FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Orton
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Orton » 08 avg 2015, 16:09

Povrat dijela investicija nije znacio da ce ih sebi uzet nego da ce Klub povratiti dio novaca koje je investirao.
Ne ide to bas tako da svako uzima pare kako zeli.

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 08 avg 2015, 16:18

Bih1 prenosi nas sutra?

A sto se tana tice on moze da radi sta hoce osim da promjeni grb boju dresa i ime. Tacno je da Tan nije vlasnik na papiru al u stvarnosti je vlasnik 99.9% naseg kluba.

Kako fino ove slikice izgledaju :ljepota: . Samo sto sam ja pomizlijo da je ova kuca sa staklenom tarasom izgradena vec.

Ubice su dobro krenule ove sezone bice teska ovo utakmica.

Igraci iz 3 ce grupe treba odpustit i ubaciit akademce.

Onaj tip sto je bio trener strunfova nesto se pisalo da je doso kod nas. Jel se zna koju poziciju je dobio u klubu.

Jel ovaj dedo sto je doso u nasu skolu provjeren kvalitet (posto citajuci njegov rezime nista posebno nije uradi) il je jos jedna ubleha.

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 08 avg 2015, 16:25

Amidza je jasno reko da ce uzeti sve pare od cimijove prodaje, i samim tim vrati dio novca sto je vec ulozijo u klub. Ako neko misli da ce tan samo da napravi tim koji ce sam sebe izdrzavat i da ce tu bit samo kad zaskripa klubu da moze da uleti sa parama a da pri tome nema profita U TO NEVJERUJEM NI 0%.

kengur
Kontakt:

Post Postao/la kengur » 08 avg 2015, 16:28

Amidza i ako odluci da uzme pare od Cimirota (kako je i rekao) to moze uraditi zvanicno preko racuna kluba. Klub naplati novac a on ga zvanicmo prebaci sebi. Ja nemam insiderske info ali ocekujem da ce on prodati svake godine po jednog igraca za milion i uzeti lovu NAZAD. Tako ce nakon 4 godine povratiti ulozeno i jedino je u gubitku kamatu koju je mogao zaraditi da je pare ulozio u banku (recimo 5% u Australiji). Pete godine bi bio u pozitivi i vlasnik jako perspektivne investicije.

Ne bih se zacudio ako nase igrace mozda proda svojim klubovima u Belgiji ili Engleskoj kad za to dodje vrijeme.

Nama ostaje da poslujemo pozitivno i da se uklapamo koliko para zaradimo. Amidza ce ako vidi da povrat ide po planu sretno nastaviti sa novim ulaganjima u Akademiju i infrastrukturu.

Ja samo mislim da ce se uskoro (mozda iduce godine) trebati uloziti u strane trenere za strucni stab i akademiju. To bi na duze staze bilo puno bolje za klub, a navijaci bi vise zeljeli konkretna pojacanja za prvi tim.

Orton
Kontakt:

Post Postao/la Orton » 08 avg 2015, 16:28

@Pitar6785
Ako izuzmemo to da ti je pravopis u kurcu da se primjetiti i da ti kretanje novca kao i ekonomija nisu bas jaca strana.
Sjedi uzivaj i petljaj se u nesto sto ne razumijes ono dobronamjeran savjet.

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 08 avg 2015, 16:29

@svi
Pa mislim da je svejedno ako napisem Klub ili Tan, jer je on onaj koji ima pare, i samim tim njegova je zadnja. Ako neko misli da ce pare leci u Klub, pa da se potrose, a da se ne pita Tan, vara se. Ko bi sebi to dopustio???
Dalje, ako neko misli da je Tan dosao u Sa jer ga voli, i tu je greska (mozda ga je dosad i zavolio), dosao je da ULOZI, sto znaci da bi trebao i da zaradi (usput nam vrati dugove, napravi Akademiju, mozda i stadion - i svi sretni).
Zagorski je dobro rekao, napraviti samoodrziv klub. Sarajevo bez dugova i jeste samoodrziv klub, jer nas je to i kocilo ovih godina. Sad jos dodaj trening centar, Akademiju..i mozda novi stadion/renoviranje starog - i to je to. ;)

Gesendet von iPhone mit Tapatalk
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

djokica
Kontakt:

Post Postao/la djokica » 08 avg 2015, 16:31

:) emir Karahmet nije dedo, covjek je ispod 50 godina.

Nas je kadar uvijek bio, znaci nije dosao nego je uvijek bio vezan za FKS, sa povremenim posudbama u druge klubove.

Svi mladi igraci u FKS u zadnjih 15ak godina su prosli kroz njegove ruke.

Jednom rjecju STRASNO DOBAR
FKS❤️1946

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Re: Odg: FK Sarajevo

Post Postao/la hilmo » 08 avg 2015, 16:33

Nemojte se ljutiti, ali prvo pročitajte kako vlasnik neke firme (doo, dd) legalno može uzeti pare sa računa firme. A pogotovo iz udruženja građana.

