FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

rodom s Mejtaša
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la rodom s Mejtaša » 03 avg 2015, 23:41

Ako je dobra lova ja bih Bajića pustio odmah. Bojim se da je on već "odlutao" odavde i da to više nije to. Bio sam protiv prodaje bilo kojeg igrača jer mi imamo najskromniji kadar ionako. Međutim, mi smo fukarast narod i čim se bilo kakve pare počnu spominjat pucamo po šavovima i nema tu pomoći nego prodaji. Nerijetko to bude pogrešna odluka i za većinu igrača to i bude kraj neke zapaženije karijere.

acab
Kontakt:

Post Postao/la acab » 03 avg 2015, 23:44

VOLIM TE ŽELJO!
Volim te Željo !

Merhaba
Kontakt:

Post Postao/la Merhaba » 03 avg 2015, 23:44

Ma necu da se raspravljam...Ni meni nije jasno sto Amir ide i to za tako malo pare ali eto
IZ KRVAVE ZEMLJE BOSANSKE CVATU ZLATNI LJILJANI , GRBAVICE MAJKO NASA BRANIT CETE SINOVI!

THE MANIACS 1987 SARAJEVO

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 03 avg 2015, 23:45

U ovom trenutku treba biti orjentisan samo na utakmicu sa Standardom i to je jedini cilj i jedina misija. Ko se iole smatra navijacem simpatizerom pristalicom kluba treba biti uz svoj klub u cetvrtak. U cetvrtak se brani ono sto smo radili i stvarali proteklih godinu dana. U cetvrtak Zeljo ima sansu napraviti nesto posebno otici dalje izbaciti klub koji ima vrijednost 40 miliona eura zaraditi dodatno jos novca i tako rijesiti veliki dio svojih problema...jednog dana se mozete sjecati da ste bili dio Zeljine istorije jednog velikog dogadjaja jedne prekretnice u kojoj je Zeljo otisao stepenicu vise, sjecati se da ste bili dio Zeljine porodice koja sama pravi i stvara nesto novo i bolje za sve nas za nase Zeljovce koji tek dolaze dodjite jer Zeljo vas treba, dodjite ne radi mase ljudi ne radi slikanja dodjite da budete uz svog Zelju onda kada mu trebate i svi ko jedan jer mi smo Zeljini Zeljo je nas.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 03 avg 2015, 23:53

Merhaba je napisao/la:Ma necu da se raspravljam...Ni meni nije jasno sto Amir ide i to za tako malo pare ali eto
Ne lazi da ide Amir.
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

BlueFamily
Kontakt:

Post Postao/la BlueFamily » 04 avg 2015, 00:01

Jel ko bio u kućici ispred BBI centra?Ima li kakvih stvari?Radim kod Masha,a mrsko mi pet minuta otići do tamo,jer baš budem umoran.Ako ima šta finoo da odletim sutra,ionako sam konto po karte ići.
...Nije to bolest rijetka,nisu posljedice rata,ali ja sam prvo reko Željo,pa sam poslije reko tata...

lazar
Kontakt:

Post Postao/la lazar » 04 avg 2015, 00:03

Bajić ako ode ispod 1.5 mil KM zajebi sve.
A za Amira ponuda od 1 mil. eura je uvreda
Zadnja izmjena: lazar, dana/u 04 avg 2015, 00:06, ukupno mijenjano 1 put.

Ajzea
Kontakt:

Post Postao/la Ajzea » 04 avg 2015, 00:04

Sa odlaskom Bajića bi se mogao i pomiriti ali ako Amir ode past će mi mrak na oči. Ne prepadajte narod ako nije istina ba, onog malog dati samo ako je u pitanju astronomska cifra a i tada dobro razmisliti. On je nevjerovatan i blago se nama kad ga imamo !Dati mu pare, stan, auto jer će se isplatiti sigurno. Nikad nisam bio sigurniji u nekog kao u njega ;)
Da on ima 21 godinu a igra onako kako igra mi bi njega proglasili najboljim igračem lige.
Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !

rodom s Mejtaša
Kontakt:

Post Postao/la rodom s Mejtaša » 04 avg 2015, 00:09

Merhaba je napisao/la:Ma necu da se raspravljam...Ni meni nije jasno sto Amir ide i to za tako malo pare ali eto
Ma sve je moguće. Kod nas se nikad ne zna. Fukaraština i haos je na sve strane i narod bježi vani ko god može glavom bez obzira, a da neće igrači. Ja da se pitam meni bi logičnije bilo da Baja odigra jednu vrhunsku sezonu sa recimo jedno 20 golova i bude prvi strijelac lige opet i onda se proda. Nažalost, veliko je pitanje da li je on to u stanju niti to zavisi samo od njega. Mora cijela ekipa igrati vrhunski da bi on zabio cvaju. Zato opet kažem prodaji ga ako je dobra lova.
Za Amira je rano kako god okreneš još ako nije neka lova onda baš nema logike, ali logika u Bosni nije priznata nauka.
Prodaja gotovo sve djece koja nešto vrijedi u roku 2-3 godine maksimalno nikad neće donijeti rezultat to svi znamo, ali to je naša realnost. Da barem hoće sve prodati pa uložiti u nešto konkretno tipa stadiona, trening kampa, profesionalizacije kluba u svim segmentima itd. jer u dovođenje igrača neće sigurno jer mi niti imamo tu tradiciju niti nešto specijalno znamo niti smijemo rizikovati s parama nego ako naleti kakav džabos to je to samo što od džabosa nikad nećeš napraviti neki iskorak u rezultatu. Tako da je meni ovo sve jedan začarani krug iz kojeg ne vidim izlaza ili barem ga ja ne vjerujem da ću dočekati. Moj neki lični deadline za novu Grbavicu je bio do 100 godina kluba, ali da Bog da. Nažalost, i navijača će biti sve manje i manje iz razno raznih razloga pa se postavlja pitanje kome ga i praviti, a da ne govorim da mi generalno nemamo kulturu održavanja i daljnjeg razvoja bilo čega što nekim pukim slučajem i napravimo, a da ne govorim o stadionima kojih niti imamo u smislu modernog poimanja istih.

Dinara
Kontakt:

Post Postao/la Dinara » 04 avg 2015, 00:15

Nadm se da je suplja za Amira. Kada je rijec o navijacima. Hajmo napuniti Kosevo i ponoviti atmosferu kakva je bila zadnjih 10-15 min. protiv Ferencvarosa kada je i istok i zapad ustao da navija. Ja mozda previse ocekujem, ali nadam se da ce 25.000 navijaca gromoglasnim navijanjem od pocetka kada se zapijeva Grbavica pa do kraja kada cemo insAllah proslavljati prolaz dalje nositi igrace do pobijede. Treba nam paklena atmosfera !

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 04 avg 2015, 00:19

Propustit ćete Standard ? Ja ne !
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

propuh
Kontakt:

Post Postao/la propuh » 04 avg 2015, 00:20

Kako vas likovi lagano potpale to je cudo jedno.
Manite se supljih prica o transferima za 3 dana nas ceka tako bitna utakmica, gdje se svi nadamo dobroj partili i iznenadjenju.
Pa da nam celo izvuce Lech :thumbup:
Azmir Husić "Dino svi znamo kako je Saraj'vo doslo do titule"

JoseMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseMourinho » 04 avg 2015, 00:22

Ne kontam ko je gori on ili vi ostali?

Bubne frajer i razveze se prica oko gluposti i sad svako svoju teoriju pise oko LAŽI koju je neko napisao?

Svi obavezno u četvrtak da podrzimo momke :bow:

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 04 avg 2015, 00:23

rodom s Mejtaša je napisao/la:
Ma sve je moguće. Kod nas se nikad ne zna. Fukaraština i haos je na sve strane i narod bježi vani ko god može glavom bez obzira, a da neće igrači. Ja da se pitam meni bi logičnije bilo da Baja odigra jednu vrhunsku sezonu sa recimo jedno 20 golova i bude prvi strijelac lige opet i onda se proda. Nažalost, veliko je pitanje da li je on to u stanju niti to zavisi samo od njega. Mora cijela ekipa igrati vrhunski da bi on zabio cvaju. Zato opet kažem prodaji ga ako je dobra lova.
Za Amira je rano kako god okreneš još ako nije neka lova onda baš nema logike, ali logika u Bosni nije priznata nauka.
Prodaja gotovo sve djece koja nešto vrijedi u roku 2-3 godine maksimalno nikad neće donijeti rezultat to svi znamo, ali to je naša realnost. Da barem hoće sve prodati pa uložiti u nešto konkretno tipa stadiona, trening kampa, profesionalizacije kluba u svim segmentima itd. jer u dovođenje igrača neće sigurno jer mi niti imamo tu tradiciju niti nešto specijalno znamo niti smijemo rizikovati s parama nego ako naleti kakav džabos to je to samo što od džabosa nikad nećeš napraviti neki iskorak u rezultatu. Tako da je meni ovo sve jedan začarani krug iz kojeg ne vidim izlaza ili barem ga ja ne vjerujem da ću dočekati. Moj neki lični deadline za novu Grbavicu je bio do 100 godina kluba, ali da Bog da. Nažalost, i navijača će biti sve manje i manje iz razno raznih razloga pa se postavlja pitanje kome ga i praviti, a da ne govorim da mi generalno nemamo kulturu održavanja i daljnjeg razvoja bilo čega što nekim pukim slučajem i napravimo, a da ne govorim o stadionima kojih niti imamo u smislu modernog poimanja istih.
Pa sam sebi ujedno i odgovaras,prijatelju.Ne bih da pisem negativnosti,niti sam inace takav,ali cinjenice se moraju iznijeti.Puno je proslo od rata i da se radilo posteno i kako treba,a nije,mi smo mogli biti solidan evropski klub,bez obzira na stanje u drzavi.Ja sam jedan od navijaca koji je odrastao uz Zelju,koji zivi jako,jako blizu stadiona jos od prije rata,ali sam odavno sebi rekao da vise necu ici na svaku utakmicu,nego cu birati.Zasto? Zato sto ne vidim tu nekih pomaka,sve je to nesto sitno i u principu se stvari vrte u krug,po meni.Dva sam faktora sebi u glavi zacrtao,koji ce mi biti znak nase ozbiljnosti.1.Da pocnemo kupovati igrace kao svaki normalan klub uz ulaganje i forsirianje nasih omladinaca,jer je to nasa historija (ovaj drugi dio se i desava) 2.Pocetak gradnje barem jedne tribine na Grbavici da imam normalne uslove za gledanje tekme kao navijac.Bez toga,mene nema kao redovnog i mislim da mnogo raje ima svoje,ali vrlo slicne razloge.Dosta vise mediokriteta svuda uokolo.Hoce li se neko sloziti samnom ili nece,nije me briga,ali znam da je normalnom klubu svaki navijac bitan,jer je to profit.Sad imamo lijepu sansu da pametno usmjerimo novac koji smo zaradili (a veliki je za nase uslove),podignemo razinu nase organizacije,te se pocnemo kretati ka boljem.Mene je to i privuklo na tekmu protiv Radnika i nisam dosao kuci i rekao e jbt,losi smo i dalje,nego sam svjestan da su igraci bili istroseni i umorni i da ce dati sve od sebe za nesto vise u cetvrtak.Da li cemo iskoristiti ovu sansu ili cemo sve upropastiti kao i 2001. kad smo se trebali uzdici,je na klubu i to ce biti pokazatelj da li se krecemo u pravo smjeru ili je sve "suplja" i dalje...

