FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Kad sam ja izradio? 

Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Re: Odg: FK Sarajevo
@mortem
Drago mi je da sam slagao, fakat sam mislio da si dobio trajni.
Drago mi je da sam slagao, fakat sam mislio da si dobio trajni.
- obiteljskicovjek
- Kontakt:
Kako preko Karaule i Nisica jel poledilo.MortemHz je napisao/la:Kad sam ja izradio?
Nznm samo zašto se forsiraju Mesa i Miloš na 10ci, Radovac je fenomenalno odigrao prootiv Drine, podvaljivao lopte i Benki a i po stranama.
Naš najveći problem je centarsut, rijetko ga ima a kad ima očajan je. Npr Krste probije po lijevoj strani do gol linije i onda se mora vratit na desnu da je nekako ubaci. Puzi igra lijevom a centrira očajno. I niko još nije uputio centarsut sa 25-30 metara iskosa na napadača koji utrcava, što je najopasnije, već se svi zabijaju do gol linije.
Mislim da bi bilo logično ako Rustem i Ikande budu igrali nazad da se onda na lihevog beka ubaci Bekic2, jer ova dvoica mogu defanzivno zatvarati lijevu i Hebibovu stranu po potrebi. I svakako na lijevoj je Bekic puno prodorniji i ima bolji centarsut od Puzia.
-------------------Leon-------------------
----Duljevic----------------Bekic-----
-------------------Radovac-------------
----------Rustem.----------Ikande
Bekic2---- Stepanov--- Barba------ Hebib
Sorry na poduzem postu, ali mi se cini da ovako imamo i glavu i rep, i da možemo dobro odgovoriti i defanzivno. Neko će reći da je Puzi bolji defanzivno ali to nije pokazao ima godina dana...
Pozz svima
Naš najveći problem je centarsut, rijetko ga ima a kad ima očajan je. Npr Krste probije po lijevoj strani do gol linije i onda se mora vratit na desnu da je nekako ubaci. Puzi igra lijevom a centrira očajno. I niko još nije uputio centarsut sa 25-30 metara iskosa na napadača koji utrcava, što je najopasnije, već se svi zabijaju do gol linije.
Mislim da bi bilo logično ako Rustem i Ikande budu igrali nazad da se onda na lihevog beka ubaci Bekic2, jer ova dvoica mogu defanzivno zatvarati lijevu i Hebibovu stranu po potrebi. I svakako na lijevoj je Bekic puno prodorniji i ima bolji centarsut od Puzia.
Sorry na poduzem postu, ali mi se cini da ovako imamo i glavu i rep, i da možemo dobro odgovoriti i defanzivno. Neko će reći da je Puzi bolji defanzivno ali to nije pokazao ima godina dana...
Pozz svima
...JA SAM SARAJEVO...
Kolko je onaj Dinamo sretan , joj joj imal za nas te srece , dobiju Luxemburg Norvezane i u Play off u Albance koji su izbacili Moldavce kolo prije , budalastina od srece .
Kadusicu sipu ga, hrpa vanago !!!
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Jedna od mnogih privilegija kad si nosioc..paulus je napisao/la:Kolko je onaj Dinamo sretan , joj joj imal za nas te srece , dobiju Luxemburg Norvezane i u Play off u Albance koji su izbacili Moldavce kolo prije , budalastina od srece .
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Pasa moj , ako pogledas Travnik vidjeces da nijednom nije centrirao kako treba , jedno 4 5 ih je otislo sto u korner sto na drugu u aut. Ja sam rekao brz je zna napravit viisak , defanzivno je los sto je za ocekivat jer je bio krilo i centarsut , treba radit na njemu .Opet za Puzigacu je igracina , onaj je uspio jednom do korner crte docobiteljskicovjek je napisao/la:Ovo se davno moralo isprobat . Ja vjerujem da je Rustem super igrac trkac sa Ikandeom krativnijim idealan par , Radovac pa i sljepac vidi da ima kreativnosti i brzine da igra naprijed a samo amater ga moze stavit samog ko osiguraca Alispahicu i Stojcevu , pa Vidal bi imao problema mest za tom dvojicom kamoli Samir koji nema karakteristike fizicke da r4adi taj posao posebno sam.Puzigaca i Hebibovic bi trebali biti kljuc otvaranja bunkera . Ko prati moderan nogomet zna da su bekovi danas vazni kao i 10tka. Sad da je mjesto Puzigace Subic i naucit Hebibovica da centrira i igra odbranu ( kad vec zamisljamo ) to bi bilo super uz ovaj trojac u sredini , Alispahic i Stojcev bisu u formi da bi pokazali neku klasu iznad potivnika , zato bi igrao Radovca . Tatko je meni drag nazalost dvije klase ispod dva noba stopera i volio bi znat da li je svarno bio nespremanBarbaric il se to uradilo da bi Tatko igrao.Izgubili smo tri vazna boda all smo otkrili mnogo stvari , od pocetka sezone se vidi da nismo jos mentalno ozbiljan klub . Finansijski konacno jesmo . Kad dodjemo na 0 mozda se usudimo i kupova kvalitet iz nase lige.
