FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

PitarBordo
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la PitarBordo » 05 avg 2015, 00:44

esprit24 je napisao/la:vise znanja o fudbalu imaju Stepanov i Benko nego sam Dzenan.
Samo Saraj'vo.

bordograd
Kontakt:

Post Postao/la bordograd » 05 avg 2015, 00:45

ElCartel11 je napisao/la:Netjeramo mi Dzenu samo posle ovog poraza ima tu jos dosta stvari koje nestimaju. Krenimo od toga da nemamo profesionalne ljude da vode ove igrace, kako onda ocekivati od igraca profesionalizam kad jim mi ne nudimo profesionalnu struku? Ko stoji iza tih igraca koji piju, lumpuju. ponasaju neprofesionalno treba pronaci i izbaciti van iz kluba a za njim odmah te igrace. Dok su takvi u nasem klubu nama nema napretka u sportskom smislu, tapkacemo u mjestu kao sto to i cinimo sad.
Po čemu to mi tapkamo u mjestu? Što osvajamo trofeje, što smo u evropskim natjecanjima ubjedljivo najbolji klub u državi, što imamo najbolji i najskuplji tim u ligi, što imamo najjače sponzore u državi pa i šire, što gradimo svoj trening kamp, što imamo najbolju posjetu u ligi? Mnogi su umislili da smo mi Real Madrid u najmanju ruku, pa da imamo imperativ svakog protivnika ne pobjediti nego poniziti, da grupe LP dolaze automatski, po inerciji zajedno sa Vincentom. Da smo mi uz istu igru u Travniku uzeli tri bobe drugi bi vjetrovi duvali po forumu.
U Sarajevu sve ima svoju priču i u Sarajevu ništa nije slučajno.

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 05 avg 2015, 00:48

Cinjenica je da je utakmica protiv Travnika namjestena, a uz to tajming objavljivanja vijesti o potpisu Delaca je takodjer namjerno ostavljen za sami kraj tekme, zna se zbog cega?
Narodu daj samo hljeba i igara da zaborave na probleme.

AdiFKS
Kontakt:

Post Postao/la AdiFKS » 05 avg 2015, 00:52

Ako je cinjenica, onda nam daj objasnjenje, prikaze, da to bude cinjenica. Jer tvoja tvrdnja, je samo tvrdnja, ako nema dokaza za to.
Ko krene na nas, u startu se zajeb'o. - 1987 -

"Uvijek trava, nekad bijelo, nikad zuto, nikad Zeljo"

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 05 avg 2015, 00:53

bordograd je napisao/la:Po čemu to mi tapkamo u mjestu? Što osvajamo trofeje, što smo u evropskim natjecanjima ubjedljivo najbolji klub u državi, što imamo najbolji i najskuplji tim u ligi, što imamo najjače sponzore u državi pa i šire, što gradimo svoj trening kamp, što imamo najbolju posjetu u ligi?

I na sve to igrači se valjaju po terenu i zabijaju u protivnike i ne mogu da istrče više od 60 minuta. Šta je problem? Ovo nije na osnovu jedne tekme, kraj prethodne sezone nam je više spretan nego sretan, osim ako ćemo se lagati da smo bili bolji protiv Zrinjskog recimo itd.

Ancelotti osvoji Realu jednom ligu prvaka nakon gotov deceniju i po', stotine miliona nisu to donijele i opet sl. sezone čim je izgubio nit ZDRAO. Statistika je stvar trenutka.

Plus neko reče "nagađamo" da Dženo pije s igračima - evo ja ne nagađam, nekoliko puta (ok pola od toga posle utakmica, ali ni to nije svaki put izgovor) vidio Dženu sa Krstom, Milošem i ekipicom iz IS kako se ubijaju i to više od mene, a ja ga baš volim laznut.
Samo Saraj'vo.

