Chat - ARHIVA POSTOVA

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Monolog
Moderator
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la Monolog » 04 maj 2010, 00:10

@ No Name

Nisam zapamtio to vrijeme, a i kako ću kada sam rođen "davno" poslije njegove smrti. Naravno, ni tada nije bilo savršeno, ali imalo se (kol'ko tol'ko). Danas ili imaš, ili stavi prst u usta i to su ti sva 3 obroka u danu. Činjenica je da se i za njegovo vrijeme moglo vidjeti da to neće izaći na dobro, ovo vještačko bratstvo i jedinstvo, samo što je on to uspio lijepo zamaskirati. Da, niko ne može osporiti da je bio jedan od najvećih, ali i on je jedan od krivaca što je nama sada ovako.
Što se tiče tih metoda, kako bi nama danas došla policija sa onim ovlastima, te taj "lijepi" goli otok na kojem bi se našle mnoge poznate ličnosti.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

T-MAC
Kontakt:

Post Postao/la T-MAC » 04 maj 2010, 00:10

@tax kao sto no name rece mnoge danasje kriminalne radnje pobijaju tvrdnje tvog oca
i jos nesto
o njegovoj licnosti govori i to da je ispracen od 200 stranih delegacija,to je za mene dovoljo da mogu reci da je bio jedan od najvecih vodza na svijetu
Azra,EKV,Balasevic,Divlje Jagode,Riblja Corba,Indexi,Film,Zabranjeno Pusenje,Bajaga.
Guns n'Roses,Judas Priest,AC/DC,Queen,Led Zeppelin,Iron Maiden,Black Sabbath
Edvin Po je idol jedne generacije !

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 04 maj 2010, 00:16

@Monolog, iako to tako ne izgleda, ne volim da pametujem :mrgreen: O Titu sam pročitao više nego što sam pročitao školskih udžbenika. Tito nije uspio završiti ono što je započeo, a to je reforma države u smislu lagane demokratizacije i popuštanje stege kada su u pitanju vjerska prava i slobode, tačnije, dopuštanja vjernicima da budu dio javnog političkog života. On je vrlo dobro znao šta će biti ako dođe do nagle demokratizacije, stoga je to radio lagano. Nažalost, nije uspio da završi ovaj proces, kao ni ljudi koji su ostali iza njega.

Ja bih volio da vidim argumente protivnika Tita, jer to da je nekome Babo rekao da je danas bolje nego nekad, za mene nije argument. :mrgreen:
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 04 maj 2010, 00:30

@ NoName

Bez trunke homo s**nja, moram ti reći da mi se sviđaju tvoji postovi. :mrgreen:

Ponavljam se, ne znam toliko o njemu; znam neke osnovne smjernice, slušah starije koji su ili ogorčeni, ili svršavaju od radosti kada se spomene veliki Tito. E sad, ni tu nema neke sredine. Oni s kojima se susretoh su sve gledali crno-bijelo, bez imalo sive. Što se tiče ovoga "Meni moj otac rekao", i to ti je individualno. Može se i za ove ratne profitere reći da im je dobro bilo u ratu i netom poslije istoga, ali to ne znači da su u pravu, ha ya.

Da, ne može se preko noći ništa napraviti, to razumijem. No, ipak mislim da je i on to rastegao, dakle...His fault. Također, niko ne može osporiti ni ime koje je Jugoslavija imala za vrijeme njegove vladavine. Dakle, "owna-o" je sve i svakoga. Amerika je najviše profitirala njegovom smrću, ako mene pitaš, a mi, nesuđeni stanovnici Jugoslavije, smo dobili ono što smo zaslužili - konvertite i maloumnike koji nam kroje sudbinu.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 04 maj 2010, 04:40

Ima li koga da nespava??
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

tax
Kontakt:

Post Postao/la tax » 04 maj 2010, 12:19

e ovako za ove sto govore da nije bilo kriminala to je ljudi utopija bilo je sigurno manje ali sto noname rece tehnoloski napredajk i kriminilaci ostvarili tehnoloski napredak:D
dalje imao je policiju(koja je udarala sve redom a ne ko danas i to je mozda cak i bolje)
pare večis na puteve utrosene u bosni i hercegovini metra autoputa nije izgradjeno za vrijeme tite dalje pare su potrosene na gradjenje nekih sklonista i gluposti aerodroma po bihacu, dug njegovih idiotskih gradjevina pritisce nas i dalje
ekonomska politika doista smjsna
I NA KRAJU
NE ZIVITE U ZABLUDI
Moja domovina Republika Bosna i Hercegovina
marsej mali tim
uprava me mrzi ali sam jaci i od njih

