Nihad Đedović

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan

tuzlak1987
Kontakt:

Re: Nihad Đedović

Post Postao/la tuzlak1987 » 20 avg 2015, 09:49

Ovaj jedini nema opravdanje. Mirza je ko je pratio NBA veliki dio sezone, do kraja sezone imao problema sa plucima. Cak i zivotnih, da nisu to brzo primjetili zavrsio bi u kriticnom stanju.. Sada na kraju sezone nije bio spreman, nije niti sada 100%, a klubovi u NBA nisu zainteresovani te je dobio ugovor na jednu godinu ali bez ikakvih garancija. Ako ne ispostuje ono sto traze zavrsio je svoje u NBA, ovo mu je poklon sansa

Nurkic isto nije igrao niti za Denver na kraju sezone, ljudi iz Denvera su rekli da se mora odraditi operacija, a ako se ne odradi da ce mu karijera biti ugrozena za par godina. I on ima valjano sportsko opravdanje..

I uz to su ubjedljivo nasa dva najbolja kosarkasa koji su nosili u mladim kategorijama Nurkic i Teletovic u seniorskim.

Ali ovaj glavonja nema nikakvo opravdanje, niti je imao pretesku povredu, niti bilo sta drugo. Namjerno je promjenio drzavljanstvo da se izvuce, a kada je reprezentacija od njega pravila igraca i kada je na osnovu Eurobasketa dobio ugovore nije se zalio...

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 20 avg 2015, 10:22

Tesko je nasem narodu bilo sta objasniti,najbolji primjer su Mirza,Jusuf..Nikada mi necemo prihvatiti odluku bilo koje igraca,kod nas ide ona stara prica,danas si legenda a sutra ide ona **** se.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 20 avg 2015, 10:33

lumani je napisao/la:Tesko je nasem narodu bilo sta objasniti,najbolji primjer su Mirza,Jusuf..Nikada mi necemo prihvatiti odluku bilo koje igraca,kod nas ide ona stara prica,danas si legenda a sutra ide ona **** se.
Da budemo jasni ja razumijem i Mirzu i Jusufa, samo sam namjerno prozivao Mirzu da bi pokazao duple aršine između njega i Jusufa mada opet sam se iskreno razočaran jer smo mogli napokon do iskoraka i mislim da je Mirza propustio zadnju šansu da postigne nešto veliko što bi njemu bilo pripisano
Ali za Nihada nemam nikakvo opravdanje, a njemu je za razliku od prethodne dvojice, reprezentacije dala puno
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 20 avg 2015, 11:13

Dao je i on Reprezentaciji,ko zna je li dobio nazad!!Dragic otkazao,Slovenci prihvatili normalno..Vama nije jasno da ti igraci nemaju fakticki nikada odmora?Jedne godine je e.b naredne kvalifikacije...

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 20 avg 2015, 12:50

lumani je napisao/la:Dao je i on Reprezentaciji,ko zna je li dobio nazad!!Dragic otkazao,Slovenci prihvatili normalno..Vama nije jasno da ti igraci nemaju fakticki nikada odmora?Jedne godine je e.b naredne kvalifikacije...
On prvi put dao reprezentaciji u Sloveniji do tada je bilo obrnuto
A čitam u zadnje vrijeme kako oni nemaju odmora kako su umorni, pa mi smješno
Ja potičem iz sportske porodice, otac mi je bio sportski radnik, sestra je trebala biti profesionalni teniser ali dvije povrede su je spriječile, ja sam bio u mladoj reprezentaciji Jugoslavije u jednom zimskom sportu tako da veoma dobro znam šta zahtjeva vrhunski sport, ali i svakodnevni posao pogotovo sada u ovo doba krize je iscrpljujući i opet mi ga radimo za daleko manje novca i daleko manje odmora i to po 35 -40 godina dok on imaju 10-15 godina profesionalne karijere kao košarkaši i mi poslje rođenja djeteta idemo na posao 3-7 dana poslije, ...
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 20 avg 2015, 12:52

Traziti opravdanja za Nihadov postupak je suvisno i nemoguce za pronaci, rekao bih.
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 20 avg 2015, 13:00

nerminh74 je napisao/la:
lumani je napisao/la:Dao je i on Reprezentaciji,ko zna je li dobio nazad!!Dragic otkazao,Slovenci prihvatili normalno..Vama nije jasno da ti igraci nemaju fakticki nikada odmora?Jedne godine je e.b naredne kvalifikacije...
On prvi put dao reprezentaciji u Sloveniji do tada je bilo obrnuto
A čitam u zadnje vrijeme kako oni nemaju odmora kako su umorni, pa mi smješno
Ja potičem iz sportske porodice, otac mi je bio sportski radnik, sestra je trebala biti profesionalni teniser ali dvije povrede su je spriječile, ja sam bio u mladoj reprezentaciji Jugoslavije u jednom zimskom sportu tako da veoma dobro znam šta zahtjeva vrhunski sport, ali i svakodnevni posao pogotovo sada u ovo doba krize je iscrpljujući i opet mi ga radimo za daleko manje novca i daleko manje odmora i to po 35 -40 godina dok on imaju 10-15 godina profesionalne karijere kao košarkaši i mi poslje rođenja djeteta idemo na posao 3-7 dana poslije, ...

Nermine,igrao sam i ja svasta nesto, sve ja to znam ;) Ja bi licno volio da Nihad odigra jos 5,6 godina za repku,niko nije savrsen.

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 20 avg 2015, 13:09

Jel definitivno jasan više njegov status, promjenio je državljanstvo i više nikada neće moći igrati za BiH osim kao naturalizovani igrač?

