FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Mourinhokilledbarca
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Mourinhokilledbarca » 16 avg 2015, 14:43

Džaba meni ce vazda biti žao što Ljupko Petrović nije dobio priliku.
1946

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 16 avg 2015, 14:44

Ne znam jeste li primjetili da Kodro nakon odlaska iz FKS nije davao nikakve izjave i da je nestao? Valjda vam je poslije tih stvari jasno... posebno sto su DAN nakon odlaska kodre 4 igraca trazila sastanak sa HZ i rekli da ce GINUTI...a vec iducu utakmicu su trcali ko navijeni... ako to ne mozete da skontate i shvattite...
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 16 avg 2015, 14:47

Sa pobjedom u Zenici,sva ce se ova prica zaboraviti.

miden
Kontakt:

Post Postao/la miden » 16 avg 2015, 14:48

Pantelija je napisao/la:Ne znam jeste li primjetili da Kodro nakon odlaska iz FKS nije davao nikakve izjave i da je nestao? Valjda vam je poslije tih stvari jasno... posebno sto su DAN nakon odlaska kodre 4 igraca trazila sastanak sa HZ i rekli da ce GINUTI...a vec iducu utakmicu su trcali ko navijeni... ako to ne mozete da skontate i shvattite...
Berberovic, Stojcev, Puzigaca i Bandovic
Das Ist Walter

Alpasinac
Kontakt:

Post Postao/la Alpasinac » 16 avg 2015, 14:50

THEC je napisao/la:
Alpasinac je napisao/la:Može li neko u kratkim crtama napisati biografiju ovog Petrovića? Vidim da ga neki priželjkuju već duži period pa mislim da bi red bio da nas malo pobliže upoznate sa njegovim kvalitetama.
vodio je neke klubove u Njemackoj, u pocetku mislim bio asistent pa onda i glavni trener, koliko znam 10-ak godina je tamo proveo, pa se vratio u Srbiju i vodio nesto malo Borac Cacak i Rad i evo sad je u Radniku, nezz je li istina ali se prica da ima oko 20 milja platu, pola od toga dobija od Krstajica, jos sam cuo da nema kondicionog trenera uopste u ekipi a ima sigurno tim koji je spremniji fizicki i od nas, ugl tip koji voli da mu se niko ne mijesa, da radi ono sto on misli da je najbolje i u ovom trenutku ako pricamo o trenerima koji rade ovdje on je sigurno kao takav najbolji izbor, a ako imamo malo vise para (ovih 20 milja jeste za nase uslove velika plata) onda je najbolje dovesti stranca, samo za njega tih 20 milja je smijesna cifra, trazio bi sigurno daleko vise
Hvala drug :thumbup:
Mislim da on nije trener za FK Sarajevo uz dužno poštovanje. Ako je smjena trenera neminovna, onda je potreban čovjek sa iskustvom, autoritetom i rezultatima. Takvih ima i koštaju podebelu cifru. Međutim, ako je istina sve što sam čuo i pročitao uprava mora napraviti rokadu i dovesti stručnjaka koji će očistiti ekipu od govana.

Mourinhokilledbarca
Kontakt:

Post Postao/la Mourinhokilledbarca » 16 avg 2015, 14:51

amypitar je napisao/la:Sa pobjedom u Zenici,sva ce se ova prica zaboraviti.
Ja se nadam da se neće zaboraviti, mi ako smo pametni znali bi da vuk dlaku mijenja,a ćud nikada. ;)
1946

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 16 avg 2015, 14:51

Zato mi je drago sto smo poceli dovoditi profesionalce
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 16 avg 2015, 14:52

Zato se ja nadam porazu u Zenici (estagfirlah) i nadam se da ce uprava konacno pocet donosit ispravne odluke!!
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!

RuleHz
Kontakt:

Post Postao/la RuleHz » 16 avg 2015, 14:52

:?
amstaff je napisao/la:
xbox je napisao/la:I da ovo joci da pitam. Jel istina da je Stepanov u svadji sa Dzenom?
ja mislim da Dženo ne smije pogledati Stepanova, a kamoli da se svađa sa njim :lol:
Nije u bukvalnom smislu u svadji, ali...
Ti se nebi pobunio, tacnije ne pobunio nego sugerirao da vidis da radis bolje na poslu i trudis se da preneses znanje ostatku ekipe na poslu a gazda i dalhe gura svoje i neda ti nikakve sanse da napredujes?

