FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

coelho41
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la coelho41 » 05 avg 2015, 15:04

ma mi smo ters narod, ništa nam ne godi, et da Gvardiola šuti i nije ovakav kakav jeste tj impulsivan s klupe kad traju utakmice i da ne dobacuje i ne daje upute, opet nam ne bi godilo, jer najteže je navijačima ugoditi, lično meni se svidjelo što je napao De Jonga, jer brani svoje igrače pogotv jednog mladog Kimmicha neće niko da mu se karijera dovede u pitanje, a predvidja mu se dobra nogometna priča; uglavnom to je sastavni dio trenerskog posla mislim Klopp je takav a nikad mu niko nije to zahatorio i reko da sramoti boje Mainza i Dortmunda..

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 05 avg 2015, 15:07

Muamere postoji razlika između temperamenta i ciganluka. Miler je npr. temperamentan igrač al' ne odiše ciganlukom k'o Pep. Ne pomažu ni odijela od par hiljada ojra i adidas originals majice.
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 05 avg 2015, 15:09

Centre forward je napisao/la:Muamere postoji razlika između temperamenta i ciganluka. Miler je npr. temperamentan igrač al' ne odiše ciganlukom k'o Pep. Ne pomažu ni odijela od par hiljada ojra i adidas originals majice.
ključno pitanje jel Klopp temperamentan il odiše ciganlukom?

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 05 avg 2015, 15:16

Pošto si iz Dubrava, ako je lokacija tačna, rado ću ti odgovorit'. :D

Temperament. :cool:
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 05 avg 2015, 15:22

I da bitno napomenuti Klopp ne glumi gospodina.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 05 avg 2015, 15:29

Dobro sada se malo pretjeruje i svašta se pokušava Pepu strpat i natovarit.... :)

Hajmo realno, ono što je Pep sinoć uradio na putu do svlačionice niti je šta strašno, niti je nešto što već nismo vidjeli od Kahna, Effenberga, Van Bommela, Hoenessa, pogotovo dok je sjedio na klupi kao menadžer, pa i Sammera (čuveni njegovi obračuni s Kloppom, samo jedan od primjera). Znači u Bayernu je uvijek bilo ratobornih , vatrenih igrača koji su ginuli na terenu i izvan njega i na različite načine se obračunavali s protivnicima. Ali opet većinom samo u granicama normalnog. Znači jedno je bespotrebno naguravanje, valjanje po terenu, glumljenje (poput slučaja Pepe-a iz Reala), a drugo su žestoki dueli, naguravanje na terenu, ali po potrebi i verbalni obračun izvan terena gdje se protivniku ukazuje na krive, nefer poteze.
Nikad u Bayernu nije bilo mirno (apsurd je često što Nijemce i nazivaju hladnim, a u fudbalu su uvijek bili ratoborni i emocionalni), uvijek je bilo vatre. Onaj jedan period od 2010. godine pa negdje do sezone kada smo osvojili Ligu prvaka 2012/13 mi je toliko bilo mirno u klubu, da skoro Bayern nisi mogao prepoznati. Mnogi su se ko pi.kice ponašali. Zato me tada i jeste obradovao dolazak Mandže pa i Dantea. Zbog vatre sam uvijek cijenio Schweinija, a ranije naravno Van Bommela, Kahna, Effea....
U ovom segmentu stvarno je bespotrebno kritikovati Pepa. Možemo ga u drugim stvarima kritikovati.

A ako ćemo govoriti o ciganluku, onda o tome kod njega možemo jedino govoriti kada se navaljuje na vrat onoj ženskoj sudiji (kada je bila četvrti sudija u jednoj utakmici BuLi), pa kada je opsjeda bespotrebno i na jedan dosadan način ili ako dobacuje sudijama bez prijeke potrebe.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 05 avg 2015, 15:33

Centre forward je napisao/la:Muamere postoji razlika između temperamenta i ciganluka. Miler je npr. temperamentan igrač al' ne odiše ciganlukom k'o Pep. Ne pomažu ni odijela od par hiljada ojra i adidas originals majice.
Tanka je razlika između papanluka (ciganluka) i temperamenta. Tako da je govoriti za nekoga da je temperamentan ili "cigan" pitanje osjećaja, subjektivne ocjene. Ja gledam šta se tim djelom želi postići - ako se brani tuđi ili javni interes i ako ne prelazi granicu dobrog ukusa onda je temperament a ono ostalo ili suprotno tome je papanluk. U ovom slučaju Pep mi je regularno postupio a dok, na primjer, u slučaju Murinja i "prsta u oko" je papanluk.

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 05 avg 2015, 15:36

O jalijaškom ponašanju Pepuna u Bayernu može se napisati čitava stranica i pored odnosa prema sudijama...

Jest vala baš Murinjo papak a Ćelavac i Prcelona sveci :D

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 05 avg 2015, 15:45

Pep inace izbjegava sa drugima prepucavanje, pa sad ljudima malo cudno kad se on 'zakaci' sa nekim iz protivnickog tabora :D
Dok Mou je uvijek sa nekim u raspravi, jednostavno lik tako djeluje, i moze psihicki to podnijeti.
Klopp je temperamentan, ali nije cigan. Dok je npr. Mou po meni cigan, jer uvijek (ali bas uvijek) on nesta ima za reci, i nekakvi potezi prema protivniku...

