FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

High

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la High » 05 avg 2015, 19:50

To se zna, odavno. :D Sve osim toga i nargilarenja ustvari je nagađanje.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 05 avg 2015, 20:10

Prevelika kritika Dzene prije ove dvije utakmice moze biti samo losa po rezultat u te dvije utakmice i klimu oko tima. Samo povecava pritisak i nepotrebno dize tenzije. Neka covjek odigra te dvije utakmice najbolje kako moze a ako kiksa obadvije kao proslu onda ga treba itekako kritikovati. Cak i puno bolji treneri od Dzene bi imali dileme oko prvih 11 u ove dvije utakmice. ( Hebibovic nije dovoljno dobar bek, Ikande nema dovoljno utakmica u nogama a posebno je pitanje koliko je dobar kao zadnji vezni, Alispahic nije na nivou iz Dinama/Rijeke i nije nesto bolji od Stojceva, Duljevic je rovit, Krste bi morao da igra a los je na krilu mnogo puta a na drugim pozicijama se nije ni isprobao, igra se samo jednom formacijom vise manje sta znaci smanjena mogucnost taktickih promjena za vrijeme utakmice, i tako dalje ................. ) Iskreno sam se je doveo u ovu situaciju. Birao je sam sta i kako ce odigrati protiv Lecha i u prijateljskim sa kojim igracima kao i vjerovatno protiv koga. E pa neka sada izvuce maksimum ako moze to je posao trenera a ako ne moze ima boljih sigurno. Isto tako ovo pljuvanje Stojceva u ovom trenutku ne koristi puno nikome. Idealan bi bio transfer tako da su sve strane zadovoljne. Jedino sto je sada bitno je maksimalan pristup u ova dva derbija i da zaigra 11 NAJBOLJIH igraca znaci da Dzeno pogodi taktiku kao i izmjene.

farek
Kontakt:

Post Postao/la farek » 05 avg 2015, 20:34

Ako se Miloš i ne proda za ovo davanje izjava medijima bi trebao dobiti suspenziju. Ako se klub još uvijek drži onoga od prošle godine da se izjave daju samo na zvaničnim pressicama, i dogovorenim intervjuima. To bi trebalo biti kršenje klupske discipline i pravila ponašanja.
...JA SAM SARAJEVO...

TETRAPAK
Kontakt:

Post Postao/la TETRAPAK » 05 avg 2015, 20:37

Nemoguce je reci samo Dzeno kriv, samo Milos ovaj ili onaj. Ima bar 5 krivaca i ko god je to u upravi gledao a nije reagovao je isti ko i ove jade na terenz. Trebala je cistka biti na kraju sezone, svi smo ocekivali, pa nista ne bi. Doveli nam Barbu i Stepanova i mi zaboravili. **** to.

revolt
Kontakt:

Post Postao/la revolt » 05 avg 2015, 20:45

TETRAPAK je napisao/la:Nemoguce je reci samo Dzeno kriv, samo Milos ovaj ili onaj. Ima bar 5 krivaca i ko god je to u upravi gledao a nije reagovao je isti ko i ove jade na terenz. Trebala je cistka biti na kraju sezone, svi smo ocekivali, pa nista ne bi. Doveli nam Barbu i Stepanova i mi zaboravili. **** to.
Kakva ba cistka. Sampionski tim kakav god da je se ne mjenja toliko.
Kriv je Dzeno koji ne konta da Krste i Bekic Amer nisu krila ili ako jesu da se ocigledno ne snalaze tu. Jedini se Dulja snalazi na toj pozociji krilnog napadaca.

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 05 avg 2015, 20:46

Pa ima 5: Stojčev, Tatomirović, Puzigaća, Velkoski i Bandović...

Ja o tom razmišljam na način: 2 otišla, 3 to go.

Ne znam kako normalan čovjek može žaliti za jednim Stojčevom, nek ide, ja ću se roditi kad ode...

Doće jedan veznjak sigurno do kraja mjeseca... Tako da **** vas Stojčev. Nikakav igrač i nikakav čovjek. Još ova trojica i da se prodiše punim plućima. Cimija mi je žao i za milion i po al ovog džaba bi pustio i još bi ga ja tamo odbacio gdje ide. Ako nema prevoznim nazove.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.