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 05 avg 2015, 00:55

bordograd je napisao/la:
ElCartel11 je napisao/la:Netjeramo mi Dzenu samo posle ovog poraza ima tu jos dosta stvari koje nestimaju. Krenimo od toga da nemamo profesionalne ljude da vode ove igrace, kako onda ocekivati od igraca profesionalizam kad jim mi ne nudimo profesionalnu struku? Ko stoji iza tih igraca koji piju, lumpuju. ponasaju neprofesionalno treba pronaci i izbaciti van iz kluba a za njim odmah te igrace. Dok su takvi u nasem klubu nama nema napretka u sportskom smislu, tapkacemo u mjestu kao sto to i cinimo sad.
Po čemu to mi tapkamo u mjestu? Što osvajamo trofeje, što smo u evropskim natjecanjima ubjedljivo najbolji klub u državi, što imamo najbolji i najskuplji tim u ligi, što imamo najjače sponzore u državi pa i šire, što gradimo svoj trening kamp, što imamo najbolju posjetu u ligi? Mnogi su umislili da smo mi Real Madrid u najmanju ruku, pa da imamo imperativ svakog protivnika ne pobjediti nego poniziti, da grupe LP dolaze automatski, po inerciji zajedno sa Vincentom. Da smo mi uz istu igru u Travniku uzeli tri bobe drugi bi vjetrovi duvali po forumu.
Pogledaj samo kako su osvojene te nase poslednje 2 titule, pogotovo ova zadnja. Mislio sam da tapkamo u sportskom smislu, u marketingu napredujemo iz dana u dan i kad pogledas u nazad 3,4 godine kao da nije to taj klub, infrastruktura se isto izgradjuje sad trening kamp posle aBd kako se prica stadion...Ali sportski smisao tu tapkamo u mjestu! Sad kad bi smjenili Dzenu dosao bi opet neki slican njemu, ovi pijanci i duhandzije bi normalno ostali u klubu cak sta vise igrali bi u prvim postavama i opet tako u krug! Za pola godine opet smjena trenera a igraci ostaju isti a Bgm i mi sa njima. Ako je tebe zadovoljila ova titula i sad sve pometas pod prag zbog toga, ja nisam takav.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 05 avg 2015, 00:56

hurem je napisao/la:Cinjenica je da je utakmica protiv Travnika namjestena, a uz to tajming objavljivanja vijesti o potpisu Delaca je takodjer namjerno ostavljen za sami kraj tekme, zna se zbog cega?
Narodu daj samo hljeba i igara da zaborave na probleme.
Jah eto, toliko je očigledno da mora biti istina je l'? Izgubili smo tekmu jer smo počeli sa Mešom i Milošem, a ne zato jer je namještena. Pa čak ni kone više ne govore da namještamo toliko utakmice, ali zato ćemo mi o tome. Iffff!
Samo Saraj'vo.

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 05 avg 2015, 01:08

Ja ne znam kako cu iscekati a jos tek kako cu odgledati tekmu sa ubicama,a i onu poslije nje...
Kakav god rezultat bude nije dobro.
Ako popusimo onda totalni raspad sistema.
Ako dobijemo onda se nastavlja nekakva prica o dobroj ekipi,rezultatima...i tako sve do nekog novog 'travnika' ili nekog drugog giganta iz PL koji ce nas spustiti na zemlju.

bordograd
Kontakt:

Post Postao/la bordograd » 05 avg 2015, 01:14

Ja samo znam da smo bili optimističniji i da smo imali više vjere u momke i trenera godinama unazad kad su nas vodili i igrali razni anonimusi, kad su nam u klubu sjedili Blekići nego sada. O razlozima toga ću pisati kada budem manje pospan i više raspoložen. Pozdrav braćo!
U Sarajevu sve ima svoju priču i u Sarajevu ništa nije slučajno.

Ex1t
Kontakt:

Post Postao/la Ex1t » 05 avg 2015, 01:27

Po meni je ova tekma sa Travnikom nebitna skroz. Ako nas je sta prosla sezona naucila onda je to da i 9 bodova nije bila razlika koja je nedostizna. Svi ce prije ili kasnije imati pad forme. Problem je da imamo nekoliko "kancerogenih" igraca u klubu a za jednog od njih nemas cestitu zamjenu cega je i on svjestan. Jos na to kad dodamo Dzenin jaranski odnos sa nekoliko tih istih, nastaje kurslus. Ovdje je minus sportskom direktoru jer mi na lijevom beku nemamo alternative jer Protic nista nije pokazao. Pogledati samo sta je lik Puzigaci kod gola napravio i nesmetano kouadiu. Takodjer minus svim trenerima je nedavanje sanse godinu i po dana kouadiu. Mene je decko odusevio u Travniku, brz, dobar je i tehnicki, zilav, te nezamjeram mu proslavu gola jer to je jednostavno jace bilo od njega. Sto se tice sportskog ovdje, on ga je doveo a na treneru/ima je sto mu nisu dali sansu.
Uvjek sam protiv promjene trenera, ali mi moramo se poceti rjesavati kancerogenih igraca i uopste mi nije jasno zasto bi bila odbijena ponuda za stojceva?
Po meni je ovo sada biti ili nebiti dvije sedmice za Dzenu jer u slucaju negativnih rezultata stegnut ce omcu oko svoga vrata, ali istina je da on i Ibrakovic u zadnje dvije godine donijeli isto toliko trofeja samo nadam se da im jasno da smo mi tek predjelo pojeli, sad cekamo rucak. :mrgreen:
P.S. I meni je Ikande za onih 20 minuta pokazao da bi mogao biti dobro pojacanje, ali o tome cu sud dati za par kola. Takodjer mi je jasno zasto je dobio samo 20 minuta, ali mi nije jasno zasto Rustemovic nije poceo jer je momak do sad dosta korektno igrao u ulozi koja mu je dodijeljena.
Numquam Desistemus!

