AS Roma
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
- FrancescoTotti
- Kontakt:
Re: AS Roma
Ma ja imam osjecaj da bi on mogao svaku mogucu poziciju igrat, i opet bi krvi dao u svakoj utakmici.
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!
- FrancescoTotti
- Kontakt:
Eh ljudi moji sta je peh. Debituje dzekson veceras a igra mi i Sarajevo u 8... Hoce bit gdje snimak utakmice sa Sevillom? Zna li neko?
e da navijas za pravi klub, zelju, ne i ti se to desiloFrancescoTotti je napisao/la:Eh ljudi moji sta je peh. Debituje dzekson veceras a igra mi i Sarajevo u 8... Hoce bit gdje snimak utakmice sa Sevillom? Zna li neko?

- IlPrincipino
- Kontakt:
Roma reaches agreement with Rudiger now negotiating with Stuttgart
http://gianlucadimarzio.com/en/eng/roma ... stuttgart/

C’e una stella al cielo che indica il cammino, forza Juve vincere e’ il tuo destino.
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
It is never too late to be what you might have been. -George Eliot
- FrancescoTotti
- Kontakt:
Ne volim plavo.BBB je napisao/la:e da navijas za pravi klub, zelju, ne i ti se to desiloFrancescoTotti je napisao/la:Eh ljudi moji sta je peh. Debituje dzekson veceras a igra mi i Sarajevo u 8... Hoce bit gdje snimak utakmice sa Sevillom? Zna li neko?

Rudiger iz Stuttgarta, 22 god, 10 mil vrijedi na transfermarktu.. Ne cini mi se losim
-
te formacije upravo i jesu problem jer uz dva stopera DDR je bio fenomenalan, ali ovako sa jednim je to dosta drugacije i mene da se pita stavio bih ga tu tek u slucaju neke zesce nuzde kao sto je bio slucaj prije par sezona. jeste on tada odigrao bez greske ali neka ga tu gdje jeste jer dobro on radi svoj posao, a strootman kada se oporavi pojacace konkurenciju i donijeti potrebnu sirinu i mogucnost odmaranja svakog od veznjaka sto ce rezultirati boljom spremom i nadam se sto manje povreda.Alen1987 je napisao/la:Odlaskom Romagnolia I Mbiwe, ocekujem da se dovedu dva stopera, jedan za klupe tipa Spolli, a drugi kvalitetan da odmah konkurise sa Leandrom I Kostasom. Bojim se da ce teska povreda uticati na formu Castana I mislim da ce mu trebati vremena da dodje u staru formu I zato je vrlo vazno pored dobrih bekova dovesti I klasnog stopera. Doduse kad se Kevin vrati u formu, mozda bi trebalo Danielea vratiti na stopera. Kad se sjetim kako je za italiju protiv Spanaca na EP odigrao na stoperu doduse u formaciji 3-5-2, ne znam kako bi se snasao sa Manolasom u formaciji 4-3-3
najnovija i zasad najozbiljnija opcija na stoperu je rudiger. iskren da budem ne znam kakav je, osim sto je na football manageru zvijer

Haj samo uporedi ekipu u zadnje dvije sezone i ovu sad.Sta treba da se borimo za Ligu Sampiona po tvom misljenju.IlPrincipino je napisao/la:Pa trebalo bi pricati o onome sto je realnije za Romu a to je o borbi za mjesta koja vode u LP![]()
Svake godine isto a 'podvije se rep' deset kola prije kraja
Garsija ako na kraju sezone ne bude u najgorem slucaju nekih 5 ili 6 bodova iza Juveta treba mu momentalno dati otkaz.Ako budete osigurali titulu 5 kola prije kraja smecara odmah vratiti u Lille.
Horde Zla ; Curva Sud Roma ; Los Borrachos Del Tablon
Este sentimiento nadie lo comprende
Live tv.ruFrancescoTotti je napisao/la:Eh ljudi moji sta je peh. Debituje dzekson veceras a igra mi i Sarajevo u 8... Hoce bit gdje snimak utakmice sa Sevillom? Zna li neko?
Tu budu snimci gotovo svih tekmi.I meni je isti problem.Bas da Sarajevo veceras igra i to u isto vrijeme

