FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Dinara
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Dinara » 07 avg 2015, 17:59

Elegant je napisao/la:
Dinara je napisao/la:Ispali smo,nema veze. Ocigledno treba jos "pure jesti "da bi se izbacivale ekipe kao sto je Standard. Falilo je malo svjezine jer ovi momici iznose citav teret. Sve u svemu mozemi biti zadovoljni kako smo igrali u Evropi. Ovo je dobro iskustvo za nase igrace, po meni trebao bi biti glavni prioritet zadrzati ekipu jer vidjeli su da se moze kada se hoce i vec u iducem evropskom nastupu mozda bi se mogao napraviti kakav iskorak [/b]tj. da se dodje do cetvrtog pretkola el. ili treceg za ligu prvaka . Sada se okrenuti ligi i boribi za titulu.
Ovo je kljucno, jer ako mi nastavimo prodavati/pustati igrace tokom ljetne/zimske pauze i onda opet dovodit nove koje treba uigrati samo cemo se vrtiti u krug.

Moje misljenje je da cemo tesko zadrzati ovaj tim do sljedeceg ljeta tj. europe, zato uprava mora nesto da poduzme.
I ja mislim da ćemo to teško ostvariti. Pogotovo teško će biti zadržati Memiju,Antolovića,Hadžiahmetovića...

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 07 avg 2015, 18:03

avlami97 je napisao/la:Osim navijača Rome, transfer Edina Džeke u Romu, ili bilo koji klub na svijetu po odgovarajućoj cijeni, su željno iščekivali i navijači Željezničara. Klub sa Grbavice će zahvaljujući ovom transferu, prema pravilima FIFA-e, biti bogatiji za 1.200.000 KM.

Uzimajući u obzir 630.000 eura zarađenih učešćem u kvalifikacijama za Evropsku ligu, transfer Josipa Kvesića u Antalyaspor za 115.000 eura, transfer Riada Bajića u Konyaspor koji je, prema nezvaničnim informacijama, težak 500.000 eura, te novac zarađen od prodaje karata i oficijelnih navijačkih rekvizita, Željo će u ovu jesen ući finansijski mnogo snažniji nego prethodnih godina.

„Mi tek imamo pravo nakon mjesec dana tražiti, a oni mogu platiti posljednji dan, dakle 364. dan u godini oni mogu platiti. Njihova je obaveza za godinu dana to isplatiti“, izjavio je za ****.ba portal direktor FK Željezničar nakon pitanja u vezi sa sredstvima dobijenim od transfera Edina Džeke u Romu.

S obzirom na velika akumulirana sredstva koja je Željezničar ovo ljeto zaradio, zanimalo nas je na šta će ona biti utrošena, sanaciju postojećih dugova ili igrački kadar.

Veliki su dugovi koje je ova uprava naslijedila od prethodne i sada kada bi sve te pare dobili na stolu, ne bi bile dovoljne da podmirimo sve dugove. Svi bi voljeli da je taj saldo nula, ali to je nemoguće. Ne bih želio govoriti o tačnoj cifri, ali je to veliki iznos. Novac od UEFA-e će doći tek krajem novembra ili početkom decembra. Naši troškovi su veliki, jer klub sada radi apsolutno transparentno. Svi igrači su prijavljeni, na njih se plaćaju doprinosi, socijalno, sve. Kada je prijelazni rok u pitanju, on nije završen. Riad Bajić je otišao, ali mi smo se pripremili dovođenjem Stokića, a imamo i kvalitetne igrače u omladinskom pogonu“, izjavio je Šiljak, ne želeći iznijeti tačan iznos transfera Riada Bajića u Tursku, iako je potvrdio da je iznos približan onom o kojem se spekuliše, a radi se o 500.000 eura.

Ono što znamo jeste da će uskoro biti raspisan tender za igradnju istočne tribine stadiona Grbavica, a u narednim sedmicama ćemo dobiti odgovore na pitanja o eventualnim promjenama u igračkom kadru.

* Sa izvora - Mirsad Šiljak
Samo malo, pa koliki nam je to dug?

Zar nije rekao Greda u onom famoznom intervjuu da je ostatak duga oko 2 miliona KM?
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

cala
Kontakt:

Post Postao/la cala » 07 avg 2015, 18:06

Nije dug jedini trosak.

