RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

Mont0
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la Mont0 » 02 maj 2010, 11:53

Decki, idemo opusteno, da vas ne bih banovao :mrgreen: Ooo, da, ja sam taj iz sjene :P

@Carina, dok god je raja letargicna kao sto je sada, kao sto je bila jucer, necemo se maknuti sa mrtve tacke. Krivo mi je jos samo nesto, sto klub koji sebe naziva Radnicki igra utakmicu za praznik rada. Eto to je ono sta sam ja govorio prije par dana, .. Eto ih tamo, ..
Support Velez, It's logical! ★

Adnel
Kontakt:

Post Postao/la Adnel » 02 maj 2010, 11:56

A to ti je tako danas jos malo pocecemo igrat i za Bajram Novu Godinu .
Samo jedan klub Velež Mostar

carina
Kontakt:

Post Postao/la carina » 02 maj 2010, 12:03

Mont0 je napisao/la:Decki, idemo opusteno, da vas ne bih banovao :mrgreen: Ooo, da, ja sam taj iz sjene :P

@Carina, dok god je raja letargicna kao sto je sada, kao sto je bila jucer, necemo se maknuti sa mrtve tacke. Krivo mi je jos samo nesto, sto klub koji sebe naziva Radnicki igra utakmicu za praznik rada. Eto to je ono sta sam ja govorio prije par dana, .. Eto ih tamo, ..
Ma da. To je taj nas problem. Hebes nadu kad ocekujes pomoc od mrtvog covjeka ( mislim na znas koga :D ). A sto se tice dana utakmice, sve znas, jbg :oops: Tuzno, ali istinito. Ma ne znaju oni druze ni gdje se, a kamoli nesto drugo. Godinama pokusavaju praviti kucu od krova, pa im se srusi za sekund. Bez temelja ni kuce nema. Opet ih nekako ne krivim, da i sekundu vidim zelju nekog drugog da to preuzme, mozda bi drukcije i razmisljao.

Mont0
Kontakt:

Post Postao/la Mont0 » 02 maj 2010, 12:18

Nisam nesto "jutros" nagodan za pisanje :D Uglavnom, bojim se pauze izmedju sezona, kuku nam je, ako je suditi po ovome sta se sada desava...

velez_mostar
Kontakt:

Post Postao/la velez_mostar » 02 maj 2010, 14:29

carina je napisao/la:I jos samo da se osvrnem na ovu sezonu, i da sagledamo jos jednom koliko nam vrijedi ova ekipa u kompletu. Bez obzira koliko to kome smetalo i ne odgovaralo, sa obzirom na uslove navest cu samo utakmice koje su za nas liga prvaka. Onaj ko misli da Velez treba u Europu, neka ne cita post.

1. Zeljo
Dva poraza na Grbavici( necu da navodim kako, uvijek prava ekipa moze da zabije go). U Mostaru bod u kupu, i zadnji poraz.
2. Zrinjski
Poraz pod Bijelim Brijegom bez primjedbi, Vrapcici nepotreban komentar, iako je Jovic prepustio sredinu terena Ibraki, njegovi momci nisu napravili nijedan kvalitetan pas, a ne da su opucali na gol Melhera. Sramotno.
3. Siroki
Pecara, poraz 2:0 bez packe. Vrapcici, u izjednacenoj igri Cola iskoristio jednu gresku odbrane Sirokog. Ostatak vile nas nosale.
4. Borac
Banja Luka, poraz bez imalo nade za nesto drugo.
5. Celik

Zenica, poraz. Mostar samo bod
6. Sarajevo
Kosevo, bod ( jedino vrijedno hvale) iako je Sarajevo promasilo penal i imalo niz izglednih prilika. Mostar, Opet Cola jedan lob. Igra izjednacena

Ovo sam napisao samo da Rodjeni malo promisle i da se ne sekiraju za odlazak nekih igraca. Ovakvu ekipu imati, a nista ne napraviti, neznam...Znali smo pruzati bolje igra i sa mnogo slabijom ekipom.
Pozdrav Rodjeni ma gdje bili i ne svadjate se. Malo nas je da bi sebi mogli to priustiti.
Pogledaj samo kakvu si glupost napisao "onaj ko misli da Velez treba u Europu ,neka ne cita" ,Boze sacuvaj!
Nije uopce bitno da li mislim da Velez treba u Europu ,ili ne ,ali pises neke neutemeljene stvari ,ili nisi upucen ,ili pokusavas provocirat.

