FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

ZaZelju
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la ZaZelju » 04 avg 2015, 15:32

DANDY je napisao/la:Evo ppstavite ovu na svoje FB profile
slika
Super ovo izgleda.
Gdje su Đelmić i Blagojević?

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 04 avg 2015, 15:36

Treba napraviti sliku sa svim fudbalerima koji su izbacili Feren.
A, za ove sto se brinu, ne brinite. Uvijek ima karata pred samu tekmu za istok i zapad.

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 04 avg 2015, 15:39

slika
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

mavi
Kontakt:

Post Postao/la mavi » 04 avg 2015, 15:45

Mislim da će nas dosta biti, danas već poprilična gužva na Grbavici.

tm8782
Kontakt:

Post Postao/la tm8782 » 04 avg 2015, 15:48

mavi je napisao/la:Mislim da će nas dosta biti, danas već poprilična gužva na Grbavici.
Znaci karte idu dobro, drago mi je.
Željo, jedna riječ, jedno ime koje puno znači...

mavi
Kontakt:

Post Postao/la mavi » 04 avg 2015, 15:50

tm8782 je napisao/la:
mavi je napisao/la:Mislim da će nas dosta biti, danas već poprilična gužva na Grbavici.
Znaci karte idu dobro, drago mi je.
Znaš li u koliko je večeras trening?

tm8782
Kontakt:

Post Postao/la tm8782 » 04 avg 2015, 15:52

Ne znam nisam u toku ovih dana nista...
Željo, jedna riječ, jedno ime koje puno znači...

roleeee
Kontakt:

Post Postao/la roleeee » 04 avg 2015, 15:55

Ja sam uzeo kartu danas oko 1 kod BBI u onoj kucici nasoj

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 04 avg 2015, 15:58

Lutvo kaze da ovo jos vazi. :P
slika
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Rios

Post Postao/la Rios » 04 avg 2015, 15:58

Ma ne sumnjam ja nijednog trenutka u posjetu minimalno 20+ hiljada,mozda i 25+..Zazelila se raja tih velikih utakmica u Sarajevu,doci ce i komsija sigurno,dijaspore,simpatizera..Nece ovo protiv Radnika uticati na posjetu u cetvrtak..
Eh za PL je druga prica,cini mi se da cmeo i ove godine kuburiti poprilicno sa posjetom,jbg..

Btw,karta kupljena :salut:
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

mavi
Kontakt:

Post Postao/la mavi » 04 avg 2015, 15:59

tm8782 je napisao/la:Ne znam nisam u toku ovih dana nista...
Sad sam zvao, u šest sati večeras

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 04 avg 2015, 16:03

slika
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 04 avg 2015, 16:18

Ja cu samo dodati po pitanju malog Amira.
Taj igrac treba da postavi standard kada je upitanju prodaja nasih mladih igraca. Dosta vise odlazaka za dzaba, jer od dzaba i sadake se ne zivi.
Tako da, iskreno vjerujem, da se onakav dragulj ne smije pustiti ispod cifre koje ce nam ako nista upotponosti finansirati izgradnju makar jedne tribine, ako nista adaptaciju...

Ostalo sve je veliki neuspijeh...

Sto se karata tice, ja ocekujem sljedece:

Jug - Rasprodan
Istok - Rasprodan
Zapad - Bit ce tu karata mnogo

Ocekivana posjeta: 25+

Evo izgleda da je Kosevo oporavljeno nakon devastacije zvana koncert. ****: jedan pitar! :)

slika slika slika slika[/quote]
Zadnja izmjena: DzoleZeljo, dana/u 04 avg 2015, 16:26, ukupno mijenjano 3 puta.

jaludovolimte
Kontakt:

Post Postao/la jaludovolimte » 04 avg 2015, 16:20

pile87 je napisao/la:slika
sa štitom ili na njemu
tebe volim, tebi pjevam za jedan gol..

