FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

THEC
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la THEC » 03 avg 2015, 19:26

kengur je napisao/la:Molite vi Boga da iduca dva kola ne bude jos placa i kuknjave sa ovakvom igrom, igracima i trenerom.
ako bude igrao sa triom Alispahic,Stojcev,Radovac gubimo obje, ako dodje malo sebi pa skonta da oni ne smiju zajedno igrati i ubaci Ikandea od pocekta, ocekujem pobjede, jaci smo
Pyro is not a crime !

BitiSrcemVezan
Kontakt:

Post Postao/la BitiSrcemVezan » 03 avg 2015, 19:27

Uslijedila je ogromna radost Kouadia, koji je skinuo i dres te odmah dobio drugi žuti, odnosno crveni karton, s obzirom da je već ranije imao jednu javnu opomenu. Kouadiov potez izazvao je veliko nezadovoljstvo navijača Sarajeva koji su ga gađali raznim predmetima prilikom izlaska sa terena, ali oni objektivniji će svakako postaviti pitanje zašto Kouadio u dresu Sarajeva nije dobio priliku ni da debituje, jer je u današnjoj utakmici pokazao puno više nego mnoge uzdanice i “zvijezde” Bordo tima.
Dio članka sa 033. OVO, OVO, OVO!!!!
1946

pingpong
Kontakt:

Post Postao/la pingpong » 03 avg 2015, 19:27

Oštraković - Kritičan kao i prošlih utakmica, jako nesiguran golman. Pod hitno kupiti golmana za prvih XI.
Hebibović - Bio je danas agilan, brz, prodoran ali falio je dobar centaršut. Gotovo svaki mu je izblokiran ili je bio loš.
Stepanov - Solidan, siguran danas. Spasio jedan čist gol. Nadam se da nije ništa ozbiljno.
Tatomirović - Standardno borba na nivou.
Puzigaća - Katastrofalno!!! I defanzivno i ofanzivno promašaj. Kouadio se igrao sa njim kako je htio. Naprijed je totalno limitiran. Dati priliku Protiću i gladati da e dovede lijevi bek. Bio to Subić ili ne, nije bitno.
Radovac - Većinu utakmice je bio jedini zadnji vezni, tako da ga ne možemo kriviti za bezidejnost. Solidno je iznosio loptu.
Alispahić - Loša utakmica danas, ali doći će on na svoje. Nekoliko dobrih pasova u prostor, ostalo bezidejno. Jedan dobar šut. Mora puno više da trči i da se trudi.
Stojčev - Totalno bezidejno. Izgubio dosta lopti. Nema finalnog pasa. Prespor. Po meni je danas bio višak na terenu. Imao je jedino onaj jedan dobar šut i to je to. Moram ponoviti, užasno spor igrač. Ja bih uvijek davao prednost Alispahiću, a zajedno se guše.
Okić - Na početku jako dobar, opasan. Ali kasnije se utopio u sivilo. Na desnom krilu je defintivno falio Duljević.
Velkoski - Ne mogu reći da se nije trudio. Vidila se želja, ali njegova prava pozicija je u špicu.
Benko - Nevidljiv. Jeste klasa od igrača, ali u ovim utakmicama gdje se igra bunker treba igrač koji može glavom zabit. Dosta je ubačaja bilo (doduše loših), dosta je prekida bilo - moralo se nešto zabit'. Jednostavno u ovakvim utakmicama ne može Benko biti sam u vrhu napada. Treba visočiji špic koji je opasan glavom.
Ikande - Ljudi koja je ovo klasa od igrača. Kakva kontrola lopte, kakva smirenost, pozicioniranje, nevjerovatan pas. Jednostavno danas druga dimenzija u odnosu na sve ostale.
Al.Bekić - Kratko igrao. Nije uspio pokazati ništa.
Barbarić - Solidno.