molotovljev

Post Postao/la molotovljev » 05 avg 2015, 01:45

bordograd je napisao/la:Ja samo znam da smo bili optimističniji i da smo imali više vjere u momke i trenera godinama unazad kad su nas vodili i igrali razni anonimusi, kad su nam u klubu sjedili Blekići nego sada. O razlozima toga ću pisati kada budem manje pospan i više raspoložen. Pozdrav braćo!
Nije stvar koliko smo mi optimistični i koliko u stvari vjerujemo igračima i treneru, već koliko ti isti igrači i trener mogu
napraviti na terenu... Da se ne lažemo, svjesni smo kakav tim imamo i ne samo mi nego i cijela fudbalska javnost u BiH,
i prosto je nevjerovatno koliko mi komplikujemo i gubimo bodove tamo gdje se najmanje očekuje da ćeš izgubiti.

Primjera radi, evo kako je izgledao naš šampionski tim iz 2007 koji je izbacio belgijski Genk u 2 pretkolu lige prvaka :
Alaim, Babić, Šaraba, Milošević, Bašić, Muharemović, Bučan, Maksimović, Grujić, Hadžić, Raščić... Turković igrao zadnjih 20 min.

I kad uporedimo taj tim i ovaj sadašnji, koji nije ni pokušao biti ravnopravan protivnik ekipi Lecha, a ne recimo da im uvali
koji gol i pokuša eliminisati protivnika... Znači ništa nisu uradili ! I da stvar bude gora oni izgube veoma važna tri boda
protiv ekipe kojoj je najbolji igrač u stvari naš, posuđeni igrač, i koji se nije mogao nametnuti da sjedi na klupi a nešto više,
on nas pobjedi... To je sramota !

Pitanje je, šta i kako dalje ? Naša podrška ne igra veliku ulogu, sa ili bez nje, oni moraju igrati onako kako se to od njih očekuje.
F.K.SARAJEVO

pitic
Kontakt:

Post Postao/la pitic » 05 avg 2015, 02:03

Matej stigao u gradu je :njanjanja:
SRETAN BROJ - 1725

macahz
Kontakt:

Post Postao/la macahz » 05 avg 2015, 02:53

Zip je napisao/la:
RN87 je napisao/la:
Zip je napisao/la:Ajmo biti pozitivni, sve ce ovo biti uredu.
Bolje sada kiksati nego pred kraj prvenstva, kad se titula i Evropa odlucuje.
Šta ti je Konjiću
Ima neki problem?
Nesto ti nije jasno u ovom sto sam napisao?
HAHHAHAHAHHAHAHAHA ja ne vjerujem, fraer je pomislio da ga je ovja nazvao konjem, doduse u deminitivu HHAHAHAHAHAH
Joj djece mi al se ja ismijem citajuci ovo

macahz
Kontakt:

Post Postao/la macahz » 05 avg 2015, 02:56

BitiSrcemVezan je napisao/la:Slaven Musa? :hmmmmm:
Brate ti sigurno nisi iz Sarajeva, kakav Musa, **** listicko, a nezahvalan si prema Dzeni a to ti nev alja, pises u proslom postu kako ga treba mjenjati da sta ne zasere, a ko je prslu sezonu i pretproslu zasro a ko donio trofeje, nema ti ta mjesta, logike a ni obraza...

macahz
Kontakt:

Post Postao/la macahz » 05 avg 2015, 03:05

zagorski je napisao/la:Stojcev objektivno ne vrijedi vise od 150,000E,odbiti za njega 200k je grihota.
Zagorski nesto sam te se nadovezo, nista licno, kad bi prodo za te pare igraca koji je jedan on najstandarnijih za CImirota ne bi mogo uzet vise od 500 k e, to je tako, pogeldaj sa Mamic radi, u tome je fazon, ali na svu srecu ti se i tebi slicni nista ne pitate.
Tjerali bi trenera koji u 2 godine 2 trofeja donio, koji je nakon 26 utakmica dozibio poraz, prvi i koji ima gol razliku 62-20, PA JESTEL VI NORMALNI

SARAJEVO GRAD KOJI TJERA, smijao sam se naslovu, al fkt nam je raja uzas, nezahvalna

MCMXLVI
Kontakt:

Post Postao/la MCMXLVI » 05 avg 2015, 03:10

vala bas!
"Ne mogu, brate ja, igrati za novac i slusati kako trebam igrati. Hvala im. Bili su korektni i nisu mi pravili probleme. Rekao sam im da ja mogu igrati samo u Sarajevu" - Asim Ferhatovic Hase

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 05 avg 2015, 03:41

stojcev nije bitan u igri jer je izgubio formu trebale su se uzeti pare za njega

THEC
Kontakt:

Post Postao/la THEC » 05 avg 2015, 03:43

zgembo89 je napisao/la:stojcev nije bitan u igri jer je izgubio formu trebale su se uzeti pare za njega
ponudjeno je daleko manje nego sto avaz pise, jer za 200 k eura bi i puzi i dzemo otisli sa njim u paketu kao licna pratnja :lol:
Pyro is not a crime !

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 05 avg 2015, 03:47

pa jest bilo sumnjivo ipak Kiparski Artromitos..

kengur
Kontakt:

Post Postao/la kengur » 05 avg 2015, 05:47

macahz, alipasinac, bordoakapitar i bordograd
Zasto ste protiv zdrave kritike ? Da smo sutili i zadovoljavali se trenutnim nas bi se klub UGASIO. Ali skocila su raja HZ i BP i promjenili stvari na bolje. Da su imali tu logiku "suti i ne mjenjaj nista" danas nas nebi bilo nikako. Sada zelimo jos bolje jer sav napredak u zadnje 2 godine ne donosi ono sto bi trebao. Igra nikakva, struka nikakva. Nakon svih pozitiva ocekuje se bolja igra a ne gora. Sad imamo sansu da se izdvojimo iz sivila PL i nebi smjeli to da propustimo. A vrijeme ide. Dakle nije kriza nego zelimo jos bolje.

Nije problem rezultat nego igra plus imamo grupu igraca koji klub drze taocima. Problem je sve i da otjeras buntovnike, morao bi im isplatiti ugovor do kraja, osim ako ih ne prodas.

1. i da pobjedimo naredne 2 tekme nista se ne mjenja - sve kritike ostaju
2. I da dodje novi trener opet ce ga buntovni igraci otjerati, tako da njih treba eliminisati
3. Djeno bez buntovnika i sa znanjem koje ima bi uzeo titulu sa ostatkom tima
4. Svi redom od Djeninih "saradnika" pa do trenera pionira nam nisu dovoljno profesionalni

Nemojmo se zavaravati sa stizanjem rezultata kao prosle godine. Ono sto je Listica potonula se nece desiti iducih 50 godina. Pogotovo sto 6 ekipa ispada. I tada nam je igra (osim prvog poluvremena sa Listicom) bila uzas ali eto uzela se titula. To je dobro da bi se skinuo pritisak ali dugorocno nije previse bitno. Kone imaju vise titula od rata i time samo hrane svoj balijski ego a kvalitet i dalje tanak. Necemo valjda i mi tom linijom ?

Za nas je bolje dati sansu Kovacevicu, Mihojevicu, Andjusicu, Kobiljaru nego drzati Stjceva, Puzija i klapu pa ako zijanimo bar znam zasto i da ce nam se u buducnosti isplatiti. A ova sramota protiv Travnika je ponizavajuca.

Protiv sam da se dovodi cak i lijevi bek (moze se probati i sa Almirom). Ulozite pare u STRANE trenere svih kategorija kao i u Akademiji. To je nasa buducnost.

Sve sto Duska kaze je zlatno.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Beli98, bhfanatic14, boki86, Fouzi1, Kaunas, MSOZ101, Rade Paprica 9, riki46 i 35 gostiju.