uvijekuztebe1921
Kontakt:

Post Postao/la uvijekuztebe1921 » 04 avg 2015, 16:32

Ja nisam previse optimistican nikad sto ce tice posjete. Protiv Ferenca je bilo tacno otprilike kako sam zamisljao. Sad ocekujem jug i zapad isti i istok pun. Znaci 20k. Nadam se da grijesim ovaj put.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Mi smo Željini, Željo je naš!

barbarez
Kontakt:

Post Postao/la barbarez » 04 avg 2015, 16:34

Sad sam kupio karte,nema guzve,ali eto ja bio minut,frajer prije mene 5 za istok,ja uzo 3. Evo sa mnom buraz i jaran idu,nisu bili 2 godine na tekmi. Bice raje dosta,samo kisa da ne zasere,mnogi ce cekat zadnji dan.
VOLIM TE ZELJO

Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE

corleone87
Kontakt:

Post Postao/la corleone87 » 04 avg 2015, 16:35

"Nikada mi nije bilo jasno kako se može kupiti nečija povijest ili tradicija."
... tako kaže velikan nogometa sa ovih prostora, Ivica Osim.
Više od 9 decenija Plava Lokomotiva ide nezaustavljivo. Kroz UDBA-e, ratove, huliganske fajtove. Kroz raznorazne Podsaveze, Velike Četvorke i polufinala Kupa UEFA. Od Dimitrija Dimitrijevića preko Škije, Miše, Meše i do Osima Mlađeg, uvijek te pratilo Plavo srce sa dva željeznička krila. I nikada, bio na vrhu ili dnu, ni za jednu jedinu sekundu nije posustalo niti će. Od toliko muke na početku da se stvori ono "nešto", preko igrača kojima je raznoraznim dekretima vlasti naređeno da te napuste do maksuma koju su tračili novac i vrijeme, vjera u tebe nije prestajala. Primao si bruku golova ali si isto toliko i davao. Nalazio si se na vrhu ali i na dnu. Ali na stranu, ma kakva god situacija bila, srce zatreperi od uzbuđenja i ljubavi kada prilaziš toj Svetinji u Zvorničkoj 27 i čuješ huk sa stadiona i ono poznato: Mi smo Željini, Željo je naš.
Taj osjećaj pare ne kupuju!
I kada te godine do neprepoznatljivosti obrade, kada proživiš i pakao i raj na zemlji, u srcu nosiš jedan grad, jedan klub i jednu boju. Onda pogledom punim čežnje spaziš sliku sjajne generacije iz '72.i prve šampionske titule. Sjetiš se tekme sa Zvezdom na Koševu i tog paklenog 68. minuta kada je Edin Sprečo riješio tu trku sa ciganima. Sjetiš se rastavljanja Partizana na proste faktore u zadnjem kolu i ovjeravanja titule. Onda navučeš šal sa prugama na čijem kraju su izvezene te četiri magične cifre 1921. I sjedeći na dotrajaloj i improvizovanoj zapadnoj tribini Doline ćupova razmišljaš o tome šta je ustvari Željo. Nije to samo onih 11 mladića u plavim dresovima koji dole na terenu ginu za svaku loptu. I pogledom preletiš od juga ka sjeveru. Dole, na jugu, ispod semafora, mladići, baš kao nekada i ti, vijore plave barjake i šalove. Pjesma, čovjek bi rek'o iz jednih usta, ne prestaje. Onda ona lokomotiva na istoku kao da simbolizuje ono što su generacije radile u Željezničaru; stajale čvrsto, nepokorivo i čistile sve pred sobom. Naravno, one koje su bile sposobne za to. nda na sjeveru, tzv. "Starosjedioci", uz klasično košpicarenje komentarišu utakmicu između sebe i daju blažu podršku nego oni mladići na suprotnoj tribini. I u jednom