Kouadio mojne da budemo mahalski klub. Čovjek trenutno nosi dres Travnika i profesionalno je odradio utakmicu. Čak šta više igrao se sa Puzigaćom svo vrijeme. Njemu je stalo da se nametne FK Sarajevu jer nije dobio šanse. Normalno je da se raduje kad pokaže da može. Ponavaljam, nemojte biti seljačkog mentaliteta i prigovarati momku što je dobro odigrao. Nije njegova odluka što je poslan na posudbu, a danas je pokazao da je možda i greška što je poslan.

Dženo Teško je igrati protiv bunkera, ali morao je bolje danas. Možda je ubuduće, u slučaju bunkera, rješenje u visočijim napadačima da se iz centaršuteva ili brojnih prekida zabije taj gol.

bordoakapitar

Post Postao/la bordoakapitar » 03 avg 2015, 19:27

Ofirno namjestena utakmica! Daj boze samo da se UEFA ne umijesa u ovo... Svaki nas sut prema golu je bilo cisto napucavanje preko gola... Zasto nam je ovo trebalo...? Yebo ih Travnik!

paulus
Kontakt:

Post Postao/la paulus » 03 avg 2015, 19:29

Ja ponavljam pored oga sto je morao izac sa fizicki snaznijim igracima kod ovakih utakmice Bekovi su zlato, overlap i ides u prostor . U 90 minuta Puzigaca je jednom to uspio , Hebibovic jedno 4 5 pua nijednom nije centrirao kako treba a kamoli Cross po zemlji poslao. Zamislite ozbiljan klub gdje trener se zajebaje sa svojim igracima , aj predji nekog. Ja ne mogu zamislit . Kodro mozda nije stucnjak , mozda ne bi bili prvi al sigurno da bi imali disciplinu u igri. Subic vrjedi koliko god Borac trazi . Ikndfe je dvije klase iznad svih igraca , Kaudio , Zamislite dvije godine vas jebu ko konja i onda im pokazete. Nije to bila reakcija Sarajevu ili Hordama vec onom ko ga je j..... , sigurno je na njega mislio tad
Kadusicu sipu ga, hrpa vanago !!!

spartan91
Kontakt:

Post Postao/la spartan91 » 03 avg 2015, 19:30

Rasulo . Uprava, uz duzno postovanje, pojma o fudbalu zapravo sportskom segmentu fudbala ima koliko i ja o razmnozavanju pingvina tokom ljeta na antartici.

Otpustili su Kodru koji je nevjerovatan covjek, sportista, znalac, ljudina zbog privremenih turbulencija u klubu Koje su se i pojavile zbog igraca koji piju, puse, provode se po nocnim klubovima, ne postuju grb, ne postuju navijace i onda im doveli istog takvog trenera, koji im je samo jaran. On trener nije.
Otisao je u poljsku prije dvomeca sa Lechom cisto turisticki, nista on nije vidio. A ljudi nas unistili na isti nacin na koji su i Legiu...
Nikad Kodru prezalit necu, nikad necu prezalit i prebolit sto upreva nema mud* da otpusti igrace koji ne postuju kodeks kluba!

Odoh probat zaboravit na ovu utakmicu. Hebem ti bolest 1946.

I da, gdje je sad onaj kreten sto bratu @MCMXLVI rece prije tekme da ide na grbavicu!!?
#puzigacaOUT
#stojcevOUT
#berberovicOUT
#okicOUT
#uscuplicOUT !!!!!!!!

momirpeh
Kontakt:

Post Postao/la momirpeh » 03 avg 2015, 19:31

Početi utakmicu s tri "desetke",Alispahić,Stojčev,Radovac i s tri napadača,Benko,Velkoski Okić,a bez kreatora (zadnjeg veznog) i bez ijednog krila je van pameti.To je uzrok grozne igre i poraza.

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 03 avg 2015, 19:32

Kad god izgubimo vecina krivi Ibraka? Nije da ga branim ali ono sta on ima veze sa porazom? Njegov posao je da dovodi igrace koje mu predlozi trener i sa kojim se slaze predsjednik kluba, Tan itd.

