FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

nidjo_barca
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la nidjo_barca » 06 maj 2010, 00:35

Jah,evo i ja citam,pa dokle vise s ovim povredama.

Izgleda da ce Milito i Puyol ciniti stoperski tandem u subotu,ali hajde ima jos nade da ce poboljsati stanje Piquea.
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

Blaugrana

Mes Que Un Club

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 06 maj 2010, 00:48

S obzirom da je Real veceras pobijedio, protiv Sevilje ce biti dan D, mi moramo pobijediti, Sevilja isto tako jer se bori za Ligu prvaka, jos jedna velika utakmica je pred nama, nesto me pocinje hvatati i nelagoda, da se u toj tekmi ne desi kakav ciganluk, peh il sta ti ja znam, ne bi bilo prvi put da Real hinjski osvoji titulu, mada su je i oni zasluzili svojim igrama, bili su konstantniji u nabijanju ovih manjih timova, a mi smo konstantno njih nabijali. Jaci smo od Sevilje, ali ako se ne odigra maximalno, mogli bi se halalit s titulom. Opet polako dolaze oni trnci ko pred polufinale s Interom, uz Boziju pomoc, ova utakmica ce biti nasa, previse smo dobri bili da ne osvojimo nista, bio bi apsurd.
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

drop
Kontakt:

Post Postao/la drop » 06 maj 2010, 00:53

Romariooo je napisao/la:S obzirom da je Real veceras pobijedio, protiv Sevilje ce biti dan D, mi moramo pobijediti, Sevilja isto tako jer se bori za Ligu prvaka, jos jedna velika utakmica je pred nama, nesto me pocinje hvatati i nelagoda, da se u toj tekmi ne desi kakav ciganluk, peh il sta ti ja znam, ne bi bilo prvi put da Real hinjski osvoji titulu, mada su je i oni zasluzili svojim igrama, bili su konstantniji u nabijanju ovih manjih timova, a mi smo konstantno njih nabijali. Jaci smo od Sevilje, ali ako se ne odigra maximalno, mogli bi se halalit s titulom. Opet polako dolaze oni trnci ko pred polufinale s Interom, uz Boziju pomoc, ova utakmica ce biti nasa, previse smo dobri bili da ne osvojimo nista, bio bi apsurd.
Slažem su potpunosti.
Utakmica se Sevillom ce naravno odluciti prvaka.Bojim se da nam se ne ponovi Kup kralja, kad nas je Sevilla izbacila najviše zahvaljujuci neshvatljivim promašajima Zlatana.
Bojim se nas opet ta Sevilla ne bude koštala ovaj put i titule...jaci smo za klasu od njih,ali to moramo potvrditi i na terenu...ako smo u stanju Real tuci u gostima,pa valjda je logicno da možemo i moramo i njih.
"To govori da uopce nemamo sta raspravljati o spanskim klubovima jer one koje ti nazivas spanskim su u sustini engleski klubovi". - Paja

nidjo_barca
Kontakt:

Post Postao/la nidjo_barca » 06 maj 2010, 00:59

Mallorca ipak nije uspjela ni boda uzet.Znaci,ovo je odlucujuca utakmica,ako pobjedimo,prvaci smo 99%.Necu ni Valladolid da podcjenjujem,ali ipak,mislim da Barca to nece propustiti.
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

Blaugrana

Mes Que Un Club

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 06 maj 2010, 01:02

Kad vec necemo igrati finale lige prvaka...nek nam ovo u subotu bude finalna utakmica a bgm i jeste mozda i vise od toga :)

Samo hrabro :!:
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

nidjo_barca
Kontakt:

Post Postao/la nidjo_barca » 06 maj 2010, 01:15

Ma upravo tako.Ali i igracu to tako i shvataju,kao finale.

Ma bice sta bude,nadamo se najboljem ako Bog da.

