EDIT
@bordobijeli Sve je do trenera

Uvijek će nam treneri bit oni koji dopuštaju da im se stručnjaci miješaju u poso... Upamtite!!
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
To ja govorim. Ja sam volio da nismo uzeli titulu, al da on ode. Uzeli smo titulu, hvala Allahu. Tan je osto, nije otišo, a otišo bi sto posto da nismo uzeli. Nije moguće da, ni jedan od trojice koji su bili, ne znaju radit. Nije moguće znači. Kodro je pokazo da zna i na derbiju i protiv Slobode. Yebalo ga je što ga je yebalo. Neko misli za Ljupka da je stvarno slika samo razlog zašto se nije zadržo na klupi duže od 72 sata?? I ovo objašnjavam na pp ko želi. Dosta je i palamuđenja i po forumima i po kafama, sranju Dženo ovo-ono, Ljupko arkanovac.. Svi su generali posle bitke ba. Sad dižemo Ješića ko što smo dizali i Mehu i Jarnija. Kasnije ćemo ga pljuvat i govorit kako je nula od trenera i da zna samo vodit ekipe iz Mianmara i Bugarske.. Ko dovodi te silne stručnjake na našu klupu i ko ih mijenja i otpušta i ko ide sređivat "tribinu za navijače" u Gradačac prije na 5 dana tekme?? Šta vam je ljudi ba? Nisam se upleto u ove rasprave nikako, al moro sam, puklo u meni nešto i vazda neko drugi za nekog drugog krivicu snosi.. Sramota ba.. TRENER MOŽEŠ BITI TI!zagorski je napisao/la:Ako se ovo pitanje trenera rijesi kako treba,ja vjerujem da ce i SD uskoro doci na dnevni red jer ce tada on postati najvece'usko grlo' u klubu,mnoge ce se stvari morati rascistiti. Pogotovo ako ovaj Jesic dode.
Dosada se SD mogao opravdati dovodenjem nekoliko zaista kvalitetnih igraca i jos neki dobrim potezima,a trener je bio na udaru prvenstveno zbog 'ganjanja' rezultata. U meduvremenu svi gafovi i losi potezi SD-a su ostajali u sjeni. Sada aBd kada dode pravi gazda u svlacionicu mnogo toga ce se morati aktuelizirati i rascistiti,a uskoro i rijesiti.
Samo laganini...
Kakav je Stojanovic kao trener koji je 2014 bio prvak vasa lige sa Zvezdom i to ispred Partizana poslje dugo vremena ako ga poredis sa Jesicem?Hercegovac_do_groba je napisao/la:I Nikolic je bolji od Jesica jasno ali eto po meni je Milan Rastavac mozda i najperspektivniji od svih. Jesic i slicni bi dosli smao da uzmu jos malo novca, nema on ni motiva a bogami ni velikog znanja da uradi ne znam sta.
Kruno Jurcic nije los trener i ima neko iskustvo i vidi se da jako prati fudbal. Sam on kao pojava bi izazvao mnoge reakcije posebno kod nekih probirljivih navijaca a takvih je u ovom klubu daleko najvise od svih klubova ( sto nije dobra stvar ) i jako brzo bi mu nasli mane i kritikovali/ismijavali ga.hifans je napisao/la:Eeee da, pa kruno je slobodan.... ne znam, ovo će bit dobar test za upravu, da vidimo jesu li u stanju uunaprijediti klub u sportskom djelu
Ciro od prije 2-3 godine bi bio fenomenalno rijesenje. Naprimjer poslje zavrsene epizode sa reprezentacijom znaci idealno. Voli ovaj klub i uvijek bi govorio da je tu igrao. Ima iskustva na bacanje bukvalno - treci trener svijeta, prvak da Dinamom u Yu ligi itd., Poznaje nas mentalitet perfektno, Poznaje sve cake ovog zanata pa i kako komunicirati sa novinarima, pravi je showman i sa svojim izjavama bi sigurno doveo bar jedno 2000 ljudi vise na stadion a poslje i vise ako bi ga krenuli rezultati, Sigurno nije skup i radio bi skoro dzabana. Njegov jedini problem bukvalno su godine i pitanje je dali je on jos uvijek sposoban za ovakav jedan posao.ShofaII je napisao/la:Ma Ciru dovest to bi kod nas show bio
Ne znam fakat za Jesica sta bih rekao meni je on nit smrdi nit mirise osim sto voli da je glavni i tako i gradi taj svoj autoritet. Ono sto je meni kao pouzdana informacija doslo jeste da je on haman bio potpisao poslije titule e sta je tu na kraju bilo ne znam.