Krivci su sa ovim redoslijedom: igraci-Dzeno-ostali strucni stab i niko vise!
Dovedimo vec jednom normalnog trenera sa iskustvom i sa njegovim strucnim stabom, te jednu normalnu 10-ku da nam razigrava ekipu a ne ko ovi da neznaju jesul dosli ili posli

EDIT: Zvezda uze onog Brazilca iz N. Pazara, pametni ljudi, mi samo cekajmo da proradi ''fakin'' i da ''eksplodira'' Mesa.
Zadnja izmjena: ElCartel11, dana/u 03 avg 2015, 19:34, ukupno mijenjano 1 put.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 03 avg 2015, 19:33

momirpeh je napisao/la:Početi utakmicu s tri "desetke",Alispahić,Stojčev,Radovac i s tri napadača,Benko,Velkoski Okić,a bez kreatora (zadnjeg veznog) i bez ijednog krila je van pameti.To je uzrok grozne igre i poraza.
Kratko i jasno. Kopirati na svaku slijedeću stranicu.
Samo Saraj'vo.

BosnianKingdom
Kontakt:

Post Postao/la BosnianKingdom » 03 avg 2015, 19:34

Ikande ne može odjednom igrati cijelu utakmicu nakon pola godine ne igranja,sta vam je,a Stojcev je bio najbolji naprijed,ko je bio to bolji?
Sabrine mi moje!

sasistika
Kontakt:

Post Postao/la sasistika » 03 avg 2015, 19:37

Dženan je bezidejan trener,uvjerili smo se u to i danas sa ovom igrom bez igre.Dženane Uščupliću hvala ti za "spašavanja" titule.Realno ovaj tim treba mnogo veću disciplinu i pravog trenera.Daj te ljudi Stojčeva,velkoskog,puzija jer oni su već sa razmišljanjem u drugim timovima.Dovedite Subića ,dovedite ..... Cimi ode,pa na koga se to više oslanjamo u sezoni gdje 6 ekipa ispada.Klanovi već uzimaju danak na startu,treba to konačno više riješiti
Sarajevo bordo boja prva ljubav ti si moja

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 03 avg 2015, 19:38

BosnianKingdom je napisao/la:,ko je bio to bolji?
Niko, svi su bili gotovo podjednako loši. Široki je pobjedio ovu istu ekipu (plus igrala su naša djeca Anđušić itd) prije sedam dana. Ovo ako nije namješteno da ih pobjedimo je velika bruka, a isti taj Široki već za 6 dana dolazi na AFH.
Samo Saraj'vo.

Alpasinac
Kontakt:

Post Postao/la Alpasinac » 03 avg 2015, 19:39

Poraz kao poraz, ni prvi ni zadnji. Malo me iznenadila početna postavka Dženana jer dvojac Alispahić-Stojčev ne mogu igrati u tandemu. Bolje smo odigrali prvo poluvrijeme. U drugom smo ušli sa pristupom kao da će lopta sama ući u gol. Nešto smo pokušavali rekao bih na silu, međutim nije išlo. Travničani odigrali dosta grubo rekao bih "seljački". Jako disciplinovano i požrtvovano. Uvijek se javlja taj naš problem kada se protivnička ekipa zatvori i čeka šanse iz kontri i polukontri. Nisu zaslužili pobjedu ako se sve sabere i oduzme, ali tri boda idu njima na konto.
Oštri- Pa ne znam više šta da kažem. Mislio sam da je u pitanju početni pritisak i par loših intervencija, međutim nije on kalibar za Sarajevo.
Stepanov - Na nivou. Korektno odrađen posao bez i jedne greške. Radio je i posao Senedina. On i oštri se nikako ne razumiju. Vidi se taj problem. Nadam se da nije neka teža povreda u pitanju.
Barba - Nastavio ono što je počeo Stepanov. Jako korektno.
Tatomirović - Sasvim solidno.
Puzigaća - Najlošiji pojedinac definitivno. Kroz odbranu je puhalo a napad bezopasan. Krivac za gol jer je igrač probio po njegovoj strani. Jako loše.
Hebibović - Očigledno je da se javlja problem kada su u pitanju defanzivni zadaci. Nekoliko puta ga je preskakala lopta. Nije to još uvijek na zavidnom nivou. Ofanzivno je mnogo bolji, ali mi je danas djelovao bezopasno. Lijepo surađuje sa Okićem i onda kada treba da završi posao do kraja ili se zabije u igrača ili završi u korneru ili centraršut završi u bloku. Prolazna ocjena po meni. Biće on mnogo bolji.
Stojčev - Poslije Puzigaće drugi najlošiji pojedinac na utakmici. Bez i jednog konkretnog poteza sem udarca u prvom poluvremenu. Mora se, ali jednostavno se mora brže oslobađati lopte. Ja ne znam gdje je on učio fudbal, ali čovjek udavi loptu. Danas nije bio na zadatku (po ko zna koji put).
Radovac - Ništa posebno. Može on mnogo bolje. Nešto je kao pokušavao, međutim bez produkta. Ono što primječujem kod njega u zadnjih nekoliko tekmi jeste izgubljene lopte na sredini. Jednostavne je preda protivničkom igraču noge ili se zabije u njega. Patološki problem koji vuće već nekoliko tekmi.
Alispahić - Slično kao i Radovac, ništa posebno. Rekao bih treći najlošiji pojedinac utakmice. Bez ikakvog produkta.
Velkoski - Loša utakmica. Nije ništa pokazao, ali bukvalno. Četvrti najlošiji pojedinac.
Okić - Nije loše izgledao pogotovo u prvom poluvremenu. Trudio se, probijao, pokušavao ali nije uspio pogoditi. Pozitino me iznenadio. Jedan od boljih. U drugom poluvremenu baš kao i cijela ekipa podbacio.
Benko - Nije vrijedan spomena sem onih ofsajd pozicija u prvom poluvremenu. Nije imao upotrebiljivih lopti, samim tim bez produkta. Ono zbog čega će kod mene uvijek dobiti prolaznu ocjenu jeste borbenost.

IKANDE - Ako je suditi po onih 20tak odigranih minuta, ljudi mi smo dobili svemirskog igrača. Kakav pas, kakav korak, kakav pregled igre. Fascinirao me. Uradio je više na terenu za 20 minuta nego kompletan vezni red za cijelu utakmicu. Protiv Širokog ga očekujem od prve minute umjesto Stojčeva !

Na kraju, prokomentarisao bih našeg tamnoputog igrača na posudbi u Travniku. U jednu ruku ga razumijem ,a sa druge strane oštro kritikujem. Jedan od najboljih pojedinaca danas na utakmici. Pravio je dosta problema po toj strani. Trudio se i na kraju je zaslužio gol. E sad da li je korektno od njega onako slaviti gol, naravno da nije. On je još uvijek pod ugovorom sa FK Sarajevom i krajnje je degutantno onako slaviti gol. Opet ga razumijem, dugo je čekao priliku da igra, postigao je prvi gol, izgubio se apsolutno u tom trenutku. Momak skoči da grli redara. Vjerujem da nije imao lošu namjeru, jednostavno se izgubio. Nejse, nije mu ono trebalo. Zatvorio je sebi vrata guzicom barem kada je u pitanju podrška sa tribina. Je.bavat će mu se rod i porod ako ikad više zaigra u našem dresu.

Suma sumarum da više ne se.rem, iznenadio me poraz. Nisam ga očekivao, ali to je fudbal. Rekao sam ja prije nekoliko dana da će ovdje biti još mnogo iznenadženja i šokova. To smo mi.
Sljedeća stanica Široki. Samo pobjeda dolazi u obzir.

