FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

bparena
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la bparena » 04 maj 2010, 22:59

Ljudi pa nisu budale ovi u Barseloni - kakvo pustanje - kakva prodaja. Svi ostaju na broju osim nekih kojima se treba zahvaliti. Sad da vidimo odgovor luzera sutra s Majorkom...
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

nidjo_barca
Kontakt:

Post Postao/la nidjo_barca » 04 maj 2010, 23:17

Ma ako si gledao citavu utakmicu,mozda oko 250mb.

Ma Bojan ne ide nigdje,momak razvaljuje vec sad,a ima tek 19.
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

Blaugrana

Mes Que Un Club

semafresh
Kontakt:

Post Postao/la semafresh » 04 maj 2010, 23:33

Svaka čast za čvrkicu, čestitke, naravno želim Barci da bude šamion, kad nemože moj tim :D
Naš je Željo prvi ponovo... THE MANIACS 1987

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 04 maj 2010, 23:36

semafresh je napisao/la:Svaka čast za čvrkicu, čestitke, naravno želim Barci da bude šamion, kad nemože moj tim :D
:D :D Kamion.

Titula je skoro u rukama igraca Barce. Sutra bi vec sve moglo biti rijeseno.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

nidjo_barca
Kontakt:

Post Postao/la nidjo_barca » 04 maj 2010, 23:42

Ako Bog da.Nadam se da Mallorca moze uzet barem bod sutra.Motiva im nece faliti,bore se za 4.mjesto i LP.
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

Blaugrana

Mes Que Un Club

nidjo_barca
Kontakt:

Post Postao/la nidjo_barca » 05 maj 2010, 00:17

Evo,mislim da povreda Piquea nije nesto ozbiljna i trebao bi biti spreman do sljedece utakmice.

"Ponosan sam na ovu ekipu vise nego ikad"

Pep Guardiola, trener Barce, večeras je pozdravio predanost i igru svojih igrača, te je rekao da je "jednako ili više ponosan" na svoj tim nego prošle sezone kada su osvojili 6 titula.

- Ono što čini ovaj tim je strašno, jednostavno ne mogu imenovati ono što pružaju na terenu. Imamo 93 boda, kažem i u istom trenutku ne mogu da vjerujem šta govorim.Nevjerovatno je šta rade ovi igrači - kazao je Guardiola nakon pobjede nad ekipom Tenerifa na Camp Nou, dvije utakmice prije završetka sezone.

Guardiola očekuje završetak lige "smiren nakon jako dobro napravljenog posla. Naravno, želimo osvojiti ligu, ali od ovog tima se ne može zahtijevati više. Nosimo ligu na leđima od avgusta i tu smo gdje jesmo, u svakoj utakmici maksimalno predani. Neka učine ono što mogu, ako osvoje ligu biće dobro, ako ne, onda dobro opet. Iz sedmice u sedmicu, ova ekipa se natječe, izgledaju impresivno.

- Na poluvremenu sam im rekao da su najbolji, da su najveći. Oni su sportisti i profesionalci, jednostavno nema tog imena da ih opišem. Mnogo im se divim i znam da neće stati na pokušaju (osvajanja prvenstva) - dodao je trener Barce.

Osim toga, Guardiola je kazao kako trud i strpljenje donose pobjede i uspjeh. Prema njegovim riječima vrlo je ponosan na svoje ratnike. Također je prokomentarisao ozljedu Xavija te kazao:

- Ljudi koji dolaze iz Terrasse (rodno mjesto Xavija) imaju jača mišićna vlakna od ostalih - bio je ironičan Guardiola.

Guardiola je istaknuo doprinos Tourea u sredini terena ga opisao kao igrača koji ima veliku mobilnost, i u ovako opasnoj igri bio je izuzetno pažljiv sa onim što radi. Također je pojasnio izvođenje Ibrahimovića te kazao kako je izmjenom htio postići veću kontrolu nad loptom u sredini terena. Pohvalio je i Bojana za njegov trud i oko za gol.

