FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

super
Lokacija: 43° 52′ sjeverne sirine i 18° 25′ istocne geografske duzine
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la super » 07 avg 2015, 12:00

ZaZelju je napisao/la:Do 5,000 km mjesečno za Sanela nije mnogo. Načuo sam, ne znam da li je istina, da je Stokić dobio platu od 7,000 km. Ako je istina to je već previše osim ako se baš ne uozbilji, dok se ne dokaže kod nas i ne počne ginuti na terenu kao naša djeca koja su dobro manje plaćena, a zaslužuju više novca nego on. Onih 15 minuta na terenu sinoć je odigrao kao na treningu.
nije istina za stokica i njegovu platu...cak sta vise duplo je manja i jos od toga manja ...pozz
al ako ovo bude gotovo sto se sprema bit ce janje za mog druga neandertalca.... ;)
to je bio diktat navijački jačeg lobija iz Beograda , Zagreba, a, ako ćemo pravo, i Sarajeva! Ljudi oko Sarajeva, oni koji su radili u policiji, tuzilaštvu, sudu, sve su činili da Željezničaru pokažu put u – Drugu ligu!

EmirTM87
Kontakt:

Post Postao/la EmirTM87 » 07 avg 2015, 12:04

Jbla vas janjad vise, ili recite sta imate ili sutite do kraja. Ne znam sta pokusavate s tim, da date nama do znanja da ste kao nesto bolji jer vi imate informacije koje usput necete podijeliti s nama.

pinki
Kontakt:

Post Postao/la pinki » 07 avg 2015, 12:06

Ja bi isto iskoristio priliku da se 'zahvalim' portalima na sjajnoj propraćenosti sinoćne i prethodne evropske tekme, znači kao da smo u pećinskom dobu, još mi pišu kako je sarajevo spremno za široki i vitez za Želju k'o da nekog boli neka stvar za to, a o sinoćnoj atmosferi ni riječi, o igri ni riječi o tome da smo jedini osvjetlali obraz ove jadne države ni riječi...

STIDITE SE!

IbrakovićIbraković.ba
Ibraković.ba
SCIbraković.ba

Sramota, eto vam pratite galaktikose sa Koševa, a mi bi se možda trebali preorijentisati na neki drugi forum, al najozbiljnije, bar to se danas može uraditi...

tm8782
Kontakt:

Post Postao/la tm8782 » 07 avg 2015, 12:07

EmirTM87 je napisao/la:Jbla vas janjad vise, ili recite sta imate ili sutite do kraja. Ne znam sta pokusavate s tim, da date nama do znanja da ste kao nesto bolji jer vi imate informacije koje usput necete podijeliti s nama.
Obzirom da neki iznose dezinformacije po pitanju nekih stvari, ne vidim nista lose sto ga neko demantuje i kaze da nije tako.
Željo, jedna riječ, jedno ime koje puno znači...

AsharaK
Kontakt:

Post Postao/la AsharaK » 07 avg 2015, 12:08

Forum za clanove, ja to odavno govorim. Rijesimo se svih mraka i to je to ;)
FK Željezničar ~ FC Arsenal !

Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 07 avg 2015, 12:09

Ma mi imamo 5-6 svojih igraca i mjera za sadasnji roster. Ja mislim da bi trebala 2-3 igraca ali pojacanja jer Zeljo ove godine treba ganjat titulu ili kup gotovo je vise. Ove se godine fino zaradilo, sad neka se pojacaju i ono glavno nikoga ne prodat na ljeto i imas fine sanse ovako nesto i ponovit, to garantuje opet fine pare i jos milju clanova 100% jer trebas bit u kontinuitetu dobar. Ulozis da dobijes prosto jbg, po meni je krucijalno ne rasprodavat ove momke dogodine.

Zasto Diata nije konkuriso za sastav ?
Jel ono neki lik bio u dresu sirokog na istoku hh
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

super
Lokacija: 43° 52′ sjeverne sirine i 18° 25′ istocne geografske duzine
Kontakt:

Post Postao/la super » 07 avg 2015, 12:13

vrbanjusa je napisao/la:Obzirom da sam prije 2 sedmice najavio janje koje se evo ispostavilo kao jako ukusno (odazak Džeke iz Cityja) koristim priliku da najavim još jedno janje. Znači ovo na čemu se radi je jedan od top prioriteta za budućnost našeg kluba. Sve bi trebalo biti zvanično ubrzo.
@rodom s mejtaša, svaka čast za postove, naježio sam se, posebno ovo za pjevanje Grbavice...