Da te uputim ,1.je bio Zeljo ,kuci i u gostima ,kuci pobjeda normala ,cak se i ne sjecam ,a ovo u gostima necu vise komentirati ,dovoljno sam rekao prije ,a znas i ti kako se doslo do bodova od strane Zelje.
2.Poraz od Zrinjskog pod BB bez primjedbi ,o cemu pricas ,Velez cak i bolji bio ,pokazao leprsavu ,dinamicnu igru ,i trebao je barem sa bodom otici ,Zrinjski dao gol u nadoknadi "sudije",za utakmicu u Vrapcicima si u pravu ,bod zasluzeno Zrinjski uzeo ,bez packe.
3.Pecara ,Velez igrao vrlo dobro ,domacinski Siroki pobjedio ,kuci bila slicna situacija ,Cola je napravio dobar potez ,mada smo u drugom poluvremenu mogli i do jos kojeg gola.
4.ovo mi je najgolemije ,hahaha,Borac je zasluzeno trebao izgubiti u Banja Luci ,igrac im je trebao dobiti cisti crveni karton ,ne znam sjecas li se ,bilo je i na tv-u ,ali Borac je to ,isto kao Zeljo ..oni su ti koji ove godine moraju biti na celu ,vjeruj mi.
5.Celik? Vidi se da ne znas nista.
6.Sarajevo?U pocetku sezone ,kad je kvalitet ,i igra ,dolazila do izrazaja ,a ne zakulisne radnje ,Velez je i mogao osvojiti pokoji bod ,ovako nema sanse ,a u vrapcicima Velez zasluzeno pobjedio ,bolji bio.
Nemam namjeru da forsiram nas klub prema Europi ,daleko smo mi od nje ,i organizacijski ,da o parama ne pricam ,milion stvari tu ima ,ali ne mozes ni ponizavati.

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 02 maj 2010, 14:48

Samo da pozdravim ove prave Rodjene tifoze ovdje .... sada je malo depra uhvatila al i to ce proci . Sezona uspjesna daleko iznad ocekivanja. U ovakvim uslovima strasan uspjeh ruku na srce. Bez ikakvih para od grada i sa ovakvim mesetarenjima u ligi ja sam zadovoljan.

Otice masa igraca i trener na ljeto da al uvjek u ovom Hercegovackom kamenjaru tu ispliva ... imamo par mladih igraca a ima jos snaga u ovom gradu koje ne bi dopustile da se nesto ruzno desi Velezu ...

Uostalom uvjek isplivamo , istorija to pokazuje ... :!: :!: :!:
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

derby county
Kontakt:

Post Postao/la derby county » 02 maj 2010, 14:53

Alipasino je napisao/la:Pa pustiite ove pojedince.Ja cjenim Veleza i svaki recept.Malo koji je tim dao takve igrace ko Velez.Baka,Vaha,Tuce,Vladic,Okuka,Bajevic da ne nabrajam vise.A sad hem nemate stadiona,nema se love i ovo je dobro kakvi su uslovi.Pozdrav rodzenim od starog manijaka.
Pozdrav i tebi kralju,

Prosla su dobra stara vremena kad smo pratili duele Tuce - Berjan, Kajtaz - Baljic, Nikic - Hadziabdic, Fico - G.Juric, eh.....to su ova djeca trebala pratiti, a da ne govorim o Svabi, Katalinskom, Cobi na jednoj strani a na drugoj Maric, Bajevic, Vladic, i legendarni kockar Ristic.......bile su to tzv. "Suline bebe" iz Mostara.

Valjda ce i ova djeca nesto nauciti nesto od nas starijih....

suntu jeu
Kontakt:

Post Postao/la suntu jeu » 02 maj 2010, 15:13

Pa da, djecu treba učiti da su ''boli glava'' oni klubovi koji prodaju utakmice... :roll: Baš moralno, nema sumnje.

Niti je Željo,niti Borac,niti Velež onaj od prije rata,tako da možemo zaboraviti diskusije u tom pravcu. Velež nije ni sjena onog ''Veleža''.

emir987
Kontakt:

Post Postao/la emir987 » 03 maj 2010, 00:04

Velez nije mafijaska organizacija! Velez je sjena nekad sjajnog kluba velike historije i casti.
Danas sam sebe pitam: zar se cast, historija i srca navijaca mogu prodati za 30 pisanih hiljada maraka?! Velez su u ratu nastojali ubiti, ali je dobro bilo sto smo tada znali ko je neprijatelj, taj je neprijatelj makar imao casti da se predstavi kao neprijatelj i suoci sa ljudima koji su odbranili Mostar i Velez! Ovaj neprijatelj je jadan, nema casti da se suprotstavi narodu, nego se kao parazit uvukao u Velez i zivi na racun njegovog imena!
Prije ili kasnije, Velez ce opet ustati jak kao nekada, nekad ce opet zaigrati na stadionu kakav zasluzuje, nekad ce ime kluba braniti ljudi kojima je Velez u srcu vise nego novac, a do tada cu procitati izvjestaje sa utakmica, i mozda nekad, ako mi se omakne srcu, otici do stadiona i pogledati tekmu, tek da zavaram srce da sam na utakmici Veleza...
Optimista vjeruje da živimo u najboljem od svih mogućih svjetova. Pesimista se plaši da je to istina.