Ajzea
Kontakt:

Post Postao/la Ajzea » 07 avg 2015, 18:08

slika
Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 07 avg 2015, 18:08

On spominje konkretno dug.

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 07 avg 2015, 18:09

FaraonTM je napisao/la:
avlami97 je napisao/la:Osim navijača Rome, transfer Edina Džeke u Romu, ili bilo koji klub na svijetu po odgovarajućoj cijeni, su željno iščekivali i navijači Željezničara. Klub sa Grbavice će zahvaljujući ovom transferu, prema pravilima FIFA-e, biti bogatiji za 1.200.000 KM.

Uzimajući u obzir 630.000 eura zarađenih učešćem u kvalifikacijama za Evropsku ligu, transfer Josipa Kvesića u Antalyaspor za 115.000 eura, transfer Riada Bajića u Konyaspor koji je, prema nezvaničnim informacijama, težak 500.000 eura, te novac zarađen od prodaje karata i oficijelnih navijačkih rekvizita, Željo će u ovu jesen ući finansijski mnogo snažniji nego prethodnih godina.

„Mi tek imamo pravo nakon mjesec dana tražiti, a oni mogu platiti posljednji dan, dakle 364. dan u godini oni mogu platiti. Njihova je obaveza za godinu dana to isplatiti“, izjavio je za ****.ba portal direktor FK Željezničar nakon pitanja u vezi sa sredstvima dobijenim od transfera Edina Džeke u Romu.

S obzirom na velika akumulirana sredstva koja je Željezničar ovo ljeto zaradio, zanimalo nas je na šta će ona biti utrošena, sanaciju postojećih dugova ili igrački kadar.

Veliki su dugovi koje je ova uprava naslijedila od prethodne i sada kada bi sve te pare dobili na stolu, ne bi bile dovoljne da podmirimo sve dugove. Svi bi voljeli da je taj saldo nula, ali to je nemoguće. Ne bih želio govoriti o tačnoj cifri, ali je to veliki iznos. Novac od UEFA-e će doći tek krajem novembra ili početkom decembra. Naši troškovi su veliki, jer klub sada radi apsolutno transparentno. Svi igrači su prijavljeni, na njih se plaćaju doprinosi, socijalno, sve. Kada je prijelazni rok u pitanju, on nije završen. Riad Bajić je otišao, ali mi smo se pripremili dovođenjem Stokića, a imamo i kvalitetne igrače u omladinskom pogonu“, izjavio je Šiljak, ne želeći iznijeti tačan iznos transfera Riada Bajića u Tursku, iako je potvrdio da je iznos približan onom o kojem se spekuliše, a radi se o 500.000 eura.

Ono što znamo jeste da će uskoro biti raspisan tender za igradnju istočne tribine stadiona Grbavica, a u narednim sedmicama ćemo dobiti odgovore na pitanja o eventualnim promjenama u igračkom kadru.

* Sa izvora - Mirsad Šiljak
Samo malo, pa koliki nam je to dug?

Zar nije rekao Greda u onom famoznom intervjuu da je ostatak duga oko 2 miliona KM?
Da bez porezne. Sada smo poreznoj dužni 1,1mil KM glavnice i 1,4 mil. KM kamata.
Šiljak misli na sve dugove porezna sa kamatama + ostali dugovi.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

cala
Kontakt:

Post Postao/la cala » 07 avg 2015, 18:10

Je li potpisan ugovor o reprogramu duga poreznoj?

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 07 avg 2015, 18:11

Pa nećemo se mi onda stabilizovati ni za 5 godina :lol:

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

IlFantasista
Kontakt:

Post Postao/la IlFantasista » 07 avg 2015, 18:13

Meni moj izvor govori da ce do kraja prelaznog roka doci jos tri igraca, desni bek, veznjak i napadac.

Ne pitajte me imena.
Kun fejekun!

37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

samoplavo
Kontakt:

Post Postao/la samoplavo » 07 avg 2015, 18:13

Koliki je ukupni dug prema svima zajedno?

