Asmir Begović

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Monolog
Moderator
Kontakt:

Re: Asmir Begović

Post Postao/la Monolog » 03 maj 2010, 23:05

NoName je napisao/la:Sad imamo znači dva duela za mjesta u reprezentaciji, bolje rečeno tri:

1. Vedad vs. Zlatan
2. Asmir vs. Kenan
3. Miske vs. Pjana?

Sve u svemu, lijepo je da imamo i alternativnih rješenja a ne da strahujemo kad nam se jedan igrač povrijedi i da zavisimo od toga da li je on u pravoj formi. Odlika svake dobre reprezentacije je da na svakom mjestu ima kvalitetne zamjene, stoga nas ovo treba veseliti. Kamo sreće da smo ovako suficitarni i na bekovskim pozicijama, gdje bi nam bio kraj.
Zaboravljaš Savez vs Fanatikosi. :mrgreen:

Ovo je dobro, sad se i Keno neće moći šprdati(ne kažem da jeste), tako da...
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

newbie
Kontakt:

Post Postao/la newbie » 03 maj 2010, 23:09

Hah, ono kod Pjanic / Miske dvoumljenja mislim da je besmisleno. Prvo, Susic je nasao mjesta za obojicu, a drugo, Pjanic ne moze nikako ugroziti Misketovu poziciju u repki. Barem ne jos.

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 03 maj 2010, 23:13

newbie je napisao/la:Hah, ono kod Pjanic / Miske dvoumljenja mislim da je besmisleno. Prvo, Susic je nasao mjesta za obojicu, a drugo, Pjanic ne moze nikako ugroziti Misketovu poziciju u repki. Barem ne jos.
Pjana može biti alternacija Misketu, ako je ovaj nedo bog povrijeđen ili zatvoren kao protiv Portugala. Slažem se da ovo još nije pravi dvoboj, stoga i jesam stavio upitnik, ali će to potencijalno biti. S druge strane, kako god to dobro izgledalo protiv Gane, mislim da će rijetko igrati skupa, teško se njih dvojica uklapaju zajedno u bilo koju zamišljenu formaciju.

@Monolog, znao se Keno šprdati itekako, pojeo mi je 2 kile živaca do sada, ali je i dalje on No.1 po meni.
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 03 maj 2010, 23:21

NoName je napisao/la:
newbie je napisao/la:Hah, ono kod Pjanic / Miske dvoumljenja mislim da je besmisleno. Prvo, Susic je nasao mjesta za obojicu, a drugo, Pjanic ne moze nikako ugroziti Misketovu poziciju u repki. Barem ne jos.
Pjana može biti alternacija Misketu, ako je ovaj nedo bog povrijeđen ili zatvoren kao protiv Portugala. Slažem se da ovo još nije pravi dvoboj, stoga i jesam stavio upitnik, ali će to potencijalno biti. S druge strane, kako god to dobro izgledalo protiv Gane, mislim da će rijetko igrati skupa, teško se njih dvojica uklapaju zajedno u bilo koju zamišljenu formaciju.

@Monolog, znao se Keno šprdati itekako, pojeo mi je 2 kile živaca do sada, ali je i dalje on No.1 po meni.
Jedno je sprdanje kad si siguran u sebe a drugo kad si smotan.Salihovica nema cetiri tekme pa da vadi sto Begovic zasere kao protiv Gane ono bi mu i Guso pozavidio :roll:
Sto se tice Pjane i Misketa jedan je broj 8 a drugi 10 WTF.Uostalom Pjana ni blizu ni u Lyonu ne igra ono sto Miske igra.Pape je rekao da za njih mora biti mjesta u istom trenu i taj je isto problem rijesen.
Za Vedu i Muslima.Znat ce se na ljeto.Naime PAOK vrlo dobro gura ka putu prema LS.Igre u LS bi kudikamo dobrog Muslimu donijelo tako da.........
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 03 maj 2010, 23:24

@ No name

Dobro, ono infarkt stanje navijača kad trza protivničke napadače je van svake pameti. Ali ako to ikome polazi za rukom/nogom, onda je to Keno. Daleko od toga da će se on promijeniti zbog konstantno dobrih partija Asmira Begovića, ali neće mu biti svejedno. Nema ništa bolje od zdrave konkurencije.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 03 maj 2010, 23:25

Harise, i ti slabo čitaš :mrgreen: MOŽE biti alternacija, nije mu to prirodna pozicija ali može zamjeniti Misketa. Ja bih volio da obojica igraju, samo to će biti previše ofanzivna varijanta, vidjet ćemo na kraju krajeva.