Riade hvala ti za sve, naše dijete, pravi momak, veliki sportista. Ako Bog da postani bolji igrač od Džeke.
;) mojne pisati nek se aco muci...ispostovao je ovaj portal zelju jucer minimalnoza takvu utakmicu...poz svim manijacima i samo da kazem uprava radi jedan dobar posao za jos jaci razvoj kluba...vrlo brzo ce biti saopstenje iz kluba cim se potpise
to je bio diktat navijački jačeg lobija iz Beograda , Zagreba, a, ako ćemo pravo, i Sarajeva! Ljudi oko Sarajeva, oni koji su radili u policiji, tuzilaštvu, sudu, sve su činili da Željezničaru pokažu put u – Drugu ligu!

vrbanjusa
Kontakt:

Post Postao/la vrbanjusa » 07 avg 2015, 12:17

super je napisao/la:
vrbanjusa je napisao/la:Obzirom da sam prije 2 sedmice najavio janje koje se evo ispostavilo kao jako ukusno (odazak Džeke iz Cityja) koristim priliku da najavim još jedno janje. Znači ovo na čemu se radi je jedan od top prioriteta za budućnost našeg kluba. Sve bi trebalo biti zvanično ubrzo.
@rodom s mejtaša, svaka čast za postove, naježio sam se, posebno ovo za pjevanje Grbavice...

Riade hvala ti za sve, naše dijete, pravi momak, veliki sportista. Ako Bog da postani bolji igrač od Džeke.
;) mojne pisati nek se aco muci...ispostovao je ovaj portal zelju jucer minimalno za takvu utakmicu...poz svim manijacima i samo da kazem uprava radi jedan dobar posao za jos jaci razvoj kluba...vrlo brzo ce biti saopstenje iz kluba cim se potpise
Ma Aco će uskoro promjeniti prezime u Ibraković. A da se ja pitam zabranio bih mu pristup Grbavici na kilometar. Ali nema veze, može Željo i bez Ibrako ovaj Ace i bez Ligate i sličnih. Izvinjavam se svim poštenim Ligatama :D .
VAŽNO JE BITI ČLAN!
MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!
http://fkzeljeznicar.ba/

jaludovolimte
Kontakt:

Post Postao/la jaludovolimte » 07 avg 2015, 12:19

Vi koji ste bili na utakmici možda niste primjetili al prije utakmice i na poluvremenu dok su se javljali iz improvizovanog studija na atletskoj na onom stolu svi sponzori su bili na lijevoj strani, a usamljen na desnoj je bio logo TZB. Da li to nešto znači ili je on jednostavno pomogao u omogucenju prenosa?
tebe volim, tebi pjevam za jedan gol..

vrbanjusa
Kontakt:

Post Postao/la vrbanjusa » 07 avg 2015, 12:20

jaludovolimte je napisao/la:Vi koji ste bili na utakmici možda niste primjetili al prije utakmice i na poluvremenu dok su se javljali iz improvizovanog studija na atletskoj na onom stolu svi sponzori su bili na lijevoj strani, a usamljen na desnoj je bio logo TZB. Da li to nešto znači ili je on jednostavno pomogao u omogucenju prenosa?
Oni su sponzor Face TV. Nisu naš.
VAŽNO JE BITI ČLAN!
MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!
http://fkzeljeznicar.ba/

frootloops
Kontakt:

Post Postao/la frootloops » 07 avg 2015, 12:24

Ostaje zal za prolazom, malo nam je falilo. Ako stavimo na vagu mi smo imalk srece u Belgiji a oni su imali srece ovdje. Amir je klasa ove lige, a iza njega ide Djelmic taj momak je strasan. Ako neko ima blizu uprave sad je vrijeme da Djelmicu ponude novi ugovor dok imaju para. Velika steta bi bila da drugu polusezonu ostanemo bez njega sa ionako slabim rosterom. Okrenuti se Vitezu. Idemo Zeljo.

plavanacija
Kontakt:

Post Postao/la plavanacija » 07 avg 2015, 12:26

Šta je sa Žeričem i Hirošom?? u ekipi sad imamo dosta koji prelaze 26god, a to su: Antolović(26), Kosorić(28), Livaja(27), Blagojević(27), Đelmić(26), Stokić(28), Kokot(30), Tiago(26), od toga pet igraca su u prvih 11, sa odlaskom Bajića tu dodaj i Stokića.
Stvarno bih volio da naši igrači iz pogona dobiju šansu i da je 5-6 igrača u prvih 11 iz pogona, a već ako tražiš pojačanja dovesti mlađe, talentovane igrače do 20god maksimalno.