MrWhite
Kontakt:

Post Postao/la MrWhite » 05 avg 2015, 21:00

jurisicduska je napisao/la:Pa ima 5: Stojčev, Tatomirović, Puzigaća, Velkoski i Bandović...

Ne znam kako normalan čovjek može žaliti za jednim Stojčevom, nek ide, ja ću se roditi kad ode...

Doće jedan veznjak sigurno do kraja mjeseca... Tako da **** vas Stojčev. Nikakav igrač i nikakav čovjek. Još ova trojica i da se prodiše punim plućima. Cimija mi je žao i za milion i po al ovog džaba bi pustio i još bi ga ja tamo odbacio gdje ide. Ako nema prevoznim nazove.
Ne znam zasto tatko mora da ode, u poredenju sa Milosom koji je igrao preko cune, Tatko je uvijek ostavljao srce na terenu, istina dolaskom barbarica i stepanova izgubio je mjesto u prvih 11, ali neka ga na klupi u slucaju povrede neko.
Sreca pa je Ojler mlad umro...

Steph
Kontakt:

Post Postao/la Steph » 05 avg 2015, 21:04

Jer nam je nepotreban i jer je potencijalna bomba u svlačionici ukoliko bude morao da ide na klupu zauvijek.

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 05 avg 2015, 21:18

MrWhite je napisao/la:
jurisicduska je napisao/la:Pa ima 5: Stojčev, Tatomirović, Puzigaća, Velkoski i Bandović...

Ne znam zasto tatko mora da ode, u poredenju sa Milosom koji je igrao preko cune, Tatko je uvijek ostavljao srce na terenu, istina dolaskom barbarica i stepanova izgubio je mjesto u prvih 11, ali neka ga na klupi u slucaju povrede neko.
Prošle godine na pripremama Mihojević je upisan u knjižicu skauta Udinesea i Sampdorie, i to je igrač sa najboljim karakteristikama i predispozicijama da postane naš najbolji štoper ikad, raja to ne vidi, jer on ni blizu nije svog kapaciteta, al sve što treba jednom štoperu on ima i sigurno će napraviti veliku karijeru. Dovoljno govori činjenica da su se tamo ljudi sjebali kako je igrao protiv škuletića koji vrijedi 6-7 miliona i stariji je puno.

Prvo zbog tog treba ići, a drugo jer je nekvalitetan jer svugdje gdje bi mogao igrati je 3,4 opcija. Tatomirović je fudbalski analfabet samo svojom srčanošću nadoknadi svoje neznanje al je on jako nekvalitetan, imaš primjere ako treba naću ti klipove kad on ulazi za napadačima u 16 a da stane offsajd bi bio 5 metara i tako bezbroj puta, to je drugi razlog zašto treba da ide.

Treći razlog je jer narušava atmosferu u ekipi i koči razvoj dva mlada igrača koji su sad kvalitetom metar ispred njeg. I ne ponaša se adekvatno, tj nije profesionalac, više je mahmuran nego trijezan i s ovim svojim padavina vodi kolo kojem se staje u kraj.

Možeš me napasti ali i ne moraš, ovo du sve činjenice nije rekla kazala. Imaš 4 štopera prije njega a beka ne treba igrat jer nećemo se braniti nikad u ovoj ligi to možete zaboraviti. Za europe i onako nije.

Pogledaj molim te prvi gol Borca i shvatit ćeš kakav je to igrač ovako je jedno 15 puta uradio samo nismo uvijek gol primili, jako neinteligentno manjak znanja štoperskog.. eto da ga nije bilo na terenu offsajd bi bio 5 metara, pogledaj kako ulazi među igrače Borca to je glupost za koju odmah otkaz treba dati.
Zadnja izmjena: jurisicduska, dana/u 05 avg 2015, 21:27, ukupno mijenjano 2 puta.

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 05 avg 2015, 21:24

Ma od priprema moze se vidjeti da ne stima, da nije to to.
JA necu prezaliti sansu koju smo imali u kvalifikacijama, i upropastili je sve zbog lose pripreme utakmice, igraca.
Niko me ne moze uvjeriti da nismo mogli vise, i opet klub Sarajevo i navijaci a i dio uprave ispasta zbog nekoliko pojedinaca koji su nezadovoljni, zasiceni, ne yebu itd
Yebem ja upravu tu ako ce ih par pojedinaca "smiriti" i staviti u poziciju da im nista ne smijes uraditi..
Digli ste klub na noge, al nemojte dozvoliti da se neko igra s vama..