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 08 avg 2015, 16:49

Ako neko poznaje ovu temu ne bi bilo lose da nam ovo pojasni,mi ovako samo nagadamo.
?????

Orton
Kontakt:

Post Postao/la Orton » 08 avg 2015, 16:53

Ukratko: Udruzenje gradjana mora sav profit ulagati u unapredjenje istog tog udruzenja.
Evo recimo uzmimo Celzi kao primjer gdje je Roman alfa i omega,ni on nije u stanju otici do kluba i reci eh danas mi treba 10 miliona daj mi to je moje.

Kada je Tan rekao da ce se od prodaje Cimirota povratiti dio investicija nije sa tim rekao Ovaj milion ide meni na racun.

pitic
Kontakt:

Post Postao/la pitic » 08 avg 2015, 16:59

Bravo Dženo sve si rekao ovom rečenicom na presici.

Al Sarajevo ima jednu istoriju gdje FK Sarajevo hajd da tako kažem nema pravo da se brani u ovoj ligi sa obzirom da je to Fudbalski klub Sarajevo.

btw.

Tanu je prioritet (kao i našoj upravi i samim nama) da napravi samo održiv klub tek nakon toga on može da ostvari neki značajniji povrat novca, tako da Tan značajniji povrat novca može odraditi tek za koju godinu jer Sarajevo je još troškali klub, klub koji još plaća dugove državi, koje plaća plate igračima i ostalom osoblju na vrijeme, klub koji pojednim igračima daje finu svotu (za naše uslove) na ruke kada dođu, klub koji plaća dobavljačima uredno, klub koji trenutno uredno izmiruje sadašnje obaveze prema državi, klub koji ulaže u izgradnju trening kampa u Butmiru, klub koji ulaže u mlađe kategorije akademaca omugućujući im život u Sarajevu sa školovanjem i ostalim stvarim. Troškovi nisu mali i još nismo samoodrživ klub i tako je kako nam je. Bilo bi žestoko glupo od amidže kada bi sada želio raditi neki povrat novca (eto npr. od Cimirota) jer on svakako ima milijarde i nije mu to neophodno, a nema je svaka marka od Cimija važna jer valja sve troškove pokriti. Druga je priča što su nas neki pojedinci prozvali milionerima pa velika većina ne upučenih fakat misli da smo žestoko bogati (za razliku od ostalih iz BiH) pa nas tako sada zovu (a i mediji također napumpali ovu priču indirektno), a u stvari nije tako stanje nego je sasvim drugačije. Mi samo malo dajemo veće plate od drugih (ali samo za pojedine igrače) i pare su redovne to je jedina razlika nas i drugih koji također imaju pare. Al kada gledam samo novac kažem samom sebi ništa lakše biti bogatiji od većine iz ove lige pa smo fakat MOŽDA i mi ovakvi kakvi smo trenutno njima većini u očima milioneri :lol:
btw.
Definitivno nam trebaju sposobni ljudi kada je u pitanju prodaja naših igrača vani. Ovo je do sada veoma, veoma loše, a to i naša uprava zna.
SRETAN BROJ - 1725

kengur
Kontakt:

Post Postao/la kengur » 08 avg 2015, 17:05

Prvo ima puno nacina da se pare preusmjere i da se stvari "nazovu" kako zelite - po potrebi. Dakle moze se, ali meni kao navijacu nije ni bitna tehnika kako ce se izvsiti finansijske transakcije u BiH.
Drugo vlasnik ni ne mora povlaciti pare iz investicije sve dok mu vrijednost iste stalno raste. Ako nekad pozeli, on to proda i sve uzme sebi (goodwill). Ovdje ne govorim o udruzenju gradjana vec investicijama vani.
Trece malo karikiram ali moze Cimi otici u Kotrijk za $1 i time je recimo Amidza prebacio vrijednost iz jednog asset-a u drugi. Ne kazem da hoce ali ovo je samo da pokaze mogucnost ako se zeli.
Uglavnom ima tu puno kombinacija, za one koji vole finansije i knjigovodstvo.
Zadnja izmjena: kengur, dana/u 08 avg 2015, 17:07, ukupno mijenjano 1 put.

kanarinac
Kontakt:

Post Postao/la kanarinac » 08 avg 2015, 17:07

Orton je napisao/la:Ukratko: Udruzenje gradjana mora sav profit ulagati u unapredjenje istog tog udruzenja.
Evo recimo uzmimo Celzi kao primjer gdje je Roman alfa i omega,ni on nije u stanju otici do kluba i reci eh danas mi treba 10 miliona daj mi to je moje.

