Pomoc u vezi PC-a

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Elegant
Kontakt:

Re: "Pomoc u vezi PC-a"

Post Postao/la Elegant » 03 avg 2015, 22:06

Ramsey16 je napisao/la:
Elegant je napisao/la:
Ramsey16 je napisao/la:Mislio kupiti neku grafu od 2 gige i 4 gige rama DDR3, koliko bi me to kostalo?
Pogledaj ovdje, veliki je izbor ali zavisi koliki ti je buđet i kojeg proizvođaca zelis.
Pare nisu problem para nema, ma samo da me sluzi godinu dviije pa koja god je marka.

Hvala
Ako ti je za igranje i hoces da pokreces ove nove igre treba nesto jace, a ako si svakodnevni korisnik jeftinije ces proci.

Sluzit ce te vise godnia, sem ako ih bas ne guras i ne opterecujes. :mrgreen:
Zadnja izmjena: Elegant, dana/u 03 avg 2015, 22:12, ukupno mijenjano 1 put.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Ramsey16
Kontakt:

Post Postao/la Ramsey16 » 03 avg 2015, 22:09

miki_92 je napisao/la::kafa:
Ramsey16 je napisao/la:Mislio kupiti neku grafu od 2 gige i 4 gige rama DDR3, koliko bi me to kostalo?
bolje je pitanje koliko si spreman potrositi i za sta koristis komp
Nisam spreman nesto puno potrositi nekih 150-200 za graficku

Makar da pokrecem na Medium ove nove igre tipa GTA V, Fifa, Ark itd.
Npr ne mora me sluzit za igre 5 godina, makar dvije godine da mogu pokrenuti ove nove igre.

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 03 avg 2015, 22:26

za te pare mozes samo dobiti novu HD 7770 ili eventualno polovnu R7 260x na piku, ispod toga nemoj dzaba ici ako mislis igrati te novije naslove

4 GB RAMa ti je 70ak KM
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 03 avg 2015, 22:45

Moja topla preporuka da nek upujes polovnu graficku sem ako bas imas povjerenje u osobu koja prodaje.

Inace za nove igre treba uz dobru graficku, dobar procesor i minimalno 4 gb rama.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Ramsey16
Kontakt:

Post Postao/la Ramsey16 » 03 avg 2015, 22:48

Imam 4 gb rama konto jos dodati 4, ali vidjecu necu se zaletiti da sto prije kupim. Hvala vam na pomoci :D

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 03 avg 2015, 22:58

Ajd kad smo već kod toga, otišao mi je hard na laptopu ima više od pola godine i nikako da ga napravim, koliko je hard od 500 giga ovako po pik-u ili po radnjama, nebitno?
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

MirsoNi
Kontakt:

Post Postao/la MirsoNi » 04 avg 2015, 14:15

Kako sam digao novi sistem Win 10 na komp, kada prebacim preko HDMI, sa kompa na TV sliku imam, ton nemam (prije sam imao sistem win7, radilo je normalno).. odem u postavke i piše mi ovo:
http://prntscr.com/80p3wl

Onda sam na internetu pronašao da trebam update driver taj za HDMI, update sam taj driver, i opet mi isto piše ovo kao na slici gore, i nemam zvuka na TV-u.

Zna li neko kako da riješim ovaj problem ?
Sometimes it's only madness that makes us what we are.

High

Post Postao/la High » 04 avg 2015, 16:27

I ja sam jučer imao sličan problem. Povezao sam LED TV s laptopom preko HDMI kabla (gledao sam stream), ali na LED-u se očitovao samo zvuk laptopa, ne i zvukovnost streama. Odi na to što si uslikao i idi na omogući HDMI. Ne sjećam se tačno postupka, ali tu sam nešto čačkao i poslije ponovo pokrenuo laptop - upalilo je.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

MirsoNi
Kontakt:

Post Postao/la MirsoNi » 04 avg 2015, 16:53

Probao sam svašta, ali neće, piše "Not plugged in", a uključen normalno, probao sam i to da omogućim, ali već je omogućeno:
http://prntscr.com/80qwhd :?

High

Post Postao/la High » 04 avg 2015, 17:02

Odi na device manager, vidi ima li onih žutih trokutića (mislim na instalacije zvučne kartice). Ako ima, deinstaliraj pa ponovo pokreni.
Zadnja izmjena: High, dana/u 04 avg 2015, 21:42, ukupno mijenjano 1 put.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

AsharaK
Kontakt:

Post Postao/la AsharaK » 04 avg 2015, 17:35

Instaliram sedmicu aktiviranu sa cda, da bih mogao dobiti desetku aktiviranu i imam problem. Laptop me zeza nesto, nema konekcije uopste. U cemu je problem? Nece da nadje ni jednu mrezu?
FK Željezničar ~ FC Arsenal !

Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.

uNbx
Kontakt:

Post Postao/la uNbx » 04 avg 2015, 17:37

alan_kardec je napisao/la:Ajd kad smo već kod toga, otišao mi je hard na laptopu ima više od pola godine i nikako da ga napravim, koliko je hard od 500 giga ovako po pik-u ili po radnjama, nebitno?
Za 60 KM polovan mozes naci sigurno.
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest

AsharaK
Kontakt:

Re: Odg: RE: Re: "Pomoc u vezi PC-a"

Post Postao/la AsharaK » 04 avg 2015, 18:10

AsharaK je napisao/la:Instaliram sedmicu aktiviranu sa cda, da bih mogao dobiti desetku aktiviranu i imam problem. Laptop me zeza nesto, nema konekcije uopste. U cemu je problem? Nece da nadje ni jednu mrezu?
?
FK Željezničar ~ FC Arsenal !

Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.

High

Re: Odg: RE: Re:

Post Postao/la High » 04 avg 2015, 21:28

AsharaK je napisao/la:
AsharaK je napisao/la:Instaliram sedmicu aktiviranu sa cda, da bih mogao dobiti desetku aktiviranu i imam problem. Laptop me zeza nesto, nema konekcije uopste. U cemu je problem? Nece da nadje ni jednu mrezu?
?
Zašto nisi instalirao preko butabilnog USB-a? Držim da je tako lakše; ni meni nije moglo preko CD-a. A i trebao si sačuvati LAN driver, da bi ga mogao instalirati na W7 i kako bi imao pristup internetu.

High

Post Postao/la High » 04 avg 2015, 21:37

Vlarayan110 je napisao/la:@High A brate nije da ja imam nešto jak laptop na kojem je cener, al meni Edge zviždi, instant otvaranje, u odnosu na Operu i Chrome (testiro oba) brži je, jedino što fali je Adblock...
Maloprije sam htio vratiti W7. :mrgreen: Nisam mogao otvoriti Start niti koristiti Cortanu; tražilo mi da se odjavim kako bi sam OS otklonio problem, ali problem je ostao. Poslije sam shvatio da je do updatea te sam deinstalirao posljednja ažuriranja i sad je sve okej.

Vlarayan110
Kontakt:

Post Postao/la Vlarayan110 » 05 avg 2015, 11:47

High je napisao/la:
Vlarayan110 je napisao/la:@High A brate nije da ja imam nešto jak laptop na kojem je cener, al meni Edge zviždi, instant otvaranje, u odnosu na Operu i Chrome (testiro oba) brži je, jedino što fali je Adblock...
Maloprije sam htio vratiti W7. :mrgreen: Nisam mogao otvoriti Start niti koristiti Cortanu; tražilo mi da se odjavim kako bi sam OS otklonio problem, ali problem je ostao. Poslije sam shvatio da je do updatea te sam deinstalirao posljednja ažuriranja i sad je sve okej.
Ja evo imam sva ažuriranja i sve radi, leti, opet Windows je to i toliko razlika ima od sistema do sistema da je čudo.
A što se tiče Cortane, ne mogu je ni ja koristit trenutno je samo za područje US i UK zbog jezika i ostalih folova.
Mislim sve u svemu, sistem je fin, radi kako treba, brži je, ima par malih bugova tu i tamo, al s obzirom da dolazim sa 8.1 :crazy: i da sam na njemu sam popravio par stvari, ovo je ko od Boga dato :D
Mi smo divovi

Hejt za android

Denno
Kontakt:

Post Postao/la Denno » 05 avg 2015, 11:58

Zna li ko kakvu dobru ap za gledat utakmice preko iPada?
embrace the chaos

MirsoNi
Kontakt:

Post Postao/la MirsoNi » 06 avg 2015, 13:22

High je napisao/la:Odi na device manager, vidi ima li onih žutih trokutića (mislim na instalacije zvučne kartice). Ako ima, deinstaliraj pa ponovo pokreni.
Nema žutih tokutića: http://prntscr.com/81h9by
:crazy:

Belmin6
Kontakt:

Post Postao/la Belmin6 » 06 avg 2015, 17:04

Gdje mogu kupiti onaj HDMI kabal, što ide iz centralke u TV ? I koliko para je to ?

High

Post Postao/la High » 06 avg 2015, 17:43

Zavisi koliko metara. U Sarajevu metar i po tog kabla košta 8 KM. Pogledaj u Imtecu i sl.

http://www.plus.ba/pretraga/hdmi/18

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 37 gostiju.