FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

THEC
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la THEC » 16 avg 2015, 17:53

kenanbrajic je napisao/la:Nije mi bilo mrsko, mor'o sam:

Svlačionica FK Sarajevo, pred utakmicu sa Zrinjskim. Igrači su tu, ulazi trener:
Dženo: Zdra'o momci!
Svi: Zdra'o šefe (iz dubine se čuje „hi boss“ – to će biti Ikande)
Dženo: Eh, hajd' da skontamo, kako ćemo ovo danas odradit...
Radovac: A s kim mi danas igramo?
Stepanov (u nevjerici): Zrinjski
Puzigaća: Šefe, jesu li valjale sinoć one dvije...?
Dženo (osmijeh): kvalitetne
Radovac: Juče sam krečio kući
Dženo: Ibrak, jel otiš'o Cimi?
Ibrak: Jašta je...
Dženo: A u phi**u materinu...Ikande!
Ikande: yes boss!
Dženo: you...kako da kažem, play ball...kvalitetan pass...kontaš?
Ikande: yes, play ball...
Dženo: dobar je mali...Meša, malo kombinatorike...
Meša: Ali šefe, ja povrijeđen...
Dženo: Haj ba, ne rise, šta je to...možeš ba...
Radovac: U bijelo sam krečio, krepo sam
Dženo: Krste, Dulja....malo u napad, ono kvalitetan prodor, tražite Benku
Benko: yawohl!
Duljević prema Radovcu: Jel ono menta sinoć bila?
Radovac: Krečio ba, jupol
Stepanov se krsti u ćošku.
Barbarić sluša muziku, nije u toku.
Puzigaća (izlazi iz wc-a): Nije mi nešto ova nova Sarajevska...
Dženo: probaj Krombacher...
Delač šalje slike djevojci...treba mu konta da je u zijanu neđe.
Sudija zove da se izađe na teren.
Dženo: Eto sve smo skontali, kvalitetan pas, šansa, go...

:lol: :lol: dobar dobar :thumbup:
Pyro is not a crime !

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 16 avg 2015, 17:53

kenanbrajic je napisao/la:Nije mi bilo mrsko, mor'o sam:

Svlačionica FK Sarajevo, pred utakmicu sa Zrinjskim. Igrači su tu, ulazi trener:
Dženo: Zdra'o momci!
Svi: Zdra'o šefe (iz dubine se čuje „hi boss“ – to će biti Ikande)
Dženo: Eh, hajd' da skontamo, kako ćemo ovo danas odradit...
Radovac: A s kim mi danas igramo?
Stepanov (u nevjerici): Zrinjski
Puzigaća: Šefe, jesu li valjale sinoć one dvije...?
Dženo (osmijeh): kvalitetne
Radovac: Juče sam krečio kući
Dženo: Ibrak, jel otiš'o Cimi?
Ibrak: Jašta je...
Dženo: A u phi**u materinu...Ikande!
Ikande: yes boss!
Dženo: you...kako da kažem, play ball...kvalitetan pass...kontaš?
Ikande: yes, play ball...
Dženo: dobar je mali...Meša, malo kombinatorike...
Meša: Ali šefe, ja povrijeđen...
Dženo: Haj ba, ne rise, šta je to...možeš ba...
Radovac: U bijelo sam krečio, krepo sam
Dženo: Krste, Dulja....malo u napad, ono kvalitetan prodor, tražite Benku
Benko: yawohl!
Duljević prema Radovcu: Jel ono menta sinoć bila?
Radovac: Krečio ba, jupol
Stepanov se krsti u ćošku.
Barbarić sluša muziku, nije u toku.
Puzigaća (izlazi iz wc-a): Nije mi nešto ova nova Sarajevska...
Dženo: probaj Krombacher...
Delač šalje slike djevojci...treba mu konta da je u zijanu neđe.
Sudija zove da se izađe na teren.
Dženo: Eto sve smo skontali, kvalitetan pas, šansa, go...
:rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol:
Ubo za Radovca... hahaahaha plačem.
Samo Saraj'vo.