- IlPrincipino
- Kontakt:
Pocet cu od odbrane - imate samo jednog stopera plus Castana koji se tek vratio od operacije. Doduse nije jos uvijek prelazni gotov ali i kada se dovede stoper bice potrebno neko vrijeme da se uigra. Velika greska napravljena sto se ranije nije doveo stoper ako se vec planiralo na odlazak Yanga i posto se znalo da ce Romagnoli otici. Bekovi katastrofa. Zar ce Florenzi igrati beka? Maicon se ni sam ne sjeca kada je posljednji put odigrao dobru utakmicu. Cole najvjerovatnije ode.Manuel je napisao/la:Haj samo uporedi ekipu u zadnje dvije sezone i ovu sad.Sta treba da se borimo za Ligu Sampiona po tvom misljenju.
Garsija ako na kraju sezone ne bude u najgorem slucaju nekih 5 ili 6 bodova iza Juveta treba mu momentalno dati otkaz.Ako budete osigurali titulu 5 kola prije kraja smecara odmah vratiti u Lille.
Za primjer ti dajem Juventus. Cetiri titule su se uzele u cetiri sezone. Jedini dio ekipe koji je najmanje mijenjan je odbrana. Chiellini, Barzagli, Leo - stubovi cijele ekipe su bili. Dodaj tu jos Lichta. Mislim da ces shvatiti o cemu pricam. Koliko je Roma izmjenjala odbrambenih igraca u posljednje cetiri sezone? A uzmi u obzir da jos uvijek odbrana nije kompletirana za novu sezonu??? Doci ce vam barem jedan bek(Digne gotovo sigurno) i barem jedan stoper. Treba to malo uigrati.
Vezni red - Trenutna trzisna vrijednost DDRa je 5 miliona eura. Sto li? Jos k tome ima 32. godine. Pjanic je cesto bio prozivan u ove dvije sezone. Fali mu konstante i gradje. Strootman povrijedjen. Jedino Radja jede malu djecu. Keita polako na izmaku snaga. Paredesa, Ucana, Marquinha ne zelim ni da racunam. Trzisna vrijednost s obzirom na igre im pada i pada. Fale vam igraci za rotacije u vezi.
Napad - najbolji dio ekipe trenutno. Tu su definitivno se popravile stvari. Iturbe, Salah, Dzeko, Gervinho, Falque ce biti odlicna pojacanja za Romu. Ali opet pitanje je da li ce i oni moci postici svaku put vise golova nego sto odbrana moze da primi?!
Dalje, uzmimo da igrate jos na dva fronta a da imate nedovoljno igraca i da niste dobro pokrpljeni i onda pricamo o Scudettu???
Niko, apsolutno niko vam ne moze zabraniti da se nadate i da govorite o tome ali idemo malo realno pogledati stvari? Dolazak Dzeke i Salaha ne okrece stvari.Popravlja ih ali ne mijenja cinjenicu da imate na klupi sigurno jedan od najvecih razloga zbog cega ce tesko Roma da Scudetta.
Vise su mu zanimljivije stvari u tudjem dvoristu nego u svom. Nema autoriteta. Glavu rijec u svemu i dalje vodi neko drugi.
Nisam dosao da podje.bavam niti sta. Normalna diskusija sa moje strane. Nadajte se. Nadam se i ja ravnopravnijoj borbi do kraja. Interesantnijoj. I da Juve opet uzme.
Nadam se takodjer da cete dogurati dalje i u LP.
C’e una stella al cielo che indica il cammino, forza Juve vincere e’ il tuo destino.
Sto se tice odbrane tu si sve rekao.U potpunosti si u pravu al za sad.Dolazi Digne i Rudiger i oni su korak naprijed u odnosu na Kola i Mbiwu tako da kada se odbrana uigra trebalo bi na nesto liciti.Do tada sve to stoji sto si pomenuo za stopere i bekove.
Sredina nam je najaca i tu nismo nimalo losiji u odnosu na proslu sezonu.DDR varira iz tekme u tekmu al nadati se da ce ove sezone odigrati bolje,Radja i Pjanic su tu i oni ce biti opet kljuc a i vjerujem da ce ponoviti proslu sezonu.Tako da smo tu jaki kao prosle sezone.
Napad je jos bolji tu smo se drama pojacali i one bunkere kada budu igrali ekipe tipa Atalanta,Chievo bit ce lakse probiti.
Sustina je da smo u odbrani jos losi i da ako hoce da se osvoji ta titula da se ne smije mijenjati svake godine al kako zadrzati dobre igrace kad dodje Bajern i pljune 25 miliona za Benatiju al dolaskom Ridigera i Dignea odbrana bi trebala liciti na nesto.
Najveci problem je u Garsiji koji ako opet bude postavljao ekipu da igra pic.kasto onda nam nebi pomogao ni Messi a ne Dzeko i Salah.
Ako sagledamo sve zajedno postave koju cine Roma i Juve ove sezone trebala bi biti daleko zanimljivija sezona nego prosle jer ste izgubili najvaznije igrace a Roma nije izgubila nikog a jos smo doveli golmana koji je za klasu ispred De Sanctisa a sad hoce li to biti dovoljno za titulu to je do Garsije.
Ako opet budete na kraju sezonu imali dvocifrenu prednost onda Rudija istog trena sutnuti.Kako god bice ovo dobra sezona,jedna od najzanimljivih a ne treba otpisivati ni Milanske klubove a Bogami ni Napoli.
Sredina nam je najaca i tu nismo nimalo losiji u odnosu na proslu sezonu.DDR varira iz tekme u tekmu al nadati se da ce ove sezone odigrati bolje,Radja i Pjanic su tu i oni ce biti opet kljuc a i vjerujem da ce ponoviti proslu sezonu.Tako da smo tu jaki kao prosle sezone.
Napad je jos bolji tu smo se drama pojacali i one bunkere kada budu igrali ekipe tipa Atalanta,Chievo bit ce lakse probiti.
Sustina je da smo u odbrani jos losi i da ako hoce da se osvoji ta titula da se ne smije mijenjati svake godine al kako zadrzati dobre igrace kad dodje Bajern i pljune 25 miliona za Benatiju al dolaskom Ridigera i Dignea odbrana bi trebala liciti na nesto.
Najveci problem je u Garsiji koji ako opet bude postavljao ekipu da igra pic.kasto onda nam nebi pomogao ni Messi a ne Dzeko i Salah.
Ako sagledamo sve zajedno postave koju cine Roma i Juve ove sezone trebala bi biti daleko zanimljivija sezona nego prosle jer ste izgubili najvaznije igrace a Roma nije izgubila nikog a jos smo doveli golmana koji je za klasu ispred De Sanctisa a sad hoce li to biti dovoljno za titulu to je do Garsije.
Ako opet budete na kraju sezonu imali dvocifrenu prednost onda Rudija istog trena sutnuti.Kako god bice ovo dobra sezona,jedna od najzanimljivih a ne treba otpisivati ni Milanske klubove a Bogami ni Napoli.
Nece, ali ne zbog vas nego njih samih, jer su dosta izmjenili ekipu, bice tu prosutih bodova. Mislim da Milanskim klubovima treba josh "pure", ali je Napoli odlaskom Rafe postao veliki kandidat za titulu.Manuel je napisao/la:Ako opet budete na kraju sezonu imali dvocifrenu prednost onda Rudija istog trena sutnuti.Kako god bice ovo dobra sezona,jedna od najzanimljivih a ne treba otpisivati ni Milanske klubove a Bogami ni Napoli.
Murillo=JJ
- Ponos Torina
- Kontakt:
Napoli kandidat za titulu
ako budu 5 na tabeli mogu biti sretni 

usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi
- IlPrincipino
- Kontakt:
Jest da ovo nije adekvatna tema ali moje misljenje je da npr inter moze dovesti i Ronalda ali opet nece uzeti Scudetto. Zasto? Razlog je Mancini! Taj lik nema pojma. Ne zna sta zeli igrati. Ne zna kako igrati.
Milan ima prednost u tome sto ne igra u Europi ali opet nemaju dovoljno jaku ekipu da se bore za Scudetto. Fali im jos po par igraca u nekim od linija tima. Ali kvalitetnih igraca. Doduse treba okrenuti i mentalitet i u tome bi Zlatan bio odlicno pojacanje za njih.
Napoliu ce vrh biti cetvrto mjesto. Tesko ce oni napraviti nesto vise.
Juve je mijenjao najvise. Otislo je par jako bitnih igraca i koga god da sada dovedes tesko ces nadomjestiti to. Iako je u ekipu doslo dosta kvalitenih igraca.
Roma je glavni kandidat Juventusu po meni ali opet nedovoljno ozbiljan zbog razloga koje sam naveo gore.
Vjerujem da ce Juve opet uzeti titulu ali da to nece biti sa razlikom kakva je to bila u posljednje dvije sezone.
Milan ima prednost u tome sto ne igra u Europi ali opet nemaju dovoljno jaku ekipu da se bore za Scudetto. Fali im jos po par igraca u nekim od linija tima. Ali kvalitetnih igraca. Doduse treba okrenuti i mentalitet i u tome bi Zlatan bio odlicno pojacanje za njih.
Napoliu ce vrh biti cetvrto mjesto. Tesko ce oni napraviti nesto vise.
Juve je mijenjao najvise. Otislo je par jako bitnih igraca i koga god da sada dovedes tesko ces nadomjestiti to. Iako je u ekipu doslo dosta kvalitenih igraca.
Roma je glavni kandidat Juventusu po meni ali opet nedovoljno ozbiljan zbog razloga koje sam naveo gore.
Vjerujem da ce Juve opet uzeti titulu ali da to nece biti sa razlikom kakva je to bila u posljednje dvije sezone.
Jedini kandidati za titulu su Roma i Juve. Roma je po meni jača (igrački kadar + pojačanja koja se spominju) i mislim da su napokon zreli da ju i osvoje.
Ostali timovi su poprilično iza pomenutih i ne vidim kako im mogu pomrsiti račune.
Ostali timovi su poprilično iza pomenutih i ne vidim kako im mogu pomrsiti račune.
Ja dok sam pratio Stuttgart,a to je bilo dok je Vedo igrao redovno ili bar konkurisao za tim,bio je ponajbolji igrac u odbrani.Izuzetno snazan u deulima,dobar u skok igri,ima i solidnu brzinu..Eh,zbog svoje mladosti znao je praviti neke greske,ali vjerujem da je vec skupio iskustva dovoljno i prebolio te djecije bolesti..Uglavnom talentovan igrac koji je igrao u defanzivno dosta slabom Stuttgartu.Evil Genius II je napisao/la:
najnovija i zasad najozbiljnija opcija na stoperu je rudiger. iskren da budem ne znam kakav je, osim sto je na football manageru zvijeridem se raspitati tamo kod svaba na pdf.
Po mom sudu,bolji igrac od Astorija i Mapoua,ali zbog mladosti vjerovatno jos uvijek podlozen oscilacijama.
Zeljeznicar za zivot cijeli !!
Miralem Pjanic !
Mirza Teletovic !
Damir Dzumhur !
Miralem Pjanic !
Mirza Teletovic !
Damir Dzumhur !
- IlPrincipino
- Kontakt:
Manuel, Denno i ostali http://calcion.in/live2.htm