Malo razviti scouting,znam da košta, ali vidim to kao budučnost kluba.

Čujem istok će se graditi, to je extra stvar, jer samim tim dobijaš 2-3k navijača po tekmi, ja ću prvi platiti stolicu na istoku..

Generalni sponzor-obavezno-prioritet!!!!!

Prezadovoljan sa svim dešavanjima u klubu, treba iza ostaviti sve loše stvari što su se desile i krenuti naprijed.

IlFantasista
Kontakt:

Post Postao/la IlFantasista » 07 avg 2015, 12:35

pinki je napisao/la:Ja bi isto iskoristio priliku da se 'zahvalim' portalima na sjajnoj propraćenosti sinoćne i prethodne evropske tekme, znači kao da smo u pećinskom dobu, još mi pišu kako je sarajevo spremno za široki i vitez za Želju k'o da nekog boli neka stvar za to, a o sinoćnoj atmosferi ni riječi, o igri ni riječi o tome da smo jedini osvjetlali obraz ove jadne države ni riječi...

STIDITE SE!

IbrakovićIbraković.ba
Ibraković.ba
SCIbraković.ba

Sramota, eto vam pratite galaktikose sa Koševa, a mi bi se možda trebali preorijentisati na neki drugi forum, al najozbiljnije, bar to se danas može uraditi...

FACE je otkupio ekskluzivna tv prava i nazalost kamere su se mogle koristiti samo prvih 15 minuta, a u klubu je napravljeno niz propusta prilikom organizacije utakmice protiv Ferenvarosa pa je UEFA reagovala tako da je bilo strogo zabranjeno snimati navijace.
Kun fejekun!

37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Ajzea
Kontakt:

Post Postao/la Ajzea » 07 avg 2015, 12:51

I dalje odzvanja u ušima Grbavica i ona.. Ooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo Hajde Željoo zaabijj gool :opaopa:
Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 07 avg 2015, 12:59

Velika je noc ovo bila. Uci ce u rang onih utakmica i onih posjeta kojih ce raja da se sjeca kako budu prolazile godine, pogotovo sto se u ovoj dekadi ili dvije takve stvari Zelji desavaju sparadicno. Vidio sam ono za cim mi je dusa zudila prethodnih godina. Djecu obojenu u plavo, kako vicu ime kluba i kako navijaju zagrljeni. Ispunjen stadion Kosevo, vidio sam guzvu u gradu i gdje me prozimao osjecaj plavetnila. Kao u snu. Zeljo je igrao tu noc, pjesma se orila i rijeke ljudi koji su posli da ispricaju jos jednu lijepu pricu. O klubu. O posebnosti i o tom najljepsem osjecaju pripadnosti, gdje je ljubav jedina rijec koja daje puno znacenje citavim generacijama koje su se radjale i umirale u svojoj plavoj boji.

U startu mi je rezultat bio nebitan. Ja nisam od onih koji daju svoj glas na utakmici. Obicno posmatram i u sebi prozivljavam svu tu posebnost koju gledam pred sobom, osluskujem glasove nasih vatrenih navijaca, a trzam nogom na svako dodavanje bilo kojeg igraca, kao da ja dodajem tu loptu, skacem glavom na centarsut, postavljam se u blok umjesto Kosorica.... to ti je ono kad sjedis i sav se treses a iz tebe ne izlazi nista osim tih nekih trzaja koji su refleksni, dok u tebi vulkan rastura svaki nerv koji tjera misice u organizmu da te pokrenu da skocis. Ne moze ti nista u zivotu uraditi nesto takvo kao sto moze Zeljo. To sam vec odavno naucio.

