Džanan Musa
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: Džanan Musa
S Jordanom bi je i ti osvojio
Rano je za malca jos govorit sta bi mogao biti u NBA, no sigurno ce igrati u istoj.
Rano je za malca jos govorit sta bi mogao biti u NBA, no sigurno ce igrati u istoj.
Sta ja znam mozda je Jordanu bilo lako sa Tonijem harati...alemsa je napisao/la:S Jordanom bi je i ti osvojio
Posao u ekipi je podijeljen pa...ne znam ja ko je bolje odradio ulogu reziseru(treneru) !!!!
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
Pa Kukoc je bio role igrac u tim titulama, osvajo je i Steve Kerr s njima. Kukoc je bio dobar igrac, ali daleko do tog da je jeo NBA, pa nije nikad bio ni allstar.Husika je napisao/la: Sta ja znam mozda je Jordanu bilo lako sa Tonijem harati...
Posao u ekipi je podijeljen pa...ne znam ja ko je bolje odradio ulogu reziseru(treneru) !!!!
Znam ja ko je tata ali kada se pogleda procenat suta Muse ni on nije nesto pokazao, zelim reci da svaka rola u pobjednickom timu ima svoju tezinu nista manju od onog igraca koji se forsira u sutevima, ulascima itd...alemsa je napisao/la:Pa Kukoc je bio role igrac u tim titulama, osvajo je i Steve Kerr s njima. Kukoc je bio dobar igrac, ali daleko do tog da je jeo NBA, pa nije nikad bio ni allstar.Husika je napisao/la: Sta ja znam mozda je Jordanu bilo lako sa Tonijem harati...
Pa i te role se rasporedjuju po kvaliteti u vecini slucajeva. Musa je bio najbolji igrac, bukvalno je izdmonirao prvenstveno i uzeo MVP.Husika je napisao/la: Znam ja ko je tata ali kada se pogleda procenat suta Muse ni on nije nesto pokazao, zelim reci da svaka rola u pobjednickom timu ima svoju tezinu nista manju od onog igraca koji se forsira u sutevima, ulascima itd...
23 poena u prosjeku sa 44% iz igre je dobro, 6.3 skoka, 3.3 asistencije, 1.8 ukradenih, dobra statistika. Trojku je lose u prosjeku suto, ali ima sut, na tom se lako poradi vremenom.
geoxx je napisao/la:I po Eurohopesu je prvi. Opet kazem, momak igra sa juniorima i isporucuje TD, a bio je i MVP zavrsnog turnira u Madridu gdje su izmedju ostalih igrali i Sparsi sa Aticem.lumani je napisao/la:geoxx je napisao/la:Luka Doncic
to je stav SpanacaZa mene je Musa vrh,a to sam napisao davno prije ovog E.P
Ali svakako, nije velika razlika izmedju njih dvojice.
Ce da vidimo.. ;)nije uvijek prvi pick najbolji.
-
- Kontakt:
Čekaj je li ovaj momak desnjak ili ljevak???
Pa ono nije normalno, svaka ti čast...Da nam budeš živ i zdrav još 100 godina...

- ASD
- Kontakt:
Slusao sam ga malo i kako momak fino prica, vidi se da ce biti nesto od njega.
Odraditi pripreme da, mada bi i to bilo previse za njega jer je sa reprezentacijom od juna, a treninzi Duska Ivanovica su strasno zahtjevni.lumani je napisao/la:Ethel je napisao/la:Buzu, Atica, Gloglovca.. naravno, a za Musu je prerano, ne preskakati nekoliko stepenica bezveze i da se jos momku uzdrma quote]
samopouzdanje.[/
Sve ja vama objasniznanje je u kosarci uvijek prije godina,a tek sada ce dobiti samopouzdanje
Uzmi intervju od prije 2-3 dana sa Matej Mamicem, fino covjek objasni da ne treba preskakati stepenice i da to nije dobro za igraca, ove sezone ce trenirati sa seniorima, slijedece godine ide na posudbu u Alkar (sa njima imaju saradnju cini mi se).
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
#MFFL
Som-Hi Barça
#MFFL
Som-Hi Barça
na koji mail da se javim redakciji sportsport.ba zbog slika i video zapisa sa doceka Muse u Ključu ??
FK Sarajevo !
Pa ako si autor ti slobodno lijepi ovdje, uzece to modovi i proslijediti portalu !!!badel62 je napisao/la:na koji mail da se javim redakciji sportsport.ba zbog slika i video zapisa sa doceka Muse u Ključu ??
