FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
- Probisvjet
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Prvo cestitke. Drugo ne bih se slozio sa Amarom da Zeljo nije dobro igrao. Brko ko brko, uvijek trazi vise, al mislim da je Zeljo zrelo odigrao, toliko koliko mu je trebalo! Amar je vec trenerska legenda u BiH, dingospo, sve, daleko ispred svih! Nadam se da je jedan od slijedecih kandidata za selektora BiH i siguran sam da je jaci od Susica kao trener. Ima oreol, karizmu, kulturu, znanje, gene, lijepe brkove, ne znam samo jel ceslja crno vino ko stari nekada. 

Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.
Fina tekma. Sigurno ne jedna od najboljih partija Zelje ove polusezone, ali su dokazali da znaju znanje. Borac je jedan od rijetkih klubova koji mogu na fer nacin konkurirati Zelji. Bolje su otvorili utakmicu (nasi su me cak malo i iznenadili u pocetku, ali sto je vrijeme vise odmicalo izgledalo je to sve mnogo ozbiljnije).
Gol zlata vrijedan, jer sam siguran da Borac moze do gola u Dolini, ali i da Zeljo moze mnogo vise od toga. Ono sinoc mi se cinilo kao rezutat umora, ali i cuvanje za derbi s Olimpikom. Naravno, ne mozemo zaboravit i humanost nasih koji im nisu zeljeli ubiti svaku nadu vec u Banja Luci.
Sudija korektan na nacin da nije dozvoljavao grubu igru vec u pocetku, sto je spasilo daljnji tok tekme. Doduse, onaj njihov asistent (28. cini mi se) je mogao proci i s iskljucenjem, ali bolje je ovako, jer bi im to bila izvlakusa.
Nisam pratio uvod emisije, tako da nisam cuo zvizdanje na himnu, al' od levata nije bilo nista bolje ni ocekivati (cast izuzecima, al' na onoj je tribini bilo bruku ljudi s razno-raznim traumama i kompleksima).
Bilo je lijepo, makar na trenutak, cuti "Salalalalalala...". Onda su odgovorili s prozivanjem Istoka, valjda da utisaju to. Nego ozbiljno, navijanje im je kriticno. Ne znam da li je do organizacije, vodja, ili sta, ali su vecinu vremena totalno nerazumljivi.
Je li Olimpik u subotu i u koliko (odo' sad malo na sjever
)?
Gol zlata vrijedan, jer sam siguran da Borac moze do gola u Dolini, ali i da Zeljo moze mnogo vise od toga. Ono sinoc mi se cinilo kao rezutat umora, ali i cuvanje za derbi s Olimpikom. Naravno, ne mozemo zaboravit i humanost nasih koji im nisu zeljeli ubiti svaku nadu vec u Banja Luci.

Sudija korektan na nacin da nije dozvoljavao grubu igru vec u pocetku, sto je spasilo daljnji tok tekme. Doduse, onaj njihov asistent (28. cini mi se) je mogao proci i s iskljucenjem, ali bolje je ovako, jer bi im to bila izvlakusa.
Nisam pratio uvod emisije, tako da nisam cuo zvizdanje na himnu, al' od levata nije bilo nista bolje ni ocekivati (cast izuzecima, al' na onoj je tribini bilo bruku ljudi s razno-raznim traumama i kompleksima).
Bilo je lijepo, makar na trenutak, cuti "Salalalalalala...". Onda su odgovorili s prozivanjem Istoka, valjda da utisaju to. Nego ozbiljno, navijanje im je kriticno. Ne znam da li je do organizacije, vodja, ili sta, ali su vecinu vremena totalno nerazumljivi.
Je li Olimpik u subotu i u koliko (odo' sad malo na sjever