Konkurencija je čudo, onaj Sorenson proživljava svoju drugu mladost kako je Beg stigao u Stoke. A Asmir je izgleda zahebane nafake, sudjeno mu je da bude drugi al eto, daj bože da griješim.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 03 maj 2010, 23:27

Mislim da ce ostat Hasagic prvi golman jer je iskusniji i Susic ga dobro poznaje, ali j eHasagic na zalost toliko cesto povrijedjen da ce Begovic ipak odigrat dosta utakmica. Koliko je utakmica Hasagic branio u proslim kvalifikacijama? Ne znam je li 5 skupio (bez baraza)...
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 03 maj 2010, 23:31

NoName je napisao/la:Harise, i ti slabo čitaš :mrgreen: MOŽE biti alternacija, nije mu to prirodna pozicija ali može zamjeniti Misketa. Ja bih volio da obojica igraju, samo to će biti previše ofanzivna varijanta, vidjet ćemo na kraju krajeva.
Ama haman slabo citanje kod tebe.Pjanic kako rekoh ne igra cigansku godinu ono sto igra Misimovic ni u Lyonu.
Delgado je za to zaduzen fakticki a Pjana vec odavno stoji defanzivnije i tek uleti zavisno od situacije.
To za Ganu zaboravi kako Pape rece svaka cast Pjani na tekmi ali njegovi zadaci moraju biti defanzivniji.
Hasagic vec 7 mijeseci nije imao nikakvih problema sa povredama i to je vec odavno iza njega.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 03 maj 2010, 23:37

harishp je napisao/la:
NoName je napisao/la:Harise, i ti slabo čitaš :mrgreen: MOŽE biti alternacija, nije mu to prirodna pozicija ali može zamjeniti Misketa. Ja bih volio da obojica igraju, samo to će biti previše ofanzivna varijanta, vidjet ćemo na kraju krajeva.
Ama haman slabo citanje kod tebe.Pjanic kako rekoh ne igra cigansku godinu ono sto igra Misimovic ni u Lyonu.
Delgado je za to zaduzen fakticki a Pjana vec odavno stoji defanzivnije i tek uleti zavisno od situacije.
To za Ganu zaboravi kako Pape rece svaka cast Pjani na tekmi ali njegovi zadaci moraju biti defanzivniji.
Pjana i defanziva su se davno posvađali, isto je i sa Misketom. On u Lyonu još uvijek nema izgrađenu poziciju, šaltao ga je Kretenie na raznorazne pozicije pa je tako došla na red i pozicija defanzivnog veznog ali ne mislim da on može da pruži svoj maksimum na toj poziciji, prije svega zbog svoje fizičke snage i konstitucije. Njegov zadnji pas i pregled igre apsolutno mu omogućuju da igra poziciju playa, formacija bi bila malo izmjenjena jer Miske igra ispred veznog reda dok bi Pjana igrao u veznom redu, ali ga u suštini može zamjeniti. Nije isti tip igrača ali mogu igrati gotovo identičnu poziciju, s tim da Pjana igra defanzivnije.

mirzza
Kontakt:

Post Postao/la mirzza » 04 maj 2010, 11:57

Odlicno vam to ide, ali ste na temi Asmir Begovic, trenutno nas najbolji golman (u najboljoj formi), veca perspektiva od Kene i ostalih, nadam se da ce dobiti pristojnu minutazu u narednim kvalifikacijama a sto momak i zasluzuje.
Covjek ce za par godina biti prvi golman engleske lige.
Cuva Bog Zelju svog!

demir44
Kontakt:

Post Postao/la demir44 » 04 maj 2010, 19:38

[quote="harishp"]AKO mi pobijedimo sve u kvalifikacijama i jos uz to AKO pobijedimo i na evropskom sve ekipe.Bit cemo prvaci.
AKO bog da. :mrgreen: 8-) :D
P.S Sta mislis AKO Hasagic promjeni ekipu i ode u bolji klub ili ligu.
Ili AKO Pape i nakon svega ipak odluci da Hasagic bude prvi golman.[/quote]
U ovo ni ne sumnjam 8-)
Rotor Volgograd...