Dakle nije svadja nikakva, nego Dzenanova tvrdoglavost i mahalastinja!
Osnovala partija , podrzala CARSIJA !

THEC
Kontakt:

Post Postao/la THEC » 16 avg 2015, 14:53

@amypitr ne vjerujem, previse je postalo jasno da Dzeno nema nikakve kontrole i da uopste ne zna kako treba da vodi tim, onda kad je dosao poslije Kodre rekao dao igracima slobodu u igri ili u prijevodu oni su ti koji sve sami rade, bez ikakvog plana, i tako smo i osvojili na individualni kvalitet, na misice uz dosta srece gledajuci druge rezultate no vise to ne prolazi i on je izgubljen totalno jer nema znanja, sto duze ga zadrzimo samo vise cemo se zajebati, neka ide da se skoluje, pa nek vodi neki tim,pola godine,godinu, poradi na sebi pa vidjecemo nekad u buducnosti opet mozda bude prilike za njega ali sad ovakav Dzeno ne moze voditi Sarajevo ni polusezonu to je ocito
Pyro is not a crime !

pitic
Kontakt:

Post Postao/la pitic » 16 avg 2015, 14:55

Sa kiksom ide giljotina i novi cirkus.
SRETAN BROJ - 1725

DrustveniParazit
Kontakt:

Post Postao/la DrustveniParazit » 16 avg 2015, 14:55

Je*em ja 'navijača' kojem trebaju rezultati da dođe na utakmicu svog kluba. Meni treba 40 KM goriva, 11 maraka za autoput, 3 sata vožnje u jednom pravcu plus trošak za karte, pa nešto pojest, popit i opet bi došao svaku da mogu. Bio sam presretan kad sam 'spojio' četiri utakmice svog kluba (Sloboda, Lech, Drina i Travnik) a ono kuka nešto. Eto ako mislite da će klubu ići bolje samo zato što vi nećete doći onda nemojte nikad.
Saraj'vo za tebe živimo neka znaju svi da bit ćemo ti mi do smrti odani!

Sarajevo iznad lokal patriotizma.

Matej Delač

obiteljskicovjek
Kontakt:

Post Postao/la obiteljskicovjek » 16 avg 2015, 14:55

PitarBordo je napisao/la:Pa @obiteljski i nije bio daleko od istine za crveni karton. Čestitao FKS na tituli nakon tek utakmice i rekao da nikada nije komentarisao suđenje, ali da je oštećen... Imao je puno pravo iz svoje perspektive da to uradi. Sjećam se da je Dženo posle toga na pitanje voditeljice "Da li je bio prekršaj" odgovorio "Nisam vidio tu situaciju tako da nije bio prekršaj".
Ono cestitanje je bilo cinicno, bezobrazno, drsko i ponizavajuce za FKS. Sudije nisu pokrale njegov tim i to je LAZ koja je plasirana iz njegove masne labrnje. Sjetio sam se radilo se o prekrsaju na nekih 40-ak metara mislim Tatomirovic, dobio je zuti a ne crveni zato sto nije bio zadnji igrac. A za one njegove izjave odmah nakon utakmice, vruce glave, to je bio izljev papanluka, isfrustriranosti i ljutnje sto nije dobio premiju za bod ili tri.
Papku to nikad necu zaboraviti, i nikad mu necu halaliti. Masnom krmku (po mom misljenju) nije mjesto u FKS.

RuleHz
Kontakt:

Post Postao/la RuleHz » 16 avg 2015, 14:55

PitarBordo je napisao/la:Sjećam se kad onaj di Matteo bi doveden kao privremeno rješenje i donese Chelseaju jedinu titulu lige prvaka u historiji i to pored Barce i Bayerna... I opet na kraju sezone mu se zahvališe, jer nije zadovoljavao ono što treba jednom takvom klubu za cijelu sezonu i na duže staze.