Najvece pojacanje ove sezone je momak koji je nas kondicioni trener,jel se ono Damir zove?....e taj nas je lik digao do ovih visina i svaka mu cast,treba mu zlatnu medalju dati...
Odigrali smo hrabro ali ispod nasih mogucnosti,ono sto mi je drago je da i kada je tako da igramo lose,ne bojimo se i u stanju smo se izvuci...prvo poluvrijeme mi je bilo posebno lose,a takvoj igri posebno su doprinijeli neki nasi igraci poput Culuma koji je bio indisponiran,a pogotovo Svraka koji je bio totalno izgubljen u svakom pogledu,nisam mogao vjerovati kako je lose odigrao i sreca je da ga je Amar izveo iz igre na vrijeme...Culuma nije islo i desava se to i najboljim igracima...Sehic je zaista napredovao u ovoj polusezoni i to se vidi konacno,tri godine je stagnirao i neiskusno grijesio,mislim da pocinje dolaziti sebi i samo neka ovako nastavi...Radovanovic igra svoju igru cijelu sezonu,nije spektakularan igrac,a izgubio je na ucinkovitosti smanjenom ofanzivnoscu,jer bolji je ofanzivno,a zna dobro centrirati u punoj brzini sto je jako vazno,skolski,vjerovatno uz veliku dozu umora ili takticki igra povucenije pa se njegov ucinak smanjuje,inace fin i suptilan igrac i odradi prilicno korektno utakmicu...Bajic losiji nego inace,ali nije opet nije bio sada toliko los,ne znam,on je meni vise za stopera,a Simic je bolji u mangupskom smislu i u ovako vaznim utakmicama misim da bi dao vise na ovoj poziciji...Kerla izgubljen,po meni igrao lose,sreca da je uz sebe imao smirenog Mesica,mlad je Kerla i uz Mesica,Bogicevica i Bajica moze dosta nauciti i napredovati...Bekric je dobro vukao,njega motivisu ovakve utakmice,u jednom dijelu utakmice je nestao,ali znao je povuci dobro i mislim da je napravio solidnu prevagu kada Culuma i Svraku nije islo...Beslija je car,taj kad povuce ne moze mu niko nista,totalno se vratio u onu nekadasnju formu,veliki profesionalac i u ovom momentu se vidi da kada je on prisutan na terenu da smo kvalitetom mnogo jaci...Popovic borben,primio milion udaraca,bez konkretnog ucinka,ali borben,treba nama jos jedan pravi centarfor ipak...Bucan ko muha bez glave
,ali drag lik,ne zamjeram mu nista,bori se ko lav,ali nema lik mozga nikako,da malo razmislja igrao bi u engleskoj...Visca ce biti nasa velika zvijezda za godinu dana,a prodacemo ga odlicno,ima sve sto treba da ima,veliki dobitak za nas klub...Stanic osvjezio igru i dobro radio kada se islo prema naprijed...Perak mi je interesantan,on bi trebao dobiti vecu minutazu,cisto da ga malo vise vidimo,mislim da u njemu postoji nesto zanimljivo...
Jaci smo fizicki od Borca i to je jasno kao dan,interesantan mi je onaj Stanceski kod njih,momak ima ono nesto sarmersko u igri,skroz mi se ucinio kvalitetan...Pokusavao je Borac sto je i logicno,rastavili su nas na faktore prvih 10 minuta i to je sve,ostalo smo se nosali i pored nase lose igre,a kasnije u drugom poluvremenu fizicki smo ih nadmasili,oni imaju snage za 60 minuta...Amar je nasa velika snaga,za razliku od njihovog Marica,Amar ima rjesenje kada nesto ne ide dobro,Maric mi se cini izgubljen u vremenu i prostoru i to je veliki kvalitet na nasoj strani...sa 5% boljom igrom na uzvratu mozemo vec upisati prvi trofej,jer Borac nema snage da napravi nesto vise.
Odigrali smo hrabro ali ispod nasih mogucnosti,ono sto mi je drago je da i kada je tako da igramo lose,ne bojimo se i u stanju smo se izvuci...prvo poluvrijeme mi je bilo posebno lose,a takvoj igri posebno su doprinijeli neki nasi igraci poput Culuma koji je bio indisponiran,a pogotovo Svraka koji je bio totalno izgubljen u svakom pogledu,nisam mogao vjerovati kako je lose odigrao i sreca je da ga je Amar izveo iz igre na vrijeme...Culuma nije islo i desava se to i najboljim igracima...Sehic je zaista napredovao u ovoj polusezoni i to se vidi konacno,tri godine je stagnirao i neiskusno grijesio,mislim da pocinje dolaziti sebi i samo neka ovako nastavi...Radovanovic igra svoju igru cijelu sezonu,nije spektakularan igrac,a izgubio je na ucinkovitosti smanjenom ofanzivnoscu,jer bolji je ofanzivno,a zna dobro centrirati u punoj brzini sto je jako vazno,skolski,vjerovatno uz veliku dozu umora ili takticki igra povucenije pa se njegov ucinak smanjuje,inace fin i suptilan igrac i odradi prilicno korektno utakmicu...Bajic losiji nego inace,ali nije opet nije bio sada toliko los,ne znam,on je meni vise za stopera,a Simic je bolji u mangupskom smislu i u ovako vaznim utakmicama misim da bi dao vise na ovoj poziciji...Kerla izgubljen,po meni igrao lose,sreca da je uz sebe imao smirenog Mesica,mlad je Kerla i uz Mesica,Bogicevica i Bajica moze dosta nauciti i napredovati...Bekric je dobro vukao,njega motivisu ovakve utakmice,u jednom dijelu utakmice je nestao,ali znao je povuci dobro i mislim da je napravio solidnu prevagu kada Culuma i Svraku nije islo...Beslija je car,taj kad povuce ne moze mu niko nista,totalno se vratio u onu nekadasnju formu,veliki profesionalac i u ovom momentu se vidi da kada je on prisutan na terenu da smo kvalitetom mnogo jaci...Popovic borben,primio milion udaraca,bez konkretnog ucinka,ali borben,treba nama jos jedan pravi centarfor ipak...Bucan ko muha bez glave

