Arsenal - Transferi

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis

Koga biste doveli u prelaznom roku?

Anketa je završila: 14 avg 2021, 23:26.

Nekoliko jeftinijih mladih igrača sa potencijalom (White, Lakonga)
3
16%
Nekog sa rasprodaje u Cityju (Jesus, Mahrez, Sterling, B.Silva)
11
58%
Napokon Zahu iako nam ne treba!
2
11%
Locatellija
3
16%

Ukupno glasova: 19

anell
Kontakt:

Re: Arsenal - Transferi

Post Postao/la anell » 11 avg 2015, 22:56

Proraz od Palace i X sa liverpoolom.
Pld W D L
38 26 12 0

topnik1
Kontakt:

Post Postao/la topnik1 » 11 avg 2015, 23:01

Smijel ko opkladu da ćemo pobijedit i jedne i druge ? :njanjanja:
Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!

VOLIM TE ČELIK!!!!!

Artetitis
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Artetitis » 11 avg 2015, 23:09

Crystal Palace 2:2, Liverpool 1:1.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 11 avg 2015, 23:41

An Arsenal delegation attended Sevilla’s Super Cup clash with Barcelona to watch the Poland international, who has a buy-out clause of €30 million (£21.26 million) at the Europa League winners.

http://www.telegraph.co.uk/sport/footba ... owiak.html
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

anell
Kontakt:

Post Postao/la anell » 11 avg 2015, 23:42

topnik1 je napisao/la:Smijel ko opkladu da ćemo pobijedit i jedne i druge ? :njanjanja:
U šta hoćeš :kafa:
Pld W D L
38 26 12 0

topnik1
Kontakt:

Post Postao/la topnik1 » 11 avg 2015, 23:46

anell je napisao/la:
topnik1 je napisao/la:Smijel ko opkladu da ćemo pobijedit i jedne i druge ? :njanjanja:
U šta hoćeš :kafa:
Sve vama prepuštam :kafa:
Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!

VOLIM TE ČELIK!!!!!

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 12 avg 2015, 11:51

Krychowiak je zvijer! Bolji igrač i od Kon dogbie i od svakog DM-a s kojim spo se povezivali ovo ljeto. Sada bih potpisao da nam brat dođe, pravi powerhouse midfielder, taj bi klao sve redom.

Daj nam njega i Benzemu pa da se osvetimo West Hamu na Boleyn Groundu :mrgreen:
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

Damsi
Kontakt:

Post Postao/la Damsi » 12 avg 2015, 16:42

Mrtvilo. Jeb** ti dovođenje igrača zadnji dan, a već će biti završena 4. kola. :crazy:

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 12 avg 2015, 16:52

Ova olupina je u transfer politici kao lesinar. Kad se lavovi i tigrovi najedu, lesinar pridje i jede ono sto je ostalo. Tako ga nekad zapadne i veci komad ali pretezno se mora zadovoljiti manjim komadima.
Poblem je sto on ne mora biti lesinar, ima pare da bude lav ili tigar.

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 12 avg 2015, 17:05

I vi kukate kao da je ekipa Arsenala poput one Tottenhama pa ti treba 10 igraca za titulu. Arsenalu treba jedan ili dva, dakle nije ni bitno kad ce doci. 4 kola sigurno nece rijesiti titulu.
Celik!3,2,2.

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 12 avg 2015, 17:32

Prosle godine je Chelsea imao tri poraza a inace u zadnjih par godina sampion ima po pet poraza prosjecno.

Arsenalu trebaju tri igraca.
Špic kao prvi prioritet jer Arsenal nema nijednog klasnog.
DMF kao drugi prioritet jer Coq ne moze sve sam.
Štoper kao treci prioritet, da ima ko igrati sa Kosom.

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 12 avg 2015, 18:39

Ako Arsenal u ovakvom sastavu izgubi od Palacea i Liverpoola kuci(zbog tog kuci) onda treba minimalno novih 10 igraca za titulu.