Blaugrana

Mes Que Un Club

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 06 maj 2010, 01:36

Meni licno titula u Spaniji ove godine puno je vaznija nego da smo recimo odbranili Ligu prvaka. Nekako mi ova titula u prvenstvu dodje kao temelj, a Liga prvaka kao slag na tortu. Puno je bitno da osvojimo, da se nastavi kontinuitet od prosle godine, ako ne osvojimo mozda bi moglo doci do pada morala i samopouzdanja sto bi se osjetilo i u narednoj sezoni. Ligu prvaka smo svi vec mislim halalili, daleko smo dogurali bili, i ispali smo junacki, mozda smo malo i osteceni, ali eto bila je to mozda kompenzacija za prolazak protiv Celzija sretni. Nije samo za nas bitno da osvajamo, bitno je i za fudbal uopste, mi smo tim kojem svi zavide i zbog kojeg ce mnoge ekipe uljepsati svoju igru, fudbal ce generalno biti ljepsi ako se pokaze da se ljepotom moze protiv krkanluka i finansijskog i onog na terenu. Budemo mi igrali ovako lijepo u narednim godinama, i budemo li osvajali titule, vidjet cete da ce i ostali klubovi slijediti nas primjer, jer ako ne budu slijedili, postat ce mizerni i gubit ce navijace. Gledao sam veceras Inter-Roma, koji je to ciganluk, ko da sam Dom za vesanje gledo, zbog takvih utakmica se fudbal zamrzi i gleda se nacionalna geografija. Barca ne brani samo svoju cast, nego i cast fudbala kao igre i fenomena, zato smo mi vise od kluba i zato ce Bog dati da i tu Sevilju dobijemo.
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 06 maj 2010, 10:05

Romariooo je napisao/la:Meni licno titula u Spaniji ove godine puno je vaznija nego da smo recimo odbranili Ligu prvaka. Nekako mi ova titula u prvenstvu dodje kao temelj, a Liga prvaka kao slag na tortu. Puno je bitno da osvojimo, da se nastavi kontinuitet od prosle godine, ako ne osvojimo mozda bi moglo doci do pada morala i samopouzdanja sto bi se osjetilo i u narednoj sezoni. Ligu prvaka smo svi vec mislim halalili, daleko smo dogurali bili, i ispali smo junacki, mozda smo malo i osteceni, ali eto bila je to mozda kompenzacija za prolazak protiv Celzija sretni. Nije samo za nas bitno da osvajamo, bitno je i za fudbal uopste, mi smo tim kojem svi zavide i zbog kojeg ce mnoge ekipe uljepsati svoju igru, fudbal ce generalno biti ljepsi ako se pokaze da se ljepotom moze protiv krkanluka i finansijskog i onog na terenu. Budemo mi igrali ovako lijepo u narednim godinama, i budemo li osvajali titule, vidjet cete da ce i ostali klubovi slijediti nas primjer, jer ako ne budu slijedili, postat ce mizerni i gubit ce navijace. Gledao sam veceras Inter-Roma, koji je to ciganluk, ko da sam Dom za vesanje gledo, zbog takvih utakmica se fudbal zamrzi i gleda se nacionalna geografija. Barca ne brani samo svoju cast, nego i cast fudbala kao igre i fenomena, zato smo mi vise od kluba i zato ce Bog dati da i tu Sevilju dobijemo.
To uopste nije tacno,utakmica je bas bila odlicna uz napaljenu atnosferu kako na tribinama tako i na terenu.Bilo je i grubih startova ali kako bi se ono reklo prava muska igra,ali daleko od toga da je utakmica bila losa bas naprotiv 8-)
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

nidjo_barca
Kontakt:

Post Postao/la nidjo_barca » 06 maj 2010, 10:36

Svaka cast za post Romario,slazem se u svakom pogledu ;)