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 05 maj 2010, 19:16

bolje forsirati ovog momka kada je i bolji od Hasagica, a i pred njim je buducnost.. mislim da smo dobili jednog od boljih golmana u buducnosti..
Football Identity. Izaberite da li cete biti Manager, Igrac ili Novinar.

Nema botova, trenira vas onaj sto je manager, a manager kupuje vas igrace. BiH liga tek pocela.

Vise info na http://sportsport.ba/forum/viewtopic.php?f=44&t=2700

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 05 maj 2010, 19:48

Pred njim jeste buducnost ali starosna granica golmana je mnogo veca nego kod drugih igraca.Tako da gledajuci Hasagic je tek sada u najboljim godinama za golmana.
Ko bude stvarno bolji taj ce i stati na gol a drugi na klupu.Sto se repke tice.
Vec u ovim nastupajucim tekamama.
Nije tesko skontati ko ce biti startni golman. 8-)
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

steve-o
Kontakt:

Post Postao/la steve-o » 05 maj 2010, 19:58

igra i veceras protiv fulhama, nadam se da ce sacuvati opet svoju mrezu 8-)

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 05 maj 2010, 20:04

istina.. sve je to tacno harise.. ali ako Begovica ( koji je sada odlican ) gurnemo u vatru znaci mi cemo imati vrhunskog golmana 20 godina.. poznato je da golmani naprave karijeru tek kada dodju u malo starije godine ( Saar, Lehman, Reina.. ), ali oni koji jako mladi pocnu redovno braniti postanu najbolji golmani ( Buffon i Casillas ).. tako da bi ja dao prednost Begovicu..

Nema botova, trenira vas onaj sto je manager, a manager kupuje vas igrace. BiH liga tek pocela.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 05 maj 2010, 20:11

daffy je napisao/la:istina.. sve je to tacno harise.. ali ako Begovica ( koji je sada odlican ) gurnemo u vatru znaci mi cemo imati vrhunskog golmana 20 godina.. poznato je da golmani naprave karijeru tek kada dodju u malo starije godine ( Saar, Lehman, Reina.. ), ali oni koji jako mladi pocnu redovno braniti postanu najbolji golmani ( Buffon i Casillas ).. tako da bi ja dao prednost Begovicu..
Gurati u vatru,da primi par golova na neiskustvo i na primjer da se zbog tih gresaka izgube vazni mecevi.
Pogubno za bilo kojeg mladjeg golmana.Kao i za repku,znajuci da imamo knap odbranu.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 05 maj 2010, 20:18

mislim da Begovic nije amater, vec davno je on to prosa.. ali ima prostora za nadogradjivanje.. sto kod ostalih nema..

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 05 maj 2010, 20:24

daffy je napisao/la:mislim da Begovic nije amater, vec davno je on to prosa.. ali ima prostora za nadogradjivanje.. sto kod ostalih nema..
Ima premier liga kud cemu bolje nadogradjivanje.
P.S Niko od reprezentativaca nije amater svi zaradjuju kruh bas od fudbala. ;)
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

steve-o
Kontakt:

Post Postao/la steve-o » 05 maj 2010, 22:43

Beg opet odlican 8-)

ps: evo vodi stoke, jos pet minuta do kraja

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 05 maj 2010, 22:48

Sačuvao je mrežu(barem trenutno), a Fulham je imao 3 udarca u okvir gola. Ne gledam tekmu, ali čitam izvještaj.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Goalgetter i 18 gostiju.