Mont0
Kontakt:

Post Postao/la Mont0 » 03 maj 2010, 01:48

Joj, kako mrzim kad sam neozbiljan a ovi me ozbiljni shvate ozbiljno :mrgreen:

Edit: Dobro je sad, bravo. :P

Ajdin_RA81
Kontakt:

Post Postao/la Ajdin_RA81 » 03 maj 2010, 10:12

BABO je napisao/la:Nisam ja rekao da smo mi djevica u javnoj kuci, vjerujem da se i kod nas namjestalo utakmica ali me nervira to sto vi pravite CIRKUS od ove utakmice!

Kod nas u ligi ako pobjedi gost, utakmica je obavezno namjestena jer je nemoguce da jedan Željo koji je prvi na tabeli dobije Veleža...
I da nije namjestena bilo bi x2 al se ocigledno vidi da je namjestena,jer navijaca je bilo 500,zato sto su igraci veleza pucali u Sehica,zato sto su prije na dan suspendovali knezevica i colica,I zbog toga je ova utakmica namjestena i prodana!! Gorak Okus Prodaje Ostaje!Cestitam vam na pobijedi i na Tituli,bolje vama dati bodove nego borcu ;)

cunami
Kontakt:

Post Postao/la cunami » 03 maj 2010, 10:38

Malo mi je smijesno da zena u kladionici kaze da je nemjestena utakmica jer je njoj jedan lik rekao da je tako.Sjetite se samo Sirokog i Sarajeva kad se pricalo da ce Velez i njih da pusti pa ih je Velez pobijedio i ako je mozda bio slabiji u tim utakmicama.U subotu protiv Zelje,Velez je imao najmanje,5 ili 6 zicera sto u prvom sto u drugom poluvremenu ali je cinjenica da je nasa ekipa nespremna i ne vjerujem u mahalske price da je utakmica namjestena jer znam kakav je nas grad i kad se nekom omakne,slozi se nekakva prica o namjestanju ili necem drugom.Moramo biti svijesni da smo i osigurali tu Evropu o kojoj se toliko pricalo,ne bi je mogli igrat jer nemamo uslova i ovako je dobar rezultat ove godine sto smo napravili jer smo prosle jedva ostali.
Ne moze niko od navijaca reci da je utakmica namjestena jer to niko ne zna a po onom sto sam vidio u subotu sa tribine mislim da nije namjestena nego nas je Zeljo unistio fizicki jer su spremniji od nase ekipe.
A ovi sto pricaju da nece vise na utakmice da idu,ostao je Velez bez svakoga pa ce ostat i bez vas a svaki pravi navijac ce ici i gledat Veleza...

Red or Dead
Kontakt:

Post Postao/la Red or Dead » 03 maj 2010, 15:01

@cunami
dok je pike i ostalih kao pika,moje oci nece gledati takav velez.

Adnel
Kontakt:

Post Postao/la Adnel » 03 maj 2010, 21:47

Prijatelju tesko da ce otic ko nakon ovi slabi partija Veleža evo prvi ja necu , a na svako gostovanje sam isao...tesko da ce ko otić kad znas unaprijed da ce izgubit jednostavno nemogu dobit nikog ovog proljeca na strani.
Samo jedan klub Velež Mostar

vfc1922
Kontakt:

Post Postao/la vfc1922 » 03 maj 2010, 21:56

„Nema opravdanja za našu ovakvu igru. Promašili smo četiri prava zicera, prilike koje bismo zabili u 99 od 100 pokušaja. Željo nije odigrao ništa posebno, pogotovo u drugom poluvremenu, ali očito je da je njima odgovarala nervoza i znali su iskoristiti sve naše slabosti“, dodao je.

A nervoza je, logično, došla s gradskim pričama. Prije utakmice sa Sarajevom u kuloarima se govorilo o “sigurnoj dvici”, isto je bilo i prije utakmice sa Širokim Brijegom, ali i sada Željezničarom. Možda je upravo zato na tribinama bilo rekordno malo gledatelja, čak i u usporedbi s utakmicama Prve lige Federacije koje su igrali Rođeni.

Jesu li u pravu oni koji tvrde da je sve bilo ranije poznato ostat će nepoznato i nedokazano, ali pitanje šefu struke nije moglo izostati.

„Mislim da je nama od Željezničara nametnut jedan psihološki rat, jer već danima je ta priča kružila u nogometnim krugovima. Za mene su takve priče apsurdne, mi smo odigrali najbolje što smo mogli, ali očito je da ova ekipa nije izdržala upravo taj psihološki pritisak i zato smo izgubili“, rekao je Ibraković.

