FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

muamerc
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la muamerc » 06 avg 2015, 09:30

Centre forward je napisao/la:Rafinja ne da je loš, on je odron. Svaku Božiju loptu vraća nazad, i to nije samo slučaj u večerašnjoj tekmi. Obično smetalo na terenu.
Kao da je prije igrao ragbi, nema pasa a da nije nazad. Što je najgore Rafinja razumije kako treba da se igra pa iz tog razloga i igra.

Još nešto, ono što me je juče pravo iznerviralo jesu one duge lopte Boatenga, a posebno prilika kad imaš tranziciju i kontru mi stanemo (Rafinja vrati loptu Neueru), sačekamo da se oni postave u odbrani i hajmo nanovo. Nekoliko puta se to desilo. Kad u ekipi imaš Vidala i Koleta da povuku naprijed ti im to ne dozvoljavaš. Ne vidim logiku - ako će se napraviti šteta protivniku ne znam što ne pokušati.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 06 avg 2015, 09:39

Klare je napisao/la:Gdje vam je obraz, imate li truni jedne poštovanja prema nekome? :?:

Dantea tako otpisati mogu samo oni najgori. ;)

Costa, nisam ga pratio kao ni vi, te stoga ne komentarišite prema osjetilima kakvim, koja su kod većeine slaba, te pustite da odigra pa onda sudite.

Jedino što znam da je u dvomeču s nama bio puno nervozan, svakako osobina koja nije za pohvalu.

Willian je vrlo loš igrač, po mom sudu, samo da ne bude kao ovaj.

I ja sam skeptičan, no moramo se pomiriti sa činjenicom da zamjene za Roberija nema ni blizu, ko zna hoće li je ikada i biti, ovo što je na tržištu sve li la, di Maria bi bio najbolje rješenje, taj Grizman mene ničim nije impresionirao, a po riječima ovih nekih reklo bi se da je išao u duel sa Realovcima, a kako je bio blijed protiv Leverkusena to je posebna priča, Grizman je obična trkačica, i ako je žućo bio u planovima, onda mi je puno draži dolazak Coste, jer ovaj Kosta ako ništa zna s loptom, a Žućo ne zna ništa drugo osim trčati.
Eh Klare, Klare, cijenim te plaho ali uz tvoj renome ne ide sljedeci post.
Nije da je ovo bilo davno pa da se nije moglo zapamtiti. :D
Klare je napisao/la:Odlični pregledi, Kostulja kao šilo. :cool:
Dok je većina bila protiv, babuška je vikao kontra, i naravno pogodio, nije valjda da ste sumnjali.
Eh... :urnebes:
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 06 avg 2015, 12:16

[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 06 avg 2015, 12:20

Ovo će biti njegova sezona. :cool:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

rotweiss
Kontakt:

Post Postao/la rotweiss » 06 avg 2015, 12:35

Al ovog Mehe braćo draga :) On kad uleti neko ostaje na travi da leži hehe
VOLIM GA nema govora najjači je :rol:

Ej ljudi malo sam razmišljao i naleti mi onaj Florenzi iz Rome, kako bi bilo da on uleti na desnog beka umjesto Rafke :D
Onako brz je, tehničar, borben.. Ako bi on htio igrat isto, a može.. hehe

Klare

Post Postao/la Klare » 06 avg 2015, 13:25

Dobro to je bilo u prvi mah jer sam ocekivao poznatije ime ali odmah sam na vrijeme okrenuo plocu

Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Effenberg » 06 avg 2015, 18:00

Ovo ce bavarcima sa ovim saban-trenerom na celu biti vrlo vjerovatno i jedina titula ove sezone.

S ublehom na celu i Augsburg se raduje Bayernu kad mu dodje u goste :D
Coronados de gloria vivamos,
O juremos con gloria morir!

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 07 avg 2015, 00:08

slika

ovaj Wolfsburg se okuražio pa u svim segmentima pokušava bit bolji od Bayerna čak su im i karte jeftinije ove sezone od Bayernovih, ima da im nabijemo kompleks :mrgreen:

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 07 avg 2015, 03:32

Rafinha je solidan kao rezerva, nista vise od toga...i dan danas me cudi kako je tako dobar bio u Salke.
Champions of SportSport League 2017

BackSpace United

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 07 avg 2015, 15:30

Neuer zamjenik kapitena dok je Muller treci kapiten. :cool:
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 07 avg 2015, 19:36

Rafko je uvijek bio solidan backup čak i više od toga ali samo mazohističkim potezima Guardiole je postao standardni član prvih 11.

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 07 avg 2015, 20:52

a kad nema Mullera kapiten je Rafinjaa, kao četvrti po redu; zaslužio je svojim zalaganjem, hiljade i hiljade lopti vraćenih ka Nojeru i na stotine izvedenih autova u zoni odbrane a nekad i više.. :twisted:

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 07 avg 2015, 21:35

Pa ocito je da je Rafinha necim zasluzio svu privilegiju koju mu Pep pruza.

Dal' je u pitanju marljivost na treninzima ili nesto drugo stvarno ne znam.

