Manchester United FC - Transferi

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88

Koga bi od navedenih željeli kao pojačanje?

Morata
29
16%
Belotti
19
10%
Lukaku
21
11%
Lacazette
13
7%
Griezman
42
22%
neko drugi
14
7%
dovoljni su Rashford i Martial
49
26%

Ukupno glasova: 187

Dex
Kontakt:

Re: Manchester United FC - Transferi

Post Postao/la Dex » 03 avg 2015, 12:22

Rafael u Lyon
I had an appointment with you tonight… in Samarra.

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 03 avg 2015, 13:07

Zato je nas Valencino tu da se bori za mjesto. Strasno okretan igrac koji zaboravi kolege iz odbrane pa krene na protivnicku polovinu. Jos sada kad tu dodamo i Pedrina koji je prilagodjeni bek, ima da Lujo puca od srece.

I dok se hvatamo za glavu od nekih nelogicnosti, on od Blinda pravi Frankestajna, pa lik vise nema ni sekundarnu poziciju.

Al' se mora priznati da je momacki odradio generalku po pitanju cistke, kapa dole. Jos samo da proda bukvu, il ga da za djabera.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

MrParanoic
Kontakt:

Post Postao/la MrParanoic » 03 avg 2015, 13:34

Bukvu? Evans vjerovatno.Stvarno je dobra cistka kad sam vidio koje plate su bile Robin Adm Nani Fletc Radamel Fletch presretan sam uradjenim po tom pitanju.Jedva cekam i nezadovoljnog Ddg da prodamo i da se okrenemo jos Stoperu i napadacu u neku ruku srce ce mi bit kao katedrala.Volio bi da utopimo i Mehikanca :kafa:

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 03 avg 2015, 13:43

Iskreno meni je ovo potop u najavi.

Kad krenemo redom onda to ide ovako, situacija oko De Gee nije rijesena, cak mislim da je ovo gori scenario od prodaje, ukoliko ostane tu je godinu dana da brani preko qrca, a ako ode riskiramo da jer treba dovesti novog igraca medju kojima su opcije Lloris koji ce sada tesko preci ili Cillessen koji je sve blize da upise taj nastup u Ligi Prvaka i tako izgubi evenutalno pravo nastupa za nas u Ligi Prvaka.

Problem u odbrani opet nije rijesen, a ne vidi se bas rijesenje po tom pitanju u blizoj buducnosti, Rafael je zamijenjen Darmianom sto se za sada pokazalo kao dobar potez, medjutim rupa je previse, u sezoni gdje igramo 3 takmicenja u Engleskoj i Ligu Prvaka mi ulazimo sa cetvrokom Smalling-Jones-Rojo-Evans, a od tih 4 igraca ni jedan nije trenutno posebna klasa, a ovaj zadnji nije fudbaler uopste.

Kvalitetna pojacanja u veznom redu, ali se time mozda stvorio i kontaefekat jer smo nagomilali igrace na jednoj poziciji, na DM/MC imas cetiri igraca od kojih ni jedan ne zasluzuje da sjedi na klupi, a sjedit ce, ali to se i moze opravdati velikim brojem utakmica koje nas ocekuju ove sezone. Di Maria je otisao, ta rupa ce se vjerovatno (nazalost) popuniti Pedrom koji opet nece donijeti nista specijalno, cak mislim da je bilo bolje pokusati sa Januzajem i Lingardom. Depay bi trebao donijeti tu opasnost sa krila, ali nece jer LvG ima neku svoju nevjerovatno glupu zamisao da ga gura na 10-ku ili u napad.

I na kraju napad je problem o kojem se malo prica, veliki broj utakmica, a osim Rooneya tu nema napadaca od kojeg mozes ocekivati neki veci doprinos golovima, kad se uzme u obzir jos koliko je Rooney sklon ponekoj povredi problem je veci jer su njegove zamjene Chicharito i Wilson, kao i Depay koji ce vjerovatno igrati tu povremeno, i tako dodjes u situaciju da gostujes timu iz velike cetvorke u prvenstvu ili u LP protiv nekog velikana, a Rooney ima lupam suspenziju i to ostanes na Chicharitu, Wilsonu i krilu Depayu kao opcijama.