VOLIM TE SARAJ'VO !!!

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 03 avg 2015, 19:40

Opet Hebibovic kriv za gol. Svaku utakmicu mu pobjegne po jedan igrac i postize po gol ili on vraca golmanu neupotrebljive lopte. Kouadio je iskoristio svoju sansu i neka je zasluzio je. Toliko. Bice ovdje jakoooooooo tesko pobjediti u sljedecoj utakmici. Ljudi su uigrani i znaju sta hoce a Sarajevo ni na nebu ni na zemlji bukvalno. Ikande debitant tu se nikad nezna. Krste ako bude ovako igrao ne traba ni da igra. Hebibovica nikako u prvih 11 ako se zeli pobjediti sljedecu.

kengur
Kontakt:

Post Postao/la kengur » 03 avg 2015, 19:42

Realno NI JEDNU 100% sansu nismo napravili. Ako se igra znacajno ne popravi, ove godine smo bez Evrope. Ovaj poraz je na nivou Zete i Kukesija. Sramota.

obiteljskicovjek
Kontakt:

Post Postao/la obiteljskicovjek » 03 avg 2015, 19:43

bhfanatic14 je napisao/la:
Sabinho je napisao/la:
Sabinho je napisao/la:Kouadio odlican, ne mogu vjerovati da su ga Jarni, Meho i Dzeno drzali na tribinama.
Jos jednom.
Tako im bilo naredjeno !!! Ibrak cini cuda ;) , to ce te jos vidjet za koji mjesec. Lopov onaj podmukli. Ko ga zna moze to i potvrdit !
Prati ti repku bolje ti ide, sta cemo to vidjeti za koji mjesec, ti znas da je Ibrakovic "lopov podmukli" eto on je igrao i izgubio utakmicu bravo :clap:

hifans
Kontakt:

Post Postao/la hifans » 03 avg 2015, 19:44

Ibrakoviću traži po regionu normalnog lijevog beka, danas i u zadnjih 5-6 utakmica ga nemamo. Bojan danas 3 puta gađa gore ono sjeno iznad gola/ili krov kuća na drugoj strani. Dobro je što se Delač vraća, Ikande igračina, Kouadio odličan, brz, pokretljiv, okretan, dobar dribling.. I da, možda će neko pomislit da je možda ovo danas on slučajno ovako dobro protiv nas odigrao, nije. On i onaj Kouassi iz Hajduka kojeg su prodali za 2 milke su glasili za velike talente tamo, vjerovatno mu je na treningu falilo motiva, treba ga vratit s posudbe na zimu i bez obzira kakav bio na treninzima dat mu prilike, jer ako se mogu trpit Puzigaća i Stojčev već 15ak utakmica, zašto ne bi i on ?

Ako pobjede Široki i Zrinjski opraštam im ovaj poraz. :P

sasistika
Kontakt:

Post Postao/la sasistika » 03 avg 2015, 19:44

momirpeh je napisao/la:Početi utakmicu s tri "desetke",Alispahić,Stojčev,Radovac i s tri napadača,Benko,Velkoski Okić,a bez kreatora (zadnjeg veznog) i bez ijednog krila je van pameti.To je uzrok grozne igre i poraza.
To može samo Dženan :sick:
Hvala mu za do sada urađeno ali sa ovakvom ekipom, u kojoj su veliki problem klanovi, kojima smo taoci,trener je glavni krivac :sick:
Sarajevo bordo boja prva ljubav ti si moja

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 03 avg 2015, 19:44

Sabinho je napisao/la:
Sabinho je napisao/la:Kouadio odlican, ne mogu vjerovati da su ga Jarni, Meho i Dzeno drzali na tribinama.
Jos jednom.
:clap: :clap: Realno yebi ga.

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 03 avg 2015, 19:45

Smijali smo se tudjoj muci, sad smo pravi qurci

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: mosarajvosa83 i 49 gostiju.