Zeljo je u evropskim okvirima mali klub. Pa eto, opet je i na tim stranicama evropskih uspjeha ispisano ime Zeljeznicar kao polufinalista evropskog takmicenja. To je onako, za vjecnost. Da se zna.
Danas se evropa opet upoznaje kroz ovih par sezona sa imenom Zeljeznicar. Danas Zeljo opet puni stadion Kosevo, nekim novim, mladim navijacima, i onim starijim, koji se dobro sjecaju i koji vise nego ikada ponovo osjecaju taj puls. Evropa se upoznaje ponovo sa tim navijacima, igraci velikih ekipa sa ogromnim tradicijama dolaze na nase podrucje i odlaze sa utiskom koji ih pozitivno sokira. Pricaju o tim navijacima. Danas se u Belgiji, kao sto se to par dana ranije u Madjarskoj, spominje dobra atmosfera, fudbalska, navijacka kultura. Danas ti igraci i navijaci stranih klubova upoznaju cinjenicu da u BiH postoji jedan veliki klub kojeg navijaci nose na svojim rukama, vodjen ljubavlju i svojevrsnim fanatizmom. Danas su spoznali da ovde postoji velika zelja za uspjehom. Shvatili su da je ovde dusa itekako prisutna.

Medjutim, samo mi u nasoj kozi shvatamo za kakav klub navijamo i sta mi zapravo u svemu tome volimo. I kroz one lose periode, i kroz vjecnu neimastinu, kroz borbu sa sistemima koji su se istorijski radjali i umirali u ovom regionu, gdje je Zeljeznicar cesto ostajao obespravljen i ponizavan, opet se pojavi mali djecak i vice ZELJOOOOOOOOOOOOOOO, i opet se poslije nekoliko godina pojavi stariji simpatizer sa prezivljenim mozdanim udarom, kome je doktor strogo zabranio cak i gledanje utakmica na tv-u. Pojavi se ekipa iz Gracanice, iz drugih gradova i mjesta, ljudi koji su skupljali novac da se pojave zbog Zelje. Prelijepa prica.
Zato Zeljo uvijek izlazi kao pobjednik. To je taj osjecaj pripadnosti. Pa i kada nas nema na stadionu, kada smo nekada malo i ogorceni na neko stanje u klubu, kada se pojave stvari koje gledamo i nikako ne volimo da vidimo to sto vidimo, osjecaj ljubavi opet preplavi . Jer tom bolesnom covjeku mozdani udar je stanje koje ga sprijecava u nekom naumu, ali njemu niko ne moze iscupati plavo srce. Ono je plavo i kucace dok kuca jbg.

Da covjek ostane u kuci i ne odgleda kako lijepo terenom plovi Amir Hadziahmetovic. Kako primi loptu i ide direktno u protivnika, kako se postavlja u duel, kako se ne boji svog neiskustva, jer mu plavo srce daje hrabrost da svoj talenat pokaze svima nama. Ostavlja nam poruku snage i trazi od nas, moli nas da ga dodjemo gledati, jer on hoce da nam pokaze da je Zeljo od svog osnivanja imao svoju djecu koja nas je nosila oduvijek i zauvijek.

Uclanite se ljudi u klub. Samo sinoc je na Kosevu bilo preko 25 000 clanova. Zbog malog Amira, zbog malog Dade, zbog ratnika Blagojevica, zbog velikog Odovica, zbog najveceg Zelje. Uclanite se radi sebe. To raja nikako da shvati. Clanstvo u jedan klub ne znaci davanje para u tom nekom bukvalnom smislu. Ako neko do sada nije shvatio kolika je poenta biti dijelom ovakve porodice, onda mu je to slika sa Koseva sinoc trebala objasniti. Upravo sada, kada je Zeljo ispao u evropskom takmicenju, ta snaga navijaca i ljubavi spojena u gotovo stogodisnju pricu zvanu FK ZELJEZNICAR nam se mora predstaviti u jednu veliku i siroku plavu sliku koja nam je u srcu i pred ocima cijelo ovo vrijeme. Ako je ikada bilo potrebno stati uz klub i svojim clanstvom dati podrsku svojoj porodici, to je onda ovaj trenutak. Nemojte traziti nesto zauzvrat za svoje novce, jer dobili ste svog Zelju. Zeljo ce tada biti jaci. Porodica ce tada biti jaca. Jedinstvena u svojoj magiji, jer mnoge rijeci nedostaju u svim rijecnicima da bi se opisao ovaj fenomen. Rodjeni smo sa mnogo mana, vrlina u nama je sto smo prepoznali jednu ovakvu siroku pricu. Ne dajte na to nikome. Citajte o istoriji svog kluba. Hvala Bogu pa postoje knjige o nasem putu i kako nas je taj put vodio. Koliko je samo krvi i znoja proliveno da to sve opstane, kolika je borba i dan danas da ostanemo uopste u zivotu kao jedan respektabilan klub u nasim okvirima. Sve to radimo sami. Sve smo to oduvijek radili sami.
Biti clan i vezati se clanstvom za Zelju znaci postati dio jedne beskompromisne borbe za svoju ljubav. Postajes i zvanicno dio svega onoga sto smo glasom sinoc uradili, pa kad se Kosevom prolomilo ZEEEEEEELJOOOOOOOOO, sva su srca ubrzano kucala i svi smo htjeli od srece i ponosa da iskocimo iz svoje koze. Mi smo ZELJO. Mi smo ta snaga. Mi smo ti clanovi. Mi smo ta visedecenijska borba. Mi smo ti koji se dajemo bezuslovno, jer bez nas ni Zeljo ne bi imao poentu.