Ja ne znam da su baš česti slučajevi u košarci da igrači mjenjaju reprezentacije kao naprimjer u rukometu, pa me zanima jel on može zaigrati za njemačku .

Postoji li ikakva šansa da zaigra za nas, iako je promjenio pasoš, npr Misimović je imao njemački pasoš, a naše sportsko državljanstvo i igrao za nas
nema potpisa

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 20 avg 2015, 13:18

Admir_Sa je napisao/la:Jel definitivno jasan više njegov status, promjenio je državljanstvo i više nikada neće moći igrati za BiH osim kao naturalizovani igrač?

Ja ne znam da su baš česti slučajevi u košarci da igrači mjenjaju reprezentacije kao naprimjer u rukometu, pa me zanima jel on može zaigrati za njemačku .

Postoji li ikakva šansa da zaigra za nas, iako je promjenio pasoš, npr Misimović je imao njemački pasoš, a naše sportsko državljanstvo i igrao za nas

Moze zaigrati za Njemacku,isto je ucinio Anton Gavel koji je igrao za Slovacku :!:

Interista
Kontakt:

Post Postao/la Interista » 20 avg 2015, 14:46

Nisu mi jasna ta pravila fibe za mjenjanje pasosa jel to znaci da Nihad moze za Njemce igrati kao naturalizovan i da Preldzic moze za nas uzimanjem pasosa postati "stranac" ?

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 20 avg 2015, 16:50

Admir_Sa je napisao/la:npr Misimović je imao njemački pasoš, a naše sportsko državljanstvo i igrao za nas
Misimovic je morao imati i nas pasos ili mu je FIFA izdala sportsko drzavljanstvo BiH krseci pri tome vlastiti ustav.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 20 avg 2015, 17:09

Interista je napisao/la:Nisu mi jasna ta pravila fibe za mjenjanje pasosa jel to znaci da Nihad moze za Njemce igrati kao naturalizovan i da Preldzic moze za nas uzimanjem pasosa postati "stranac" ?
Ma nema šanse, pa to bi svak mjenjo da može, sigurno treba neko odobrenje matičnog saveza da bi Đedović igro za Njemačku, slično nešto kao što su Turci dobili od Slovenaca za Preldžića
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 20 avg 2015, 17:15

legenda reala je napisao/la:
Interista je napisao/la:Nisu mi jasna ta pravila fibe za mjenjanje pasosa jel to znaci da Nihad moze za Njemce igrati kao naturalizovan i da Preldzic moze za nas uzimanjem pasosa postati "stranac" ?
Ma nema šanse, pa to bi svak mjenjo da može, sigurno treba neko odobrenje matičnog saveza da bi Đedović igro za Njemačku, slično nešto kao što su Turci dobili od Slovenaca za Preldžića
I da se ja pitam obzirom kakav je Nihad ispao uradio bi isto kao Slovenci, tražio 300 000 eura i eto vam ga

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 20 avg 2015, 18:46

lumani je napisao/la:
Admir_Sa je napisao/la:Jel definitivno jasan više njegov status, promjenio je državljanstvo i više nikada neće moći igrati za BiH osim kao naturalizovani igrač?

Moze zaigrati za Njemacku,isto je ucinio Anton Gavel koji je igrao za Slovacku :!:
Ma sigurno mu nije cilj da zaigra za Njemacku. Prije ce nesto napraviti u nasoj reprezentaciji nego sa njima.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

Volvic
Kontakt:

Post Postao/la Volvic » 20 avg 2015, 18:48

Nihad je rekao da Njemacke za njega NIJE NIKAD BILA opcija. Zato pustite te prica...

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 20 avg 2015, 19:07

Rekao je i da nece biti problema da ove godine igra za BiH.

Volvic
Kontakt:

Post Postao/la Volvic » 20 avg 2015, 19:09

JHam je napisao/la:Rekao je i da nece biti problema da ove godine igra za BiH.

:rol: :rol: :thumbup:

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 20 avg 2015, 22:26

_dreamer_ je napisao/la:
Admir_Sa je napisao/la:npr Misimović je imao njemački pasoš, a naše sportsko državljanstvo i igrao za nas
Misimovic je morao imati i nas pasos ili mu je FIFA izdala sportsko drzavljanstvo BiH krseci pri tome vlastiti ustav.
Misimović sigurno naš pasoš nije koristio za privatne potrebe, peglancije sa vizama i slično. Dva pasoša nikako nije mogao imati, samo to naše sportsko državljanstvo, koje se eto od sporta do sporta razlikuje izgleda :roll:
nema potpisa

filip13

Post Postao/la filip13 » 20 avg 2015, 22:38

lumani je napisao/la:Njegova odluka je pala kada je vidio da je Mirza bolestan,odmah poslije toga je predao za pasos..Treba ga malo i razumijeti ,imao je 2,3 povrede prosle sezone...

ma sve ok oko drzavljanstva,njegov izbor,ali je supacki u aprilu reci da ce igrati za nas a sad da bi volio igrati ali ne moze,pa logicno da ne moze kad nema nase drzavljanstvo,izmisljati neke stvari,izabrao je njemacku,gotova stvar,sretno mu bilo

filip13

Post Postao/la filip13 » 20 avg 2015, 22:41

a dragić se odrekao slovenackog drzavljanstva i uzeo americko,pritom izjavljivao da ce igrati za sloveniju pa kasnije da ne moze igrati ali da bi volio,kao da je natjetran da se odrekne drzavljanstva??

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.