Jaci smo fizicki od Borca i to je jasno kao dan,interesantan mi je onaj Stanceski kod njih,momak ima ono nesto sarmersko u igri,skroz mi se ucinio kvalitetan...Pokusavao je Borac sto je i logicno,rastavili su nas na faktore prvih 10 minuta i to je sve,ostalo smo se nosali i pored nase lose igre,a kasnije u drugom poluvremenu fizicki smo ih nadmasili,oni imaju snage za 60 minuta...Amar je nasa velika snaga,za razliku od njihovog Marica,Amar ima rjesenje kada nesto ne ide dobro,Maric mi se cini izgubljen u vremenu i prostoru i to je veliki kvalitet na nasoj strani...sa 5% boljom igrom na uzvratu mozemo vec upisati prvi trofej,jer Borac nema snage da napravi nesto vise.
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !
Razlog je taj sto protivnicki navijaci nisu preko puta,vec bukvalno pored,tako da to sto cuju gostujuci navijaci nije ni priblizno kako zaista zvuci.To je sva istina.Jednostavno je nemoguce da se vas 150-200 vise cuje od 1500 ili koliko vec...Vlak je napisao/la:Fina tekma. Sigurno ne jedna od najboljih partija Zelje ove polusezone, ali su dokazali da znaju znanje. Borac je jedan od rijetkih klubova koji mogu na fer nacin konkurirati Zelji. Bolje su otvorili utakmicu (nasi su me cak malo i iznenadili u pocetku, ali sto je vrijeme vise odmicalo izgledalo je to sve mnogo ozbiljnije).
Je li Olimpik u subotu i u koliko (odo' sad malo na sjever)?
Treci put castimo
tatamata je napisao/la:Razlog je taj sto protivnicki navijaci nisu preko puta,vec bukvalno pored,tako da to sto cuju gostujuci navijaci nije ni priblizno kako zaista zvuci.To je sva istina.Jednostavno je nemoguce da se vas 150-200 vise cuje od 1500 ili koliko vec...Vlak je napisao/la:Fina tekma. Sigurno ne jedna od najboljih partija Zelje ove polusezone, ali su dokazali da znaju znanje. Borac je jedan od rijetkih klubova koji mogu na fer nacin konkurirati Zelji. Bolje su otvorili utakmicu (nasi su me cak malo i iznenadili u pocetku, ali sto je vrijeme vise odmicalo izgledalo je to sve mnogo ozbiljnije).
Je li Olimpik u subotu i u koliko (odo' sad malo na sjever)?
Ja sam Manijake cuo samo u jednom trenutku i to "Salala...", sto je i normalno, jer ih je bilo oko 200 naspram vas kol'ko vas je vec bilo.
Ja govorim o TV-prenosu gdje je dobar dio pjesama Lesinara bio tesko razumljiv, sto je malo cudno, jer obicno sto je vise ljudi, to je i pjesma jasnija i glasnija. Kod Lesinara je bilo ovo drugo, ali u pojedinim trenutcima se culo mumljanje.
Svidja mi se fazon sa zastavama, sto velikim, sto malim i to sto ih je vecina gotovo konstantno u zraku.
SVAKA CAST MOMCI....utakmica je bila pravo korektna, mada jedan igrac od Borca je zasluzio crveni karton neznam tacno koji...Ljoze je odigrao dobro i cvrsto u odbrani, ali Milan nije odigrao bas najbolje kako zna, greska kod gola al ipak je dobio dosta zracni duela na sredini terena...Sehi svaka cast imao je 2-3 intervencije pravo dobre koje su lahko mogle uci u gol...Bekric je puno bolje odigrao u prvom poluvremenu, ali i pred kraj drugog poluvremena,Bucan odigrao odlicno probijao je po strani, a za Besliju netreba govoriti svaka mu cast....Popovic solidan, jak u duelu al jos mu fali koji prodor...Vicsa je unio dosta zivosti u igru i drago mi je sto ga je bas on zabio, al vidjelo se u finisu tekme koliko su nasi igraci spremniji...Swe u swemu zasluzeno 1:1 i mislim da ne bi trebalo biti vecih problema na Grbavici...
KUP KUP KUP JE NAS!!