Solidan trener nista posebno. Izgleda kao gospodin tako se i ponasa. Trazi veliku disciplinu a u konacnici kada podvuces crtu. Rezultati mi nisu nesto puno bolji od naprimjer Jurcica. Nije igrac koji moze drzati autoritet igracima duze vrijeme. Mada za pola godine nebi bio toliko lose rijesenje samo ima sigurno i boljih. Lokomotiva je klub po mjeri za njega. Ekipa gdje igraju mladi nedokazani igraci ciji jedini cilj je da se ovi najbolji nametnu i prodaju u bolje klubove vani ili u Dinamo. Nema nekog rezultatskog imperativa i tu ga igraci postuju i slusaju jer se radi kao sto sam rekao o mladim nedokazanim igracima. Daj ga u Rijeku ili Hajduk i imao bi problem. Smjenili bi ga ili igraci ili navijaci najkasnije za godinu dana.ajdohordas je napisao/la:I šta je sa onim Antom Čačićem u Lokomotivi, on je dobar trener uveo je Dinamo u LP ako se dobro sjecam, ima autoritet ima iskustvo... a to nam treba najvise...
Simundza je najmoderniji trener od svih nabrojanih. Iza sebe ima utakmice protiv Chelsea, Schalkea i to prije manje od godinu dana. Poznaje najmodernije metode rada. Od pripreme igraca, prave prehrane, analize protivnika i sve kao sto se radi u velikim klubovima. Nebi bio los izbor mlad je i zeljan rada. Jedino neznam kako bi legao nasim igracima odnosno dali bi se nametnuo kao autoritet. Sto se toga tice Stojanovic bi bio bolji izbor on bi bio jaran sa igracima samo jos uvijek dovoljno strog i igraci bi ga postovali.Pitaristok je napisao/la:Ba meni puno bolji izbor Šimundza
Jesic ima solidne rezultate kao i iskustvo. Samo on nema vrhunske rezultate i nigdje se nije zadrzao vise od godinu dana sto i nije najlogicnije posebno jer je i osvajao neke titule u klubovima. On ce sigurno djelovati kao sok terapija i trebao bi biti bolji od Dzene do kraja sezone. Samo pitanje je sta ce uraditi u evropi i kao sto sam rekao kako ce glavni igraci prihvatiti njegove metode rada. Koliko god nekom smetao Dzeno treba jako respektovati njegove rezultate u evropi iz prosle sezone kao i titulu. Na njegovim nasljednicima je da to ponove ili naprave jos bolje rezultate.joker90 je napisao/la:Ako dođe Miodrag nek mu uprava da slobodu, i ako on kaze ovaj igrac se ne zalaze dovoljno, ne trudi i sl, odmah eliminisati tog igraca, dosta je vise bilo mijenjanja trenera zbog klanova i nekih klosara koji bojkotuju. Dovedi trenera koji je autoritet i onda nek zna da mu uprava stoji iza leđa i da njega podrzavaju a ne Puzigacu i slicne klosare koji piju po Bakusu i ostalim rupama.
Nema on uticaja nikakvog u klubu. Melem, cvjetić, mrava ne bi zgazio...bosnas_ je napisao/la:ne mislim da Ibrakovic ima utjecaja na trenera,glupa mi je ta tvrdnja,inace nicim dokazana....
Ja ni sa njim nisam oduševljen...Zastone je napisao/la:Koliko sam cuo jos je jedan trener u opciji..