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 04 maj 2010, 12:35

tax je napisao/la:e ovako za ove sto govore da nije bilo kriminala to je ljudi utopija bilo je sigurno manje ali sto noname rece tehnoloski napredajk i kriminilaci ostvarili tehnoloski napredak:D
dalje imao je policiju(koja je udarala sve redom a ne ko danas i to je mozda cak i bolje)
pare večis na puteve utrosene u bosni i hercegovini metra autoputa nije izgradjeno za vrijeme tite dalje pare su potrosene na gradjenje nekih sklonista i gluposti aerodroma po bihacu, dug njegovih idiotskih gradjevina pritisce nas i dalje
ekonomska politika doista smjsna
I NA KRAJU
NE ZIVITE U ZABLUDI
Možda ti je posljednjih godina u uho ušao pojam "Podjela sredstava od secesije Jugoslavije". To ti znači da od bivše države naplaćujemo nešto, odnosno, Jugoslavija je na kraju krajeva imala pozitivan balans u međunarodnoj razmjeni. Vidjet ćeš ti za par godina šta znači vraćati tuđe kredite kad nam prispiju svi ovi Stand-by aranžmani i ostali krediti od kojih živimo zadnjih 15 godina.

Vidi se da si zelen za ove rasprave, stoga s tobom o ovoj temi više neću diskutirati, ti nastavi diskusiju sa babom u sebe ;)
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

Emir_ZENICA
Kontakt:

Post Postao/la Emir_ZENICA » 04 maj 2010, 15:20

Ludilo...stara mi 12.5 ode u Rijeku neki seminara...tamo vamo...i biti ce do 19.5 (jednu sedmicu :mrgreen: ) joj svaku noc party kod mene...pa ko hoce pozvan je ...Pa ko je iz Zenice ili okoline...Bujrum... :mrgreen:
A C A B !

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 04 maj 2010, 15:43

Emir_ZENICA je napisao/la:Ludilo...stara mi 12.5 ode u Rijeku neki seminara...tamo vamo...i biti ce do 19.5 (jednu sedmicu :mrgreen: ) joj svaku noc party kod mene...pa ko hoce pozvan je ...Pa ko je iz Zenice ili okoline...Bujrum... :mrgreen:
kod tebe samo neki party :mrgreen:

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 04 maj 2010, 16:46

.
Zadnja izmjena: formance, dana/u 21 jan 2012, 19:18, ukupno mijenjano 1 put.
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

Emir_ZENICA
Kontakt:

Post Postao/la Emir_ZENICA » 04 maj 2010, 17:00

QUARESMA 18<<< je napisao/la:
kod tebe samo neki party :mrgreen:
Ah jednom se zivi...mora se ...Bujrum :D
A C A B !

semafresh
Kontakt:

Post Postao/la semafresh » 04 maj 2010, 18:02

Nesjecam se Tite jer sam mlad, al ljudi koji su mi pricali o njemu, koji su bili radnici u njegovo doba, njih 98% je pricalo pozitivno o njemu!
Naš je Željo prvi ponovo... THE MANIACS 1987

Wolverine
Kontakt:

Post Postao/la Wolverine » 04 maj 2010, 19:23

mozel se zvuk na mozili ukinut?

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 04 maj 2010, 19:34

Hm, hm, Tito, Tito.. Odmah u startu ću reći što mislim o njemu. Po meni je on bio veliki državnik, vođa, ali i autokrata, sa dvi crne mrlje. Tito je bio faca, švaler, pravi šarmer.
Čovjek je imao svojih i pozitivnih i negativnih strana. Ono što mu svatko mora priznati i što je njegova velika zasluga je međunarodna uloga i značaj Jugoslavije u to doba (doba hladnog rata), politika nesvrstanosti (ogromna stvar u to doba) i antifašizam (bar onaj oblik čistog antifašizma do početka 1945.g). Naravno, tu bi još dodao udaljavanje od strogog Sovjetskog utjecaja ( ako se netko sjeća ili zna šta su Sovjeti radili u Čehoslovačkoj, Poljskoj i Mađarskoj).
Isto tako je činjenica da je za njim tugovao najveći broj svjetskih faca, naroda i narodnosti bivše drzave.

e, sad ima i ono negativno, a to je prije svega zločini poslije II.svjetskog rata. Budući da je on bio vrhovni zapovjednik JA (tada još nije bila JNA), on je po nekoj hijerarhiji odgovoran za ta događanja, ili je bar trebao znati, a nije kaznio počinitelje. To je, po meni, njegova velika mrlja.
Tu bi još nadodao i nedemokratski način vladanja i kršenje ljudskih prava.

