Zeman je napisao/la:Meni uopšte nije jasno zašto prodajemo Romanjolija. Sasvim ok igrač, mlad, već se dokazao u Serie A. A deficitarni smo u obrani. Ok, znam da će Saba dovesti nekog, ali ko garantuje da će biti bolji od Romanjolija?
jedna solidna sezona je iza njega, a uzecemo 25+5 (plus 15-30% od iduce prodaje, u zavisnosti od cijene) koji ce pokriti ostale transfere sto je, uostalom, i praksa americke uprave. mislim, znas i sam da svake sezone masno prodamo nekog od igraca, a mene da se pita uvijek bih radije prodao romagnolija nego radju ili pjanica za koje sam bio ubijedjen da ce otici ovoga ljeta, tako da hvala milanu na ovom transferu jer spasili su nas prodaje nekog bitnijeg kotacica. sabatini ove pare jednostavno ne odbija i finansije su uz igracevu zelju za odlaskom najveci razlog prodaje. on nakon prosle sezone ima taj neki otac - sin odnos sa mihajlovicem sto je takodje bio jako bitan faktor, plus i evropsko prvenstvo je iduce godine i mali zeli da igra redovno kako bi uletio medju 23 putnika za francusku, a to mu u romi nisu mogli garantovati. na stranu price o navijanju za nazio i toj viziji po kojoj zeli postati novi nesta, ostao bi on da je imao garantovanih 30ak utakmica u sezoni, ali je otisao tamo gdje ce cesce igrati.
siguran sam da imaju u planu dovesti nekog jakog treceg stopera koji bi mozda i mogao uskociti odmah u prvih 11 dok se castan ne vrati. mozda je cak i to famozno veliko pojacanje iz francuske u liku nekog kvalitetnog stopera, ko zna!? tu je i mali capradossi koji po meni nije toliko slabiji od romagnolija i koji uz pravi razvoj, treninge s prvim timom i iskustvo igranja kup i slabijih ligaskih utakmica mogao postati koristan igrac, a kao 4. stoper bi trebao imati priliku uz sve povrede i suspenzije. tj osim ako ga ne bace negdje na kaljenje. u tom slucaju moramo dovesti jos jednog igraca.
nego, veliki pozdrav za tebe, dennu, manuela i ostale romaniste i sve ostale koji citaju temu. takodje, izrazio bih i dobrodoslicu fanovima lika i djela naseg dzeke i fudbalske nam repke. ne ustrucavajte se pisati ovdje, ali postujte instituciju rome i njene igrace