FK Sarajevo - Akademija FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
-
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo: Omladinski pogon (Škola fudbala i Akademija)
Kadeti u dvije utakmice imaju gol razliku 13:0.
Jel se igralo protiv Drine?
Nije još.... Inače se Savez malo gubi u ovim organizacijama omladinske lige... Ali nadati se da će to malo srediti i da će biti bolje propraćeno od stane TV kanala, sve informacije dobijamo samo od portala i to nekoliko sati kasnije.SiouxLukavac je napisao/la:Kadeti u dvije utakmice imaju gol razliku 13:0.
Ako može neko da mi objasni, u kojim ligama se takmiče juniori , kadeti , pioniri , predpioniri iz škole fudbala AFH, znam da ovi iz akademije igraju Premier omladinsku.
I kako to uopce funkcjonira, u akademiji su kao oni najbolji , a u skoli fudbala AFH su ovi solidni iz Sarajeva, i onda ako se neko pokaze u skoli fudbala prelazi u akademiju, ili kako vec ?
I kako to uopce funkcjonira, u akademiji su kao oni najbolji , a u skoli fudbala AFH su ovi solidni iz Sarajeva, i onda ako se neko pokaze u skoli fudbala prelazi u akademiju, ili kako vec ?
Ekipe koje su mimo akademije, igraju kantonalnu.hifans je napisao/la:Ako može neko da mi objasni, u kojim ligama se takmiče juniori , kadeti , pioniri , predpioniri iz škole fudbala AFH, znam da ovi iz akademije igraju Premier omladinsku.
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest
željkan vazda mačić čest
Ne zamjeras sto sam tvoj post prebacio ovdje, da ne gusimo tamo temu.
Pisao sam o tome ranije, gledao sam i kadete i juniore protiv Travnicana, a sto se tice Civica, zapamtio sam ga s utakmice kadeta, nisam odmah znao ko je, kasnije sam se raspitao.
Ne moze se neko misljenje napraviti na osnovu jedne utakmice, ali ono sto sam ja vidio me je odusevilo, stvarno se vidi da momak ima talenta, i sto je meni jos bitnije izuzetno dobro fizicki gradjen za svoje godine, stamen na terenu, travnicani su se odbijali od njega.
Naravno sve to moze pasti u vodu ako ne bude ozbiljan, ali ako se nastavi usavrsavati bice paklen igrac. Talenta ima, do njega je.
Intezivno pratim ovo sto ima po portalima, zbog nedostatka vremena slabo gledam utakmica, ali ako se nadje vremena obavezno, plus ovi neki medjunarodni turniri imaju streamove pa se moze pogledati.Arhitekt je napisao/la:Hilmo pratis li mladje kategorije?Kakav ti se cini ovaj mali Civic?hilmo je napisao/la: Veladžić je vezni igrač, nešto tipa Saida mnogo se kreće po sredini i ono što je najbitnije ima hrabrost, da ne upotrijebim neki drugi izraz, povući loptu naprijed. Fizički dosta dobar.
Pisao sam o tome ranije, gledao sam i kadete i juniore protiv Travnicana, a sto se tice Civica, zapamtio sam ga s utakmice kadeta, nisam odmah znao ko je, kasnije sam se raspitao.
Ne moze se neko misljenje napraviti na osnovu jedne utakmice, ali ono sto sam ja vidio me je odusevilo, stvarno se vidi da momak ima talenta, i sto je meni jos bitnije izuzetno dobro fizicki gradjen za svoje godine, stamen na terenu, travnicani su se odbijali od njega.
Naravno sve to moze pasti u vodu ako ne bude ozbiljan, ali ako se nastavi usavrsavati bice paklen igrac. Talenta ima, do njega je.
Hilmaga, vidim da pratis (a ponekad ides na djecije utakmice) pa ako mozes da budes aktivni sa informacijama o djeci.
Slabo po novinama portalima mozes procitat ista. I fcsarajevo.ba skoro nista nepise o njima.
Mlad igrac da bi bio talenat (kasnije igracina) treba da ;
Da zivi sportski zivot
Da se nekurci i ne umislja da je Messi zato sto trenira FUDBAL
Da moze da trci (brzina na 100m, treba klub da objavi svako pola godine)
Drzak pozitvo nako ko benkara
Snaga
Jak sut (da moze usmrtit protivnickog igraca)
Da ne doji sisu, cigare, pivsku flasu
Da slusa savjete trenera ne menadzera i baba majke
Naj manje sto je gojko radio
Vidili smo sta slauf uradi od samira.
Slabo po novinama portalima mozes procitat ista. I fcsarajevo.ba skoro nista nepise o njima.
Mlad igrac da bi bio talenat (kasnije igracina) treba da ;
Da zivi sportski zivot
Da se nekurci i ne umislja da je Messi zato sto trenira FUDBAL
Da moze da trci (brzina na 100m, treba klub da objavi svako pola godine)
Drzak pozitvo nako ko benkara
Snaga
Jak sut (da moze usmrtit protivnickog igraca)
Da ne doji sisu, cigare, pivsku flasu
Da slusa savjete trenera ne menadzera i baba majke
Naj manje sto je gojko radio
Vidili smo sta slauf uradi od samira.
