AS Roma

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

ASR1927

Re: AS Roma

Post Postao/la ASR1927 » 03 avg 2015, 13:46

slika

Sa strane su moguce formacije..

Pozz ROMANISTI !

FORZA ROMA :bih:
^^ Ako ne zna mahala, nisi ni j**o.. ^^

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 03 avg 2015, 13:50

NoName je napisao/la:Samo da pozdravim svoje kolege, navijače Rome :)
Za razliku od Citya, za Romu ce biti zadovoljstvo navijati. Prvo, ljudi cekaju predugo na Scudetto, a drugo, puno su manje 'zlo' od trojke Juve-Inter-Milan :mrgreen:

hulehule
Kontakt:

Post Postao/la hulehule » 03 avg 2015, 14:07

Roma opet ne može da se izvuče iz tog prosjeka i kakva su im ovosezonska pojačanja još par godina sigurno će biti prosječni talijanski klub koji se bori da izađe u evropu i pokuša da se ne osramiti u istoj, ali joj to još teže ide (man utd, bayern...)

macahz
Kontakt:

Post Postao/la macahz » 03 avg 2015, 18:16

idemo mi na scudeto sigurni, imas kao krila Iturbea kji ce da eksplodira kao i Gervinja koji moze dosta dobro odigrati.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 03 avg 2015, 19:27

Ako gledas igrace koji ce ove sezone igrati mozemo se nadati ali ako Garsija bude opet isao ziheraski nema od titule nista.

Od Iturbea dizem ruke.Mogu se kladiti da ce Falke vise pokazati.
Horde Zla ; Curva Sud Roma ; Los Borrachos Del Tablon

Este sentimiento nadie lo comprende

Denno
Kontakt:

Post Postao/la Denno » 03 avg 2015, 20:46

Garsija je ku.rton, sa njim nema nista taman i Messi da dodje i da kapitena 15 god podmlade. Ne vidim kako bi sa njim mogli igrati sampionski, imati onaj duh i karakter koji je potreban da budes #1.
Onda juventus je daleko najveci favorit za skudeto, tu su ljudi u upravi koji znaju svoj posao, ekipa izmjenjena, moglo bi ispasti i na bolje cak, iz nekog respekta kojeg i ne zasluzuju ipak treba reci, 4 titule za redom, nema niko pravo ni da im prijeti.
Inter, vrlo dobro napucali ekipu, pametno dovodili, od njih se ocekuje top3 ove sezone, mozda i Milan sa Ibrom, treba vidjeti Napoli i Lazio, jbt i za 3. mjesto nije sigurno, svi znamo da je velika vjerovatnoca da Garsija podbaci.
Dzeko nije u Bog zna kakvoj formi, kapitena ne komentarisati, Iturbe tek treba da pokaze jel flop ili ne, kao i Ibarbo. Gervinho ostao ili ne, ne bi trebao uopste da je u rosteru za iducu sezonu, kao Ljajic i Doumbia.
Pjanic igrac koji nije konstantan, Radja **** zvijer, al ne dovoljno da pravimo neki podvig, Strootmana cemo da vidimo kad se vrati, De Rossi izgleda kao da je vise pijan nego trijezan. Za bekove se nista ne zna, imamo Floa, dobar naprijed, nazad los, ostalo 0, rastjerati. Stoperi, Manolas bi ove sezone mogao biti i najbolji stoper u ligi ako ga Castan ili neko dr ispostuju u paru kao i ostatak ekipe. Castan se tek vratio, Romagnoli ne zreo, ne pametan reklo bi se a kao potencijal, vidjet cemo. Mbiwa, e kako je zivot ne pravedan, ko se sve bavim ozb fudbalom. I za kraj, golmana imamo da valja. I nemamo na cemu da temeljimo optimizam za skudeto ko, da nam se ljudi ne smiju poslije :P .
Ja bih bio sretan da do kraja roka prodamo visak igraca i ustedimo na plati degenernika, da poslije ne bi bilo bolnih prodaja kad ispusimo, dobro smo se zavalili ovim pozajmicama.
embrace the chaos

Caca
Kontakt:

Post Postao/la Caca » 03 avg 2015, 21:38

evo i ja novi, vatreni navijac rome :D..ma i ranije sam pratio, naravno zbog pjanica, a oduvijek su mi nekako simpatican klub, sa naravno najljepsim fudbalom na apeninima..iskreno nadam se dobrim igrama naseg dvojca, ali i dobrim rezultatima rome, jer uspjeh dzeke i pjanica zavisi od uspjesnosti cijele ekipe.
Jel Salah potpisao za romu, halalite, al nekako sam izvan forme oko transfera...
I zasto je Garcia takav kuLac od trenera? I da li je L. Enrique dobio tad otkaz ili je sam otisao?
Haj prestao sam pratiti Inter podavno pa sam malo zanemario nekad zanimljivu i uzbudljivu ligu, cini mi se da se vracaju talijani, a evo ne bi li se i Roma vratila na tron uz pomoc naseg dvojca.
Kad bi kojim cudom osvojili scudeto, Dzeki bi rijetki mogli prigovoriti za titulu najboljeg svih vremena.

Denno
Kontakt:

Post Postao/la Denno » 03 avg 2015, 22:11

Nemojte pricati o skudetu bgt nakon polusezone makar, pretprosle sezone smo startali 10-0-0 i popusili smo. Garsija je ku.rton jer nije hrabar, ne smije mrtvi Chievo napasti, igra na kontre protiv njih, ne drzi discplinu, lako ga citaju protivnici, vise je nego predvidiv i td. Ne rotira igrace kako treba, ubija im moral, inace vise vjeruje starijim igracima iskusniji, mladi skoro i ne dobijaju sanse kod njega, dakle glup i tvrdoglav, bezobrazan, slab je sa izjavama i td. Igra defanzivno sa 4-3-3, ne odstupa od te formacije ni onda kad nema igrace za to. Sad npr ima ekipu da igra 4-5-1, 4-3-1-2 i 4-3-3, al et vidjet cemo kao ce da se pogubi i otkaz dobije prije nove god ja predvidjam.
Salah je tu sa ekipom, vec i trenira, al postoji nekakav spor izmedju Fiorentine i plavaca, al brzo ce i to biti rijeseno. U ekipu se vratio Romagnoli, dosao Iago Falque, Szczesny na posudbu, doce i lijevi bek uz Dzeku, Musaku/Digne/Kur.cava ??? Prodat Bertolacci ACMu za 20mil, i to bi bili neki potezi uprave Rome vrijedni pomene :kralj:
embrace the chaos

Caca
Kontakt:

Post Postao/la Caca » 03 avg 2015, 22:35

Denno je napisao/la:Nemojte pricati o skudetu bgt nakon polusezone makar, pretprosle sezone smo startali 10-0-0 i popusili smo. Garsija je ku.rton jer nije hrabar, ne smije mrtvi Chievo napasti, igra na kontre protiv njih, ne drzi discplinu, lako ga citaju protivnici, vise je nego predvidiv i td. Ne rotira igrace kako treba, ubija im moral, inace vise vjeruje starijim igracima iskusniji, mladi skoro i ne dobijaju sanse kod njega, dakle glup i tvrdoglav, bezobrazan, slab je sa izjavama i td. Igra defanzivno sa 4-3-3, ne odstupa od te formacije ni onda kad nema igrace za to. Sad npr ima ekipu da igra 4-5-1, 4-3-1-2 i 4-3-3, al et vidjet cemo kao ce da se pogubi i otkaz dobije prije nove god ja predvidjam.
Salah je tu sa ekipom, vec i trenira, al postoji nekakav spor izmedju Fiorentine i plavaca, al brzo ce i to biti rijeseno. U ekipu se vratio Romagnoli, dosao Iago Falque, Szczesny na posudbu, doce i lijevi bek uz Dzeku, Musaku/Digne/Kur.cava ??? Prodat Bertolacci ACMu za 20mil, i to bi bili neki potezi uprave Rome vrijedni pomene :kralj:
zato sam u istoj recenici spomenuo cudo i skudeto :mrgreen: , jer mislim da roma do sad nije imala taj pobjednicki mentalitet. Vec par sezona haraju na pocetku da bi se onda prepali vlastitog uspjeha i na kraju se borili za 2. mjesto. Pa ima tu dobrih pojacanja, al ako je istina to za Garciju onda je potrebno i vise od cuda da bi napravili taj podvig, naravno uzevsi u obzir kakav mentalitet ima juventus i kako fino znaju sloziti ekipu, a da ne spominjem kako tek znaju pobjediti sa manje od dva gola na utakmici :mrgreen: ...Mislim da se Inter dobro pojacao, doveo solidne igrace, al da im je plafon LP te da ne mogu ozbiljnije gledati prema naslovu. Tako i gleda ostalih par klubova iz vrha, dok za Romu mozda i nije neki uspjeh biti iza juventusa jer su vec neko vrijeme tamo, zele korak naprijed. Ja se nadam da bi bar mogla biti neka borba za vrh, a da ce na kraju to juventus uzeti na iskustvo i mentalitet.