Pasa moj Hebibovic je jedini u ekipi koji pravi visak, probija (uz Duljevica) i jedini igrac koji ima cetarsut.
Al sta im se sve potrefilo, prvo dobijes Norvezane koji odgovaraju nama dole svakako te sjever ekipe al trener im je tolko los mal ne ispadnu i onda im treba da tri nositelja zakazu da oni budu nositelji , i desi se . Ajde i to ač i ako si nositelj 4 predkolo nudi tesle protivnike i oni dobiju Albance koji su za protivnika imali Moldacski nakav anonimus klub . Ono od scih proivnika taj je debelo najlaksi . Da su birali ne bi mogli bolje izabrat.Ono od svih protivnika taj je debelo najlaksi . Da su birali ne bi mogli bolje izabrat. So je najgore losi su jako , pogotov nazad i vjerovatno ce igrat ligu prvaka i uknjizit kamaru love[MortemHz je napisao/la:Jedna od mnogih privilegija kad si nosioc..paulus je napisao/la:Kolko je onaj Dinamo sretan , joj joj imal za nas te srece , dobiju Luxemburg Norvezane i u Play off u Albance koji su izbacili Moldavce kolo prije , budalastina od srece .
- obiteljskicovjek
- Kontakt:
Protiv Travnika je zavaljen kao i pola ekipe. A predavanje o centarsutu i povratnoj lopti u 16 moze drzati cijeloj ekipi.paulus je napisao/la:Pasa moj , ako pogledas Travnik vidjeces da nijednom nije centrirao kako treba , jedno 4 5 ih je otislo sto u korner sto na drugu u aut. Ja sam rekao brz je zna napravit viisak , defanzivno je los sto je za ocekivat jer je bio krilo i centarsut , treba radit na njemu .Opet za Puzigacu je igracina , onaj je uspio jednom do korner crte docobiteljskicovjek je napisao/la:Ovo se davno moralo isprobat . Ja vjerujem da je Rustem super igrac trkac sa Ikandeom krativnijim idealan par , Radovac pa i sljepac vidi da ima kreativnosti i brzine da igra naprijed a samo amater ga moze stavit samog ko osiguraca Alispahicu i Stojcevu , pa Vidal bi imao problema mest za tom dvojicom kamoli Samir koji nema karakteristike fizicke da r4adi taj posao posebno sam.Puzigaca i Hebibovic bi trebali biti kljuc otvaranja bunkera . Ko prati moderan nogomet zna da su bekovi danas vazni kao i 10tka. Sad da je mjesto Puzigace Subic i naucit Hebibovica da centrira i igra odbranu ( kad vec zamisljamo ) to bi bilo super uz ovaj trojac u sredini , Alispahic i Stojcev bisu u formi da bi pokazali neku klasu iznad potivnika , zato bi igrao Radovca . Tatko je meni drag nazalost dvije klase ispod dva noba stopera i volio bi znat da li je svarno bio nespremanBarbaric il se to uradilo da bi Tatko igrao.Izgubili smo tri vazna boda all smo otkrili mnogo stvari , od pocetka sezone se vidi da nismo jos mentalno ozbiljan klub . Finansijski konacno jesmo . Kad dodjemo na 0 mozda se usudimo i kupova kvalitet iz nase lige.
Pasa moj Hebibovic je jedini u ekipi koji pravi visak, probija (uz Duljevica) i jedini igrac koji ima cetarsut.
Mislim da nama nije problem trener.
Jednostavno imamo ekipu poprilicno dugo na okupu.Jednostavno je ljudima doslo do zamora(primjer Stojcev koji moli da se pusti da ode),igrati u ovoj ligi,dok druga grupa igraca dizanjem ljestivice više, nema vise kvaliteta za Sarajevo.Tu prije svega mislim na igrace iz prve postave Stojceva,Puzigacu,Velkoskog.Oni jednostavno su dostigli neki limit ,i samo im slijedi pad forme u karijeri ukoliko ovde ostanu,i pod hitno ih treba prodati.
U drugu grupu spadaju igraci limitirani za ovo Sarajevo,i pod hitno se pokušati kutarisati-idemo redom ; Berberović,Protić,Okić,Kalassi,Barić,Purić,Oštraković,Tatomirović.
Dati šansu Alispahicu,Kovaceviću,Ikandeu da se pokazu.