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 07 avg 2015, 21:51

Pustite Rafinhu, šta ćemo sa Gotzeom ljudi dragi. Da li ga prodati ili ne? On trenutno ne igra na nivou svijetske klase iz dana u BVB-u, upitno je da li će se ikad vratiti u staru formu. Ako ste za prodaju koga dovesti kao zamjenu, ako niste zašto. Treba napraviti anketu, nije je dugo bilo.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

Ulivaca
Kontakt:

Post Postao/la Ulivaca » 07 avg 2015, 21:57

Ne znam sto svi skacu po Refki... Jel' najbolji - nije. Ali hoce li on biti glavni razlog zasto Bayern ne osvoji titulu ili Champions League? Ne.
Hoce li on biti glavni krivac sto kreiramo samo 3, 4 sanse u 90 min? Ne.
On je solidan timski igrac koji zna jezik, bundesligu, i pepov system. Bez veze istresate gace po njemu.
FC Bayern -/- THE Ohio State University

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 07 avg 2015, 21:58

Rano je jos za neke pretpostavke s obzirom da se tek igralo nekoliko meceva na visokom nivou no ako gledamo proslu sezonu ili konkretnije drugi dio iste mozemo konstatovati da je Gotze podbacio ali ne smijemo zaboraviti prvi dio kada je pruzao dobre partije a i redovno je bio strijelac.

Ja svakako nisam za prodaju jer sam misljenja da malac ima puno toga za pokazati a i trenutno ne vidim neku zamjenu za njega izuzev De Bruynea ali je taj trenutno nedostupan ma koliko god se drugacije pricalo.

Neki dan sam naletio na informaciju da se Gotzeu zeli produziti ugovor sto definitivno ne bi bilo lose jer mora jednom prokinuti. :mrgreen:

muamerc
Kontakt:

FC Bayern München

Post Postao/la muamerc » 07 avg 2015, 22:20

Slucaj Rafinja je davno vjerujem apsolviran i misljenja sam da on ovolikp igra samo iz razloga sto dobro tumaci i shvata Pepovu igru. Ni zbog ceg drugo ne igra i nema nekih prednosti u odnosu na druge igrace koje cuva, pokriva ili prednosti koje cine nasi drugi igraci u odnosu na njeg.

Slucaj Gotze: prvu godinu sam se nadao i vjerovao da je to taj talenat koji pravi razliku i prvu godinu je ispostovan jer je to ipak prva godina u ovakvom klubu koji ima toliko konkurencije za tako mladog igraca. U drugoj godini sam vidio da ono sto pokazuje je njegov limit, bez obzira na poziciju na terenu. Ako jesi takav igrac kakvim te smatramo onda na svakoj poziciji gdje igras mora da pravis razliku. Ja to nisam vidio osim u par utakmica gdje je imao bljesak i s tim se zavrsava/lo. On se najbolje osjeca kad igra iza napadaca tamo negdje na liniji 16metara. Tada dolazi njegov ucinak u vidi asistencija i golova - to je ono sto mi vidimo - a te dvije kategorije nisu fudbal pogotovo u sistemu koji mi igramo. Za njegovu poziciju tromost, visak poteza i gubljenje lopti je smrtni grijeh jer iz te pozicije pravi protivnik moze da napravi stetu nekom tranzicijom ili kartonom nekog naseg osiguraca na sredini terena. To kod Pepa ne smije da se desi. Ono sto jos ne radi je pronalazenje praznog prostora i bek dor utrcavanja (kao Muller) nego je nevjerovatno statican i beskrvan. Ono sto radi je ceka loptu i po sablonu radi direktan pas na dupli (koji je vecinom pogresan jer u ovom sistemu nas protivnik se brani sa 10 igraca) ili neki trzaj da izbaci protivnika iz igre koji na kraju zavrsi izgubljenom loptom.

Sve to nije dovoljno da uspije u ovoj igri; kod Kloppa mozda, ali ovdje ne. Ja sam zato da se proda i to za tih 40+ mil koliko i trazimo.

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 07 avg 2015, 23:22

Rafinja je veoma poslušan igrač i neće nikad ništa uraditi na svoju ruku, npr neće nikad krenuti da komplikuje po svojoj strani, radije će vratiti Nojeru, što Pepu odgovara jer voli takve igrače koji ga slušaju, a znamo na primjeru Ibrahimovića ili Mandžukića kako se odnosio prema onima koji ne vole sve raditi po protokolu.
Tu se završava priča o Rafinji i imaš razlog zašto nikada neće biti igrač svjetske klase: jer nije spreman uraditi ništa što trener ne zapovijedi; poput Nojera što radi na golu, Boatenga kad se poigrava s napdačima, Alabe kad okine s 30+ metara, Lahma kad uđe s beka u sredinu ili Robbena sa svojim solo prodorima itd itd. da ne nabrajam..Rafinju ćete uvijek vidjet na svojoj poziciji bez ikakvih odstupanja od klasičnog i sa dosta sigurnih pasova što je previše dosadno..A da budem iskren jedini razlog zbog kojeg ga ne volim je taj što imamo duplo boljeg i konstantnijeg beka a on opet pokriva tu poziciju, da je on jedini desni bek ne bi se nikad pobunio..

A Gotze, lično mislim da njemu treba samo promjena trenera, jer Gvardiola za života nije koristio ofanzivnog veznog u formaciju 4-2-3-1 koja Gotzeu najviše i odgovara, tako da ne treba se zalijetat, treba sačekat da Gvardiola ode, Gotze je premlad da se otpiše iako igra ko **** bljesne on na trenutke..

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 08 avg 2015, 10:00

Za stanje Gotzea je i većim dijelom kriv Guardiola koji ga ne koristi na prvi način baš kao i Lahma,Alabu,Martineza.Prema tome Mario treba ostati u klubu i strpljivo čekati šansu.

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 08 avg 2015, 16:26

Darmian je strašan igrač, i danas je odigr'o k'o veliki. Šteta što smo tromo djelovali po pitanju njegovog trasnfera u Mihnen, posebno kad uzmeš u obzir stanje s bekovima u našoj ekipi, a i na tržištu uopšte.
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Dilah, Zlaja83 i 3 gosta.