Arsenal trenutno ima 4 stopera(Kos, Per, Gabriel, Chambers). Chambers je pokazao da moze, Gabriel tek treba da se dokaze(a vi ga otpisujete, iako nije ni bio los).

Dmf ce tesko doci, sve dok su u klubu Flamini i Arteta.

A vidi sad tvoje logike. Arsenal nema klasnog spica, i slazem se. Arsenal ima klasnu desetku, koja igra gore od sve tri ta spica koji nisu klasni. Dakle nije sva prica ni u klasi. Arsenalu treba spic koji ce se uklopiti u sistem igre, a klasnih spiceva na svijetu dostupnih i nema. Dakle treba neko poput Walcotta, samo bez problema sa povredama i odsutnoscu tokom utakmice.

Dakle, mozemo se nadati jednom, ako i tom jednom pojacanju. A ukoliko bi proigrali svi igraci od kojih se to ocekuje Arsenal bi mogao i sa ovim timom i bez spica doci do titule. Ako Ozil ne moze napraviti od Walcotta barem igraca koji ce dati 20 golova ligi onda nije ni blizu klase za koju ga svi smatraju.
Celik!3,2,2.

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 12 avg 2015, 19:01

Pa Bog ti dao AGB Ozil je najbolji asistent zadnjih koliko godina, jedan Iniesta i Xavi nisu imali vise od njega asistencija, imao je Ronalda, Benzemu i Di Mariu, ti pokušavaš da opravdaš naše retardirane špicevi koji su ništa vise od dobrih igrača, kojima 20 sansi treba stvorit da bi nesto postigli, jeste i Fabregas kod nas dok je igrao on je pravio da je RVP WC igrač, Eduardo takodjer, Adebayor ma ja sve je Fabregas to stvorio, a sad Ozil kriv što levati su okretni ko doner, aludiram na Girouda koji nam nikad nije donio gol kada treba, koji redovno na meču promaši 5-6 šansi polušansi iz kojih odlicni napadači postignu gol, iz kakvih nemogućih pozicija je RVP davao golove, Adebayor, Eduardo, Titi a jel to zbog pleja koji im namješta 100% zicer???

Ne nije, ne pravdaj nase levate u špicu, svaljuješ sve na Ozila, svaka moguca **** kritika padne na njega kao da je on kriv sto mu igraju Giroud i Walcott napad, dva napadača prvi ne zna zabit gol, a drugi kasper na terenu, tome Ozil kriv jel???

Pored toga što istrči haman ko Alexis, cak i najviše istrči na terenu, sto se vraća nazad i igra i odbranu, sto igra i na krilu i ne smeta mu to gdje god da ga postaviš..

Jel on kriv sto mazga na klupi četvrtu sezonu pokušava od Girouda napraviti igrača za titule ali on to NIJE...

I pored svega pogledaj statistiku na meču protiv W.Hama, priča se vamo kao Payet ga razvalio, Ozil stvorio 5 šansi, Giroudu, Alexisu i drugima, istrčao maltene najviše i onda krivica pada na njega što Cazorla se provlači na osnovu par driblinga i nekih golova, sto Cazorla ne igra odbranu uopste, što je samo ko eto dobar sa loptom, dok baci neki pas počnu svršavat svi po njemu......

I na Ramseya pocnu srati svi, imao je pojedinih situacija sebičnih, ali opet najviše daje živosti našoj igri i on nije kriv sto ga Wenger forsira nekad na krilu da bi Santi igrao u sredini...

Ramsey koliko god da moze zeznut toliko uradi i jos bolje, on je pokretač nase sredine terena, frajer može nosit nam igru u sredini uz dobrog DMF-a i Ozila na AMF-u, dosta je Ramsey i koliko igra bude tečnija kada nema gušenja, tj Cazorle na neprirodnoj poziciji....