Zato i u svim dobrim vremenima, u svim losim trenucima, u svim borbama kroz teske zivotne periode naseg kluba, navijaci, simpatizeri i svi oni koji vole i koji znaju sta to sve znaci, trebamo da svedemo svoje misli prema tome da zelimo da se ova lijepa prica od sinoc koja se desila na Kosevu zauvijek nastavi i da redovnije punimo nase stadione. Ljubav nista ne kosta. To je samo redovno clanstvo, gdje cemo se jos bolje i ljepse osjecati u krugu najvece porodice u drzavi. To je najvaznija poruka na svijetu. I tada ce Zeljo zasjati u svom punom sjaju. A mi cemo ostati ovako ponosni.

Idemo dalje. VOLIM TE ZELJO !!!
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

corleone87
Kontakt:

Post Postao/la corleone87 » 07 avg 2015, 13:08

boccaccio je napisao/la:Velika je noc ovo bila. Uci ce u rang onih utakmica i onih posjeta kojih ce raja da se sjeca kako budu prolazile godine, pogotovo sto se u ovoj dekadi ili dvije takve stvari Zelji desavaju sparadicno. Vidio sam ono za cim mi je dusa zudila prethodnih godina. Djecu obojenu u plavo, kako vicu ime kluba i kako navijaju zagrljeni. Ispunjen stadion Kosevo, vidio sam guzvu u gradu i gdje me prozimao osjecaj plavetnila. Kao u snu. Zeljo je igrao tu noc, pjesma se orila i rijeke ljudi koji su posli da ispricaju jos jednu lijepu pricu. O klubu. O posebnosti i o tom najljepsem osjecaju pripadnosti, gdje je ljubav jedina rijec koja daje puno znacenje citavim generacijama koje su se radjale i umirale u svojoj plavoj boji.

U startu mi je rezultat bio nebitan. Ja nisam od onih koji daju svoj glas na utakmici. Obicno posmatram i u sebi prozivljavam svu tu posebnost koju gledam pred sobom, osluskujem glasove nasih vatrenih navijaca, a trzam nogom na svako dodavanje bilo kojeg igraca, kao da ja dodajem tu loptu, skacem glavom na centarsut, postavljam se u blok umjesto Kosorica.... to ti je ono kad sjedis i sav se treses a iz tebe ne izlazi nista osim tih nekih trzaja koji su refleksni, dok u tebi vulkan rastura svaki nerv koji tjera misice u organizmu da te pokrenu da skocis. Ne moze ti nista u zivotu uraditi nesto takvo kao sto moze Zeljo. To sam vec odavno naucio.