Bilo kako bilo, činjenica da je Velež u jako lošoj formi nameće i pitanje razmišlja li Ibraković o eventualnoj ostavci.

„Ne želim o tome govoriti dok ne razgovaram s ljudima u klubu. Nećemo donositi ishitrene odluke, moramo svi biti hladne glave, ako želimo dobro Veležu“, kratko je odgovorio Ibraković, dodavši kako će razgovore s upravom obaviti već danas.

No, sve u svemu, čini se da odnosi na relaciji trener-uprava-igrači iz nekog razloga ne štimaju kako treba, ali niko ne želi otkriti u čemu je stvar.

Ako ne žele da im se ovog ljeta ponovi totalni krah kluba i sunovrat u borbu za opstanak, onda je vrijeme da se karte otvore i krene u malo ozbiljniji posao planiranja. Sve drugo donosi doslovno propast, ocjenjuje

vfc1922
Kontakt:

Post Postao/la vfc1922 » 03 maj 2010, 22:04

A ono što je mnogo bitnije i čega nema u kuloarima su naši pioniri u Francuskoj 8-)
U zadnjem meču su poraženi od omladinske škole Marseja 2-0. Prije toga remizirali sa Velenceniesem ili kako se već zove 1-1, i iako su na poluvremenu mjenjali kopačke jer to neko nije obezbjedio :oops: deklasirali talijanski Varese 6 - 0. Što znači, idemo dalje :D Bravo Rođeni!

drop
Kontakt:

Post Postao/la drop » 03 maj 2010, 22:06

Cuj Željeznicar im nametnuo psihološki rat :lol: :lol: e svašta ce covjek procitati od Ibrakovića.
Ko fol neki strucnjak ,komentator LP a vamo lupa gluposti samo takve...katastrofa od izjave.
"To govori da uopce nemamo sta raspravljati o spanskim klubovima jer one koje ti nazivas spanskim su u sustini engleski klubovi". - Paja

Hairlija
Kontakt:

Post Postao/la Hairlija » 03 maj 2010, 22:10

mozeli reci neko od red army dali ste na tekmi protiv selje digli trnas " gorak ukus prodaje ostaje"
GDJE GOD DA SMO UVJEK SMO KORAK ISPRED VAS
Zijad Blekic jedan je od nas!
FK Sarajevo-Ljubav Zivota
Cijeli zivot kompleksi, mastas kako hordas si, teski su to momenti, sve bi dao da promjenis, ali ko zna sta jos dolazi, neki novi porazi :D

cunami
Kontakt:

Post Postao/la cunami » 04 maj 2010, 14:07

Ako ne igraju Colic i Knezevic ne znaci da utakmica prodana jer njihovo ponasanje je katastrofa a to ne zasluzuje igrac koji nosi Velezov dres jer je to raji iz Mostara svetinja.Ostao je Velez i bez Bajevica,Marica,Vladica,Sliskovica i ostalih velikana pa ce i bez njih dvojice ali ne mogu se ponasat kako oni hoce.
Ko je cuo za Knezevica dok nije dosao u Velez???NIKO i Velez ga napravi igracem i on pomahnita.E ne moze to tako i potpuno podrzavam upravu u vezi tih odluka u vezi suspendovanja i kaznjavanja igraca jer jedino tako mozemo nesto postic.Mi smo ostali u ligi i sad trebamo pokusat nesto pravit da vidimo na cemu smo za narednu sezonu koja ce,po mom misljenju,biti teska.Mislim da ce vecina otic od trenutnih igraca ali ko ostane treba guzicu derat za Velezov grb jer je to obaveza...Ko kod ostao u Velezu narednu sezonu i od igraca i uprave i trenera,ja cu biti na svakoj tekmi kao i do sada ali ne bi volio da nekakvi ljudi dolaze u klub koji su prije bili u Velezu a cinili su lose za Velez jer realno,imamo najvise igraca sa strane i kad svi odu ko ce ostat?Treba se malo i na to gledat jer situacija sa lovom je totalno losa i bolje nam je biti 12-ti sa vecinom domacih igraca nego 6-ti na tabeli sa 10 igraca sa starne a isto nam je jer nema evrope a potrosili gomilu para.Uvijek sam bio da se forsira kao i prije rata Velezov omladinski pogon i za to cu uvijek biti jer tako Velez moze dobit najvise para a imamo ljude koji mogu prodavat igrace u inostranstvo...

Ajdin_RA81
Kontakt:

Post Postao/la Ajdin_RA81 » 04 maj 2010, 21:00

Dzaficu bratee umjesto u Debrecen zavrsit ces u Neretvi :D
Zadnja izmjena: Ajdin_RA81, dana/u 07 maj 2010, 15:07, ukupno mijenjano 1 put.

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.