A evo ti i mail : [email protected]
Musi treba da bude hajmo reći nagrada ovaj trening sa reprezentacijom, možda je Duško nešto skontao možda nije ali ne bih volio da Musa igra na Eurobasketu, prvo momak je izmoren drugo bezpotrebno preskakanje stepenica pred njim su još dvije omladinske kategorije da bi dogurao do A tima, za Atića bih i razumio ali Musa ne, trening dva da, ali utakmice ne. Iako bih i ja volio da vidim Musu na "pravoj" utakmici to je bezpotrebno i nije dobro tako mladog igrača forsirati.
1953, 1971, 1973, 1976, 1977, 1978, 1989, 1990
- LARSSONCHE
- Kontakt:
Da se moze vise od 12 pozvati, Musu samo reda radi pozvat, zasluzio je momak pa i da ne odigra, ili samo da udje jednu pred kraj.
Velika je razlika izmedju prelaska u seniore u fudbalu i kosarci. Iako Musa 'na oko' djeluje spreman za poneki minut u A reprezentaciji to nije ni izbliza tako iz vise razloga. Prvo, ogromna je razlika izmedju omladinske i seniorske kosarke u fizickom i taktickom pogledu, posebno fizickom gdje Musa bez trunka misica jednostavno jos uvijek nije spreman za takvu kosarku. Ovo sto on radi i igra je na cisti talenat, kosarkasku inteligenciju i prednost u visini u odnosu na vrsnjake. Pred njim je ogroman i tezak put brusenja tog talenta i iskoristavanja potencijala kojeg ima, ali stepenicu po stepenicu gdje se apsolutno nijedna ne smije preskociti. Nisam upoznat u Cedevitin rad s mladima ali se nadam i pretpostavljam da ce se maksimalno podrediti razvoju Muse kao igraca, pravilno, korak po korak.
Drugo, momak je iscrpljen, jer mjesec dana turnirskog nacina igranja gdje je ritam ubitacan i igra se svaki/svaki drugi dan ga je enormno potrosilo i smatram da mu je trenutno potreban odmor i nesto blazi ritam treniranja, dok je kod Duska znamo svi kako. Sigurno da bi trening s njim i reprezentativcima imao i pozitivnih stvari ali za to ima vremena.
U vezi Doncica, pa sigurno je da su on i Musa galaksiju ispred svih ostalih u svojoj generaciji i da su talenti kakvi odavno nisu vidjeni u Evropi. O tome ko je boljih od njih dvojice je u ovom trenutku pomalo nepotrebno govoriti jer ono sto je bitno jeste njihov potencijal i ono sto ce od njega materijalizovati kao seniori. Tu, meni licno, Musa ima potencijal da bude ofanzivno i scorerski dominantniji igrac od Doncica, koji ce biti all-rounder. Obojicu vidim u NBA svakako.
Drugo, momak je iscrpljen, jer mjesec dana turnirskog nacina igranja gdje je ritam ubitacan i igra se svaki/svaki drugi dan ga je enormno potrosilo i smatram da mu je trenutno potreban odmor i nesto blazi ritam treniranja, dok je kod Duska znamo svi kako. Sigurno da bi trening s njim i reprezentativcima imao i pozitivnih stvari ali za to ima vremena.
U vezi Doncica, pa sigurno je da su on i Musa galaksiju ispred svih ostalih u svojoj generaciji i da su talenti kakvi odavno nisu vidjeni u Evropi. O tome ko je boljih od njih dvojice je u ovom trenutku pomalo nepotrebno govoriti jer ono sto je bitno jeste njihov potencijal i ono sto ce od njega materijalizovati kao seniori. Tu, meni licno, Musa ima potencijal da bude ofanzivno i scorerski dominantniji igrac od Doncica, koji ce biti all-rounder. Obojicu vidim u NBA svakako.
Philly vs Everybody
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
Mislim da Dusko zna sta radi i sigurno ne bi zvao Musu da nije prepoznao veliki talent. Stariji će se sjetiti Komazeca koga je Djurovic gurnuo u prvi tim Zadra sa nepunih 16 godina a Krešimir Cosic ga je zvao u repku ( širi spisak ) sa 17 godina.
Ne vidim ništa loše u tome da se Musa pridruži seniorima. Posmatrajte to kao jednu nagradu i priznanje za sve dobro što je uradio ovog ljeta. Njemu je sasvim sigurno san da jednog dana zaigra za najjaču selekciju, zašto mu ne ispuniti tu želju ako je već kao dijete pokazao nevjerovatan potencijal
Duško je jedan od najboljih evropskih trenera i bez sumnje zna šta radi. Njegove poteze nikad ne treba dovoditi u pitanje. Da li stvarno postoji neko ko misli da će ga Ivanović sada uništavati na treninzima i tako rizikovati njegovu povredu, iako zna da je Džanan prilično umoran!? Mislim, dajte ljudi, selektor je svjestan da se radi o 16-godišnjaku.
