FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

prisutanod1964

Re: FK Željezničar

Post Postao/la prisutanod1964 » 17 avg 2015, 13:24

Ono što je napisano u zadnjoj rečenici ODNOSI SE UPRAVO NA DVOJAC KOJI JE DIREKTNO UTICAO NA ISHOD ODLUČUJUĆIH
UTAKMICA I TO JE ,MISLIM, POENTA SVEGA.NJIHOVA IMENA SU NAPISANA.SVE JE JASNO.KO JE POMENUO SARAJEVO I ZRINJSKI
ILI BILO KOGA IZ TIH KLUBOVA.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 17 avg 2015, 13:24

a ni ovo od širokog od prošle sedmice nije ništa umjerenije, čak štaviše i žešće je, kontao neko da su u pravu ili da nisu.
– Vjerovali smo da je prošla sezona, u kojoj smo teškim sudijskim previdima ili bolje reći krađama, ostali bez plasmana u Evropu, izuzetak, odnosno možda splet nes(p)retnih okolnosti, ali već na startu nove pokazalo se, nažalost, kako nije bilo riječ o nikakvoj slučajnosti, nego ciljanoj eliminaciji našeg kluba iz borbe za titulu i plasmana u euro-takmičenja. Potvrda orkestrirane kampanje protiv NK Široki Brijeg stigla je, na žalost, na nedjeljnom derbiju 3. kola Premijer lige BiH igranom u nedjelju na stadionu Koševo, koji je okončan pobjedom Sarajeva 2:1.

Ovime ne želimo umanjiti zasluženu pobjedu domaćina, ali želimo skrenuti pažnju javnosti na nekoliko detalja, odnosno na činjenicu da smo još jednom smišljeno onemogućeni da u sportskom nadmetanju, u ravnopravnim uvjetima, odigramo utakmicu. Prije svega moramo napomenuti kako je, nažalost, već na početku punom parom proradila „kuhinja“ u režiju tročlanoga Komiteta za suđenje i sekretara Salema Prolića pa je za derbi određen sudija Petrović koji, zorno je to pokazala utakmica, apsolutno nije dorastao dijeljenju pravde na jednome ovakvom susretu.

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 17 avg 2015, 13:43

prisutanod1964 je napisao/la:Ono što je napisano u zadnjoj rečenici ODNOSI SE UPRAVO NA DVOJAC KOJI JE DIREKTNO UTICAO NA ISHOD ODLUČUJUĆIH
UTAKMICA I TO JE ,MISLIM, POENTA SVEGA.NJIHOVA IMENA SU NAPISANA.SVE JE JASNO.KO JE POMENUO SARAJEVO I ZRINJSKI
ILI BILO KOGA IZ TIH KLUBOVA.
"Pozivamo komitet za suđenje da sankcioniše loše suđenje i poduzme korake da zaštiti regularnost takmičenja, te na taj način omoguće da se titula izbori isključivo na terenu, a ne zakulisnim radnjama mimo terena kao što je bio slučaj u prethodne dvije sezone."

U ovoj se recenici namece i direktno optuzuju dva kluba koji su uz pomoc sudijske organizacije i ona dva imena koja su navedena, zakulisnim radnjama mimo terena u zadnje dvije sezone dosli do svojih titula. Trazimo ovde od komiteta za sudjenje da zastiti regularnost takmicenja i da se omoguci da se titula ostvari na terenu regularnim putem, a ne kao sto se to desilo u dvije zadnje sezone, kada se , prema rijecima iz naseg kluba titula desila na neregularan nacin. Ako ovo nije direktna optuzba za tri strane, sudijska organizacija i dva kluba koja su uzela titulu, onda ja nesto ovde ne vidim dobro.