Kada je Tan rekao da ce se od prodaje Cimirota povratiti dio investicija nije sa tim rekao Ovaj milion ide meni na racun.
Dzabe ti to ljudima objasnjajes oni sad misle kad prodaju cimija "Paoku" amidza kaze to je moj ziroracun tu novac prebacite,oni misle na takav nacin ce covjek da vrati novac,covjek je menadzer covjek je uzeo za sicu dionice FK Sarajeva ulozit ce sicu u FK Sarajevo izdignut ce klub iznad prosjeka plasirat ce se u lp,a plasman u lp donosi 15 mil eura,onda ce da ima klub koji vise ne vrijedi sicu nego dionice FK Sarajevo ce tada da vrijede bogastvo,i kada se to sve ostvari on ce da smatra ulaganje u FK Sarajevo veliki uspjeh,a i mi cemo da budemo presretni sa njim realno.
Samo Sarajevo

Ex1t
Kontakt:

Post Postao/la Ex1t » 08 avg 2015, 17:07

Pravno Tan nemoze vaditi jos uvjek pare iz kluba, ali ih moze usmjeravati kako on zeli. Za njega je ovih 5,6 milki pickin dim, a vrijednost njegovog bogatstva samo raste vrijednoscu kluba. To znaci ako lupam imas vrijednost nekretnina 10 mil, vrijednost igraca jos 10, njegova vrijednost iznosi 20 mil., a on ulozio 5. Toliko mu sigurno vrijednost investicije u australiji u nekoj banci ne bi narasla. Razlika je sto tamo moze izvaditi lovu a ovdje jos uvjek zakonski nemoze. :mrgreen: Stoga svaki nas profit ce vjerovatno biti ulozen u infrastrukturu i igracki kadar jer smo udruzenje gradjana (neprofitna organizacija). Ako i kada donese se zakon o privatizaciji, onda bi Tan bio ustanju izvlaciti novac iz naseg kluba, ali vjerujem da bi tada i ulaganja bila puno veca.
Zadnja izmjena: Ex1t, dana/u 08 avg 2015, 17:12, ukupno mijenjano 1 put.
Numquam Desistemus!

spartan91
Kontakt:

Post Postao/la spartan91 » 08 avg 2015, 17:09

Mi jos Cimirota nismo ni prodali .
#puzigacaOUT
#stojcevOUT
#berberovicOUT
#okicOUT
#uscuplicOUT !!!!!!!!

pitic
Kontakt:

Post Postao/la pitic » 08 avg 2015, 17:10

Ex1t je napisao/la:Pravno Tan nemoze vaditi jos uvjek pare iz kluba, ali ih moze usmjeravati kako on zeli. Za njega je ovih 5,6 milki pickin dim, a vrijednost njegovog bogatstva samo raste vrijednoscu kluba. To znaci ako lupam imas vrijednost nekretnina 10 mil, vrijednost igraca jos 10, njegova vrijednost iznosi 20 mil., a on ulozio 5. Toliko mu sigurno vrijednost investicije u australiji u nekoj banci ne bi narasla. Razlika je sto tamo moze izvaditi lovu a ovdje jos uvjek zakonski nemoze. :mrgreen: Stoga svaki nas profit ce vjerovatno biti ulozen u infrastrukturu i igracki kadar jer smo udruzenje gradjana ne profitna organizacija. Ako i kada donese se zakon o privatizaciji, onda bi Tan bio ustanju izvlaciti novac iz naseg kluba, ali vjerujem da bi tada i ulaganja bila puno veca.
Istina 100% čim u Novembru ispalatimo zadnju ratu državi dobar dio tog novca što je išao za rate državi ići u pojačanja to je predsjednik priznao javno.
SRETAN BROJ - 1725

pitic
Kontakt:

Post Postao/la pitic » 08 avg 2015, 17:13

spartan91 je napisao/la:Mi jos Cimirota nismo ni prodali .
Kako je krenulo niti ćemo. Sami smo krivi ili smo možda previše tražili ili fakat trebamo nekog zaposliti koji zna izbaciti igrača vani, a klubu donijeti pare, trećeg nema.
SRETAN BROJ - 1725

Ex1t
Kontakt:

Post Postao/la Ex1t » 08 avg 2015, 17:18

Mozda bi i bila ponajbolja opcija i za nas a i za Cimija bila da ostane ovu polusezonu jer mislim da bi jos mogao sto sta od harmonike nauciti, a kako bi uz njih dvojicu tek Samke mogao eksplodirati.
Ipak mislim da je blize odlasku nego ostanku.
Numquam Desistemus!

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 08 avg 2015, 17:19

Steta silnih igraca koje imamo onda..trebao se on zavrsiti
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 08 avg 2015, 17:19

Amidza radi kako mislis da treba, namaje fino sa tobom. Samo da nece umrijet bar jos 30 godina.

Amidza potrosi 10m km na kurve za jednu noc. Sad se vratimo temi.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: HyperOS, mnon46 i 52 gosta.