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 03 avg 2015, 23:05

Roma godinama ima gubitnicki mentalitet i to je najveci problem a kad pri tome dodas ovog trenera dobijes drugo mjesto.Uvijek se treba nadati al ako cemo realno skudeto je daleko najvise jer su svi procitali Garsijinu igru.Zatvoris krila i mrtve bekove i ne mozemo nikoga dobiti a nismo imali napadaca da valja.Jeste da je tu sad Dzeko i da je on donio titulu Volfsburgu i Sitiju ali da li ce Romi tesko je reci mada ako se poklopi par stvari sto da ne.Ako cemo realno Garsija prvi put ima ekipu koja je dobro pokrivena na svim pozicijama osim na lijevom beku a i tu ce doci Kurzawa ili Digne tako da ce on sad biti pod velikim pritiskom kojeg ne vjerujem da ce podnijeti.Ako osvojimo skudeto osvojit cemo ga sa drugim trenerom,sa njim necemo nema sanse al treba mu dati sansu i ove sezone pa makar do januara jer je vratio u Romu vrh Italijanskog fudbala mada on meni ne djeluje kao trener sa kojim cemo bilo sta osvojiti.To je trener sa kojim mozemo biti uvijek u vrhu al nikad na samom vrhu.

Denno
Kontakt:

Post Postao/la Denno » 03 avg 2015, 23:31

Ako je ikakve mogucnosti bilo, trebalo je merdasa Contea angazovati, onda bi bili opaki :zviz:
embrace the chaos

JoseMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseMourinho » 03 avg 2015, 23:36

Pretjerujete opasno sa kritikama prema garsiji, nije bas toliko crno, titulu je smijesbo bilo očekivat pored onakvog juveta, sad et sa dzekom + još jedan/dva dobra, a ne bezveze pojačanja i ima nade ;)

A realno ne znam kojeg bi to VI boljeg trenera koji VI uzeo titulu, bar sa garsijom kako god okrenes igrate opet LP ;)

Denno
Kontakt:

Post Postao/la Denno » 03 avg 2015, 23:42

Izgleda nisi gledao kako Roma stoji na terenu zadnju god dana. ;) ;)
embrace the chaos

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 03 avg 2015, 23:47

Romi džaba sva pojačanja ako nastave kako su prošlu sezonu završili. Jednom kad onakav pad počne to se lahko ne vraća i trebaju drastične mjere. Pokazao je to Allegri sa Milanom kad je krenulo niz brdo. Ako ostane ovako ja očekujem oba Milanska kluba i Napoli da budu ispred njih.

Trebali su otpustiti ovog džibera i dovesti Sarrija ili Montellu.
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

Denno
Kontakt:

Post Postao/la Denno » 03 avg 2015, 23:55

Kod Milana je uslijedio pad jer su prodavali igrace, slabio im roster i ...
Kod nas je problem sto RG nije za nivo Rome, nekad je neobjasnjivo glup.
embrace the chaos

JoseMourinho
Kontakt:

Re: RE: Re: AS Roma

Post Postao/la JoseMourinho » 04 avg 2015, 00:25

Denno je napisao/la:Izgleda nisi gledao kako Roma stoji na terenu zadnju god dana. ;) ;)
A da gledaš iz ove perspektive...
Lošije igrat ne mogu, a sa tom igrom ste bili 2? A sada ćete još jaci biti?