Dženo kad je od Jarnija preuzeo ekipu podržavao sam ga jer je naš, Jarni je poprilično fizički pripremio ekipu, doguralo se u kupu daleko i Dženo je tu došao kao pozitivni šok i uzela se titula, tj. zadnjih 5% puta prema istoj, kada su krenule ljetne pripreme; niko nije ni obraćao pažnju šta se radi jer smo uzeli napokon neku titulu, krenule su utakmice i kvalitet igrača nas je dogurao do Borussije, dok se već u prvenstvu moglo vidjeti da ekipa nije uigrana, nije pripremljena i nešto nije štimalo. Došao je Kodro i uveo potpuno drugačiji sistem rada i znamo svi kako je to donijelo ozbiljne rezultate, utakmica na Grbavici je testament tome, kako smo samo lijepo igrali - a bio je derbi, kaže Dženo tad sve pada u vodu, sa Kodrom je sve plutalo itekako!

Nakon zimskih priprema, koje su odrađene po evropskim standardima (mislim na fizičku spremu i uigravanje), kada je počelo prvestvno, počelo je i bojkotovanje, pa je Kodro morao da rotira dva tuceta igrača da nađe one koji su voljni da igraju, uprava suspendovala Kallasija i Bandovića - ljdui bili dalje od prve ekipe od mene. Tu se moglo vidjeti da itekako ništa ne štima i da stvari kuhaju iza zatvorenih vrata, čak ni mahala to nije toliko dokučila pa se Meho našao kao jedini i glavni krivac, pa se vraća Dženo, pobjedimo Olimpic kao što nas pobjedi Zrinjski u petak - slava Dženi, čak sam i ja mislio, evo ga prošlo ga tersanje, imamo svog trenera za buduće sezone - kaže Dženo tajna njegove igre da im kaže da im da slobodu da igraju kako žele. Nekoliko utakmica smo niko ne zna kako uzeli bodove, tipa Ugljevik, Lukavica, Zrinjski ovdje... nekako se provučemo, više sretno nego spretno, bez neke igre, izuzev Lištice koja nam je došla u trenutku velike krize razultatske kod njih koja je kulminirala gubitkom evrope nakon decenije+.

Osvojimo titulu tek u 30. kolu u prijateljskoj utakmici protiv tuzlaka, ja cijelu pauzu sve ljude perem "Dženo je prvi put bio dosta neiskusan..." "sad je prošao i evropu...", "Dvije titule podigao, neće biti više tog tersanja, uči lik"..., a on me još na priprememama demantira, kontam dok malo uspostavi autoritet, dosta promjena bilo, počinje evropa - ja sebi govorim Lech je iskusniji od nas ako ništa, neće mi teško pasti ako ispadnemo.. Odigramo s poljacima kako smo odigrali čisto na sirovo znanje pojedinaca i evropski motiv, struka Lecha nadigrala struku FKS u svakom pogledu.

Počinje sezona, ja kontam ako se Delač vrati, pa Stepanov, Barbarić, Hebibović, Ikande, Benko... ostali igrači neka su kvalitetom na nivou prosjeka ove lige opet smo iznad za klasu, samo igra da se uspostavi, pa da se uigra, počne prvenstvo, već u prvih 20 minuta sezone mi ne možemo da uspostavimo kontrolu nad Drinom koja je počela trenirati sedmicu prije utakmice i samo ta sedmica priprema ih je koštala jednog nerealnog poraza.

Kontam početak je, svi se još traže... dođe Travnik, podrška s tribina, sve spremno da uzmemo utakmicu protiv ekipe čiju okosnicu čine igrači koji nisu "zadovoljili" naše kriterije... Izgubimo to, hajde od naših je, šta da se radi... ali nešto ne štima, igre nema već 4. utakmicu u sezoni, nema nešto što je prepoznatljivo, bilo to tranzicija, kontranapadi preko bekova+krila, bilo to prekidi/korneri, nema - sve je trčanje bez glave i šaka igrača koji imaju muda da se ne kriju iza protivnika i ne riješavaju se lopte čim prije... Dođe Široki, realno nikad slabiji i kao takav nam pravi probleme, začas dođu u poziciju za centriranje ili su na 20tak metara u šut zoni... Pobjedimo tu potezom Stojčeva, drugačije ne bi pobjedili jer su i Krste i Leon zicera već dva duluma ispucali, jednostavno trebao nam igrač poteza, Miloš je to upravo... Pobjedimo, kao mnogo prethodnih puta sve što ne štima, neodstatak autoriteta, amaterizam u nekim segmentima, nepostojanje igre, haverizam na relaciji trener i neki igrači, sve to se gura pod tepih jer se pobjedila Lištica, realno posle gradskog to nam je najveći derbi iz poznatih razloga.

