Nije ovo dobro, nadam se da ce biti bolje, al da i ja kazem par stvari oko svega. Prvo lose jako lose igramo, tesko stvaramo sanse igra nam je provaljena. Mislim koliko god da je Dzeno donio radosti vrijeme je da ode i da pusti nekog da radi taj posao, samo sto ja nisam pametan ko bi taj neko bio i ko bi imao damu da se suoci sa ovih par kabahija. Krenino redom; Ivan nas kapiten...nije mi jasno kako taj covjek zaboravi da je za nas jako bitno koju stranu imamo, i svi znamo kroz istoriju da napadamo uvijek drugo poluvrijeme prema semaforu. Pa ajd da neko uzme stranu Zvezdi, Partizanu ili nekom tako timu...pa to je zapisano na nebu da je to nemoguca misija. Iako je rijec samo o psiholoskoj strani promjene strane to izgleda kod nas ima jako bitnu ulogu. Taj isti Vinko kad god dodje zna sta treba da radi, uzmi Sarajevu stranu, prebij mu vezni red i imas minimum bod u dzepu. Svaka ekipa na svijetu kad igra kuci ima prednost domaceg terena samo zadnjih godina to nije slusaj sa sama. Svako ko dodje na Kosevo igra slobodno, siroko, rastereceno a tu im pomazemo i mi mlitavom igrom, ne agresivnom igrom, igrom kao da ne kazem sta. Proslo je izgleda vrijeme Zuke i Krupija koji su udarali u kost, lopta moze proci al igrac ne. Dalje, koliko god mi volili nase dijete po imenu Samir a prezimenu Radovac, na nasu veliku zalost on ce ostati samo jedan omaleni igrac niskog rasta koji lijepo na trenutke dodaje loptu al koji nema ono sto mu treba i bojim se da nikad nece ni imati "DAMU". Da povuce loptu, da predje igraca, da igra agresivnije, da se ne odbija od igraca, da ne pada i jos mnogo toga. Ja bih volio da grijesim al tako je, ko to ne vidi sam sebe laze i zivi u iluziji. Primjer jednog decka da se niko ne naljuti iz provincije. Gojko, dosao u veliki klub, imao cilj u zivotu, radio, igrao, borio se...prodao se, uzeo pare i rekao dovidjenja drago Sarajevo. Nazalost to nije slucaj sa nasom djecom, koja trebaju da budu primjer kako se gine za klub i kako treba da se imaju vec pomenuta damu. Dalje, koliko god ovdje vecina okivala Ibraka u zvijezde taj lik na nama zaradjuje, al otom potom mozda ce i to izadji jednog dana na vidjelo ko je i sta radio. Necemo mi Crnova, necemo mi Zakarica jer mi kazemo da mi imamo bolje....imamo Krstu koji je bio dobar i vise nego dobar al svakom igracu dodje i prodje vijek trajanja u nekom klubu, dodje do zasicenja, al to nasi nisu vidjeli ili nisu zeljeli da vide pa ga jos drze kao i #77 i jos par njih ublehasa. Ne kazem ja da svaki od njih nije necemu doprinjeo al treba imati i malo mozga da na vrijeme vidis kad se trebas nekoga rijesiti. Neko kaze nece Subic da dodje kod nas jer su mu zaprijetili navijaci. Jel mu navijaci daju platu??? Hoce li se navijaci naljutiti na njega ako dobije poziv da igra na BiH, ili ce mu reci ne mozes da igras za BiH nego za Srbiju. Ljudi moji danas ko ima pare moze da dovede koga hoce pa tako i Subica, sve se moze kad se hoce, samo sto neko ili nece ili nezna. Navijaci posebna prica, uzet cu sebe za primjer. Nisam nikad opsovao na utakmici a pratim Sarajevo jos od utakmice Sarajevo - Unprofor 4:0. Jednostavno nisam taj tip koji voli da psuje, al ne kazem da ne treba nekad da neko i naruzi igrace, al brate svaku tekmu da se okomis na par igraca pa nebi ni ja igrao. Da meni u firmi sef svaki dan nesto kenja, pa ne da nebi radio nego bi radio sve da fuserim posao. Nemoze to tako. Glasgow ispadne u 4 ligu pa sta su trebali njihovi navijaci da zapale sve redom na lomaci. Partizan izgubi od Novog Pazara, pa sad od Vojvodine pa opet trenes i igraci zivi i zdravi, samo kod nas klub dozivljavaju kao nesto sto je njihova babovina pa da imaju pravo doci i iskaliti bijes na igracima, stadionu, reklamama, autima itd itd. Ovi sto nemogu da podnesu poraz, losu igru, nezalaganje na terenu neka ne dolaze na tekmu, ja cu da volim klub taman ispali u kantonalnu ligu. Nije sve tako crno kao sto mislimo, i mislim da ljudi u upravi jos uvijek imaju dovoljno pameti da povuku prave poteze i rijese ove probleme nakon kojih se nadam da necemo vise imati ovih trzavica oko kluba, igraca i navijaca.