KUP KUP KUP JE NAS!!

Sada još neka nam pusti i olimpik, kao i svi do sada, da možemo titulu osvojit. Ha ja.
Kad su svi protiv tebe, ili si apsolutno u krivu, ili si apsolutno u pravu...
Željo i samo Željo...
Željo i samo Željo...
ne bi ja sad puno o navijanju, oticemo predaleko...al to je jednostavno tako...ko zna pjesme,on sve razumije..teko je ljudima koji prvi put slusaju,da skotaju o cemu se pjeva...tako je uopste... a ja sam napisao sinoc na nasoj temi,al ajd kad ste vec zapoceli...mene ja iznenadilo navijanje manijaka-cekivao sam i vise i bolje navijanje...al opravdavam ih dugim putem,znam kako im je..pa onda ok...al moze to bolje i jedni i drugi...
nas klub nas grad...samo nama pripada! L'87
"TRECI PUT CASTIMO"
"TRECI PUT CASTIMO"
uspio sam razaznati samo jednu pjesmu, nesto kao j... mater, j... oca, ko nam dira borca il tako nestoradebl je napisao/la:ne bi ja sad puno o navijanju, oticemo predaleko...al to je jednostavno tako...ko zna pjesme,on sve razumije..teko je ljudima koji prvi put slusaju,da skotaju o cemu se pjeva...tako je uopste... a ja sam napisao sinoc na nasoj temi,al ajd kad ste vec zapoceli...mene ja iznenadilo navijanje manijaka-cekivao sam i vise i bolje navijanje...al opravdavam ih dugim putem,znam kako im je..pa onda ok...al moze to bolje i jedni i drugi...
Cuva Bog Zelju svog!
-
- Kontakt:
Čestitam vam na dobrom rezultatu u Banja Luci i nadam se da će te ove godine osvojiti duplu krunu. 