Jos kad tome dodamo da nismo miljenici srece sto se povreda tice bice ovo sezona puna kombinacija koje ni na PES-u ne bi prosle.
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
#MFFL
Som-Hi Barça

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 03 avg 2015, 13:46

Da Evans zvani panjina.

Najgore od svega je to sto cemo na jakog Tottenhama krenuti sa Smallom/Jonesom i Blindom na stoperu. I sa takvom odbranom protiv jednog Kanea, a Luj to ne vidi, nego ganja Pedra, ebo ga on u paksu.

U takvoj situaciji moramo igrati 433 krilnu, sa tri jaka vezna, koji ce krpiti rupe i pokusati skinuti pritisak sa odbrane.

Bastian je bio mal' povrijedjen, pa mislim da bi trebali izaci sa Carrickom, Anderom i Morganom. Samo tako imamo priliku da ih razbijemo na sredini.
Zadnja izmjena: Asteriks, dana/u 03 avg 2015, 13:52, ukupno mijenjano 1 put.

MrParanoic
Kontakt:

Post Postao/la MrParanoic » 03 avg 2015, 13:48

Ethel apsolutno se slazem pretjerano nagomilana sredina dobrim igracima ,krilo ce igrat Mata .DDG ce nas naguzit otic djaba a ovu sez branit preko kurca!Mariu mijenja Pedro,a u LP uc sa Evansom Johnsom koji je non stop povrijedjen i u najmanju ruku cudnim Rojom je dosta dosta rizicno i neozbiljno.Pod hitno uzet stopera i napadaca uz Pedra

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 03 avg 2015, 14:18

Rooney88 je napisao/la:
ElTigre9 je napisao/la:Pedro ako dodje odigrace sigurno bolju sezonu nego Di Maria proslu..
Sto bas i nije tezak zadatak, odigraj dobro 4 utakmice i to je to. Poenta je u potencijalu koji ima Di Maria, prelako smo se istog odrekli. Od Pedra znas sta mozes ocekivati, nista posebno.
On se prelako odrekao sedmice i Uniteda, a ne obratno.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 03 avg 2015, 14:32

rio_Ferdy88 je napisao/la:
Rooney88 je napisao/la:
ElTigre9 je napisao/la:Pedro ako dodje odigrace sigurno bolju sezonu nego Di Maria proslu..
Sto bas i nije tezak zadatak, odigraj dobro 4 utakmice i to je to. Poenta je u potencijalu koji ima Di Maria, prelako smo se istog odrekli. Od Pedra znas sta mozes ocekivati, nista posebno.
On se prelako odrekao sedmice i Uniteda, a ne obratno.
Ide u oba pravca, ne sporim da simboličan broj nije zaslužio sekunde igrom na terenu ali ga je i klub pustio bez prevelike želje da ga zadržimo. Pusti se izjava, kod LvGa to ne možeš uzimati za ozbiljno a i možeš mu srozati cijenu ako izjavio da te pretjerano ne interesuje hoće li ići ili ne. Svejedno mislim da njegova klasa zaslužuje jos jednu šansu ali razumijem i rizik što mu se nije pružila. Ako ne popravi, recimo, formu drastično iduće sezone ne bi vrijedio ništa a plata opet visoka. Ali ne vrijedi o tome diskutovati sada kada je priča završena. Imamo ionako većih problema. Dočekati jakog Tottenhama sa ovom odbranom je veliki rizik da sramno opet otvorimo sezonu, Gaal se opet opasno zajebaje.
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 03 avg 2015, 14:34

Ma i nije neki rizik, jer smo ih sa istom odbranom (plus Valencia :mrgreen: ) razbili prošle sezone, ove smo pojačani sa Darmianom.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 03 avg 2015, 14:44

Ko ti garantuje da LvG neće na isti način otvoriti sezonu? Pa tip se totalno pogubio. Čak i sa odlaskom Di Marie nama prvo treba štoper a on baca vrijeme i novac na Pedra.
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 03 avg 2015, 14:55

