Pisao sam poslije Chelsea da tempo te utakmice nije bio na nivou ligaške utakmice,da obe ekipe nisu na potrebnom takmičarskom nivou,tako je izgledala utakmica Comunityia a njihova tekma kontra Swansea jucer i ova Arsenalova nemoć danas je samo potvrda navedenog,.
Naravno,to ne može biti iskljucivo razlog današnjeg poraza,igra nije bila na nivou ali je i takav Arsenal bio za nijansu bolja ekipa na terenu do tog gola West Hama koji je u suštini bio i jedina opasna situacija pred Arsenalovim golom u prvih 45.minuta utakmice..
Neki od detalja koji su po meni odlucili utakmicu:
- na prvom mjestu po nekom rasporedu Ramseyeva sebicnost kojom je sje.bao prvu pravu akciju Arsenala gdje je napravljen višak na desnom krilu,Ox je bio sam kao duh i uz dobar pas imao bi realnu šansu da "poentira"..
Cechovo plivanje i kriminalno loša odbrana kod prekida,Cech je krenuo nigdje ali to ne mijenja cinjenicu da je Kouyate bio sam kao duh na desetak metara od gola,.Opet,može se govoriti o tome šta bi bilo kad bi bilo ,u prevodu da je Cech ostao na liniji,.
Žiru i njegova šansa kod 0-1,šutirao je iz povoljnije situacije u odnosu na Zarateov gol,dosta loše,Adrian s lakocom brani,.Imao je i on opcija za neko proigravanje koje bi donijelo daleko povoljniju situaciju za šut,.
Zarateov gol,šut nije bio puno bolji u odnosu na onaj Žiruov ali je Cechova reakcija ga ucinila daleko boljim,.Hajmo,realno,Cech nije bio ni blizu lopte a šut je i te kako bio branljiv,kriminalna reakcija.
Da ne dužim a vec jesam

nije ovo bilo dobro al nikako,.Naravno,tek je otvaranje,ima još dosta toga da se odigra,.Ono što brine u odnosu na prikazano je da vec za vikend slijedi jako teško gostovanje koje ce sada biti još i teže zbog lošeg otvaranja sezone..
Smori sparina rodjaci,sjedim na balkonu u pola četri u jutro i pljugam a kao u sedam sam na nogama,.Prenio me danas san prije utakmice,sad došao na naplatu
eheh,"gori" i kod komšinice