Guardiola je također imao riječi hvale za fanove,

- 57 hiljada heroja koji su nam pomogli puno na u vrlo teškim uslovima na stadionu. A Leo Messi zaslužuje posebno poglavlje, on je autor od 31 gola u ligi i ukupno 44 gola u svim takmičenjima ove sezone

- On je rođeni strijelac. Nikada mu nije dosta, voli davati golove i to je ono što najbolje radi na svijetu - kazao je Guardiola.

Blaugrana

Mes Que Un Club

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 05 maj 2010, 00:29

Solidno uradjen posao veceras, sutra mislim puca Real po savovima i ispada iz trke za titulu. Alves veceras briljantan, ustimao je centarsut, dvije asistencije. Ibra isto solidan, Bojan i Pedro potvrdili da su buducnost kluba, Keita vise nije onaj stari, vrijeme je nekog mladjeg i u sredinu da dovedemo. Messi opet lagano dva komada uvali, u sledece dvije utakmice obara rekord Ronalda, jednostavno najbolji igrac svijeta. Opet se mislim pokazuje da nam treba i lijevi bek svjetske klase, Maxwel je solidan igrac, ali nedorastao za Barcu. Vidjecemo sta ce sutra Real uraditi, ja sam ubijedjen nesto da nece pobijediti, i oni su izgleda svjesni da im je ovo ganjanje Barce Sizifov posao, i iz kola u kolo igraju sve losije i losije.
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Wolverine
Kontakt:

Post Postao/la Wolverine » 05 maj 2010, 00:37

messiju jso tri gola fale da stigne ronaldov rekord. svaka cast majstore.

prasovic89
Kontakt:

Post Postao/la prasovic89 » 05 maj 2010, 00:43

sikirica je napisao/la:Ima li ko link za golove
prepisi link sa mog avatar ... blog moj :oops: :P postavio sam tamo link sa youtube-a

Kako bi bilo lijepo da real sutra kixa tako da bi mi mogli i izgubiti protiv seville komotno, jer u zadnjem kolu sigurno dobijamo valladolid a ako real zadnje 2 dobije imali bi isti broj bodova , u nasu korist naravno :D
Zemljo mojih djedova dok je tvojih sinova ti ces biti prkosna, slobodna i ponosna, zemljo naših djedova !

nidjo_barca
Kontakt:

Post Postao/la nidjo_barca » 05 maj 2010, 00:46

Nisam ni sumnjao u pobjedu veceras,ali dade i Tenerife taj izjednacujuci gol,pa pomislih,dobro se brane za sad,nece valjda izdrzat do kraja takme.I nisu hvala Bogu,dade Bojan gol i sve je lakse od tad bilo.

Sad cekamo Mallorcu,valjda ce otkinut barem bod.A ako i ne uspiju,onda protiv Seville odlucujuca utakmica.Ne bih da podcjenjujem ni Valladolid,ali ipak...

Blaugrana

Mes Que Un Club

Barcelona_1899
Kontakt:

Post Postao/la Barcelona_1899 » 05 maj 2010, 01:00

Dobra tekma veceras, standarno odradjena, Messi na nivou valjda ce do kraja sezone preci brojku 34 kako bi oborio Ronaldov rekord, a ako ne, oborio je vec jedan rekord od drugog Ronalda :D
Pedro standardno dobro, Krkic kad god je igrao ili je pogađao ili je asistirao, tako da se ove sezone pravo nametnuo, i mislim da će od slj. sezone biti standardan, a zamjena ce mu biti Ibro :mrgreen: , a te priče oko odlaska Krkića u drugi tim su samo novinarske patke, nema šanse da puste ovakvog talenta, pa lik je oborio sve rekorde u mlađim kategorijama.
Također pohvalio bi i Alvesa, vidim dosta je uspio ukrotit svoj dalekometni centaršut :mrgreen:
2:6 prepoznatljiv rezultat :)
0:2 još uvijek frišak rezultat ;)
David Villa #7

zlatan.edvin
Kontakt:

Post Postao/la zlatan.edvin » 05 maj 2010, 01:03

nidjo_barca je napisao/la:Nisam ni sumnjao u pobjedu veceras,ali dade i Tenerife taj izjednacujuci gol,pa pomislih,dobro se brane za sad,nece valjda izdrzat do kraja takme.I nisu hvala Bogu,dade Bojan gol i sve je lakse od tad bilo.