Pod hitno u drugom dijelu ubaciti Andzušica,Mihojevića,te igrace iz akademije.Dovesti mlade i ekstra dobre igrace, koji im bi igranje u FK.Sarajevu i LŠ prestavljalo ispunjenje sna,kao i korak naprijed u karijeri.Igraci koji bi ginuli za naš klub.
Sa strane u nedostatku kvaliteta u našoj ligi, pokušati dovesti ekstra lijevog beka,ofanzivnog veznog,desnog beka,te jos jednog napadaca za ne daj boze kartona i povrede Benka.
Imamo fenomenalnu osnovu sa ovim igrackom kadrom, da nešto napravimo u LŠ.Tu prije svega mislim na stašnu odbranu na celu sa Barbaricem-Stepanovom-Miholjević,evo sad tu je i Delac.Na bekovima ne vidim igraca za Evropu osim Hebibovića, i tu dovesti pojacanja.Super mladi vezni red na celu sa Radovcem-Rustemovice-Kovacevic-Ikande.Dosta dobre krilne igrace.Napad tu je ubica Benko.Fali nam klasican 10-ka,ala Zeka Turkovic,i tu pod moranjem moramo dovesti takvog tipa igraca.
Znaci osnov je tu,od nekih 12-13 fenomenalni igraca koje imamo.Sa pametnim i ciljanim pojacanjima,ali na mjesta gdje smo fakat hendikepirani popuniti,mislim da bi u Evropi mogli napraviti taj iskorak,a to je prolazak bar jedno kolo.
Sad se strpiti,ujediniti,dati podrsku ovom igrackom kadru,trenerima.Pokušati osvojiti sto vise bodova,a onda na jesen stvarati u hodu tim za titulu i Evropu,mada sam ubijeđen da i ovaj kadar za ovu ligu, ima snage da prođe prvi kroz cilj.
Jednostavno imamo ekipu poprilicno dugo na okupu.Jednostavno je ljudima doslo do zamora(primjer Stojcev koji moli da se pusti da ode),igrati u ovoj ligi,dok druga grupa igraca dizanjem ljestivice više, nema vise kvaliteta za Sarajevo.Tu prije svega mislim na igrace iz prve postave Stojceva,Puzigacu,Velkoskog.Oni jednostavno su dostigli neki limit ,i samo im slijedi pad forme u karijeri ukoliko ovde ostanu,i pod hitno ih treba prodati.
U drugu grupu spadaju igraci limitirani za ovo Sarajevo,i pod hitno se pokušati kutarisati-idemo redom ; Berberović,Protić,Okić,Kalassi,Barić,Purić,Oštraković,Tatomirović.
Dati šansu Alispahicu,Kovaceviću,Ikandeu da se pokazu.
Pod hitno u drugom dijelu ubaciti Andzušica,Mihojevića,te igrace iz akademije.Dovesti mlade i ekstra dobre igrace, koji im bi igranje u FK.Sarajevu i LŠ prestavljalo ispunjenje sna,kao i korak naprijed u karijeri.Igraci koji bi ginuli za naš klub.
Sa strane u nedostatku kvaliteta u našoj ligi, pokušati dovesti ekstra lijevog beka,ofanzivnog veznog,desnog beka,te jos jednog napadaca za ne daj boze kartona i povrede Benka.
Imamo fenomenalnu osnovu sa ovim igrackom kadrom, da nešto napravimo u LŠ.Tu prije svega mislim na stašnu odbranu na celu sa Barbaricem-Stepanovom-Miholjević,evo sad tu je i Delac.Na bekovima ne vidim igraca za Evropu osim Hebibovića, i tu dovesti pojacanja.Super mladi vezni red na celu sa Radovcem-Rustemovice-Kovacevic-Ikande.Dosta dobre krilne igrace.Napad tu je ubica Benko.Fali nam klasican 10-ka,ala Zeka Turkovic,i tu pod moranjem moramo dovesti takvog tipa igraca.
Znaci osnov je tu,od nekih 12-13 fenomenalni igraca koje imamo.Sa pametnim i ciljanim pojacanjima,ali na mjesta gdje smo fakat hendikepirani popuniti,mislim da bi u Evropi mogli napraviti taj iskorak,a to je prolazak bar jedno kolo.
Sad se strpiti,ujediniti,dati podrsku ovom igrackom kadru,trenerima.Pokušati osvojiti sto vise bodova,a onda na jesen stvarati u hodu tim za titulu i Evropu,mada sam ubijeđen da i ovaj kadar za ovu ligu, ima snage da prođe prvi kroz cilj.
Zadnja izmjena: amypitar, dana/u 07 avg 2015, 13:21, ukupno mijenjano 1 put.