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 16 avg 2015, 17:58

kenanbrajic je napisao/la: Koliko znam, neko je napis'o da nisi lud. Ispravite me ako griješim. Po referencama, djeluje ok. :hmmmmm:
Čini ti se, gdje ću bit lud :D
Ivanković je vrhunski trener, samo ne znam da li je čvrst?! pod ovim čvrst, mislim, hoće li moć da se obračuna sa **** u timu.
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Re: Odg: FK Sarajevo

Post Postao/la hilmo » 16 avg 2015, 18:00

Pretjerujete li možda malo...?

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

Zastone
Kontakt:

Post Postao/la Zastone » 16 avg 2015, 18:01

hilmo je napisao/la:Pretjerujete li možda malo...?

malo više ..
ok se je zezati ali pretjerujemo.

kenanbrajic
Kontakt:

Post Postao/la kenanbrajic » 16 avg 2015, 18:09

Zavisi u čemu. Ako misliš u kritikama, ne slažem se. Svi smo mi bolesnici za FKS. I ako nešto ne štima, boje ovde kakit, nego hvatati po ulici zvijezda i zvjezdice da im kažemo šta mislimo. Svakako, ovde svi ubijemo sat-dva dnevno, olakšamo dušu, i opet jedva čekamo sljedeću tekmu.

farek
Kontakt:

Post Postao/la farek » 16 avg 2015, 18:13

Ironija je čudo :-)

A sto se tice ovakvog trenera mi bi svake sezone morali prodat po jednog Cimirota da bi ga mogli platit.

Nznm samo zašto svi traže nekog trenera kao neko dugoročno rješenje, a znamo da je to nemoguće. To traže navijači koji su otjerali zanjih 10 trenera, i niko nam nije bio po mjeri, pa čak ni Husref. Svaki trener doživi istu sudbinu već nakon 2-3 kiksa....
...JA SAM SARAJEVO...

salmy

Post Postao/la salmy » 16 avg 2015, 18:27

Pantelija je napisao/la:
ElCartel11 je napisao/la:Tjeramo Dzenu a dovodili bi trenere, haj' da tako kazem slicnih ili mozda malo boljih kvaliteta kao on jel'.
Ako hocemo nesto treba nam ovakav trener pod:
1) Iskusan trener, koji vec ima neke rezultate
2) Koji drzi strogocu i disciplinu
3) Izuzetan motivator-psiholog

Ako dovedemo trenera, a bude mu falilo samo 1 od ove 3 predispozicije koje sam nabrojao, mi cemo biti na istom.
dženan nema ni jednu od ove tri
Izvinite sto upadam i nije provokacija, predlazem da mi vama damo DzelaLUDIna na tri mjeseca, a vi nama Dzenu da nam malo sredi ovo konfuzno stanje u Velezu :clap: :clap: :clap: .
Iskreno i Ibrak vam je je kanta zesca :thumbdown: , papak sa dna kace, ali hebi ga to je nasa realnost.
I na kraju da zakljucimo, kad su se od prije nekoliko dana Stojcev i Cimirot ispalili, sva se koncepcija raspala da bi nakon toga i na moju veliku zalost to stanje iskoristile Svinje i pobjedile.
Pozdrav pitarima i sretno u daljem nastavku :thumbup: :thumbup:
FK..VELEZ - Semir Tuce :)

kenanbrajic
Kontakt:

Post Postao/la kenanbrajic » 16 avg 2015, 18:32

salmy je napisao/la:
Pantelija je napisao/la:
ElCartel11 je napisao/la:Tjeramo Dzenu a dovodili bi trenere, haj' da tako kazem slicnih ili mozda malo boljih kvaliteta kao on jel'.
Ako hocemo nesto treba nam ovakav trener pod:
1) Iskusan trener, koji vec ima neke rezultate
2) Koji drzi strogocu i disciplinu
3) Izuzetan motivator-psiholog