ZaZelju
Kontakt:

Post Postao/la ZaZelju » 04 avg 2015, 00:32

Realno, ne treba Bajića pustiti ispod milion eura.
Da se vratimo na utakmicu sa Standardom. Odović je taj koji će odrediti taktiku, ali da dam svoje mišljenje, a to je da bih volio kad bi naši počeli utakmicu onako kako smo tamo odigrali drugo poluvrijeme. Ne smijemo se potpuno povucć, a ni srljati kad postignemo gol jer to je uvijek kobno i protiv slabijih ekipa od Standarda.

Ajzea
Kontakt:

Post Postao/la Ajzea » 04 avg 2015, 00:34

SWRA !
Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 04 avg 2015, 00:50

pile87 je napisao/la:U ovom trenutku treba biti orjentisan samo na utakmicu sa Standardom i to je jedini cilj i jedina misija. Ko se iole smatra navijacem simpatizerom pristalicom kluba treba biti uz svoj klub u cetvrtak. U cetvrtak se brani ono sto smo radili i stvarali proteklih godinu dana. U cetvrtak Zeljo ima sansu napraviti nesto posebno otici dalje izbaciti klub koji ima vrijednost 40 miliona eura zaraditi dodatno jos novca i tako rijesiti veliki dio svojih problema...jednog dana se mozete sjecati da ste bili dio Zeljine istorije jednog velikog dogadjaja jedne prekretnice u kojoj je Zeljo otisao stepenicu vise, sjecati se da ste bili dio Zeljine porodice koja sama pravi i stvara nesto novo i bolje za sve nas za nase Zeljovce koji tek dolaze dodjite jer Zeljo vas treba, dodjite ne radi mase ljudi ne radi slikanja dodjite da budete uz svog Zelju onda kada mu trebate i svi ko jedan jer mi smo Zeljini Zeljo je nas.
slika
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Ajzea
Kontakt:

Post Postao/la Ajzea » 04 avg 2015, 00:53

slika
"skinu sliku, prebaci na usb, otidji u stampariju, uradi 20 plakata i naljepi po gradu, i dovedi raju na lavor u cetvrtak"
;)

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 04 avg 2015, 01:30

Kad bi klub odvojio 100 KM za to da se vise komada odstampa i da deset-petnaest momaka to poljepi po centru grada, po mahalama pet dana pred tekmu imalo bi smisla. Ovak dan dva prije nista.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

samoplavo
Kontakt:

Post Postao/la samoplavo » 04 avg 2015, 01:32

Bajića prodati i od tih para uložiti i u igrački kadar, ne bi bilo loše i Baji zamjenu naći.
Amir ako ode onda ode i sve ono o čem pričamo sve ovo vrijeme. Bolje imati Amira taman klupe nemao nikako!

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: b00t, Levin, NekoSaDaleka, pinki, Vanja8 i 56 gostiju.