Ja realno nemam nista protiv , da sad ne pomislite kako se nesto bunim, nego se samo nadam da nasi znaju sta rade. Sve cemo vidjeti u srijedu.
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

FKZ1921
Kontakt:

Post Postao/la FKZ1921 » 17 avg 2015, 13:43

Ipak smo otvorili jedan novi front.Da li je trebalo tako ili nekako drugacije,mozemo o tome danima diskutovati.Sad nema potrebe i nema smisla. Ono sto je nakon ovog saopstenja sasvim jasno jeste to da cemo morati na svim poljima pokazati da smo jaki. Prije svega na terenu i na tribinama. A potom i u segmentu zastite interesa i prava kluba u tijelima nogometnog saveza.
Volio bih da mi navijaci prepoznamo ovaj trenutak i da damo malo vise zaklub. Prije svega dolaskom na utakmicu i bodrenjem ekipe. Potom uclanjenjem
u klub. Ponavljam,uclanjenjem na odredjeni nacim verifikujemo ljubav prema klubu. Postajes i formalno-pravno dio te price koju volimo i koja se zove Zeljo. Budite sigurni da nam clanstvo daje snagu i u ovakvim situacijama.
Trebamo biti svjesni da je ovo izuzetno vazan period za nas klub. Naredne dvije,tri godine.Ovo je prelomnica.Rijesavaju se neke strateske stvari...Sve ovo ima veze jedno s drugim.
I zato se trebamo skupiti ko nikad.

Makanaky
Kontakt:

Post Postao/la Makanaky » 17 avg 2015, 13:53

Evo je stigla, napokon. Tajming je odličan, nakon onog juče ću s još većim ponosom reći da sam član.

slika
Lole, taman se ludilo raščisti / taman smo nadomak smisla / evo ih sledeći falšisti dok si rek'o piksla

DooVe
Kontakt:

Post Postao/la DooVe » 17 avg 2015, 13:53

Na pressu u srijedu šta god bude, vakat je i bio više da neko iz kluba digne glas protiv ovog javašluka u savezu. Protiv Veleža nas treba doći što više da pokažemo svima da smo uz našeg Želju! Tu će biti naravno i obnovljena lokomotiva koja jedva čeka da "zaigra" na terenu sa našim hrabrim momcima.

Jer stojimo, prkosimo,
U srcima te našim nosimo...
:salut:
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

pirlo10
Kontakt:

Post Postao/la pirlo10 » 17 avg 2015, 13:53

Dolina je napisao/la:
rodom s Mejtaša je napisao/la:Kakav mač. Šta to mi možemo izgubiti. Jedini klub vrijedan pažnje u ovoj državi ima status ko da je iz Ugljevika.
Poanta je imamo li dovoljno damu da ovo izguramo do kraja, ako će samo ostati na riječima gazit će nas još više jer vide da mogu. Zadnje dvije godine
smo imali puno bitnijih problema u klubu tako da se na sve ostalo nije vodilo računa ali zato sam i napisao da će se poslije Veleža vidjeti koliko smo jaki.
To se odma vidi na sudijama koje će nam delegirati.
Ne zreba nama pomoc neka nam samo posteno sude, nikakvi penali na guzove i slicno. Daj teren i posteno evropsko sudjenje, jer znaju i nasi suditi kad hoce a kad uzmu pare ili nesto drugo rade onda je problem!

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 17 avg 2015, 13:54

Makanaky je napisao/la:Evo je stigla, napokon. Tajming je odličan, nakon onog juče ću s još većim ponosom reći da sam član.

slika
broj ?
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

cala
Kontakt:

Post Postao/la cala » 17 avg 2015, 13:55

Nemojte vise od tim teorijama zavjere, pocinjemo zvucat kao pitari. Svakako da se treba zalit na sudjenje ali nemojte iznosit optuzbe koje ne mozete dokazati. Pomalo je neodgovorno od strane kluba optuzivat sad pitare i Zrinjski za njihove titule, naravno osim ako nemaju cvrste dokaze o tome sta se desavalo iza kulisa a u to cisto sumnjam. Idemo na sljedecu utakmicu i hajmo pokazat da nismo slucajno onako igrali u Evropi.