Zeljo je u evropskim okvirima mali klub. Pa eto, opet je i na tim stranicama evropskih uspjeha ispisano ime Zeljeznicar kao polufinalista evropskog takmicenja. To je onako, za vjecnost. Da se zna.
Danas se evropa opet upoznaje kroz ovih par sezona sa imenom Zeljeznicar. Danas Zeljo opet puni stadion Kosevo, nekim novim, mladim navijacima, i onim starijim, koji se dobro sjecaju i koji vise nego ikada ponovo osjecaju taj puls. Evropa se upoznaje ponovo sa tim navijacima, igraci velikih ekipa sa ogromnim tradicijama dolaze na nase podrucje i odlaze sa utiskom koji ih pozitivno sokira. Pricaju o tim navijacima. Danas se u Belgiji, kao sto se to par dana ranije u Madjarskoj, spominje dobra atmosfera, fudbalska, navijacka kultura. Danas ti igraci i navijaci stranih klubova upoznaju cinjenicu da u BiH postoji jedan veliki klub kojeg navijaci nose na svojim rukama, vodjen ljubavlju i svojevrsnim fanatizmom. Danas su spoznali da ovde postoji velika zelja za uspjehom. Shvatili su da je ovde dusa itekako prisutna.

Medjutim, samo mi u nasoj kozi shvatamo za kakav klub navijamo i sta mi zapravo u svemu tome volimo. I kroz one lose periode, i kroz vjecnu neimastinu, kroz borbu sa sistemima koji su se istorijski radjali i umirali u ovom regionu, gdje je Zeljeznicar cesto ostajao obespravljen i ponizavan, opet se pojavi mali djecak i vice ZELJOOOOOOOOOOOOOOO, i opet se poslije nekoliko godina pojavi stariji simpatizer sa prezivljenim mozdanim udarom, kome je doktor strogo zabranio cak i gledanje utakmica na tv-u. Pojavi se ekipa iz Gracanice, iz drugih gradova i mjesta, ljudi koji su skupljali novac da se pojave zbog Zelje. Prelijepa prica.
Zato Zeljo uvijek izlazi kao pobjednik. To je taj osjecaj pripadnosti. Pa i kada nas nema na stadionu, kada smo nekada malo i ogorceni na neko stanje u klubu, kada se pojave stvari koje gledamo i nikako ne volimo da vidimo to sto vidimo, osjecaj ljubavi opet preplavi . Jer tom bolesnom covjeku mozdani udar je stanje koje ga sprijecava u nekom naumu, ali njemu niko ne moze iscupati plavo srce. Ono je plavo i kucace dok kuca jbg.

Da covjek ostane u kuci i ne odgleda kako lijepo terenom plovi Amir Hadziahmetovic. Kako primi loptu i ide direktno u protivnika, kako se postavlja u duel, kako se ne boji svog neiskustva, jer mu plavo srce daje hrabrost da svoj talenat pokaze svima nama. Ostavlja nam poruku snage i trazi od nas, moli nas da ga dodjemo gledati, jer on hoce da nam pokaze da je Zeljo od svog osnivanja imao svoju djecu koja nas je nosila oduvijek i zauvijek.

Uclanite se ljudi u klub. Samo sinoc je na Kosevu bilo preko 25 000 clanova. Zbog malog Amira, zbog malog Dade, zbog ratnika Blagojevica, zbog velikog Odovica, zbog najveceg Zelje. Uclanite se radi sebe. To raja nikako da shvati. Clanstvo u jedan klub ne znaci davanje para u tom nekom bukvalnom smislu. Ako neko do sada nije shvatio kolika je poenta biti dijelom ovakve porodice, onda mu je to slika sa Koseva sinoc trebala objasniti. Upravo sada, kada je Zeljo ispao u evropskom takmicenju, ta snaga navijaca i ljubavi spojena u gotovo stogodisnju pricu zvanu FK ZELJEZNICAR nam se mora predstaviti u jednu veliku i siroku plavu sliku koja nam je u srcu i pred ocima cijelo ovo vrijeme. Ako je ikada bilo potrebno stati uz klub i svojim clanstvom dati podrsku svojoj porodici, to je onda ovaj trenutak. Nemojte traziti nesto zauzvrat za svoje novce, jer dobili ste svog Zelju. Zeljo ce tada biti jaci. Porodica ce tada biti jaca. Jedinstvena u svojoj magiji, jer mnoge rijeci nedostaju u svim rijecnicima da bi se opisao ovaj fenomen. Rodjeni smo sa mnogo mana, vrlina u nama je sto smo prepoznali jednu ovakvu siroku pricu. Ne dajte na to nikome. Citajte o istoriji svog kluba. Hvala Bogu pa postoje knjige o nasem putu i kako nas je taj put vodio. Koliko je samo krvi i znoja proliveno da to sve opstane, kolika je borba i dan danas da ostanemo uopste u zivotu kao jedan respektabilan klub u nasim okvirima. Sve to radimo sami. Sve smo to oduvijek radili sami.
Biti clan i vezati se clanstvom za Zelju znaci postati dio jedne beskompromisne borbe za svoju ljubav. Postajes i zvanicno dio svega onoga sto smo glasom sinoc uradili, pa kad se Kosevom prolomilo ZEEEEEEELJOOOOOOOOO, sva su srca ubrzano kucala i svi smo htjeli od srece i ponosa da iskocimo iz svoje koze. Mi smo ZELJO. Mi smo ta snaga. Mi smo ti clanovi. Mi smo ta visedecenijska borba. Mi smo ti koji se dajemo bezuslovno, jer bez nas ni Zeljo ne bi imao poentu.