Opet kažem da ima sad neki trener koji ce drastično nešto poboljsat, koji je? Znaci neko ko ce garantovat skudeto?
Napokon napadača ćete imat kako bog zapovijeda, još samo bekovi ;)

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 04 avg 2015, 00:26

Previse defanzivan trener,uvijek ista igra bezidejna igra a derbi ne zna dobiti osim na srecu.U Ligi Sampiona nas Bajern izofirao jer ih je debil napao a u kupu ga Montellina Fiorentina rastavila a poslije i u Evropi.Sta nam je samo Salah uradio.Pa ono je bila nevidjena dominacija.

Samo se nadam da ako opet bude ista igra da ce vrlo brzo doci Montella ili eventualno Spalleti a ako se slucajno popravi igra i budu dobri rezultati neka ga jos ovu sezonu jer sad vise nema alibija da nema dobru ekipu.

Denno
Kontakt:

Re: RE: Re: AS Roma

Post Postao/la Denno » 04 avg 2015, 00:44

JoseMourinho je napisao/la:
Denno je napisao/la:Izgleda nisi gledao kako Roma stoji na terenu zadnju god dana. ;) ;)
A da gledaš iz ove perspektive...
Lošije igrat ne mogu, a sa tom igrom ste bili 2? A sada ćete još jaci biti?

Opet kažem da ima sad neki trener koji ce drastično nešto poboljsat, koji je? Znaci neko ko ce garantovat skudeto?
Napokon napadača ćete imat kako bog zapovijeda, još samo bekovi ;)
Bili smo drugi jer su ostali jos veci raspad, a zasto se klub ne bi popeo na jedan nivo vise il eto ako nista igrao muski i da igra lici na nesto, ne da nas filuju u lp. RG nije 4 mjeseca meca dobio kuci a obecavao je skudeto, msm pricao o tome.
Od njega nije tesko biti bolji, Montella i Spalletti bi bez problema bili. Mozda bih se i Conte mogao dovesti ako bi se pucalo na njega, ako vala Torosids moze imati platu 2.5 mil €, Cole istu, Maicon je blizu isto, a igraci koji ne igraju fakticki, moze se i njemu dati 5-6 mil € koliko mu FIGC daje.Imat cemo mi sad solidnu ekipu, al vidjet cemo na sta to lici ;)

I smetnuo sam momku iznad odg, Luis Enriqe u Romi je bio pred otkazom, odradio je jednu full sezonu, ali vidio je da ne ide i na ljeto gospodski se povukao bez odstete.
embrace the chaos

Denno
Kontakt:

Post Postao/la Denno » 04 avg 2015, 00:51

Manuel je napisao/la:Previse defanzivan trener,uvijek ista igra bezidejna igra a derbi ne zna dobiti osim na srecu.U Ligi Sampiona nas Bajern izofirao jer ih je debil napao a u kupu ga Montellina Fiorentina rastavila a poslije i u Evropi.Sta nam je samo Salah uradio.Pa ono je bila nevidjena dominacija.

Samo se nadam da ako opet bude ista igra da ce vrlo brzo doci Montella ili eventualno Spalleti a ako se slucajno popravi igra i budu dobri rezultati neka ga jos ovu sezonu jer sad vise nema alibija da nema dobru ekipu.
Mi jadni svaku Rominu tekmu prop(r)atimo i dodje neko nas ubjedjuje kako je RG dobar za nas :urnebes:
embrace the chaos

macahz
Kontakt:

Re: Odg: RE: Re: AS Roma

Post Postao/la macahz » 04 avg 2015, 02:25

Denno je napisao/la:Ako je ikakve mogucnosti bilo, trebalo je merdasa Contea angazovati, onda bi bili opaki :zviz:
aaa djes to pseto u nas klub, nosi ga ...
Nije garcija tako los, pazi ovo, osto bez Benatije, Castana, Cole flop mrtvi bez Balzaretijanosto, Maicon reko.lopti zdravo i sad u odbrani.imas 4 noba igraca, nije to jednostavnobizkombinovat, a i Saba ga je sjebavo sa svojim poluigrqcima nikoga mu nije doveo sto je trazio.
Sad sa ovim igracima sa Brunom Peresom i abd Dingeom imamo strasan tim za velike domete i onda ga mozeno optuzivat....

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

Odgovori

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.