Juventinisimo je napisao/la:
Pa ja...da nije bilo Spahica u Francuskoj, otisli bi i na EP...ovako nas je odveo samo na SP..
To ti mozes lagati drugima...
pravim poznavaocima fudbala ne mozes meda laznuti...ti te price "tresi" po svojoj mahali, a ne ovdje na forumu..
Znači tebi je mogao slagati? Jer nastavkom posta si pokazao da nisi neki poznavaoc vec da slijepo branis nesto sto je vec odavno propalo.
Egipat - njegovo pozivanje je usralo atmosferu u reprezentaciju i od tad su krenula kola niz brdo! Sam sebe je opisao kao Van Persieja (najbolje mu pase pozicija neke povucene spice) a dobio je poziv umjesto destruktivaca koji su igrali zadnjeg veznog (pozicija koju je njegov amidza ukinuo da bi je onda nekako namještao njemu jer je on "rodjen za tu poziciju").
90% diskusije nema veze sa njegovim igrackim kvalitetama. Povod je nacin na koji je upao u reprezentaciju, pozicija za koju je pozvan a koju je samo protiv Egipta odigrao te koliko se taktika prilagodjavala njemu, tj. igri sa 3+ kreativaca, tj. dizelaskih ofanzivnih veznih!
Egipat - zadnji vezni, Mexico - centralni vezni, Nigerija - centralni/lijevi vezni (ako se u ovoj utakmici uopste zna gdje je ko igrao), Iran - igrao centralnog veznog (sa Bešićem na defanzivnom je igrao Hadžić a Pjanić i Sušić više prema naprijed), Cipar - on i Lulić smetali jedan drugom na lijevoj strani (kao što su Prcić i Vršajević smetali jedan drugom na desnoj strani), Wales - igrao lijevog veznog, Belgija - igrao lijevog veznog, Austria - igrao lijevog veznog.
To je otprilike ono sto je igrao na terenu a ne na papiru (jer zadnje utakmice sa Safetom na klupi se nije znalo ni ko pije ni ko placa).
Juventinisimo je napisao/la:
Kad je vec Tino najgori, zasto ovi bolji nisu nesto vise napravili?
Fudbal nije tenis, u fudbalu se igra timski, tim je zasluzan za uspjehe ali isto tako za neuspjehe..ali kada bi se to vama moglo objasniti, doslo bi do puknuca zemlje..moguce i do raspada...bolje onda da ostanete tamo gdje i jeste..

Nisu jer je njegov amidza (koji je njega na silu ugurao u reprezentaciju) unistio moral ekipe, pozitivnu atmosferu, timski duh, furao taktiku koja ni na jednoj virtuelnoj simulaciji fudbala ne bi funkcionisala...
Dobro si napisao da fudbal je timski sport a da bi tim uspio treba malo vise od kvalitetnih pojedinaca, potreban je i timski duh.
Ako nema timskog duha sve je uzalud (primjer je dosta umjetnih klubova koji nakupuju pojedince koji ne funkcionisu kao tim).
U reprezentaciji je to njegov amidza razjebao (gurajuci njega, pjevaca i Vrsajevica a izbacivajući one koji su bili jedni od zaslužnijih u borbi za plasman na SP - Rahimića i Zahirovića) i tesko je bilo ocekivati neki uspjeh jer njihovim guranjem je i kvalitet opao.
Takodjer, da bi vi vjecni branioci Safeta Susica to shvatili morali bi prije toga da stavite na stranu 1. plasman na veliko natjecanje jer je to bilo prije nego je raz***** fudbalsku reprezentaciju! Ja tebi da napravim kucu pa da je srusim ti neces reci kako sam ja dobar jer sam ti napravio kucu vec ces reci kako sam supak jer sam je srusio.
Niko od nas ne moze osporiti da je on prvi i jedini koji nas je do sad odveo na jedno veliko natjecanje. Isto tako niko ne moze osporiti da je zbog njegovog bezobrazluka i njegovih nenormalnih poteza reprezentacija iz prvog sesira umalo zavrsila u 3. sesiru!
Kum donio kum poj'o. Isto tako i Safet, dovukao reprezentaciju u prvi sesir pa je spustio u 3. (u momentu kad je napustio reprezentaciju bili smo 29. - 3. šešir, istina, preuzeo nas je na 51. poziciji).
Ja lično, a vjerujem da ni većina drugih, nista protiv Tina nemam(o). Njemu problem što mu otac i stric "pomažu" oko karijere... A kako mu pomažu bolje bi bilo da ga puste na miru.
Njemu želim, kao i svakom drugom nasem igracu, da ode u neki jaci tim u kojem ce biti vazan igrac.
Isto tako, vjerujem da moze biti od koristi reprezentaciji ali nikad na zadnjem veznom.