Mobilni- gdje, kako, šta?

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

semir01
Kontakt:

Re: Mobilni- gdje, kako, šta?

Post Postao/la semir01 » 09 avg 2015, 23:54

Eld0rado je napisao/la: @ semir01
WP ne ide u kategoriju andorida i iOS-a jer nije ni blizu njih :wave:

aplikacija i nema toliko fokus ja na druga dva sistema. :)
tako je :kafa: nema aplikaciju za pisanje i sra*e :thumbup: to vama tinejdzerima treba
vidim da si pravi hejter tako da nema potrebe sa tobom ulaziti u raspravu :wave: :wave: nikad ti WP nisi vidio ocima

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 09 avg 2015, 23:57

ova rasprava ničemu ne vodi bez Svetog

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 10 avg 2015, 02:53

Cuj otvaranje imenika traje po tri sekunde.
Eto ja sam tri godine imao Samsung Galaxy S3 i nisu mi se desavale te stvari.
Sada imam Huawei P8 i funkcionise odlicno. (opet Android)

I Android i iOS i Windows su dobri i mislim da je najveca razlika u navici, ukusu i zelji.
Cinjenica je da mnogi koji imaju iPhone taj mobitel imaju da se dokazu ili bas nemaju ukusa i ne razumiju se u mobitele pa kupuju ono sto je popularno. Onaj drugi dio su iPhone fanatici.

Oni koji porede kvalitet i cijenu i onda izaberu mobitel ne kupuju iPhone a ni Samsung jer pored kvaliteta koji je neosporan, oni su preskupi. (Samsung na pocetku nije bio)
To je razlog zasto sam se ja nakon pet godina odrekao Samsunga i zasto nikad nisam htio iPhone. A pored toga Samsung je poceo tovariti previse svojih aplikacija koje skoro nikom ne trebaju ali se ne mogu brisati.

Ovi koji se bas ne razumiju ne shvataju da sam ja pored mogucnosti da uzmem bilo koji mobitel izabrao Huawei ali ja znam da sam uradio pravu stvar i za sebe i za buducnost i svoju i svaciju.
Konkurencija je nesto najbolje za nas potrosace. Nedavno sam uradio update na laptopu, na windows 10. Po prvi put se novi windows ne placa... Nije se nikad ni trebao placati! Konkurencija je uradila svoje. ;)

KpbKaka22
Kontakt:

Post Postao/la KpbKaka22 » 10 avg 2015, 13:14

Pozdrav,ako moze jedno pitanje :D
Imam Presitigio 5400 duo i imo sam memorijsku od dvije gige..i u zadnje vrijeme mi je non stop dolazio da mi je puna memorija da će mi se same izbrisat aplikacije i to...pa sad uzeo sam memorijsku od osam giga .i pokušo skinut nesto s target playa..i pisalo mi je opet isto " da na mobitelu nema prostora " .E sad na sd kartici da piše 7.50 giga slobodnog prostora ..a opet nece da se skine ,zna li netko kako da rješim taj problem jel imo neko slicnu situaciju ?

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 10 avg 2015, 13:18

Prebaci nesto sa mobitela na memorijsku, ne ide to automatski.
(mnoge aplikacije se ne mogu prebaciti ali mora biti nesto sto moze)

KpbKaka22
Kontakt:

Post Postao/la KpbKaka22 » 10 avg 2015, 14:54

Evo prebacio Facebook,Instagram,massenger,whatupp ali opet ne moze ovdje gdje pise "preuzeto" jer je vecinom sve puno a to su ove aplikacije ko je se ne mogu prebacit (usluge za google play ,google itd.)

treci
Kontakt:

Post Postao/la treci » 11 avg 2015, 12:38

puko mi je displej ( lg g3 ), ako ko moze da preporuci nekog dobrog majstora ili oficijelni servis ako sta ima, inace mobitel je kupljen u telekomu

al htio bi znati ako ko ima iskustva sa tim da se ne bi zeznuo znaci koliko otpr novaca i na sta da obracam paznju kad budem mijenjao to

ko pomogne hvala

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 11 avg 2015, 12:57

Stanić je oficijelni serviser za LG, gubiš garanciju ako ne budeš mijenjao display kod njega, al' je par stoja to sigurno kod njeg, na eBayu možeš dosta jeftinije proći ako naručiš display, upališ tutorial na YT i zamijeniš ga sam, ali garancija ode... Dakle, ako imaš para, idi kod Stanića, ako ne, eBay ili haman svaki servis
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

treci
Kontakt:

Post Postao/la treci » 11 avg 2015, 13:13

anonimni je napisao/la:Stanić je oficijelni serviser za LG, gubiš garanciju ako ne budeš mijenjao display kod njega, al' je par stoja to sigurno kod njeg, na eBayu možeš dosta jeftinije proći ako naručiš display, upališ tutorial na YT i zamijeniš ga sam, ali garancija ode... Dakle, ako imaš para, idi kod Stanića, ako ne, eBay ili haman svaki servis
sad sam bas guglao stanica, nigje ne mogu naci kontakt, ni stranicu, ima ova neka lge . ba ali me vodi na hrvatsku,

ma nije mi toliko do garancije koliko da se to kvalitetno uradi, zato se raspitujem da mi ne bi neko podvalio neke zajebancije

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 11 avg 2015, 13:47

slika

Eto ti njihov broj telefona i mail, pa se raspitaj koliko bi koštao servis... Ako ti oni neće uraditi to kako treba, neće niko, jbg ovlašteni su, a garancija ti nastavlja važiti jer je i ona kod njih, vidio bih ja je li ti bitno da ti ne daj Bože nešto značajnije ode na telefonu koji sam po sebi nije jeftin :mrgreen:

Kapiten Blue Traina

theboss_RD07
Kontakt:

Post Postao/la theboss_RD07 » 11 avg 2015, 13:52

WP je dosta jaci i brzi od androida i iOS-a.
A tebi ako je jedini argument siromasan Store onda s tobom stvarno nema potrebe diskutovati.

Lumia 630 mi je prvi WP telefon. Ako mi se on ovoliko svidio, ne znam sta je tek sa ovih boljih Lumia...
Rekao sam sebi da se nikad vise necu vratit na android. Jedini telefon zbog kojeg bi se vratio na android je Nexus 4/5

treci
Kontakt:

Post Postao/la treci » 11 avg 2015, 13:59

anonimni je napisao/la:slika

Eto ti njihov broj telefona i mail, pa se raspitaj koliko bi koštao servis... Ako ti oni neće uraditi to kako treba, neće niko, jbg ovlašteni su, a garancija ti nastavlja važiti jer je i ona kod njih, vidio bih ja je li ti bitno da ti ne daj Bože nešto značajnije ode na telefonu koji sam po sebi nije jeftin :mrgreen:
to majstore, evo kontaktirao sam ih, 290 km je cijena, a ovdje u ovim servisima upitne kvalitete 270 km, tako da se odgovor sam namece, jos ne gubim garanciju

Eld0rado
Kontakt:

Post Postao/la Eld0rado » 11 avg 2015, 14:27

theboss_RD07 je napisao/la:

A tebi ako je jedini argument siromasan Store onda s tobom stvarno nema potrebe diskutovati.

Lumia 630 mi je prvi WP telefon. Ako mi se on ovoliko svidio, ne znam sta je tek sa ovih boljih Lumia...
Rekao sam sebi da se nikad vise necu vratit na android. Jedini telefon zbog kojeg bi se vratio na android je Nexus 4/5

Realno "store" barem u svijetu se toliko diglo prašine oko toga iako mi u Bosni to ne trebamo gledati, jer realno koliko nas koristi više od 5 aplikacija?
FB, FB messenger, Viber, Skype, i nekako to je to ostalo je vec ubabceno korisno u sistemu.

Ali WP mnogo zaostaje u svemu ne samo zbog toga sto se tice aplikacija jer zadnji dolaze na red "Nakon što su WhatsApp pozivi najprije bili omogućeni samo na Androidu, a kasnije i na iOS-u, od sada ih možete koristiti i na Windows Phone uređajima", meni najviše smetaju one kockice na ekranu totalno ružno.

Meni nece u narednom periodu WP u dzep, ionako citam neke clanke gdje "Microsoft u posljednjem kvartalu ostvario najveći gubitak do sada, Razlog za ovako veliki minus je otpis 7,6 milijardi dolara potrošenih na akviziciju Nokije, što se pokazalo kao jedan od većih Microsoftovih promašaja."

Ne znam kako je stanje sa cijenama mobitela i koliko brzo padaju kod mene se svaki mobitel zadrži maksimalno 1x godinu. npr na Samsungu S5 sam najviše štete imao za neka 3x mjeseca izgubio sam oko 200km što je velik pad.