Ja sam rekao bilo bi super da vidim te centarsuove , Ne zalim se ja jos na njega . On mora novu poziciju svarit il staru novu. Ima mnogo vecih problema . Sve mi je kod njega dobro osim postavljana u odbrani , nije bas jak u duelu i nije jos demonstrirao taj centarsut , cim bude ja ga prvi pohvalim . U ostalim stvarima kao sto je probijanje , visak spartanje gore dole je vise nego dobar . Zato Puzigaca i upada u oci . Da dodam i Hajduk od pet mogucnosti dobije najlaksu Slovan im nositelj, imal vamo te srece ikako ?!obiteljskicovjek je napisao/la:Protiv Travnika je zavaljen kao i pola ekipe. A predavanje o centarsutu i povratnoj lopti u 16 moze drzati cijeloj ekipi.paulus je napisao/la:Pasa moj , ako pogledas Travnik vidjeces da nijednom nije centrirao kako treba , jedno 4 5 ih je otislo sto u korner sto na drugu u aut. Ja sam rekao brz je zna napravit viisak , defanzivno je los sto je za ocekivat jer je bio krilo i centarsut , treba radit na njemu .Opet za Puzigacu je igracina , onaj je uspio jednom do korner crte docobiteljskicovjek je napisao/la:Ovo se davno moralo isprobat . Ja vjerujem da je Rustem super igrac trkac sa Ikandeom krativnijim idealan par , Radovac pa i sljepac vidi da ima kreativnosti i brzine da igra naprijed a samo amater ga moze stavit samog ko osiguraca Alispahicu i Stojcevu , pa Vidal bi imao problema mest za tom dvojicom kamoli Samir koji nema karakteristike fizicke da r4adi taj posao posebno sam.Puzigaca i Hebibovic bi trebali biti kljuc otvaranja bunkera . Ko prati moderan nogomet zna da su bekovi danas vazni kao i 10tka. Sad da je mjesto Puzigace Subic i naucit Hebibovica da centrira i igra odbranu ( kad vec zamisljamo ) to bi bilo super uz ovaj trojac u sredini , Alispahic i Stojcev bisu u formi da bi pokazali neku klasu iznad potivnika , zato bi igrao Radovca . Tatko je meni drag nazalost dvije klase ispod dva noba stopera i volio bi znat da li je svarno bio nespremanBarbaric il se to uradilo da bi Tatko igrao.Izgubili smo tri vazna boda all smo otkrili mnogo stvari , od pocetka sezone se vidi da nismo jos mentalno ozbiljan klub . Finansijski konacno jesmo . Kad dodjemo na 0 mozda se usudimo i kupova kvalitet iz nase lige.
Zadnja izmjena: paulus, dana/u 07 avg 2015, 13:27, ukupno mijenjano 1 put.
- obiteljskicovjek
- Kontakt:
Pozdrav i tebi a sve sto si napisao je tacno.farek je napisao/la:Nznm samo zašto se forsiraju Mesa i Miloš na 10ci, Radovac je fenomenalno odigrao prootiv Drine, podvaljivao lopte i Benki a i po stranama.
Pozz svima
Eto,da smo kojim slucajem izbacili poljake,i ocekivano glabnuli od Basela,sad bi za grupu igrali protiv Videotona,dakle realne sanse za ulazak u grupu..Zrijeb jako dobar do grupe ove godine,ali,valja preskociti ovo ALI...
E,moj Hase,da si ovdje sada!!!!!!!
Nisan ni T od trenera ali mislim da je ovaj sastav najbolji koji trenutno imamo a da bi nam sa njima igra bila brza, efikasnija pa i ljepsa za oko.farek je napisao/la:Nznm samo zašto se forsiraju Mesa i Miloš na 10ci, Radovac je fenomenalno odigrao prootiv Drine, podvaljivao lopte i Benki a i po stranama.
- obiteljskicovjek
- Kontakt:
Hocu pobjede, ipak smo mi sampioni!
- ElCartel11
- Kontakt:
Admine, sta ti je lave ba đeš' na @Mortema
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
obiteljskicovjek je napisao/la:Pozdrav i tebi a sve sto si napisao je tacno.farek je napisao/la:Nznm samo zašto se forsiraju Mesa i Miloš na 10ci, Radovac je fenomenalno odigrao prootiv Drine, podvaljivao lopte i Benki a i po stranama.
Pozz svima
Hvala, i još sam samo zaboravio dodati ja je ključ uspjeha i dobre igre u napadu 2 dodira sa loptom maximalo 3 ako se otvori slobodan prostor i kretanje bez lopte.
To se npr moglo vidjeti protiv Drine ili sinoć Standard u zadnhih pola sata. Bez komplikacija samo...
...JA SAM SARAJEVO...
@farek
Misliš na ovakve golove
Imamo igrače koji ovo znaju izvesti protiv bilo koga, samo treba brzo razmišljati. I kretati se naravno!
Misliš na ovakve golove
Imamo igrače koji ovo znaju izvesti protiv bilo koga, samo treba brzo razmišljati. I kretati se naravno!