Postao/la jurisicduska » 04 avg 2015, 21:38
Ja kad govorim o promjeni trenera ne govorim o smjeni Dženana nego kompletnog stručnog štaba, njih 5 ima i ni jedan nije kadar i sposoban da vodi bilo šta, počevši od trenera golmana, pomoćnika i tako dalje. Pogledajte kadar struke bilo kojoj europskoj ekipi pa čak i eto Dinamu, rijeci, pa ćete shvatiti da tu ima imena strašnih. Mora se kompletan tim i način rada promijeniti, postoje u fudbalu skauting, priprema utakmice, stručna analiza na poluvremenu, plan A, plan B, plan C, rokade formacije u zavisnosti ide li ne ide, markiranje, pomjeranje linija, kad mi nemamo posebno trenera za odbranu i napad, govori o nama da smo ozbiljni, ne može Naser uigrat štopera nikako, a da ne govorim vezu il napad.
Ja garantujem i dao bih sad glavu da dođe trener i povede svoj stručni štab al da je to eu trener sa iskustvom i karijerom, da bi ova ekipa sa juniorima pobijedila Travnika, da ne govorim sa najjačom ekipom poslije rata u BiH. Nemojmo se zavaravati, nije sam Dženo problem, problema ima 5, jedino mi se onaj maser sviđa a i on ne zna zašit Stepanova mora mu oca psovati dok mu kapu stavlja, amateri su to haman sve.
Fudbal je kompleksan neće se sam gol dati, to može kad imaš dvije totalno neprganizovane ekipe koje se nadigrajavaju pa pobijede bolji. Čim se nama ekipa sistemski brani mi nemamo odgovor na to. Marinović je s borcem pokazao svima put kako da nam jebu nanu naninu.
Da ne govorim da trebamo kad se izgradi kamp uvesti radno vrijeme od 8 do 4 ha ja, i večernji futing, neće im onda naurgila pasti na pamet.
Kupite opremu, mjerite im sve, **** će piti i pušiti, oduzimanje od plate, nađite nutricionistu, kuhara, psihologa.
Sad vi kontate ja se zajebavam al ovo ima svaki iole ozbiljniji klub, Partizan recimo. Et toliko smo samo daleko od njih.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.