Iturbe umjesto Falquea. DDR umjesto Keite. Torosidis, Maicon OUT Castan nepoznanica za sada. I solidan sastav jako.

Iturbe umjesto Falquea. DDR umjesto Keite. Torosidis, Maicon OUT Castan nepoznanica za sada. I solidan sastav jako.
Igrachki, organizaciono i timski gledano: Juventus je prvi favorit za scudetto, Roma drugi, Inter treci - ali daleko od prve dve ekipe, Napoli chetvrti, Lazio peti, a Milan, Firenca i ostali neka se poredjaju kako vec hoce.
Ekipa je vrh
Daleko najaci sastav
Evo i linkova pa proberite http://livetv.sx/en/eventinfo/333936_roma_sevilla/#_

Daleko najaci sastav
Evo i linkova pa proberite http://livetv.sx/en/eventinfo/333936_roma_sevilla/#_
Zazelili se romanisti utakmica, pun olimpico

Meni je Napoli ispred Intera al haj vidjecemoMaGiCa je napisao/la:Igrachki, organizaciono i timski gledano: Juventus je prvi favorit za scudetto, Roma drugi, Inter treci - ali daleko od prve dve ekipe, Napoli chetvrti, Lazio peti, a Milan, Firenca i ostali neka se poredjaju kako vec hoce.

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.