Sad cekamo Mallorcu,valjda ce otkinut barem bod.A ako i ne uspiju,onda protiv Seville odlucujuca utakmica.Ne bih da podcjenjujem ni Valladolid,ali ipak...
No sikiriki, polako a sigurno idemo po titulu.
slikaslikaslikaslikaslikaslika

nidjo_barca
Kontakt:

Post Postao/la nidjo_barca » 05 maj 2010, 12:05

-Oporavak Inieste ide veoma dobro,ali opet,tesko da ce zaigrati ponovo u dresu Barce ove sezone.

-Pique je sinoc imao laksu povredu,pa ga je Guardiola zamijenio sa Pedrom,ali nista strasno,bice spreman za Sevillu.

-Fontas,igrac Barce Athletic se povrijedio na treningu i bice odsutan 3 mjeseca.Steta za njega,a popustice i playoff utakmice za ulazak u Segundu.

Blaugrana

Mes Que Un Club

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 05 maj 2010, 14:45

[youtube][/youtube]

Jos jednom reakcija neklasicna za druge klupe, vise od kluba- definitvno. ;)
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 05 maj 2010, 15:14

primjetio sam ovo odmah sinoc tokom prijenosa. Sta reci - slozna braca kucu grade - desetka za ovo :P
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

1921
Kontakt:

Post Postao/la 1921 » 05 maj 2010, 16:04

Thierry Henry na ljeto može potražiti novi klub

Francuski napadač Barcelonine nogometne momčadi Thierry Henry slobodan je na ljeto, ukoliko je to ono što želi, pronaći sredinu u kojoj će više igrati.

Henry nije opcija za koju se trener tima Josep Guardiola učestalo odlučuje, pa je tako ove sezone sakupio dvadeset utakmica u Primeri, a samo ih je pet odigrao u punom vremenu. Postigao je četiri pogotka.

"Uz nas ga veže još jedna godina ugovora, ali znam da ni on sam nije zadovoljan ovom sezonom. Mi obično ispoštujemo ono što smo dogovorili sa igračima, a što će se sada dogoditi ne znam. Ako je odlazak na ljeto ono što on želi, mi ćemo mu izaći u susret", kaže Barcelonin predsjednik Joan Laporta.

Iako se francuski reprezentativac spominje kao moguće pojačanje američke ekipe New York Red Bullsa, ovo mu otvara i vrata povratka u engleski Premiership u kojem je igrao noseći dres londonskog Arsenala (1999.-2007.) i s kojim je dva puta bio engleski prvak i trostruki osvajač FA Cupa.

Osim vječne ljubavi između njega i "topnika" spominje se i zainteresovanost Manchester Cityja za Francuza.

Igrac kojeg je Barcelona upropastila!
Iz daleka gledam ulice tvoje
tamo su slike, djetinjstva moga
tamo je sve što je moje.

Furymaker
Kontakt:

Post Postao/la Furymaker » 05 maj 2010, 16:35

1921 je napisao/la:Igrac kojeg je Barcelona upropastila!
Glupost ! Po cemu ga je upropastila ?

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 05 maj 2010, 17:03

Po tome sto ima 32(valjda) godine pa neigra ko sa 25 :mrgreen:

Sad nek ode u Ameriku ubere jos koji dinar i nek ganja penziju :)
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

Sajoni
Kontakt:

Post Postao/la Sajoni » 05 maj 2010, 21:01

Furymaker je napisao/la:
1921 je napisao/la:Igrac kojeg je Barcelona upropastila!
Glupost ! Po cemu ga je upropastila ?
Ma upropastili ga sto je s nama sve trofeje osvojio :D :mrgreen:
Guti:"Realu treba mnogo da bi dostigao nivo na kojem se nalazi Barcelona...Najveća tuga je za mene kad vidim Casillasa kao jedinog igrača u prvom timu koji je prošao kroz omladinsku školu Reala".

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 06 maj 2010, 00:29

Povreda Pique ipak nije tako dobro prosla kao sto se u prvi mah cinilo pa je njegov nastup u subotu pod upitnikom :|
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.