Nego,danas nam Dani Alves napunio 27 godina,nek mu je sa srecom

slika

Blaugrana

Mes Que Un Club

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 06 maj 2010, 10:45

L-Train je napisao/la:
Romariooo je napisao/la:Meni licno titula u Spaniji ove godine puno je vaznija nego da smo recimo odbranili Ligu prvaka. Nekako mi ova titula u prvenstvu dodje kao temelj, a Liga prvaka kao slag na tortu. Puno je bitno da osvojimo, da se nastavi kontinuitet od prosle godine, ako ne osvojimo mozda bi moglo doci do pada morala i samopouzdanja sto bi se osjetilo i u narednoj sezoni. Ligu prvaka smo svi vec mislim halalili, daleko smo dogurali bili, i ispali smo junacki, mozda smo malo i osteceni, ali eto bila je to mozda kompenzacija za prolazak protiv Celzija sretni. Nije samo za nas bitno da osvajamo, bitno je i za fudbal uopste, mi smo tim kojem svi zavide i zbog kojeg ce mnoge ekipe uljepsati svoju igru, fudbal ce generalno biti ljepsi ako se pokaze da se ljepotom moze protiv krkanluka i finansijskog i onog na terenu. Budemo mi igrali ovako lijepo u narednim godinama, i budemo li osvajali titule, vidjet cete da ce i ostali klubovi slijediti nas primjer, jer ako ne budu slijedili, postat ce mizerni i gubit ce navijace. Gledao sam veceras Inter-Roma, koji je to ciganluk, ko da sam Dom za vesanje gledo, zbog takvih utakmica se fudbal zamrzi i gleda se nacionalna geografija. Barca ne brani samo svoju cast, nego i cast fudbala kao igre i fenomena, zato smo mi vise od kluba i zato ce Bog dati da i tu Sevilju dobijemo.
To uopste nije tacno,utakmica je bas bila odlicna uz napaljenu atmosferu kako na tribinama tako i na terenu.Bilo je i grubih startova ali kako bi se ono reklo prava muska igra,ali daleko od toga da je utakmica bila losa bas naprotiv 8-)

nije to to kolega - netreba "napaljena atnosfera kako na tribinama tako i na terenu". To je nesto drugo a igra antifudbal. Ali mozda ti ovu igru vrijednujes na taj nacin. OK onda po tim kriterijumima to je fudbal. No daleko je to od Barselone, Celzija i ostalih atomskih ekipa...
p.s. da ne bude zabune cestitke Interu - ovo nije iz zavisti - ovo je blaugrana
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

T-MAC
Kontakt:

Post Postao/la T-MAC » 06 maj 2010, 12:08

takodzer daniju puno srece i da nam podari jos bolje centarsuteve
eto sinoc majorka bas bezzeee izgubi
ljudi su se prepali to nije humano
u prvom poluvremenu su imali nekoliko cistih prilika i na kraju nijednu nisu iskoristili i naravno kazna je kasnije stigla
sad nama ostaje tesko gostovanje kod sevilje i samo ozbiljnim pristupom mozemo ostvariti pozitivan rezultat jer sumjnam da real moze kiksati u naredna dva kola
motivacije nece nedostajati ni jednim ni drugim al opet barca je mnogo kvalitetnija i stoga vjerujem u pobjedu
Azra,EKV,Balasevic,Divlje Jagode,Riblja Corba,Indexi,Film,Zabranjeno Pusenje,Bajaga.
Guns n'Roses,Judas Priest,AC/DC,Queen,Led Zeppelin,Iron Maiden,Black Sabbath
Edvin Po je idol jedne generacije !

Barcelona_1899
Kontakt:

Post Postao/la Barcelona_1899 » 06 maj 2010, 14:58

T-MAC je napisao/la:takodzer daniju puno srece i da nam podari jos bolje centarsuteve
eto sinoc majorka bas bezzeee izgubi
ljudi su se prepali to nije humano
u prvom poluvremenu su imali nekoliko cistih prilika i na kraju nijednu nisu iskoristili i naravno kazna je kasnije stigla
sad nama ostaje tesko gostovanje kod sevilje i samo ozbiljnim pristupom mozemo ostvariti pozitivan rezultat jer sumjnam da real moze kiksati u naredna dva kola
motivacije nece nedostajati ni jednim ni drugim al opet barca je mnogo kvalitetnija i stoga vjerujem u pobjedu
Boli nas brige hocel real kiksat, Barca odlucuje o svojoj sudbini i to je najbitnije, dok real mora cekati kiks, a bice sve OK, ovu sezonu cemo zavrsiti rekordno 99 :D
2:6 prepoznatljiv rezultat :)
0:2 još uvijek frišak rezultat ;)
David Villa #7

drop
Kontakt:

Post Postao/la drop » 06 maj 2010, 14:59

Sevilla se jednostavno mora pobjediti , nema druge opcije.
"To govori da uopce nemamo sta raspravljati o spanskim klubovima jer one koje ti nazivas spanskim su u sustini engleski klubovi". - Paja

-Paja
Kontakt:

Post Postao/la -Paja » 06 maj 2010, 15:05

Sevilla ce se poigrati sa Barcelonom i kao pravi spanski klub nece dozvoliti separatistima i teroristima iz katalonije (inace opasne regije nesto kao afganistan i irak) da osvoje titulu.
Dio Arsenala

drop
Kontakt:

Post Postao/la drop » 06 maj 2010, 15:06

-Paja je napisao/la:Sevilla ce se poigrati sa Barcelonom i kao pravi spanski klub nece dozvoliti separatistima i teroristima iz katalonije (inace opasne regije nesto kao afganistan i irak) da osvoje titulu.
:lol: :lol: :lol:

xavi26
Kontakt:

Post Postao/la xavi26 » 06 maj 2010, 15:13

koliko je samo real golova zabio u zadnjim trenucima, pa tek preokrenuo rezultata, zbog toga se bojim da je titula njihova, sto ne bi bas bilo posteno jr smo ih dva puta pobjedili ove sezone, ali.. :roll:
Volim te Bosno!!!

drop
Kontakt:

Post Postao/la drop » 06 maj 2010, 15:18

xavi26 je napisao/la:koliko je samo real golova zabio u zadnjim trenucima, pa tek preokrenuo rezultata, zbog toga se bojim da je titula njihova, sto ne bi bas bilo posteno jr smo ih dva puta pobjedili ove sezone, ali.. :roll:
Nema se šta o Realu pricati, njih smo dva puta otresli ove sezone i sa njima završili pricu na najbolji moguci nacin , uzeli im maximalnih 6 bodova.
Greške su bile manje utakmice gdje su se bodovi olako prosipali u zadnjim sekundama meca i tako dozvolili da se Real približi i prijeti.
Ako ne pobjede Sevillu nisu ni zaslužili titulu...to je tako jbg.

addebisi
Kontakt:

Post Postao/la addebisi » 06 maj 2010, 15:21

xavi26 je napisao/la:koliko je samo real golova zabio u zadnjim trenucima, pa tek preokrenuo rezultata, zbog toga se bojim da je titula njihova, sto ne bi bas bilo posteno jr smo ih dva puta pobjedili ove sezone, ali.. :roll:
ma ne bi bilo neposteno i da oni osvoje igrali su gotovo kao i mi cijelu sezonu konstantno stim da smo ih mi dva puta nadigrali i pobjedili, sto se tice ovog da daju golove na samom kraju slazem se i sve vise mi se ponavlja ona sezona kad su u zadnjem kolu osvojili ligu(ne pamtim godine al mislim da je prije dvije bilo, era prije pepa)... tako su i te godine okretali i nas gradski rivali zeznu :evil:
samo se nadam da tako nece biti ove godine i da cemo sevillu mahnut a valladolid ne bi trebao biti veliki problem... sretno Blaugrana sretno Barca!!!!

reds
Kontakt:

Post Postao/la reds » 06 maj 2010, 15:23

Kakav je raspored Mallorce i Seville do kraja ?
Zna li neko ?
FK Pjetlovi

solidus
Kontakt:

Post Postao/la solidus » 06 maj 2010, 15:24

reds je napisao/la:Kakav je raspored Mallorce i Seville do kraja ?
Zna li neko ?
soccerway.com ;)

Sevilla 21 : 00 Barcelona
Almería 19 : 00 Sevilla

Deportivo La Coruña 21 : 00 Mallorca
Mallorca 19 : 00 Espanyol

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.