Pa ne garantuje niko i da neće isto tako, ali sada ima sezonu iza sebe i puno uigraniji tim, čitave pripreme sa njima i željena pojačanja.
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

BitiSrcemVezan
Kontakt:

Post Postao/la BitiSrcemVezan » 03 avg 2015, 15:03

Šta ste se raskukali što se dovodi Pedro, ne može biti gori od Di Marije nikako. Koliko smo svršavali kad je taj bilde dolazio zajedno sa Falcaoom pa obojica za cijelu sezonu qrcu ne valjaše. Mislim da je Pedro zahvalan igrač i da će nam biti korisnije od ADM, pogotovo što često igrači od kojih se po dolasku kod nas ne očekuje puno zaista igraju dobro i to trajno dobro, bez prevelikih oscilacija. Vidjećemo.

Puno veći problem od Pedra u ovom trenutku za nas je štoperska pozicija i napad. Daj tvrdoglavi stvore zaganjaj ono što nam treba, jebote više zadnji vezni i hebavanje živaca navijačima sa tvojim vizionarskim tumbanjem pozicija!
1946

klokan
Kontakt:

Post Postao/la klokan » 03 avg 2015, 15:10

rio_Ferdy88 je napisao/la:Pa ne garantuje niko i da neće isto tako, ali sada ima sezonu iza sebe i puno uigraniji tim, čitave pripreme sa njima i željena pojačanja.
A zašto onda izjavljuje da nema izbalansiran tim i da mu fali kreativnosti i brzine ? Ne znam da li je to njegova taktika da skine pritisak s tima i zavara protivnika ali imao je para koliko je želio i mogao je još ojačati tim. Jesmo i ovako konkuretni ali treba biti realan ukoliko se želi titula i nešto više u LP fale 2-3 igrača. Jedina kompenzacija za nedostatke može biti da Januzaj proigra na većem nivou nego do sada, Smalling još uznapreduje a Rooney ponovi sezonu iz najboljih dana. Moguće ali puno upitnika.

RiNo
Kontakt:

Post Postao/la RiNo » 03 avg 2015, 16:20

Koliko smo godina cekali da imamo normalan vezni red? Nemojte sad spominjati prenatrpanu sredinu..
Povreda i utakmica Unitedu nikad nije falilo, tako da ce svi oni igrati. Samo lujko ako ne dovede stopera izbalansirat ce ekipu do neprepoznatljivosti.
100% sportski i krajnje opušten potpis

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 03 avg 2015, 16:22

Treba nam krilo koje ce nositi ofanzivnu igru. Na jednoj strani talentovani Depay, solidni Young, dok na desnoj nista. Pedro je tehnicki dobro potkovan, al' mislim da ne moze donijeti prevagu, jos pogotov ako se igralo bez 10-ke gdje ce vecina zavisiti od te pozicije.

Kestrel
Kontakt:

Post Postao/la Kestrel » 03 avg 2015, 16:45

Mene ne zanima krilo,napad i veza, tu smo sve zavrsili, odbrana ako se ne pojaca ove sezone, guzice nas svaki moguci tim u svakom mogucem takmicenju.
Domo23

Balasevic
Kontakt:

Post Postao/la Balasevic » 03 avg 2015, 17:19

Pozdrav crvenoj braći nakon dugog odsustva.
Iako nisam bio aktivan, čitam ovaj dio foruma jako često i ne mogu da ne primijetim veliku dozu pesimizma, a istini za volju, i količinu labilnosti koju su naši navijači počeli da iskazuju. Ne svi, naravno, ali mi smo United, takvi postovi nam ne trebaju.

Prateći ove pripreme jasno je svakome šta ova ekipa ima, a šta joj i nedostaje. Jasno je to i van Gaalu, njegove izjave mnogo govore. No, jedno su želje, a drugo mogućnosti. Ne mislite valjda da je iz čista mira probavao Depaya u sredini, Matu gurao desno... Vidi on isto što i mi, ali razlika je ta što on zna puno više. Jeste tvrdoglav, na to smo bili upozoravani kada je preuzeo kormilo, ali u njega treba imati čvrsto povjerenje i dati mu podršku kao što ju je imao i Moyes, kao što će je imati i svaki naredni trener na kraju krajeva.