Slijedeće nam dolazi Zrinjski, za razliku od nas oni imaju 100%tni učinak, nije sad da onanišu po protivnicima, ali bodovi se pišu... Dolaze nama na noge, na stadion gdje su zadnji gol dali prije 11 godina, kad smo bili najlošiji nisu mogli gola da dadnu na Hasetu, ali sve ovo gore nabrojano se toliko dugo guralo pod tepih da se protiv Zrinjskog najbolje vidilo, sad neki govore "tek je početak sezone, uigrat ćemo se", a kako će tek onda Zrinjski igrati ako oni imaju 4/4 već u startu... +6 bodova nakon 4 utakmice... Opet se vraćamo na to "Dženo je 27 utakmica bio bez poraza", "donio je dvije titule"... Čak sam i ja na početku drugog mandata slično razmišljao, ali činjenica je da je Dženo uzimao titule sa ekipom koju je neko drugi pripremao i uigravao, a kada je bilo vrijeme da on pripremi ekipu već drugi put podbacuje.

Meni možete reči štošta, ali nazvati me nenavijačem FKS jer ovako razmišjam ne možete, ja bježim s posla, kad nisam imao posla od usta odvajao za članarinu, sezonsku imam i kupujem svejedno kartu, meni za uspomene klubu kao dodatna zarada, rijetke su tekme koje propustim, domaće gotovo nikad - nisam stručnjak ali imam dovoljno znanja da primjetim barem da to nije to, već drugu sezonu.

Možete se vi sad inatiti namjerno, tersati baš kao Dženo i govoriti "tek je počelo" - to je daleko od pobjedničkog mentaliteta, prošle sezone samo imali dvije izgubljene u cijeloj sezoni, sada to imamo u 4 kola, i to od toga tri domaće utakmice, barem 12 bodova bi imala domaćinska ekipa. Ja nemam taj okidač da kažem "sabura, dugo je prvenstvno" - svaki poraz me boli isto, bio on u prvom, desetom ili tridesetom kolu, a kad dođe 18. kolo već će biti u potpunosti kasno. Ono što me još više iritira što će se opet ovo sve zaboraviti ako kojim slučajem mi pobjedimo u Zenici.

Dao bih lijevu nogu za Ćelu iz Radnika, ili Vinka. Jer je to ono što mom (a i vašem) Sarajevu treba.

VOLIM TE SARAJ'VO!!!
Bravo macko. Sve kako treba si prezentovao i napisao.
Svaka cast!
Osnovala partija , podrzala CARSIJA !

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 16 avg 2015, 14:56

Mourinhokilledbarca je napisao/la:
Ja se nadam da se neće zaboraviti, mi ako smo pametni znali bi da vuk dlaku mijenja,a ćud nikada. ;)
Necemo MI zaboraviti,ali ce to sigurno biti iskoristeno da nam se pokusaju zamazati oci.

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Re: Odg: RE: Re: FK Sarajevo

Post Postao/la hilmo » 16 avg 2015, 14:57

FrancescoTotti je napisao/la:Zato se ja nadam porazu u Zenici (estagfirlah) i nadam se da ce uprava konacno pocet donosit ispravne odluke!!
A daj ba, želim pobjedu u Zenici više nego ikad, da više prekinemo tu crnu seriju. A poraz bi značio -9 za vodećim, to je previše.

THEC
Kontakt:

Post Postao/la THEC » 16 avg 2015, 14:57

Alpasinac je napisao/la:
THEC je napisao/la:
Alpasinac je napisao/la:Može li neko u kratkim crtama napisati biografiju ovog Petrovića? Vidim da ga neki priželjkuju već duži period pa mislim da bi red bio da nas malo pobliže upoznate sa njegovim kvalitetama.
vodio je neke klubove u Njemackoj, u pocetku mislim bio asistent pa onda i glavni trener, koliko znam 10-ak godina je tamo proveo, pa se vratio u Srbiju i vodio nesto malo Borac Cacak i Rad i evo sad je u Radniku, nezz je li istina ali se prica da ima oko 20 milja platu, pola od toga dobija od Krstajica, jos sam cuo da nema kondicionog trenera uopste u ekipi a ima sigurno tim koji je spremniji fizicki i od nas, ugl tip koji voli da mu se niko ne mijesa, da radi ono sto on misli da je najbolje i u ovom trenutku ako pricamo o trenerima koji rade ovdje on je sigurno kao takav najbolji izbor, a ako imamo malo vise para (ovih 20 milja jeste za nase uslove velika plata) onda je najbolje dovesti stranca, samo za njega tih 20 milja je smijesna cifra, trazio bi sigurno daleko vise
Hvala drug :thumbup:
Mislim da on nije trener za FK Sarajevo uz dužno poštovanje. Ako je smjena trenera neminovna, onda je potreban čovjek sa iskustvom, autoritetom i rezultatima. Takvih ima i koštaju podebelu cifru. Međutim, ako je istina sve što sam čuo i pročitao uprava mora napraviti rokadu i dovesti stručnjaka koji će očistiti ekipu od govana.
slazem se ali ko sto rekoh ako imamo para za takvo nesto, no ako ce se gledati neko iz nase lige ovaj Petrovic je jedino pravo rijesenje jer je sigurno najveci autoritet od svih trenera u BiH a i ima najbolji CV, vecina nasih trenera nije makla dok je on vodio Karlsruhe,Dizeldorf, CZ Jenu, krajem 90-ih i pocektom 2000.ih sto ga stavlja kao najiskusnijeg u BiH, no opet ponavljam i za mene licno trener sa strane je bolja opcija, no morat cemo izvaliti dobru lovu za takvog, a realno isplati se, imas najjaci kadar samo ga treba posloziti kako treba i dati im instrukcije ko sta radi i kako
Pyro is not a crime !

Mourinhokilledbarca
Kontakt:

Post Postao/la Mourinhokilledbarca » 16 avg 2015, 14:59

hilmo je napisao/la:
FrancescoTotti je napisao/la:Zato se ja nadam porazu u Zenici (estagfirlah) i nadam se da ce uprava konacno pocet donosit ispravne odluke!!
A daj ba, želim pobjedu u Zenici više nego ikad, da više prekinemo tu crnu seriju. A poraz bi značio -9 za vodećim, to je previše.
Ma bolje i da zijanimo ako će to konačno biti promjena na bolje u pogledu "klanova" i naseg strucnog staba !
1946

THEC
Kontakt:

Post Postao/la THEC » 16 avg 2015, 15:01

obiteljskicovjek je napisao/la:
PitarBordo je napisao/la:Pa @obiteljski i nije bio daleko od istine za crveni karton. Čestitao FKS na tituli nakon tek utakmice i rekao da nikada nije komentarisao suđenje, ali da je oštećen... Imao je puno pravo iz svoje perspektive da to uradi. Sjećam se da je Dženo posle toga na pitanje voditeljice "Da li je bio prekršaj" odgovorio "Nisam vidio tu situaciju tako da nije bio prekršaj".
Ono cestitanje je bilo cinicno, bezobrazno, drsko i ponizavajuce za FKS. Sudije nisu pokrale njegov tim i to je LAZ koja je plasirana iz njegove masne labrnje. Sjetio sam se radilo se o prekrsaju na nekih 40-ak metara mislim Tatomirovic, dobio je zuti a ne crveni zato sto nije bio zadnji igrac. A za one njegove izjave odmah nakon utakmice, vruce glave, to je bio izljev papanluka, isfrustriranosti i ljutnje sto nije dobio premiju za bod ili tri.
Papku to nikad necu zaboraviti, i nikad mu necu halaliti. Masnom krmku (po mom misljenju) nije mjesto u FKS.
vidis ti si sad papak, vrijedjas covjeka i nazivas ga krmkom aludirajuci na njegovu debljinu a ne znas recimo da covjek ima bolest zbog koje je u onakvom stanju
Pyro is not a crime !

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 16 avg 2015, 15:04

obiteljskicovjek je napisao/la:
Sve OK, mada meni je veće vrijeđanje i ponižavanje Fudbalskog Kluba Sarajevo, kada šef struke, djete Sarajeva, nakon Zrinjskog kaže "dominirali smo" i pljune u facu barem onih sedam hiljada koji su bili na Olimpijskom stadionu Asim Ferhatović Hase u petak. Al' nejse.
Samo Saraj'vo.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: N3R3D i 26 gostiju.