DR.HOUSE
Kontakt:

Post Postao/la DR.HOUSE » 07 avg 2015, 18:14

ja bas dug raste neobjasnjivo jos od gredinog intervjua za zvanicnu stranicu tada je rekao da je ostalo 3 miliona 1,2 za poreznu i 1.8 za razne dugove sad evo zaradismo 3.500.000 km otprilike ,a ovaj kaze da nas to ne bi pokrilo e pa bilo bi fino da kazu odkud sad to

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 07 avg 2015, 18:15

cala je napisao/la:Je li potpisan ugovor o reprogramu duga poreznoj?
Jeste i to se na vrijeme vraća. Glavnica je bila preko 1, 2 mil. KM, a sada je manja

Sa 30.6.2015.
FK Zeljeznicar 2.587.917,10 glavnica + kamata

Samo glavnica

1.148.548,57 Zeljo
Ovo je od 30.06.2015!!!!

http://pufbih.ba/v1/public/upload/files ... 015%20.pdf
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

ZZtop10
Kontakt:

Post Postao/la ZZtop10 » 07 avg 2015, 18:17

avlami97 je napisao/la:
Jeste i to se na vrijeme vraća. Glavnica je bila preko 1, 2 mil. KM, a sada je manja

Sa 30.6.2015.

Samo glavnica

1.148.548,57 Zeljo
Ovo je od 30.06.2015!!!!

a je li nam oprostena kamata potpisom tog reprograma ? a koliko znam potpisali smo na 10 godina, po 10 hiljada mjesecno placamo.
I onda kada više ne bude me ovdje
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!

ennis
Kontakt:

Post Postao/la ennis » 07 avg 2015, 18:18

Nisu ni legle a vec se sve rastalilo :lolno: :lolno:
SLOBODA NAVIJAČIMA

vrbanjusa
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

Post Postao/la vrbanjusa » 07 avg 2015, 18:20

ZZtop10 je napisao/la:
avlami97 je napisao/la:

Sa 30.6.2015.

Samo glavnica

1.148.548,57 Zeljo
Ovo je od 30.06.2015!!!!

a je li nam oprostena kamata potpisom tog reprograma ? a koliko znam potpisali smo na 10 godina, po 10 hiljada mjesecno placamo.
Bice ti oprostena kad platis kompletnu glavnicu.
VAŽNO JE BITI ČLAN!
MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!
http://fkzeljeznicar.ba/

samoplavo
Kontakt:

Post Postao/la samoplavo » 07 avg 2015, 18:21

Bitno je da klub postuje reprogram i da se dalje ne zaduzuje, a da namiri ostale kojim duguje.
Ne mozemo stalno pricat o dugovima, daj da ulozimo u nesto drugo. Duzni su i klubovi puno veci od nas. Samo nek ne ide dalje i nek se postuje reprogram.

DR.HOUSE
Kontakt:

Post Postao/la DR.HOUSE » 07 avg 2015, 18:21

pa nek je plate odmah cim dobiju ovu lovu bice im lakse nego 10 godina placati

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 07 avg 2015, 18:21

ZZtop10 je napisao/la:
avlami97 je napisao/la:

Sa 30.6.2015.

Samo glavnica

1.148.548,57 Zeljo
Ovo je od 30.06.2015!!!!

Kada se otplati glavnica, kamata se briše, ali do tada ona i dalje stoji, kako nama tako i pitarima, koji su po zvaničnim podacima POrezne uprave veći od naših. Oni će glavnicu otplatiti za godinu i u tom slučaju će im se oprostiti kamate i 30% glavnice.

Otvorite link i nađite U.G. F. K. Željezničar

vrbanjusa
Kontakt:

Post Postao/la vrbanjusa » 07 avg 2015, 18:23

To je velika i strateska odluka. Trebaju ocjeniti da li je to prioritet ili nesto drugo. Te rate mozemo vracati. Mozda ima nesto sto vise treba.
VAŽNO JE BITI ČLAN!
MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!
http://fkzeljeznicar.ba/

suhakrpa
Kontakt:

Post Postao/la suhakrpa » 07 avg 2015, 18:23

Steta za onu stativu sinoc. Bili ste u naletu i da je ono uslo sve bi bilo gotovo. Sreca vam je okrenula ledja i to je to. Igracima nemate sta zamjeriti, svi su dali sve od sebe.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Anpa i 13 gostiju.