momak, radni dan, dalek put, Banja Luka, i opet brojka od 250 ljudi nemoze biti nikako losa ( na ovakva gostovanja ide samo starija raja ) i kada ste vi gostovali nedavno na Grbavici to je bila subota i derbi cijelog prvenstva i imali ste brojku neku od 300-400 ljudi. Ako vas dodje na revans na Grbavici vise od 300 ( kao sto je bio slucaj u prvenstvenoj tekmi ) onda kapa dole, jer nezz sta te je tu moglo razocarat a da si pogrijesio uvjerit ces se i sam na uzvratu kada ni vas nece biti vise od 300 ljudi 1000%... A na Grbavici ce opet biti minimum 12 000 dusa...radebl je napisao/la:ne bi ja sad puno o navijanju, oticemo predaleko...al to je jednostavno tako...ko zna pjesme,on sve razumije..teko je ljudima koji prvi put slusaju,da skotaju o cemu se pjeva...tako je uopste... a ja sam napisao sinoc na nasoj temi,al ajd kad ste vec zapoceli...mene ja iznenadilo navijanje manijaka-cekivao sam i vise i bolje navijanje...al opravdavam ih dugim putem,znam kako im je..pa onda ok...al moze to bolje i jedni i drugi...
Kad odu šminkeri,pljuvači i šmekeri, kad prođu trendovi, mode i
pozeri,ostat' će na JUGU gordi i ponosni, ostat' će u ljubavi vjerni i
odani! THE MANIACS 1987
pozeri,ostat' će na JUGU gordi i ponosni, ostat' će u ljubavi vjerni i
odani! THE MANIACS 1987
sve je to tacno, i da je radni dan...i da je dalek put,idem i ja na gostovanja...zato sam i napisao da ih razumijem...i al samo ne znam gdje ti nadje tih 250?! kad brat bratu ondje bila dva busa i mozda koji kombi...cak nisu ni onu nasu skelu skroz popunili...oko 150 ljudi-plafon...al to nije ni bitno...daj boze da nas dodje priblizno ljudi,nego pre nekoliko dana-al sumnjam, em radni dan-em ovaj rezultat ce uticati na brojku...da se juce igralo u sarajevu,bilo bi dosta ljudi..ovako...smnjam...daj boze ,ali...nedaTM87 je napisao/la:momak, radni dan, dalek put, Banja Luka, i opet brojka od 250 ljudi nemoze biti nikako losa ( na ovakva gostovanja ide samo starija raja ) i kada ste vi gostovali nedavno na Grbavici to je bila subota i derbi cijelog prvenstva i imali ste brojku neku od 300-400 ljudi. Ako vas dodje na revans na Grbavici vise od 300 ( kao sto je bio slucaj u prvenstvenoj tekmi ) onda kapa dole, jer nezz sta te je tu moglo razocarat a da si pogrijesio uvjerit ces se i sam na uzvratu kada ni vas nece biti vise od 300 ljudi 1000%... A na Grbavici ce opet biti minimum 12 000 dusa...radebl je napisao/la:ne bi ja sad puno o navijanju, oticemo predaleko...al to je jednostavno tako...ko zna pjesme,on sve razumije..teko je ljudima koji prvi put slusaju,da skotaju o cemu se pjeva...tako je uopste... a ja sam napisao sinoc na nasoj temi,al ajd kad ste vec zapoceli...mene ja iznenadilo navijanje manijaka-cekivao sam i vise i bolje navijanje...al opravdavam ih dugim putem,znam kako im je..pa onda ok...al moze to bolje i jedni i drugi...
Zadnja izmjena: radebl, dana/u 06 maj 2010, 11:58, ukupno mijenjano 1 put.
nas klub nas grad...samo nama pripada! L'87
"TRECI PUT CASTIMO"
"TRECI PUT CASTIMO"
- Stole iz Bora
- Kontakt:
Za one koji jos ne znaju kad je utakmica sa Olimpikom:

Sljedeca stanica, stadion Grbavica! Nedelja, 09.05. u 20:00!

Sljedeca stanica, stadion Grbavica! Nedelja, 09.05. u 20:00!
AMAR OSIM
1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!
1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!
2busa, 3ili4 kombija, 15tak auta...radebl je napisao/la:oko 150 ljudi-plafon...

http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!
"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"
pa je to...oko 150... al dobro,s'obizrom na okolnosti nije lose....Seyo_TM je napisao/la:2busa, 3ili4 kombija, 15tak auta...radebl je napisao/la:oko 150 ljudi-plafon...
"TRECI PUT CASTIMO"
- majestic24
- Kontakt:
Gledajuci sinocnu utakmicu,vidim da ima nade za BH nogomet
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13
..:::The Black Mamba Strikes Again::...
..:::The Black Mamba Strikes Again::...
-
- Kontakt:
ti ne znas racunati :Sradebl je napisao/la:pa je to...oko 150... al dobro,s'obizrom na okolnosti nije lose....Seyo_TM je napisao/la:2busa, 3ili4 kombija, 15tak auta...radebl je napisao/la:oko 150 ljudi-plafon...

Džeko-Ibišević-NEZAUSTAVLJIVO
Komšije, čestitam na dobrom rezultatu prve tekme Kup-a. Samo derite dalje (do utakmice na AFH s nama- tu prekidate niz, pa vi onda opet nastavite svojim putem).
Gledao sam u kafani repku, lige prvaka, finala, svakakvih derbija, i navijalo se i slavilo...ali sinoc kad je pao gol, komplet smo kafanu prevrnuli 

http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 20 gostiju.