Zato i u svim dobrim vremenima, u svim losim trenucima, u svim borbama kroz teske zivotne periode naseg kluba, navijaci, simpatizeri i svi oni koji vole i koji znaju sta to sve znaci, trebamo da svedemo svoje misli prema tome da zelimo da se ova lijepa prica od sinoc koja se desila na Kosevu zauvijek nastavi i da redovnije punimo nase stadione. Ljubav nista ne kosta. To je samo redovno clanstvo, gdje cemo se jos bolje i ljepse osjecati u krugu najvece porodice u drzavi. To je najvaznija poruka na svijetu. I tada ce Zeljo zasjati u svom punom sjaju. A mi cemo ostati ovako ponosni.

Bravo boccaccio majstore,svaka na mjestu..Moja je preporuka sad da ovaj post sto vise ljudi sa foruma podijeli na facebook,da i oni koji nisu clanovi foruma vide..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

BlueFamily
Kontakt:

Post Postao/la BlueFamily » 07 avg 2015, 13:21

boccaccio je napisao/la:Velika je noc ovo bila. Uci ce u rang onih utakmica i onih posjeta kojih ce raja da se sjeca kako budu prolazile godine, pogotovo sto se u ovoj dekadi ili dvije takve stvari Zelji desavaju sparadicno. Vidio sam ono za cim mi je dusa zudila prethodnih godina. Djecu obojenu u plavo, kako vicu ime kluba i kako navijaju zagrljeni. Ispunjen stadion Kosevo, vidio sam guzvu u gradu i gdje me prozimao osjecaj plavetnila. Kao u snu. Zeljo je igrao tu noc, pjesma se orila i rijeke ljudi koji su posli da ispricaju jos jednu lijepu pricu. O klubu. O posebnosti i o tom najljepsem osjecaju pripadnosti, gdje je ljubav jedina rijec koja daje puno znacenje citavim generacijama koje su se radjale i umirale u svojoj plavoj boji.

Kakav si ti gospodin.Kapa dole,živiš Želju.
Samo da im kažem Hvala na svemu.Hvala im što postojje,što s ponosom svakom ću reći kakvu Željo djjecu ima.Preponosan i opet,poginuli su sinoć.
Realna slika je ta,oni su jači od nas,i zasluženoo su prošli i čestitam im.
Aali mi je srce puno jer sam vidio mnogo raje koju odavno vidio nisam.Atmosfera svjetska,na pjevanje Grbavice,pa ono nema nigdje.Hvala vam svima!
Vidio sam i par navijaca Ferenca,bili su u korteo pored mene,svaka cast momcima.
A sad se okrenuti ligi,nadam se pobjexi protiv viteza,idemo ih pojest sve redom.Ova djeca to mogu.SVI U VITEZ!

Samo da napomenem,da je ovo tek početak jedne prave Plave priče,koja će u narednim godinama pprerasti u jednu bajku.Ja vam to garantujem.
VOLIM TE ŽELJO!
...Nije to bolest rijetka,nisu posljedice rata,ali ja sam prvo reko Željo,pa sam poslije reko tata...

