, 23:29

Hare_BvB je napisao/la:I da, definitivno moraju dovesti spica do kraja augusta. Ramosu ni Hudini ne moze pomoci. :sick:
Nemoj zezati, kako je kratkim trzajem glave onesposobio protivnika, zamisli kakvu bi tek golčinu zabio da je uspio loptu onako drmnuti :) Zbog tog njegovog poteza je Odds ostao s igračem manje na terenu i tada je pao gol za pobjedu...znači posredna asistencija :lol:

Sad ozbiljno, mislim da je kasno za dovođenje nekog ozbiljnog i kvalitetnog napadača i mislim da od te priče nema ništa. Čak nema ni glasina da bi nam mogao doći napadač do kraja prelaznog roka.

DrDule
Kontakt:

Post Postao/la DrDule » 20 avg 2015, 23:30

Omerbavarac je napisao/la:
DrDule je napisao/la:Ide ovo iz 1 u 2.

Kud ne uplatih pre 3 minuta. :facepalm:
Svaka cast majstora. :salut:
Prevelika razlika u klasi, bilo je takvih par meceva samo sto je favorit gubio sa dva gola pa preokrenuo.Mozda sam gledao slican mec ovome, ali ne mogu da se setim ko je igrao.U jednom trenutku sam pomislio da ce da bude 3:2, ali zgazili su ih u poslednjih 20 minuta gde je dosla do izrazaja fizicka sprema.Uopste ne bih ovako nesto izjavio da se radilo o timu iz ozbiljnije lige gde daju veci akcenat na izdrzljivosti i trcanju.

Sada zelim 10% provizije ko god da se obogatio od mog posta. :mrgreen:

edobvb
Kontakt:

Post Postao/la edobvb » 21 avg 2015, 05:15

Gledam ponovo pogodak Mikia za 3 : 4..i reakciju Tuchela... zamahnuo sakom od dragosti umalo pomocnog sudca da nokautira.
Ali trzaj glavom je prica za sebe...hebo sismisa... :rol: :rol: :clap:

Lokos19
Kontakt:

Post Postao/la Lokos19 » 21 avg 2015, 09:14

Ovakve utakmice i raspleti su mi drazi nego neka blijeda 1-0 ili 2-0 pobjeda. Super test za ekipu i jos bolje vladanje :-) Da nije bilo peha moglo se ovo i dvocifreno zavrsit.

Par stvarki koje su zapale za oko:

Weide bio i ostao RUPA. Bürko No1.
Auba nije spic.
Ginter haman bolji kao bek nego kao stoper.
Castro zabetonirao mjesto na klupi. Onako preko *urca odigrat, ccc.
Shinji ljubavi moja. Kakve lopte i smisao za proigravanje.
Bender protiv bunkera nema smisla, al bas nikakvog.
Miki daje golove ni kriv ni duzan.
Nemamo bekove.
Smele ko duracel zeko, pici goren-dolen, negasi se.

Juniori (u-19) razvalili Keln sa 10-0. Paslack Rules. Novi gece.
Fatzke: "Neželimo otvarat banku, nego sportski uspjeh!"

KayserSose
Kontakt:

Post Postao/la KayserSose » 21 avg 2015, 10:41

Lokos19 je napisao/la:Ovakve utakmice i raspleti su mi drazi nego neka blijeda 1-0 ili 2-0 pobjeda. Super test za ekipu i jos bolje vladanje :-) Da nije bilo peha moglo se ovo i dvocifreno zavrsit.
:thumbup: Dobili šamar, a još na kraju pobjedili. Ovo je bilo win + win.
Lokos19 je napisao/la:Weide bio i ostao RUPA. Bürko No1.
Nemoj tako. Znao je čuda raditi nekada.
Lokos19 je napisao/la:Auba nije spic.
Ali trpa poprilično. Za njega bi primjenio ovo što ti nabijaš Mikiju.

Lokos19 je napisao/la:Castro zabetonirao mjesto na klupi. Onako preko *urca odigrat, ccc.
On bi mogao biti višak s obzirom na konkurenciju (pogotovo kad se Sahin vrati), ali kbkk - bar smo oslabili konkurenciju. :buyern style: :kafa:

Lokos19 je napisao/la:Miki daje golove ni kriv ni duzan.
Nemoj. :shh: 7 golova i 3 asista u 5 utakmica plus ključan doprinos igri. Mikintor. :kafa:
Lokos19 je napisao/la:Nemamo bekove.
Lokos19 je napisao/la:Smele ko duracel zeko, pici goren-dolen, negasi se.
Schmelle je poprilično dobar. Šteta za Piszczeka da se ozijedio pa imamo problem desno.
I believe in God, but the only man I am afraid of is Keyser Soze

Klopp
Kontakt:

Post Postao/la Klopp » 21 avg 2015, 13:23

Nevjerovatno kako se brzo prvi tim iskristalisao sam od sebe. Ja sam kontao da ce se prvi tim traziti do decembra. Mnogi od ovih igraca s klupe nisu ni blizu prvog tima. Jbg stalno se potenciralo 13 igraca konkurise na 4-5 pozicija, medjutim relano je da 6 igraca konkurise za vezni red. Bender potpuno beskoristan, nikako mu ne lezi ovaj stil igre, trebalo bi vidjeti da se proda dok se jos mogu uzeti dobre pare, jer ce mu cijena samo opadati. Od Kampla isto nista, trci frajer ko muha bez glave, nista od njeg. Na Kubu isto ne racuna, prica se da je dobio zeleno svjetlo da potrazi novi klub. Ne znam zasto juce nije poceo sa Hofmanom, ocekivao sam njega umjesto Kampla. Ramos potvrdio da je letva, u pravu je Hare mora se dovesti jos jedan napadac. Tesko nama ako se Auba povrijedi. Ovom prilikom moram Aubu pohvaliti, svidio mi se u ovih par zadnjih tekmi, napreduje iz tekme u tekmu. Vidjecemo moze li duzi period odrzati ovakvu formu. I Schmelzer odigrao za 10, da ne bude da ga samo kritikujem.

Castro odigrao ispod svakog nivoa, navukao bijes navijaca, mnogi su za to da ga posalje malo na tribine. Dokazao da na beku nema sta traziti, prespor.Neko rece Weidi bio i ostao rupa, tu moram reagovati. Weidi je u sampionskim sezonama bio najbolji golman lige, bolji i od Neuera ako vas neko bude pitao. Juce nastavio gdje je stao u prosloj sezoni, nek se nogom u guzicu udara sto su ga ostavili i sto ce dobiti dobre pare za ovu godinu, koje mu niko ne bi dao da je presao. Tako da bi bilo dobro dovesti jedno krilo, jer evo vidis problema kad treba zamijeniti Mikija ili Reusa. Mislili smo imamo sirinu ali u biti mnogi se nisu snasli u novom sistemu.

Burki-Piscek, Sokratis, Hummels, Schmelzer-Weigl - Reus, Kagawa, Gundogan, Miki-Auba

To je trenutno najjaca postava u formaciji 4-1-4-1. Imas jos Castra da ubacis u vezni red, stopere, Durma na desnog beka i ti vise nemas kvalitetne zamjene da zamijeni ove iz prvih 11. Vidjecemo kakav ce se Sahin vratiti, jer evo vec sad Weiglu nemas zamjene, nemas je ni Ilkayu, Aubi, Schmelzeru. Ova utakmica je dala mnogo zakljucaka i Tuchel ce vise pouka izvuci iz ove sinocnje pobjede nego one protiv Gladbacha.
Markus Gisdol: "Aubameyang ist einfach unfair schnell."

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.