Ako dovedemo trenera, a bude mu falilo samo 1 od ove 3 predispozicije koje sam nabrojao, mi cemo biti na istom.
dženan nema ni jednu od ove tri
Izvinite sto upadam i nije provokacija, predlazem da mi vama damo DzelaLUDIna na tri mjeseca, a vi nama Dzenu da nam malo sredi ovo konfuzno stanje u Velezu :clap: :clap: :clap: .
Iskreno i Ibrak vam je je kanta zesca :thumbdown: , papak sa dna kace, ali hebi ga to je nasa realnost.
I na kraju da zakljucimo, kad su se od prije nekoliko dana Stojcev i Cimirot ispalili, sva se koncepcija raspala da bi nakon toga i na moju veliku zalost to stanje iskoristile Svinje i pobjedile.
Pozdrav pitarima i sretno u daljem nastavku :thumbup: :thumbup:
Ma ne trebaš se izvinjavati. Kaži Dželi da koristi taktiku "hajmo malo pi**a mu materina"...i to je to...

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 16 avg 2015, 18:33

kenanbrajic je napisao/la:

Zavisi u čemu. Ako misliš u kritikama, ne slažem se. Svi smo mi bolesnici za FKS. I ako nešto ne štima, boje ovde kakit, nego hvatati po ulici zvijezda i zvjezdice da im kažemo šta mislimo. Svakako, ovde svi ubijemo sat-dva dnevno, olakšamo dušu, i opet jedva čekamo sljedeću tekmu.
Taman posla da se u kritikama pretjeruje, ktirikovati treba uvijek zato što mi svi želimo da bude mnogo bolje, jer smo kao što kažeš bolesnici za Sarajevom
Ali ta kritika treba da bude argumentovana, što naravno ima na pretek, i upućena onim koji su krivi a za trenutnu rezultatsku krizu su krivi mnogi.

Ovo tvoje što si napisao jeste šala i znam da ti nije bila loša namjera, ali ovako nešto nam ne treba.
Taj Dženan nam je donio mnogo radosti, sad nije na nivou i kritikujmo ga ali ne omalovažavajmo, Duljević nam je donio nekoliko pobjeda i zaslužuje poštovanje zbog toga, ali i kritiku za malo lošije igre u zadnje vrijeme. Samir je odigrao mnoge utakmice fantastično, asistirao za bitne golove, ali i on zaslužuje kritiku za katastrofalne igre u zadnje vrijeme...
Itd itd

Nađite neku sredinu, probajte tu kritiku upakovati da ne bude vrijeđanja i psovanja.

MCMXLVI
Kontakt:

Post Postao/la MCMXLVI » 16 avg 2015, 18:57

Jok eto Dzeno inace posle treninga nista ne radi, vec ode kuci drka qurac i cita forum.
"Ne mogu, brate ja, igrati za novac i slusati kako trebam igrati. Hvala im. Bili su korektni i nisu mi pravili probleme. Rekao sam im da ja mogu igrati samo u Sarajevu" - Asim Ferhatovic Hase

sekac
Kontakt:

Post Postao/la sekac » 16 avg 2015, 18:57

Hilmo probalo se i to (kritika bez psovki) ali ne bih o tome rekao sam na opštim s diskusijama.Bit će svega, živi bili pa vidjeli.
Sarajevo ljubavi moja!

ado-hz
Kontakt:

Post Postao/la ado-hz » 16 avg 2015, 19:02

Nije ovo dobro, nadam se da ce biti bolje, al da i ja kazem par stvari oko svega. Prvo lose jako lose igramo, tesko stvaramo sanse igra nam je provaljena. Mislim koliko god da je Dzeno donio radosti vrijeme je da ode i da pusti nekog da radi taj posao, samo sto ja nisam pametan ko bi taj neko bio i ko bi imao damu da se suoci sa ovih par kabahija. Krenino redom; Ivan nas kapiten...nije mi jasno kako taj covjek zaboravi da je za nas jako bitno koju stranu imamo, i svi znamo kroz istoriju da napadamo uvijek drugo poluvrijeme prema semaforu. Pa ajd da neko uzme stranu Zvezdi, Partizanu ili nekom tako timu...pa to je zapisano na nebu da je to nemoguca misija. Iako je rijec samo o psiholoskoj strani promjene strane to izgleda kod nas ima jako bitnu ulogu. Taj isti Vinko kad god dodje zna sta treba da radi, uzmi Sarajevu stranu, prebij mu vezni red i imas minimum bod u dzepu. Svaka ekipa na svijetu kad igra kuci ima prednost domaceg terena samo zadnjih godina to nije slusaj sa sama. Svako ko dodje na Kosevo igra slobodno, siroko, rastereceno a tu im pomazemo i mi mlitavom igrom, ne agresivnom igrom, igrom kao da ne kazem sta. Proslo je izgleda vrijeme Zuke i Krupija koji su udarali u kost, lopta moze proci al igrac ne. Dalje, koliko god mi volili nase dijete po imenu Samir a prezimenu Radovac, na nasu veliku zalost on ce ostati samo jedan omaleni igrac niskog rasta koji lijepo na trenutke dodaje loptu al koji nema ono sto mu treba i bojim se da nikad nece ni imati "DAMU". Da povuce loptu, da predje igraca, da igra agresivnije, da se ne odbija od igraca, da ne pada i jos mnogo toga. Ja bih volio da grijesim al tako je, ko to ne vidi sam sebe laze i zivi u iluziji. Primjer jednog decka da se niko ne naljuti iz provincije. Gojko, dosao u veliki klub, imao cilj u zivotu, radio, igrao, borio se...prodao se, uzeo pare i rekao dovidjenja drago Sarajevo. Nazalost to nije slucaj sa nasom djecom, koja trebaju da budu primjer kako se gine za klub i kako treba da se imaju vec pomenuta damu. Dalje, koliko god ovdje vecina okivala Ibraka u zvijezde taj lik na nama zaradjuje, al otom potom mozda ce i to izadji jednog dana na vidjelo ko je i sta radio. Necemo mi Crnova, necemo mi Zakarica jer mi kazemo da mi imamo bolje....imamo Krstu koji je bio dobar i vise nego dobar al svakom igracu dodje i prodje vijek trajanja u nekom klubu, dodje do zasicenja, al to nasi nisu vidjeli ili nisu zeljeli da vide pa ga jos drze kao i #77 i jos par njih ublehasa. Ne kazem ja da svaki od njih nije necemu doprinjeo al treba imati i malo mozga da na vrijeme vidis kad se trebas nekoga rijesiti. Neko kaze nece Subic da dodje kod nas jer su mu zaprijetili navijaci. Jel mu navijaci daju platu??? Hoce li se navijaci naljutiti na njega ako dobije poziv da igra na BiH, ili ce mu reci ne mozes da igras za BiH nego za Srbiju. Ljudi moji danas ko ima pare moze da dovede koga hoce pa tako i Subica, sve se moze kad se hoce, samo sto neko ili nece ili nezna. Navijaci posebna prica, uzet cu sebe za primjer. Nisam nikad opsovao na utakmici a pratim Sarajevo jos od utakmice Sarajevo - Unprofor 4:0. Jednostavno nisam taj tip koji voli da psuje, al ne kazem da ne treba nekad da neko i naruzi igrace, al brate svaku tekmu da se okomis na par igraca pa nebi ni ja igrao. Da meni u firmi sef svaki dan nesto kenja, pa ne da nebi radio nego bi radio sve da fuserim posao. Nemoze to tako. Glasgow ispadne u 4 ligu pa sta su trebali njihovi navijaci da zapale sve redom na lomaci. Partizan izgubi od Novog Pazara, pa sad od Vojvodine pa opet trenes i igraci zivi i zdravi, samo kod nas klub dozivljavaju kao nesto sto je njihova babovina pa da imaju pravo doci i iskaliti bijes na igracima, stadionu, reklamama, autima itd itd. Ovi sto nemogu da podnesu poraz, losu igru, nezalaganje na terenu neka ne dolaze na tekmu, ja cu da volim klub taman ispali u kantonalnu ligu. Nije sve tako crno kao sto mislimo, i mislim da ljudi u upravi jos uvijek imaju dovoljno pameti da povuku prave poteze i rijese ove probleme nakon kojih se nadam da necemo vise imati ovih trzavica oko kluba, igraca i navijaca. ;)