Babayaro
Kontakt:

Post Postao/la Babayaro » 05 avg 2015, 21:27

Drugovi, odmorite malo.
Sezona je tek počela, i doživjeli smo prvi poraz - nije kraj svijeta.
Idemo dalje...
Ko izgubi dobitak, dobije gubitak.

THEC
Kontakt:

Post Postao/la THEC » 05 avg 2015, 21:29

Tatko je bivsi kapiten, covjek koji je ginuo na terenu, no sad je visak iz prostog razloga sto su Barbaric i Stepanov par klasa iznad njega, a kao drugo Mihojevic je potencijalno igrac koji ce da se proda i za vece pare nego Cimirot zato se mora mnogo vise forsirati od Tatka, a tu je i Kovacevic koji takodjer moze da uleti kad zatreba a i mladji je od njega, ovo su samo neki razlozi sto nama Tatko vise ne treba toliko
Pyro is not a crime !

uNbx
Kontakt:

Post Postao/la uNbx » 05 avg 2015, 21:31

I za njega, a i za nas bi bilo najbolje da se fer i korektno rastanemo. Hvala mu za sve što je učinio, za svaku proljevenu kap znoja mu hvala, međutOA, bilo bi presmiješno držati Barbu na klupi zbog Tatka.
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 05 avg 2015, 21:39

Mi od zime nemamo 10-ke kako onda ocekivati dobru igru i rezultate? Nije mi jasno samo kako to niko od vodecih nije prepoznao a pogotovo od naseg profesionalnog strucnog staba...
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 05 avg 2015, 21:39

Tatomirovic je bar duplo kvalitetniji bek od Hebibovica defanzivno i trenutno je prva zamjenana na stoperu. Da je on igrao pola ovih golova od Lecha pa do ove zadnje utakmice nebi primili po toj strani. Isto tako da je igrao Hebibovic umjesto Tatomirovica drugu utakmicu protiv Lecha izgubili bi sigurno sa puno vise razlike od tog jednog gola primljenog iz slobodnog udarca jer bi minimalno jedan gol on skrivio. Ni Velkoski mi ne djeluje kao neki igrac koji pravi klanove ili koji ne slusa trenera. Za ovu ostalu trojicu koje si nabrojao to ti vjerujem. I nije se sramota braniti jednim djelom utakmice protiv najjaca tri, cetiri kluba Premijer lige osim Sarajeva i u ligi prvaka. Sarajevo nije Barcelona ma sta god ko mislio. Bas ta bahatost tipa necemo se nikada braniti, prosetat cemo se ligom bi lako mogla kostati Sarajevo titule. I kako se onda braniti u evropi protiv timova kao sto je Borussia kada se u prvenstvu nikada ne brani ?? Opet jedan minus. A drugi klubovi sute i vrijedno rade i nisto pretjerano ne najavljuju i sigurno ne da se nece braniti.

Ako Sarajevo stvarno zeli da igra ultra ofanzivno onda treba dovesti jako skupe bekove koji kostaju skoro kao Benko jer samo takvi mogu da igraju i ofanzivno i defanzivno kvalitetno. A ne ocekivati to od Hebibovica, Protica i Barica. Jer to ce tesko proci i desavat ce se golovi po toj strani.

xbox
Kontakt:

Post Postao/la xbox » 05 avg 2015, 21:43

Jel otisao Cimirot. Citajuci ove portale mi odbijamo sve ko da imamo Schweinsteigera u svojim redovima. Volio bi da ne grijesim al daj boze i da neko nudi 500.000 Eura. Ostalo po medijima te neke cifre sto se lupetaju ja to ne vjerujem.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 05 avg 2015, 21:44

ElCartel11 je napisao/la:Mi od zime nemamo 10-ke kako onda ocekivati dobru igru i rezultate? Nije mi jasno samo kako to niko od vodecih nije prepoznao a pogotovo od naseg profesionalnog strucnog staba...
Ceka se da Alispahic proigra jer nije dzabe doveden sto je i logicno. Sve je sada na njemu. A moze se igrati i bez desetke jako dobro samo onda ti trebaju vrhunska krila koja ce da prave bas razliku na terenu.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 05 avg 2015, 21:46, ukupno mijenjano 1 put.

hz033
Kontakt:

Post Postao/la hz033 » 05 avg 2015, 21:45

Ajax je napisao/la:Tatomirovic je bar duplo kvalitetniji bek od Hebibovica defanzivno i trenutno je prva zamjenana na stoperu. Da je on igrao pola ovih golova od Lecha pa do ove zadnje utakmice nebi primili po toj strani. Isto tako da je igrao Hebibovic umjesto Tatomirovica drugu utakmicu protiv Lecha izgubili bi sigurno sa puno vise razlike od tog jednog gola primljenog iz slobodnog udarca jer bi minimalno jedan gol on skrivio. Ni Velkoski mi ne djeluje kao neki igrac koji pravi klanove ili koji ne slusa trenera. Za ovu ostalu trojicu koje si nabrojao to ti vjerujem. I nije se sramota braniti jednim djelom utakmice protiv najjaca tri, cetiri kluba Premijer lige osim Sarajeva i u ligi prvaka. Sarajevo nije Barcelona ma sta god ko mislio. Bas ta bahatost tipa necemo se nikada braniti, prosetat cemo se ligom bi lako mogla kostati Sarajevo titule. I kako se onda braniti u evropi protiv timova kao sto je Borussia kada se u prvenstvu nikada ne brani ?? Opet jedan minus. A drugi klubovi sute i vrijedno rade i nisto pretjerano ne najavljuju i sigurno ne da se nece braniti.

Ako Sarajevo stvarno zeli da igra ultra ofanzivno onda treba dovesti jako skupe bekove koji kostaju skoro kao Benko jer samo takvi mogu da igraju i ofanzivno i defanzivno bez greske. A ne ocekivati to od Hebibovica, Protica i Barica. Jer to ce tesko proci i desavat ce se golovi po toj strani.
Protiv Travnika nas je koštao broj 77,prodje čovjek po njegovoj strani i ubaci, a ti ga ne spomenu niti jednom. On je non stop u napadu i gotovo svaku kontru njegovu poziciju pokriva neko drugi jer često nema snage da se vrati na vrijeme. Slažem se da su bekovi kriza, bar za igru koju igramo u PL.
U novi boj ...

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 05 avg 2015, 21:46

Ja sam brate mislio da se nećemo braniti jer dženan ne zna linije postaviti, ne jer ne trebamo. Daleko od tog da ja mislim da se mi ne bi trebali kad kad zabunkerisati pogotovo kod 0:2 u gostima. Al bože moj... Nije Tatomirović taj igrač kojim ga smatraš vjeruj mi, nego mi navikli na prosjek. Pogledaj dva momka koja su došla iznijeli su loptu do centra 20 puta u 3 utakmice a Tatomirović slovom i brojem 0 puta u karijeri. Nemam ništa protiv da imaš svoje mišljenje a Velkoski ti je krtica samo takva, ne moraš vjerovati ne tražim to od tebe, jedan od najbučnijih i jedan od igrača koji prošeta utakmicu kad mu de stane na rep, igra kad hoće kad neće i **** ga boli. To će se prevazići kad tad. Samo pogledaj igrače koji se spominju da trebaju ići, to pola je naručeno jer se pokušava svim silama riješiti njih. To su upravo ovi koje sam nabrojao. Pogledaj usput klip što sam stavio i reci bil ti tako ušao za napadačima a forumaš si, ne primaš platu za to, to nas je kupa koštalo recimo.

A ti za Cimirota što pitaš, milion eura + je odšteta, ispod neće otići.... Nemoj se sekirati i vjerovati svemu i svačemu, za sad Paok i keln, a vidjet ćemo do utorka slijedećeg gdje će. Uživaj i opusti se kakvih 500 eura, nije bljesnuo jednu sezonu, konstantno je najbolji u ligi 2 godine.

uNbx
Kontakt:

Post Postao/la uNbx » 05 avg 2015, 21:49

@Ajax
Može Anel itekako vrhunski odgovoriti poziciji beka, samo još koje kolo pa će pročepiti i defanzivno, imam neki osjećaj. A što se ofanzive tiče, konačno radimo nešto po toj desnoj strani preko njega, mislim da će baš perverzija bit kad bude igrao zajedno sa Duljom na strani.
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], Amidzaa, boki86, bvsic, Fouzi1, Hajdeee, misstianopenaldo, Napapijri, zagorski i 42 gosta.