Njemu će rad s Duškom i momcima iz A selekcije biti izuzetno važno iskustvo, a poznavajući njegov karakter i glad za uspjehom, očekujem da će on maksimalno iskoristiti predstojeći period. Tako da - sretno ti bilo, majstore.

Njemu će rad s Duškom i momcima iz A selekcije biti izuzetno važno iskustvo, a poznavajući njegov karakter i glad za uspjehom, očekujem da će on maksimalno iskoristiti predstojeći period. Tako da - sretno ti bilo, majstore.

- LARSSONCHE
- Kontakt:
Ma nek odigra jednu minutu, nek samo jednom pogodi koš na prvenstvu. Kad moze Bavcic koji igra na Kosovu, moze i on. Znacilo bi mu puno.Claus je napisao/la:Ne vidim ništa loše u tome da se Musa pridruži seniorima. Posmatrajte to kao jednu nagradu i priznanje za sve dobro što je uradio ovog ljeta. Njemu je sasvim sigurno san da jednog dana zaigra za najjaču selekciju, zašto mu ne ispuniti tu želju ako je već kao dijete pokazao nevjerovatan potencijalDuško je jedan od najboljih evropskih trenera i bez sumnje zna šta radi. Njegove poteze nikad ne treba dovoditi u pitanje. Da li stvarno postoji neko ko misli da će ga Ivanović sada uništavati na treninzima i tako rizikovati njegovu povredu, iako zna da je Džanan prilično umoran!? Mislim, dajte ljudi, selektor je svjestan da se radi o 16-godišnjaku.
![]()
Pa nema nista lose u tome da ga pozove odradi ostatak priprema i nazad u Cedevitu, ali ovdje neki pricaju o odlasku na Eurobasket.
Ali opet kazem previse bi bilo za njega jos i seniorske pripreme kod Duska, jer je momak od juna mjeseca na pripremama, odigrao je dva kompletna prvenstva, a jos ga ocekuju treninzi sa prvim timom Cedevite, pa nije momak robot da to sve izdrzi. Bez potrebe samo riskirati neku povredu, momku je sada potreban odmor pred novu sezonu.
Ali opet kazem previse bi bilo za njega jos i seniorske pripreme kod Duska, jer je momak od juna mjeseca na pripremama, odigrao je dva kompletna prvenstva, a jos ga ocekuju treninzi sa prvim timom Cedevite, pa nije momak robot da to sve izdrzi. Bez potrebe samo riskirati neku povredu, momku je sada potreban odmor pred novu sezonu.
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
#MFFL
Som-Hi Barça
#MFFL
Som-Hi Barça
Mislim da se ne trebamo brinuti oko pozivanja Muse u seniore, napokon imamo vrhunskog strucnjaka na klupi i definitivno ce on odluciti najbolje.
Ako dodje na pripreme, sumnjam da ce raditi normalne treninge, nego neke individualne sa Duskom. Nista previse, tek onako da mu kaze par dodatnih stvari na kojim treba raditi.
Ako dodje na pripreme, sumnjam da ce raditi normalne treninge, nego neke individualne sa Duskom. Nista previse, tek onako da mu kaze par dodatnih stvari na kojim treba raditi.
Nad tobom sunce najljepše sja
Ethel je napisao/la:Odraditi pripreme da, mada bi i to bilo previse za njega jer je sa reprezentacijom od juna, a treninzi Duska Ivanovica su strasno zahtjevni.lumani je napisao/la:Ethel je napisao/la:Buzu, Atica, Gloglovca.. naravno, a za Musu je prerano, ne preskakati nekoliko stepenica bezveze i da se jos momku uzdrma quote]
samopouzdanje.[/
Sve ja vama objasniznanje je u kosarci uvijek prije godina,a tek sada ce dobiti samopouzdanje
Uzmi intervju od prije 2-3 dana sa Matej Mamicem, fino covjek objasni da ne treba preskakati stepenice i da to nije dobro za igraca, ove sezone ce trenirati sa seniorima, slijedece godine ide na posudbu u Alkar (sa njima imaju saradnju cini mi se).
Sta cu ja citati Mamica kada ga je Dusko pozvao

Zadnja izmjena: lumani, dana/u 18 avg 2015, 20:05, ukupno mijenjano 1 put.
Trenutno korisnika/ca: DjaniTarik, jasmin10 i 24 gosta.