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 16 avg 2015, 19:02

sekac je napisao/la:Hilmo probalo se i to (kritika bez psovki) ali ne bih o tome rekao sam na opštim s diskusijama.Bit će svega, živi bili pa vidjeli.
Evo frišak primjer, šta bi navijači Chelsea trebali da rade treneru i igračima nakon debakla u Manchesteru?

obiteljskicovjek
Kontakt:

Post Postao/la obiteljskicovjek » 16 avg 2015, 19:03

Niko me ne moze uvjeriti da ovaj strucni stab ne daje sve od sebe. Ocigledno je to nedovoljno, iskreno se nadam da je i uprava to davno primjetila, samo me malo cudi odluka da pocnemo sezonu sa ovim srtucnim kadrom. Vjerujem da su mislili da smo sad u nekom prelaznom periodu i da ce za ostvarenje ciljeva ove sezone to biti dovoljno. Sad kad je svima jasno da nam i pored svega toga, nedostaju dva igraca narucito Cimi oko kojeg se gradila nasa igra, treba ocekivati reakciju uprave. Jako zanimljiv period je pred nama. Covjek ne moze biti pametan i odluka kakva god da bude od strane uprave ima moju podrsku. Promjena trenera nece poboljsati igracki kadar a nije tajna da nam fali igrac ili dva u sredini terena. Za sta ce se odluciti uprava? dovesti neko zvucno ime (slobodno na trzistu) i utisati nezadovoljne navijace - donekle. Ili promjeniti trenera i tako utisati navijace - donekle. Kakva god odluka da bude naici ce na negodovanje dijela navijaca ali to je tako. Postoji opcija da se dovede neko u ovom prelaznom roku (slobodan igrac) i da se zadrzi postojeci srucni kadar. Mnogi ce mi zamjeriti ali meni se ova opcija cini kao najpovoljnija, s tim da mi navijaci od ove sezone ne bi trebali ocekivati previse ako se uprava odluci za ovaj potez. Pored Delaca, Stepanova, Barbarica, Ikandea i Benke, dobro bi bilo vidjeti jos jedno provjereno ime u sredini terena koje bi sa gore navedenin cinilo okosnicu tima za narednu sezonu sa novim strucnim stabom. Koga god uprava dovela za trenera ne treba i ne moze se od njega ocekivati da okrene ekipu na noge u kratkom roku - dakle ne treba ocekivati cuda. Sa druge strane u ovoj ligi nema puno kvalitetnih klubova Siroki i Zrinjski su to demonstrirali u zadnje dvije utakmice. Koliko god se vama cinilo da je Zrinjski dobar mi smo u toj utakmici bili ocajni i zijanili isto kako smo pobjedili zadnju utakmicu protiv njih na AFH. Prvenstvo je tek pocelo naravno da mi nije drago sto zaostajemo ali nije iskljuceno i da se mozemo vratiti, to smo vec radili i to sa ovim strucnim stabom. Molim vas da me ne napadate samo pisem svoje misli i stvarno nisam pametan sta je najbolje uraditi, a vjerujem da je i uprava u isoj dilemi s tom razlikom da ja nisam doveo klub u ovu situaciju za raliku od njih.