Mi nemamo kapitena druga stvar, svi mentalno popucaju ko pichke kad krenu stvari dole, par njih trči, odbrana nam je pichkasta, Mertesacker i Koscielny djeluju dobro ali kada stvari krenu dole odbrana nam je rupetina živa..

Bez kapitena istinskog, špica klasnog koji zna igrati lopte, DMF-a mada volim Koku ali jos jedan bi bio strašan, ne možemo postići ništa značajno aman zaman, mozemo ali potrebno je da su konkurenti u losoj formi a Boga mi konkurencija se pojačala dosta....i ovi slabiji timovi imaju igrača koji mogu obrnut meč i skinut bodove...

Kakva nasa uigranost ako smo mentalni midgeti kada stvari krenu dole...

Treba nama spic i bolja formacija..

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 12 avg 2015, 19:19

Procitao sam prvi paragraf. Nakon sto sam vidio da si opet na onoj prici nije donio gol kad je trebao prestao sam. Jer ja nemam volju, nemam ni snage da se raspravljam sa idiotima kojima kad pokazes tacno gdje grijese oni nastave po svom.

A to kome je Ozil asistirao, koliko ima asistencija, okaci macku o rep. Ozil ne igra dobro, i to nije ni do Girouda, ni do Walcotta ni do ne znam koga, jedino je do Ozila. Fabregasa nema u velikim utakmicama, Ozila ponekad nema ni u malim. Arsenal nije platio Ozila 40 miliona da igra kako sad igra. On mora ciniti razliku makar JA bio spic, a da ne govorim o profesionalcima.

I nije Giroud jedini igrac Arsneala u napadu. Sto ne pravi prilike za Alexisa? Ili Oxa? Ili Walcotta? sto sa njima ne igra bolje?

I molio bih bez one idiotske statistike gdje je on stvorio kao najvise sansi, a Cazorla ima vise asistencija u ligi.
Celik!3,2,2.

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 12 avg 2015, 19:31

AllGunsBlazing je napisao/la:Procitao sam prvi paragraf. Nakon sto sam vidio da si opet na onoj prici nije donio gol kad je trebao prestao sam. Jer ja nemam volju, nemam ni snage da se raspravljam sa idiotima kojima kad pokazes tacno gdje grijese oni nastave po svom.

A to kome je Ozil asistirao, koliko ima asistencija, okaci macku o rep. Ozil ne igra dobro, i to nije ni do Girouda, ni do Walcotta ni do ne znam koga, jedino je do Ozila. Fabregasa nema u velikim utakmicama, Ozila ponekad nema ni u malim. Arsenal nije platio Ozila 40 miliona da igra kako sad igra. On mora ciniti razliku makar JA bio spic, a da ne govorim o profesionalcima.

I nije Giroud jedini igrac Arsneala u napadu. Sto ne pravi prilike za Alexisa? Ili Oxa? Ili Walcotta? sto sa njima ne igra bolje?

I molio bih bez one idiotske statistike gdje je on stvorio kao najvise sansi, a Cazorla ima vise asistencija u ligi.

Ja ja do Ozila sto našim levatima trebas nacrtati loptu pred liniju, kako sad igra ???????

Jedan meč usrani u kojem nije bio kakvim se predstavlja, onaj tvoj pulen Giroud 4 sezone nas sviju zajebaje sa svojim promasajima i nastavlja to da radi..

Ma ja, nije trebao Giroud zabiti nijednom tokom meča sa W.Hamom ma jooook sta ces jadna sredina ne zna da mu stvori sansu :roll:

Ne zna **** gol da da iz ofsajda odbrani mu Adrian a braniš ga tu..

Ozil redovno stvara sanse, ko je kriv sto ga gusi levatima na sredini, stvara Alexisu stvorio njemu 2 gol šanse ono malo vremena sto je Alexis igrao, stvara Giroudu evo otkad je ovdje, treba po Ozilu da puca sve zbog naseg nesposobnog napada???