Što se pojačanja tiče, kupovalo se planski koliko je to bilo moguće. Dakle, napokon je popunjena ta sredina terena, nakon toliko škarta koji se isprobavao, godinama smo gledali polovnjake kako se šlepaju uz dva genijalca kakvi su Scholes i Carrick, a sada, napokon, imamo kvalitet i kvantitet na tim jako bitnim pozicijama.
Desni bek, koji je po meni bio the weakest link prošle sezone, ne samo da je popunjen, nego smo na tu poziciju doveli pojačanje koje će nas, vjerujem, sve pozitivno iznenaditi. Vidjet ćemo kako će se Darmian snaći u ligi, ali ovo što je pokazao na pripremama vrijedno je svake pohvale. Možda nije brz kao mnogi moderni bekovi, ali se odlično postavlja, čita igru i, posebno treba naglasiti, oduzima loptu protivniku. Bez faula, bez Valencijine agresivnosti, prosto i inteligentno. Jedino je igra prema naprijed nedostatak koji je pokazao, no, tome kumuje i Mata sa sporom igrom po strani. Sa bržim i prodornijim igračem ispred sebe i to bi došlo na svoje, siguran sam.

Znamo svi da nam fale još tri igrača, tri bitne pozicije da pokrijemo, ali kada pogledam koji igrači bi mogli biti dostupni...
Po mom mišljenju, jedini igrač kojeg bih doveo je upravo Pedro te možda neki rezervni napadač, jer za Bušilicu nemamo adekvatnu zamjenu. Pratim Barcu skoro svaku utakmicu otkako se Messi pojavio, i sa sigurnošću mogu reći da je Pedro igrač kakvog trebamo. Ne znam zašto je toliko potcijenjen i omražen, lično momka smatram na granici da bude WC. Možda nije profil igrača koji će nositi tim na leđima, kao Alexis, ali siguran sam da može pružati skoro podjednako dobre partije. Svoje najbolje igre Pedro je pružio igrajući za Crvenu furiju (po meni, naravno), gdje je imao puno veću slobodu nego u Barci, i sva ta priča kako Messi čini igrače puno boljim poprilično pada u vodu. Čileanac u Arsenalu je jasan dokaz. Dobili bismo na brzini, prodornosti i nesebičnosti u napadu, plus mislim da bi se sa svojim utrčavanjima i odličnom tehnikom sjajno uklopio sa španjolskim duom na sredini terena. Da ne spominjem njegov doprinos i zalaganje u igri prema nazad...

De Gea; Darmian, Smalling, Jones, Shaw; Schweinsteiger, Herrera/Carrick, Mata; Depay, Pedro, Rooney. Klupa: Blind, Schneiderlin, Young, rezervni napadač... Ova ekipa se može boriti za titulu, why not?!

nepoznat1
Kontakt:

Post Postao/la nepoznat1 » 03 avg 2015, 17:25

Balasevic je napisao/la:Pozdrav crvenoj braći nakon dugog odsustva.
Iako nisam bio aktivan, čitam ovaj dio foruma jako često i ne mogu da ne primijetim veliku dozu pesimizma, a istini za volju, i količinu labilnosti koju su naši navijači počeli da iskazuju. Ne svi, naravno, ali mi smo United, takvi postovi nam ne trebaju.

Prateći ove pripreme jasno je svakome šta ova ekipa ima, a šta joj i nedostaje. Jasno je to i van Gaalu, njegove izjave mnogo govore. No, jedno su želje, a drugo mogućnosti. Ne mislite valjda da je iz čista mira probavao Depaya u sredini, Matu gurao desno... Vidi on isto što i mi, ali razlika je ta što on zna puno više. Jeste tvrdoglav, na to smo bili upozoravani kada je preuzeo kormilo, ali u njega treba imati čvrsto povjerenje i dati mu podršku kao što ju je imao i Moyes, kao što će je imati i svaki naredni trener na kraju krajeva.