MCMXLVI
Kontakt:

Post Postao/la MCMXLVI » 16 avg 2015, 19:06

hilmo je napisao/la:
sekac je napisao/la:Hilmo probalo se i to (kritika bez psovki) ali ne bih o tome rekao sam na opštim s diskusijama.Bit će svega, živi bili pa vidjeli.
Evo frišak primjer, šta bi navijači Chelsea trebali da rade treneru i igračima nakon debakla u Manchesteru?
Treba ih napasti fizicki odmah posle utakmice i odmah traziti ostavke trenera i uprave! : )
"Ne mogu, brate ja, igrati za novac i slusati kako trebam igrati. Hvala im. Bili su korektni i nisu mi pravili probleme. Rekao sam im da ja mogu igrati samo u Sarajevu" - Asim Ferhatovic Hase

hifans
Kontakt:

Post Postao/la hifans » 16 avg 2015, 19:08

Idealan scenarij za naredni tjedan:

Subota: na teren Bilinog Polja izlazi 11 profesionalaca, poginu za svaku loptu i dobiju Čelika 3 razlike.
Nedjelja, vanredna pess konferencija: Radi ugleda FK Sarajeva, prestaje se varat savez da nam je Naser glavni trener, a Dženo pomoćni, te se sadašnji stučni štab prebaci u omladinski pogon, a dogovori se saradnja sa nekim iskusnim i dokazanim trenerom , koji će na duže staze pravo valjat klubu.
Ponedeljak: Na treningu se povrijede svi igrači iz klana koji pokušava narušiti atmosferu u svlačionici FK Sarajeva, istog onog klana koji je otjerao Kodru.

Ja volim Dženu, i drag mi je lik pravo, ali jednostavno on nema autoritet i kapacitet da ukaže Rustemu i Radovcu na pogreške koje su radili tokom utakmice, a kamoli Stepanovu i Benki..
Zadnja izmjena: hifans, dana/u 16 avg 2015, 19:10, ukupno mijenjano 1 put.

sekac
Kontakt:

Post Postao/la sekac » 16 avg 2015, 19:09

MCMXLVI je napisao/la:
hilmo je napisao/la:
Treba ih napasti fizicki odmah posle utakmice i odmah traziti ostavke trenera i uprave! : )
Hilmo nije problem u porazu i rezultatu ima tu nekih stvari koje nisu za foruma.Izgubili pa šta ali ... ma neču zakleo sam se. :plac:
Sarajevo ljubavi moja!

THEC
Kontakt:

Post Postao/la THEC » 16 avg 2015, 19:14

necemo sad pretjerivati, Murinja i Dzenu porediti, kad Dzeno uspije polusezonu voditi neki tim onda cemo pricati
Pyro is not a crime !

kenanbrajic
Kontakt:

Post Postao/la kenanbrajic » 16 avg 2015, 19:18

hifans je napisao/la:Idealan scenarij za naredni tjedan:

Subota: na teren Bilinog Polja izlazi 11 profesionalaca, poginu za svaku loptu i dobiju Čelika 3 razlike.
Nedjelja, vanredna pess konferencija: Radi ugleda FK Sarajeva, prestaje se varat savez da nam je Naser glavni trener, a Dženo pomoćni, te se sadašnji stučni štab prebaci u omladinski pogon, a dogovori se saradnja sa nekim iskusnim i dokazanim trenerom , koji će na duže staze pravo valjat klubu.
Ponedeljak: Na treningu se povrijede svi igrači iz klana koji pokušava narušiti atmosferu u svlačionici FK Sarajeva, istog onog klana koji je otjerao Kodru.

Ja volim Dženu, i drag mi je lik pravo, ali jednostavno on nema autoritet i kapacitet da ukaže Rustemu i Radovcu na pogreške koje su radili tokom utakmice, a kamoli Stepanovu i Benki..
Brate, ja imam maštu...al tebi kapa dole :urnebes: :urnebes: :urnebes:

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: bvsic, Haksss, SamoDaKazeem i 42 gosta.