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 07 avg 2015, 13:26

@super - Mozes li se javiti na pp. Treba da te pitam nesto da ne pisem ovdje.
Saznao sam iz vrlo poznanih izvora i uopste nije za janjeta. ;)

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 07 avg 2015, 13:28

Eh,da i sam napisem vidjenje utakmice od sinoc.Vrlo ocigledno je da nam fali kvaliteta,bez kojeg nikada necemo uci u grupe,a tog kvaliteta nema bez ulaganja.I Dinamo i Partizan,pa i Hajduk imaju svoju djecu koja igraju bitne uloge (poput nas),ali i imaju izrazito kvalitetne "strance" koji prave razliku.Naravno,mi nemamo novac kao oni,ali se konacno treba poceti raditi u tom smjeru i postaviti neki temelji.Ova sezona je velika sansa.Ne mozemo ocekivati da to(nosioci igre) budu samo nasa djeca,jer on ,ako je vrhunski kvalitet da te odvede u grupu,nece tu biti vise od 1-2 sezone i tu ne treba da se zavaravamo.Druga stvar,kondicija.Nismo mi na tom levelu,pa da odradimo sve pripreme "sa loptom" sto se kaze.Treba nama vise "fizike" koja se stice na planinama.Mozda zvuci zastarjelo,ali je tako.Treca stvar,taktika.Ma koliko mi hvalili i Odu i slicne (koji nisu toliko losi,ali su daaalllekoooo od neke revolucije),jos uvijek nasa ekipa nema osnovne fundamente.Malo igraca u zavrsnici kad je opasna situacija,"krizanje" napadaca ne postoji,bekovi nam ne prelaze centar i ne znam jesu li sinoc imali kombinovano 2 centarsuta (sto je nedopustivo za moderni fudbal,jer bez toga nema ni "viska" u napadu koji omogucava kreiranje sansi) itd itd.Da ne pominjem promjenu strana i sl.,ako nesto ne ide kao sto su to sinoc radili belgijanci sa onim svojim Knockaertom.Izvinicete,ali to je do trenera,mada je ocigledno da npr. Mladenovic nije dovoljno spreman,ali onda ga nemoj igrati i igraj igraca kojeg si ti spremio i znas koliko moze,pa makar i bio kvalitetom nesto losiji.Glavno je stvoriti temelj (fizicka sprema),pa cemo onda nadogradjovati drugo (taktika).Mi,nazalost,nemamo nijedno ni drugo,jos uvijek.I sinoc mi nikako nije bilo jasno zasto u rosteru uopste nije bilo ni Diatte ni Thiaga,a igraci su koji imaju brzinu i mogu probiti!?APSOLUTNO NEJASAN potez Odovica u situaciji kad ganjas rezultat.Analiza igraca,po meni,za sveukupne EU nastupe ove sezone:
Antolovic-jako dobar za nase lige.U Evropi obicni linijas,sa jako losim i nesigurnim ispucavanjima,te nikako ne odaje sliku sigurnog golmana.Za nas napredak,ne bi trebao biti jos predugo nas prvi izbor.
Memija-Mlad,prostor za napredak.Raditi na fundamentima.Ubacivanje u fazu napada,prijem,centarsut.
Mladenovic-Za nasu ligu odlican,za Evropu bek cije je vrijeme proslo.
Kosoric,Bogdanovic-Jako,jako napredovali.Apsolutno sigurni i dobri u duelima,samo markacija mora biti jos bolja,jer niko vise ne igra taktiku u kojoj stoperi budu slobodni,a veznjaci ganjaju sve.Oni moraju markirati i pratiti svoje protivnike.Vidjelo se sinoc kako belgijski stoper i po nekoliko puta faulira Bajica cak na nasoj polovici.
Blagojevic,Hadziahmetovic,Sadikovic-Apsolutno nasa najjaca karika.Sva trojica moderni,sa znanjem, jako puno trke i prostorom za napredak.Odusevljen sam.
Djelmic,Kokot-Vidjeti pod Mladenovic.Iako je Djelmic odigrao sasvim solidno,ali to nije dovoljno,niti on ima prostora za napredak.On je to,sta je.
Bajic-Mora poraditi na svojoj DESNOJ nozi i eksplozivnosti.Mora biti sposoban ,ne samo primiti loptu,vec okrenuti se i napasti svog cuvara.Nadam se da ce uspjeti u tome u svom novom klubu. Toliko i izvinjavam se za dug post.

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 07 avg 2015, 13:33

i ja moram pohvaliti taj trokut, Hadžiahmetović-Blagojević-Sadiković... prva dva nemam riječi već duže vremena, ali svaka čast i Dadi, usporedite ga sa prošlom sezonom, momak igra bolje jedno 80%
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Ferroviere1987, Hansestadt i 37 gostiju.