Kadeti nastavljaju sjajni pohod kroz ligu, nakon tri boda iz Širokog Brijega, tri boda i iz Mostara
HŠK Zrinjski - FK Sarajevo 0-2 (Salčin, Arnautović)
Za FKS nastupali
Kršić, Sadiku, Ragipović, Hadžić, Resić, Civić, Mustafić, Klarić, Tutundžić, Salčin, Imamović. Još su igrali Rušović, Arnautović, Buljubašić i Šušić.
u tri odigrane utakmice gol razlika 15-0
Juniori poraženi 3-0
Abdulahović, Đurić, Vazda, Avdić, Osmanović, Herić, Pidro, Rastoder, Mujakić, Kadušić, Čataković. Još su igrali Mićunović, Jezerkić, Halavać, Škrijelj i Begenišić
Za FKS nastupali
Kršić, Sadiku, Ragipović, Hadžić, Resić, Civić, Mustafić, Klarić, Tutundžić, Salčin, Imamović. Još su igrali Rušović, Arnautović, Buljubašić i Šušić.
Juniori poraženi 3-0
Abdulahović, Đurić, Vazda, Avdić, Osmanović, Herić, Pidro, Rastoder, Mujakić, Kadušić, Čataković. Još su igrali Mićunović, Jezerkić, Halavać, Škrijelj i Begenišić
Ja ne znam na koji način vam se skautiraju ovi momci za akademija ali su u najmanju ruku prosječni. Ovi naši su ih otresli bez imalo problema. Malo mi je čudno jer ipak imate jako velik bazen za skautiranje i dovođenje perspektivnih momaka, za razliku od nas.hilmo je napisao/la:Kadeti nastavljaju sjajni pohod kroz ligu, nakon tri boda iz Širokog Brijega, tri boda i iz Mostara
Za FKS nastupali
Juniori poraženi 3-0
Ma ne zna niko. Jedino sto je u akademiji za sada super je ta infrastruktura koja se pravi, ostalo ublehe same.
Juniori nisu neka sila. Tu je svasta nabacano i dovedeno. Ako jedan igrac izadje za prvi tim iz juniora, dobro je.rebel je napisao/la:Ja ne znam na koji način vam se skautiraju ovi momci za akademija ali su u najmanju ruku prosječni. Ovi naši su ih otresli bez imalo problema. Malo mi je čudno jer ipak imate jako velik bazen za skautiranje i dovođenje perspektivnih momaka, za razliku od nas.hilmo je napisao/la:Kadeti nastavljaju sjajni pohod kroz ligu, nakon tri boda iz Širokog Brijega, tri boda i iz Mostara
Za FKS nastupali
Juniori poraženi 3-0
Kadeti su vec druga prica, tu je uradjen dosta dobar posao i vec ima par momaka na koje se mora obratiti paznja i lagano im davati minutazu u seniorskoj konkurenciji gdje su utakmice da tako kazem rijesene. Kadeti i pokazuju svoju silu gdje uz dosta tezak raspored imaju 100% ucinak uz gol razliku 15-0. Od njih ocekujemo igrace za prvi tim.
Zivio

Osnovala partija , podrzala CARSIJA !
Pokušavam naći, vidio sam na stranici na facebook-u najavu da će naši omladinci gostovati ovih dana kod Dinama u Zagrebu, međutim ne mogu sad da nađem tu objavu da vidim tačan datum.
Ima li neko više informacija, @wwwfcsarajevoba?
- BitiSrcemVezan
- Kontakt:
Re: RE: Re: FK Sarajevo: Omladinski pogon (Škola fudbala i Akademija)
Ja sam vidio danas na fb kod momka iz akademije da već pucaju selfije po Maksimiru, a sad šta je u pitanju nisam mogao skontati.hilmo je napisao/la:Pokušavam naći, vidio sam na stranici na facebook-u najavu da će naši omladinci gostovati ovih dana kod Dinama u Zagrebu, međutim ne mogu sad da nađem tu objavu da vidim tačan datum.
1946
kadeti dobili dinamo 1:0
Strašna generacija kadeta, juniori nisu nešto, daj Boze da me demantuju ali..
Jel ovo baš 1 postava Dinamovih kadeta , jer znam da oni imaju po 2-3 selekcije u jednom godistu.
Jel ovo baš 1 postava Dinamovih kadeta , jer znam da oni imaju po 2-3 selekcije u jednom godistu.
Ovo je naboljo kadetska selekcija dinama, kaze mi jaran sto je bio tamo da je dinamo jos i dobro proso
5. septembra igraju protiv Drine.SiouxLukavac je napisao/la:Kadeti u dvije utakmice imaju gol razliku 13:0.
Ja sam opet suprotnog mišljenja, u ovoj sadašnjoj generaciji juniora ima nekoliko momaka koji su prekomandovani iz kadetske šampionske generacije, Halavać, Bošnjak, Agić... još kad tu dodamo Kadušića, Herića koji imaju ugovore sa prvim timom, dobijemo tim od nekoliko super talentovanih momaka.hifans je napisao/la:Strašna generacija kadeta, juniori nisu nešto, daj Boze da me demantuju ali..
Šta mogu ove sezone napraviti u OPL, vidjet ćemo. Bitnije je da neko od njih uleti u prvi tim.
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Primorac je napisao/la:Ovo je naboljo kadetska selekcija dinama, kaze mi jaran sto je bio tamo da je dinamo jos i dobro proso

Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
[youtube][/youtube]
"Ne mogu, brate ja, igrati za novac i slusati kako trebam igrati. Hvala im. Bili su korektni i nisu mi pravili probleme. Rekao sam im da ja mogu igrati samo u Sarajevu" - Asim Ferhatovic Hase
Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Google Adsense [Bot], muhamedhulk, napoleon72, nedimmmm1337, skoJaa, tajsamja, Vanja8 i 62 gosta.