Danas na Tita gledaju drukčije u Hrvatskoj i BiH, a jedan od razloga je i ekonomska situacija. Ne kažem da se u RH živi bajno, ali se živi bolje nego u BiH. I naravno, svatko se sa sjetom i nostalgijom sjeća (pa i ja i moji također) nekih prošlih, dobrih starih vremena.

Iskreno, meni je pun kufer nekih velikih vođa i da je sva vlast u rukama jednog čovjeka. ALi, ovo područje, ovaj Balkan, i njegovi narodi, kao da su gladni za takvim tipom vladanja. I da mu se onda mogu diviti i klanjati.

ne znam, mogu još reći da je Tito bio laf, frajer i ne može ga se gledati kroz jednu prizmu.. Nije sve ni crno ni bijelo..

ne znam...
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 04 maj 2010, 19:36

Poštar oženio debelu mačku: Naša srca kucaju kao jedno

Njemački poštar šokirao obitelj i prijatelje oženivši svoju pretilu i astmatičnu mačku Ceciliju.
Uwe Mitzscherlich je oženio svog kućnog ljubimca jer je, kako kaže, želio ozakoniti njihovu vezu prije nego maca ode u vječna lovišta, prenose strani mediji. Budući da je brak sa životinjama u Njemačkoj nezakonit, Uwe je platio 300 eura televizijskoj glumici koja je obavila ceremoniju vjenčanja i uvela ih u brak, dok je mladoženjin blizanac Erik bio svjedok.

Par se i svečano odjenuo za obred, pa je tako Uwe nosio smoking i cilindar, a Cecilija je sudbonosno "da" mijaukala u bijeloj haljini. "Cecilia je tako mila životinja, mazimo se i uvijek spava u mom krevetu. Naša srca kucaju kao jedno, to je neponovljivo", izjavio je poštar iz Possendorfa.

:lol: :lol:
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

bayer 04
Kontakt:

Post Postao/la bayer 04 » 04 maj 2010, 19:39

Svakome ko ovako lijepo priča o Titu neka Bog oprosti,a ja neću...

reds
Kontakt:

Post Postao/la reds » 04 maj 2010, 19:42

harry_90 je napisao/la:Poštar oženio debelu mačku: Naša srca kucaju kao jedno

Njemački poštar šokirao obitelj i prijatelje oženivši svoju pretilu i astmatičnu mačku Ceciliju.
Uwe Mitzscherlich je oženio svog kućnog ljubimca jer je, kako kaže, želio ozakoniti njihovu vezu prije nego maca ode u vječna lovišta, prenose strani mediji. Budući da je brak sa životinjama u Njemačkoj nezakonit, Uwe je platio 300 eura televizijskoj glumici koja je obavila ceremoniju vjenčanja i uvela ih u brak, dok je mladoženjin blizanac Erik bio svjedok.

Par se i svečano odjenuo za obred, pa je tako Uwe nosio smoking i cilindar, a Cecilija je sudbonosno "da" mijaukala u bijeloj haljini. "Cecilia je tako mila životinja, mazimo se i uvijek spava u mom krevetu. Naša srca kucaju kao jedno, to je neponovljivo", izjavio je poštar iz Possendorfa.

:lol: :lol:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
FK Pjetlovi

T-MAC
Kontakt:

Post Postao/la T-MAC » 04 maj 2010, 19:45

bayer 04 je napisao/la:Svakome ko ovako lijepo priča o Titu neka Bog oprosti,a ja neću...
samo cu reci da je vise dao nego sto je uzeo
Azra,EKV,Balasevic,Divlje Jagode,Riblja Corba,Indexi,Film,Zabranjeno Pusenje,Bajaga.
Guns n'Roses,Judas Priest,AC/DC,Queen,Led Zeppelin,Iron Maiden,Black Sabbath
Edvin Po je idol jedne generacije !

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 04 maj 2010, 19:48

Jbt, zgadi mi se kad skontam sta jos radi sa tom mackom dok se maze. :twisted:
#divovi

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 04 maj 2010, 19:54

moustapha je napisao/la:Jbt, zgadi mi se kad skontam sta jos radi sa tom mackom dok se maze. :twisted:
I ne pomisljaj,ja se ismijao kad sam ovo procitao
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 18 gostiju.