propuh
Kontakt:

Post Postao/la propuh » 17 avg 2015, 14:06

Treba biti realan i objektivan ko god je uzimao titule sudije su ga gurale u manjoj ili vecoj mjeri tako i nas.
Jedina sezona bez guranja je ona kada smo bili dominantni i obarali sve rekorde ostalo je bilo vjetra u ledja.
Kako nama tako i ostalim klubovima bi trebalo da bude cilj da prestane s tim i da se titule uzimaju za nelenom terenu a ne zelenom stolu.
I ovdje ne treba prebacivati lopticu na druge klubove vec i njih pozvati u borbu protiv ove gamadi jer sami realno tesko da cemo sta uspjeti.
Nadam se da necestati na ovim prozivkama i zavrsiti sa onom narodnom "trla baba lan da joj prodje dan", kad smo potjerali gurati do kraja.
Azmir Husić "Dino svi znamo kako je Saraj'vo doslo do titule"

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 17 avg 2015, 14:18

Neka su rekli! Bilo je vrijeme,davnih dana,neki mozda misle da ce ljudi prije vjerovati sta im se kaze,nego svojim ocima.
Svi smo vidjeli koliko je prosle godine offside efendija dao golova i kako i sve za pobjedu...
Treba bas nagaziti savez i sudijsku organizaciju,ovo je definitivno kap koja je prelila casu!

A onom mostarskom gov.netu se sjetim svega sto ima i od srca mu zelim da mu svaka marka koju je uzeo za lijekova treba!

Rios

Post Postao/la Rios » 17 avg 2015, 14:26

Zestoko saopstenje,posebn sto su prozvana konkretna imena,ali mozda tako i treba.Nedopustivo je da u derbiju bude onako lose sudjenje,da covjek mase dva nepostojeca ofsajda i direktno utice na rezultat.Ljudski je grijesiti,ali za greske postoje i sankcije.Pomocni sudija mora biti suspendovan minimalno do kraja polusezone i izuzet iz Zeljinih tekmi do kraja sezone po meni. :salut:
Eh da se vratimo malo igri..Prvo,koliko li ce dobiti Antolovic utakmica suspenzije? Obzirom da je direktni crveni vjerovatno 2-3,jbg..Mali Vedran sinoc odusevio,sigurno da sad puca od samopouzdanja sto je kod golmana od krucijalne vaznosti.Trebao bi biti dostojna zamjena Marijanu u ovim utakmicama vjerovatno.
Ekipa se dize i u PL,dvije dosta dobre utakmice i to u gostima.Da pobjeda u Vitezu nije nimalo naivna pokazala je utkamica u Mostaru prekjucer.Djelmic igra u sjajnoj formi,Kokot mangupski kao i uvijek,nekako uvijek povuce neki kljucni potez,iako nekad ne djeluje najbolje na terenu.Steta sto je Stokic morao izaci onako rano,nekako mislim da i on hvata zalet i da ce tek doci njegove prave partije.Odbrana sinoc dobra,lavovska borba 70 minuta sa igracem manje :thumbup: Nadam se da ce se i Amir vratiti do Veleza,fali nam u sredini.Brazilac bi po meni,ako ovako nastavi,mogao i u prvih 11..Strasno brz,okretan,prodoran,mozda umjesto Dade na poluspica nekog!? :hmmmmm: Pisao sam jos u junu ili julu nekad da bi on mogao biti najprijatnije izenandjenje i cini mi se da ce biti bas tako..Ali,sacekajmo jos malo mozda..
Ova 4 boda sad moramo potvrditi protiv Veleza,inace nismo nista napravili.Grbavicu napuniti,derbi je to ipak,i aBd slaviti pobjedu.. :salut:
Zadnja izmjena: Rios, dana/u 17 avg 2015, 14:48, ukupno mijenjano 1 put.
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

Makanaky
Kontakt:

Post Postao/la Makanaky » 17 avg 2015, 14:26

fedeltafrotta je napisao/la: broj ?
Broj je 2177, ustvari najbolje bi bilo da sam slikao poleđinu. To što ja lupim neki broj ništa ne znači. I malo sam razočaran tim brojem, mislim da su navijači i simpatizeri u BiH i inostranstvu prepoznali kvalitet, prepoznali to nešto ove godine (a vidim da nisu samo simpatizeri prepoznali) i mislim da je u pitanju lijenost. 166k lajkova na FB a manje od 3000 članova. Neka se među tih 166.000 nađe 6 % onih koji prate klub i istinski ga vole i eto 10.000 članova.
Lole, taman se ludilo raščisti / taman smo nadomak smisla / evo ih sledeći falšisti dok si rek'o piksla

salamanca
Kontakt:

Post Postao/la salamanca » 17 avg 2015, 14:40

cala je napisao/la:Nemojte vise od tim teorijama zavjere, pocinjemo zvucat kao pitari. Svakako da se treba zalit na sudjenje ali nemojte iznosit optuzbe koje ne mozete dokazati. Pomalo je neodgovorno od strane kluba optuzivat sad pitare i Zrinjski za njihove titule, naravno osim ako nemaju cvrste dokaze o tome sta se desavalo iza kulisa a u to cisto sumnjam. Idemo na sljedecu utakmicu i hajmo pokazat da nismo slucajno onako igrali u Evropi.
Kad su oni nas prozivali 5 godina isto neosnovano, mozemo mi jednom. Dosta vise da se suti na ovo. Ovo nije greska sudije tj pomocnog ovonje kradja. Ljudski je grijesit a onaj ofsajd nije mogao vidjeti ono je s namjerom. Pa nema smisla vise.

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 17 avg 2015, 14:53

Makanaky je napisao/la:Evo je stigla, napokon. Tajming je odličan, nakon onog juče ću s još većim ponosom reći da sam član.

slika
Koliko si je cekao ?? Postom je odradjeno ?
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

Makanaky
Kontakt:

Post Postao/la Makanaky » 17 avg 2015, 14:56

godrina je napisao/la: Koliko si je cekao ?? Postom je odradjeno ?
Desetak dana. Poštom, da.

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 17 avg 2015, 14:58

Valja znaci cekat deset dana
Nema veze doci ce
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

cala
Kontakt:

Post Postao/la cala » 17 avg 2015, 15:09

salamanca je napisao/la:
cala je napisao/la:Nemojte vise od tim teorijama zavjere, pocinjemo zvucat kao pitari. Svakako da se treba zalit na sudjenje ali nemojte iznosit optuzbe koje ne mozete dokazati. Pomalo je neodgovorno od strane kluba optuzivat sad pitare i Zrinjski za njihove titule, naravno osim ako nemaju cvrste dokaze o tome sta se desavalo iza kulisa a u to cisto sumnjam. Idemo na sljedecu utakmicu i hajmo pokazat da nismo slucajno onako igrali u Evropi.
Kad su oni nas prozivali 5 godina isto neosnovano, mozemo mi jednom. Dosta vise da se suti na ovo. Ovo nije greska sudije tj pomocnog ovonje kradja. Ljudski je grijesit a onaj ofsajd nije mogao vidjeti ono je s namjerom. Pa nema smisla vise.
Mi smo veci od njih i ne trebamo se spustat na njihov nivo.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 17 avg 2015, 15:14

prozvani su konkretni ljudi imenom i prezimenom. koji vode kolo što se tiče suđenja, a u tom periodu je krađa postala obrazac, sistematska i kontinuirana. tako da ja nikakvo spuštanje ovdje ne vidim.

cala
Kontakt:

Post Postao/la cala » 17 avg 2015, 15:18

Mislim na ovo prozivanje Sarajeva i Zrinjskog, tacnije njihovih titula a i nase prozivanje nekih zavjera.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: WeekendOffender i 93 gosta.