I nemam ni ja želju da se spustim na tvoj nivo da nekoga nazivam idiotom zbog toga sto ima različito mišljenje i zbog toga sto govorim istinu, ti kako hoćeš brani Girouda, nije mi mrzak ali frajer ne zna igrati lopte, nit ce naučit da igra jos 5 sezona u Arsenalu :lolno:

anell
Kontakt:

Post Postao/la anell » 12 avg 2015, 19:34

Ovaj sa Ozilom ko Terekovci sa Murinhom :mrgreen:
Pld W D L
38 26 12 0

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 12 avg 2015, 19:39

Najbolji opis situacije jeste komentar na forumu: Treba nam spic koji sam sebi moze napraviti priliku.

Eto koliko Giroud fula prilika. Giroud nije najbolji finiser u ligi, ali nije ni najgori, sasvim solidan kad ima prilika. Davati ce golove, nazalost prilika nema.

p.s. tu priliku sto spominjes napomeni da je Adrian usao u sut i da je to Giroud sutao iz klizeceg starta.

I nema ovo veze sa Giroudom. Trebal Arsenalu bolji spic, ALI treba Arsenalu i bolji Ozil. Pa ja skoro da mrzim Cazorlu, a radije bih njeg gledao na toj poziciji nego Ozila.
Celik!3,2,2.

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 12 avg 2015, 19:41

anell je napisao/la:Ovaj sa Ozilom ko Terekovci sa Murinhom :mrgreen:
Druže, svaki poraz il nesto sve se na njega krivi ko da direktno on skrivi sve golove, sve samo na njega se svali..

Čeh i odbrana krivi za ovaj poraz, Ozil se krivi, Giroud ne zna sansu iskoristit Ozil kriv...

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 12 avg 2015, 19:50

Arsenal u 90 minuta igre nije stvorio ni jednu sansu. Ni dobru ni losu, ni jednom nisu izigrali odbranu West Hama. Koga cemo kriviti ako ne glavnog kreatora tima?
Celik!3,2,2.

KiaKaha
Kontakt:

Post Postao/la KiaKaha » 12 avg 2015, 19:52

Dobro AGB stvarno daje utisak kao da mu je Giroud neki rod ili slicno,ali covjek je donekle i upravu.Nije Giroud kriv sto ga Wenger cetiri sezone pokusava predstaviti za vodju navale kluba,ciji su prethodnici u tom spicu navale bili sama krema fudbala(Wright,Anelka,Henry,Bergkamp,RvP,pa i Adebayor je imao strasnih momenata).

Isto tako stoji i ova prica oko Ozila.Vidi se da je momak strasan talenat,da ima fudbal u malom prstu,ali jednostavno ne pruza onaj nivo iz Madrida.Iskreno,nakon debija i one asistencije odmah Giroudu,pomislio sam da ce jesti malu djecu po travama Velike Britanije.Medjutim,da li je razlog njegove prosjecne forme u nekompatibilnosti Girouda u ovom sistemu ili jednostavno nemogucnost prilagodbe na te iste trave,ne mogu sa sigurnoscu da tvrdim.Mislim da je ovo prvo,a to tek mozemo znati,nakon dovodjenja nekog igraca,koji se vise uklapa u ovaj sistem.

Prije svega,dakle tog trazenja novog igraca u spicu,ja bih prije,da se rijese statusi u ekipi.Znaci Wilshere,Cazorla,Ramsey i Ozil svi na neki nacin imaju status prvotimca,a na terenu,po meni,samo za 2 ima mjesta.

Btw.ispricavam se na (po)duzem postu.Pisao sam nekad,pod drugim nikom.Ali neki prioriteti zivotni iskrsli,tako da se nije imalo vremena.Pozdravljam sve Topnike na forumu :)
" Vise je dobrih ljudi na svijetu nego zlih. Mnogo vise. Samo se zli dalje cuju i teze osjecaju. Dobri cute." M. Selimovic

Odgovori

Natrag na “Arsenal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.