Ali necu da vodim polemiku, nekako svi forsiramo uređaj koji imamo u dzepu :problem:

BordoArmy88
Kontakt:

Post Postao/la BordoArmy88 » 11 avg 2015, 15:39

Eld0rado je napisao/la:
theboss_RD07 je napisao/la:

Realno "store" barem u svijetu se toliko diglo prašine oko toga iako mi u Bosni to ne trebamo gledati, jer realno koliko nas koristi više od 5 aplikacija?
FB, FB messenger, Viber, Skype, i nekako to je to ostalo je vec ubabceno korisno u sistemu.

Ali WP mnogo zaostaje u svemu ne samo zbog toga sto se tice aplikacija jer zadnji dolaze na red "Nakon što su WhatsApp pozivi najprije bili omogućeni samo na Androidu, a kasnije i na iOS-u, od sada ih možete koristiti i na Windows Phone uređajima", meni najviše smetaju one kockice na ekranu totalno ružno.

Meni nece u narednom periodu WP u dzep, ionako citam neke clanke gdje "Microsoft u posljednjem kvartalu ostvario najveći gubitak do sada, Razlog za ovako veliki minus je otpis 7,6 milijardi dolara potrošenih na akviziciju Nokije, što se pokazalo kao jedan od većih Microsoftovih promašaja."

Ne znam kako je stanje sa cijenama mobitela i koliko brzo padaju kod mene se svaki mobitel zadrži maksimalno 1x godinu. npr na Samsungu S5 sam najviše štete imao za neka 3x mjeseca izgubio sam oko 200km što je velik pad.

Ali necu da vodim polemiku, nekako svi forsiramo uređaj koji imamo u dzepu :problem:
Pa šta ćeš dalje kada npr Cyanogen (jedna "kuhana" verzija androida) ima više korisnika nego wp i blackberry zajedno! :mrgreen:

http://www.androidcentral.com/cyanogen- ... y-combined

theboss_RD07
Kontakt:

Post Postao/la theboss_RD07 » 11 avg 2015, 16:06

Pa koliko telefona radi pod androidom a koliko pod WPom?

Sage
Kontakt:

Post Postao/la Sage » 11 avg 2015, 16:22

Koji mobitel za 500-600km da uzmem? Imam sad S4 mini, hocu ga talnut rodici pa hocu novi uzet. Imal kakav za te pare da me sluzi dobro?
Emancipate yourselves from mental slavery...

Memento Mori...

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 11 avg 2015, 16:29

BordoArmy88 je napisao/la:Pa šta ćeš dalje kada npr Cyanogen (jedna "kuhana" verzija androida) ima više korisnika nego wp i blackberry zajedno! :mrgreen:

http://www.androidcentral.com/cyanogen- ... y-combined
Digresija na ovo, vidi naš čovjek tamo s vjerovatno visokom funkcijom :D
Speaking at the Seattle Code Rush today, Cyanogen's Adnan Begovic dropped the news that with over 50 million users, Cyanogen is in more hands than Windows Mobile and BlackBerry.
Sage je napisao/la:Koji mobitel za 500-600km da uzmem? Imam sad S4 mini, hocu ga talnut rodici pa hocu novi uzet. Imal kakav za te pare da me sluzi dobro?
Note 3, zvijer :cool:

Kapiten Blue Traina

BordoArmy88
Kontakt:

Re: RE: Re: Mobilni- gdje, kako, šta?

Post Postao/la BordoArmy88 » 11 avg 2015, 16:35

theboss_RD07 je napisao/la:Pa koliko telefona radi pod androidom a koliko pod WPom?
Pa to i jeste poenta, wp odavno tu ali samo stagnira ili opada (eto opet pao na ispod 3% udjela tržišta), znači ne možeš ni očekivati od developera da izbacuju update za svoje aplikacije za platformu koja radi na mizernom broju uređaja. Još ako omoguće android aplikacije na win10 kako najavljuju, pa to će biti krajnje priznanje poraza od strane microsofta.

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 11 avg 2015, 16:47

Stvarno bespotrebna rasprava i bilo kakva prica oko toga je li bolji neki iphone ili neki android telefon. Stvar je o ukusu a o njemu se ne raspravlja.

Nego uskoro izlazi iphone 6c, moze li neko pretpostavit cijenu koja ce bit ovdje kod nas?
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 11 avg 2015, 16:49

FrancescoTotti je napisao/la:Nego uskoro izlazi iphone 6c, moze li neko pretpostavit cijenu koja ce bit ovdje kod nas?
cijena ocuvanog golfa 2 dizela, eto koja :beba:
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.