presudnom trenutku nastaje lom... Cijeli stadion ustaje na noge i počinje ono što mnogima tjera suze na oči (nekome radosnice a nekome one od žalosti ) Željezničar Šampiooon. Onda shvatiš da je Željo nešto više, da je to religija i život, da je to ono što te učilo kako se voli bez koristi i da je za sreću potrebno vrlo, vrloo malo. Shvatiš da te najbolje, pored raznih škola i fakulteta, naučio pravednosti, filozofiji i samoodbrani. Shvatiš da je tvoju listu prijatelja proširio za najmanje trocifren broj. I na kraju zaključiš da bi na kraju sunčevog sistema ili miljama u utrobi Zemljinoj, i kada ti je najteže i kada ti je najljepše, pjevušio Grbavicu.
Nije to ljubav, niti zaluđenost. To je nešto čemu se ne bi mogao dodijeliti ovozemaljski naziv. To je ono što te od malih nogu zavelo... i nikada nije popustilo ! Nešto zbog čega bi danima plakao nakon pregledanog snimka utakmice protiv šugavih mađara. Nešto zbog čega si danima u zvijezdama bio nakon Zubanovć Hadisa i tog 5.6.1998. I kada te vrijeđaju, udaraju i ponižavaju, sjetiš se opet Njega. Sjetiš se da su ga htjeli ugasiti jer je osnovan iz ljubavi, ne nekakvim naredbama ili dekretima. Uzdigneš se iznad svega i pokažeš da te naučio da budeš kontra fašizma, mržnje i vandalizma. Sjetiš se da ti je priuštio radosti više nego sve djevojke u tvome životu skupa. Onda ne žališ ni dinara za bezbroj ulaznica i rekvizita, samo da je sve Plavo-Bijelo.
I kada te spuste u ovu crnu bosansku zemlju, na nišan, krst ili neki drugi spomenik ti okače plavo platno sa njegovim imenom.
I kada se svi raspute, mali dječak u plavo-bijelom dresu ti zapjevuši:
Kad dođu teški dani i kada ti loše krene
Digni pogleda ka' tribini, ugledaćeš taamo mene.
Dok drugi traže mane i seru sa druge strane
S juga se pjesma ori, Bori se Željo, bori !
Kad stane srce moje i Bog mi sklopi oči
Zakucaće bar još jeednom i s neba će za te' dooći.
Član stranice 3za1921
‪#‎30hiljada‬ ‪#‎3za1921‬ ‪#‎ZivimoZeljeznicar‬
Zadnja izmjena: corleone87, dana/u 04 avg 2015, 16:36, ukupno mijenjano 2 puta.
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

AsharaK
Kontakt:

Post Postao/la AsharaK » 04 avg 2015, 16:35

Sta je sa stranicom 1921.ba , pise da je u fazi pripreme. Jedino su oni pratili Udruzenje Zeljeznicar i sve klubove. Uvijek me je zanimalo, ako neko zna, koji sve klubovi su u udruzenju?
FK Željezničar ~ FC Arsenal !

Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.

TMmanija2012
Kontakt:

Post Postao/la TMmanija2012 » 04 avg 2015, 16:39

Obavljena duznost dva zapada .. limVo te ljoŽe !!!!

pintol_TM87
Kontakt:

Post Postao/la pintol_TM87 » 04 avg 2015, 16:39

barbarez je napisao/la:Sad sam kupio karte,nema guzve,ali eto ja bio minut,frajer prije mene 5 za istok,ja uzo 3. Evo sa mnom buraz i jaran idu,nisu bili 2 godine na tekmi. Bice raje dosta,samo kisa da ne zasere,mnogi ce cekat zadnji dan.
http://www.foreca.com/Bosnia_and_Herzeg ... s=20150806
ni traga kisi, ugodnih 24
Zaigraj, zaplesi na terenu i zabi tom kretenu da bude ludnica !!

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 19 gostiju.