Gesendet von iPhone mit Tapatalk
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 05 avg 2015, 15:51

thulkazal je napisao/la:Jest vala baš Murinjo papak a Ćelavac i Prcelona sveci :D
Nisam nigdje generalizovao samo sam naveo dva primjera preko kojih vidim razliku u one gore dvije navedene osobine. Naravno ispalo je tako da sam Murinja etiketirao kao "papka" što nije uredu a nije ni tačno. Umjesto toga bolje je navesti onaj primjer Pepa i one sudijice za koji mislim da je papanluk.

rikimo
Kontakt:

Post Postao/la rikimo » 05 avg 2015, 16:00

Fazon je kad imaš pik na nekog.

PS za razgovor je potrebno dvoje. kad vidim šta se piše ovdje, nekad volim da šutim.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 05 avg 2015, 16:07

Oko čega se vodi rasprava. :roll: Pa majku mu nije izašao na pres konferenciju skinuo gaće i popišao sve, ne treba niko biti cvjećka treba pokazati damu kad treba.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 05 avg 2015, 16:25

Centre forward je napisao/la:Pošto si iz Dubrava, ako je lokacija tačna, rado ću ti odgovorit'. :D

Temperament. :cool:
pa nema baš aerodroma na svakom ćošku :mrgreen: svaka čast za lokaciju :clap: :D

uglavnom ako je Klopp temperamentan onda je i Pep, ako je Klopp cigan onda je i Pep..
budući da nam je Klopp poslije Pepa najbliži trenerskoj klupi trebali bi se navić na ove trenerske ispade plus Klopp je još oštriji na jeziku, nemojte od muhe pravit slona, treba nekad Gvardiolu i pohvalit pa makar i izvan terena..

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 05 avg 2015, 16:58

muamerc je napisao/la:
thulkazal je napisao/la:Jest vala baš Murinjo papak a Ćelavac i Prcelona sveci :D
Nisam nigdje generalizovao samo sam naveo dva primjera preko kojih vidim razliku u one gore dvije navedene osobine. Naravno ispalo je tako da sam Murinja etiketirao kao "papka" što nije uredu a nije ni tačno. Umjesto toga bolje je navesti onaj primjer Pepa i one sudijice za koji mislim da je papanluk.
Murinjo što misli to i kaže i nema uljepšavanja. Nekada bubne ko idiot a nekada je i u pravu. Na drugoj strani imaš lika koji bi da je gospodin a isto da ponekad ima ciganske ispade. E pa ne ide...

Kako god. Možda sam i ja pretjerao sa prvim postom ali da se ne vidi ni trunka ciganluk u ovome :?: Pa i ne bi se baš složio :D

I dalje Pepoljubci su kivni na glavnog ćelavca - ublehu :D Poz i vama :wave: Samo ne mogu da vjerujem da ljudi i dalje brane Pepuna i vjeruju da je on odgovarajući trener za Bayern. Rečenica kako oni "podržavaju klub pa će i trenera" je tako kontradiktorna...

Drago mi je što su se neki trollovi iz prošlosti javili da ih mogu opet na ignore staviti. Ne znam ni kako ste otišli sa te list :think: Stvarno mi je žao jer ću propustiti postove i analizu utakmica uz jednu-dvije rečenice tipa "Vi ste svi glupi da razumijete fudbal" :urnebes: :wave:

I da za @effe...
Ciganluk na kvadrat a ovakvih situacija ima još desetak koje su nevezane za sudije...
[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]

Da se dotaknem i tog žaljenje kod sudija koje mi može samo smučiti fudbal. Ciganluk je zarazan. On prelazi na ekipu, igrače i čitav klub. Šta sam puta gledao Real-Barcu i ugasio TV jer mi idu na neku stvar sa okupljanjem oko sudije a u ove dvije godine ni igrači Bayerna nisu nevini po tom pitanju.

StevieM je napisao/la: Liku kojeg si citirao, nisi ni koliko crno ispod nokta. I fakat, da imaš malo zdrave pameti, mogao bi ti biti učitelj fudbalske taktike.
Vidio sam kako on uči fudbalsku taktiku bez da sastavi prostoproširenu rečenicu :nene: Za mulce se ide istom mjerom...

edo07
Kontakt:

Post Postao/la edo07 » 05 avg 2015, 19:49

Neuer - Benatia, Costa, Rafinha, Alonso, Boateng, Götze, Lahm (K), Vidal, Müller, Alaba

znaci bit ce patnja od tekme..cim tu igra X.Alonso

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 05 avg 2015, 20:40

al je ovo preseravanje sa otvaranjima tekme ko da su OI
Thomas Müller - Fußballgott

Nerminovic
Kontakt:

FC Bayern München

Post Postao/la Nerminovic » 05 avg 2015, 20:42

edo07 je napisao/la:
Nerminovic je napisao/la:svakome se moze desiti, sad smo ustali pa razumijem :mrgreen: :mrgreen:
jos jedna ispravka, iako je nebitna :) adidas je od 2009 a audi od 2011...
100% sam siguran da je Audi od 2009

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Champions of SportSport League 2017

BackSpace United

MrWhite
Kontakt:

Post Postao/la MrWhite » 05 avg 2015, 20:49

Ko prenosi utakmicu?
Sreca pa je Ojler mlad umro...

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 05 avg 2015, 21:03

Obje ekipe na aparatima. Jedva se pomjeraju po terenu.

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 05 avg 2015, 21:08

MrWhite je napisao/la:Ko prenosi utakmicu?
ZDF

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Champions of SportSport League 2017

BackSpace United

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.