Što se pojačanja tiče, kupovalo se planski koliko je to bilo moguće. Dakle, napokon je popunjena ta sredina terena, nakon toliko škarta koji se isprobavao, godinama smo gledali polovnjake kako se šlepaju uz dva genijalca kakvi su Scholes i Carrick, a sada, napokon, imamo kvalitet i kvantitet na tim jako bitnim pozicijama.
Desni bek, koji je po meni bio the weakest link prošle sezone, ne samo da je popunjen, nego smo na tu poziciju doveli pojačanje koje će nas, vjerujem, sve pozitivno iznenaditi. Vidjet ćemo kako će se Darmian snaći u ligi, ali ovo što je pokazao na pripremama vrijedno je svake pohvale. Možda nije brz kao mnogi moderni bekovi, ali se odlično postavlja, čita igru i, posebno treba naglasiti, oduzima loptu protivniku. Bez faula, bez Valencijine agresivnosti, prosto i inteligentno. Jedino je igra prema naprijed nedostatak koji je pokazao, no, tome kumuje i Mata sa sporom igrom po strani. Sa bržim i prodornijim igračem ispred sebe i to bi došlo na svoje, siguran sam.

Znamo svi da nam fale još tri igrača, tri bitne pozicije da pokrijemo, ali kada pogledam koji igrači bi mogli biti dostupni...
Po mom mišljenju, jedini igrač kojeg bih doveo je upravo Pedro te možda neki rezervni napadač, jer za Bušilicu nemamo adekvatnu zamjenu. Pratim Barcu skoro svaku utakmicu otkako se Messi pojavio, i sa sigurnošću mogu reći da je Pedro igrač kakvog trebamo. Ne znam zašto je toliko potcijenjen i omražen, lično momka smatram na granici da bude WC. Možda nije profil igrača koji će nositi tim na leđima, kao Alexis, ali siguran sam da može pružati skoro podjednako dobre partije. Svoje najbolje igre Pedro je pružio igrajući za Crvenu furiju (po meni, naravno), gdje je imao puno veću slobodu nego u Barci, i sva ta priča kako Messi čini igrače puno boljim poprilično pada u vodu. Čileanac u Arsenalu je jasan dokaz. Dobili bismo na brzini, prodornosti i nesebičnosti u napadu, plus mislim da bi se sa svojim utrčavanjima i odličnom tehnikom sjajno uklopio sa španjolskim duom na sredini terena. Da ne spominjem njegov doprinos i zalaganje u igri prema nazad...

De Gea; Darmian, Smalling, Jones, Shaw; Schweinsteiger, Herrera/Carrick, Mata; Depay, Pedro, Rooney. Klupa: Blind, Schneiderlin, Young, rezervni napadač... Ova ekipa se može boriti za titulu, why not?!
Koji ti je prosli nick?
Tek kada dovedemo stopera mozemo pricati o tituli,sa ovakvom odbranom nema sanse.

Balasevic
Kontakt:

Post Postao/la Balasevic » 03 avg 2015, 17:36

Titulu može osvojiti sistem. Ako ćemo već igru bazirati na posjedu i početi sa ovim veznjacima forsirati Gaalov sistem, zašto ne bismo bili u borbi za titulu?! Znamo ko je igrao u odbrani Holandije dok je on bio selektor pa je od njih, u svom sistemu, napravio odlične igrače. Ne vidim zašto to ne bi mogao i ovdje, nisu naši štoperi tolike tarabe (izuzev Evansa).
Zadnja izmjena: Balasevic, dana/u 04 avg 2015, 15:20, ukupno mijenjano 1 put.

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 03 avg 2015, 17:45

Sa jakom sredinom mozemo sigurno kotrolirati neke protivnike, al' ekipe koje imaju odlicnu kontru ce iskorisiti slabiju odbranu.

Bez kvalitetnog stopera ne mozemo imati stabilnost protiv jacih protivnika, a da ne govorim o lp.

Odgovori

Natrag na “Manchester United FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.