Već je dovoljno rečeno o utakmici tako da neću mnogo o tome, kasnije ću se osvrnuti na neke po mom mišljenju bitne stvari. Ali ljudi zar je moguće da niko nije očistio Sjever za prvo kolo premijer lige. Ko je odgovoran za takve stari? Zakasnio sam nekih pet minuta, vidim raja sebi već pripremila novine, ja sam malo ocistio mjesto gdje sam sjedio, ali ono je sramota. Zar se ne može platiti nekoliko ljudi koji će očistiti tribinu bar pred prvo kolo. Druga stvar je što neki od vas zaboravljaju, a koliko puta smo mi nekoga nadigrali na Grbavici u zadnjih godinu dana. Ako tome dodamo onakav Jug, nabrijani Radnik, a svi su uvijek bili a sad će pogotovi biti kad dođu na Grbavicu radi našeg statusa i igranja u Evropi, pa šta mi onda pričamo. Znate li koliko Borcu a sad Radniku znači pobjeda protiv evropskog Želje, za njihov moral i podizanje psihe. Naši igrači imaju problem igrati na Grbavici sa psihološkog aspekta, bolje igramo na Koševu. Rekoh čovjeku do sebe na tribini kroz šalu poslije prvog poluvremea da trebamo igrati na Koševu domaće utakmice, on se nasmija ali se složi sa mnom. Inekako mogu odigrati nešto bolje sa fino popunjenim Jugom, ali ono juče je bilo najgore što smo mogli prirediti igračima mi kao navijači. Psovanje sa tribina se makar mora smanjiti jer igrači nažalost nisu psihički na željenom nivou. Psihička priprema igrača se mora podići na najviši mogući nivo ukoliko se od Želje i igrača želi da izvuče maksimum ove godine. Što se tiče Standarda i eventualnog prolaska, igračima bih dao premije od maksimalno 2,000 km, a onda bi im obećao i dao dodatnih 2,000 ukoliko pobijede Vitez, a onda još 3,000 za pobjedu protiv Širokog, a nešto ako izvuku remi na Pecari. Protiv Standarda poginuti na terenu za prolazak, a onda odigrati protiv Viteza i Širokog sa još više žara, igrajući ove dvije kao da je zadnja. Nisam siguran da Željo može nadigrati bilo koga bez Memije, Blagojevića, Hadžiahmetovića, Kosorića i Bogdanovića. Svi ostali mogu odmoriti s vremena na vrijeme, ali ovih pet u ovakvom Želji moraju igrati. Prvi igrač kojeg bih ja odmorio je Bajić, a onda Sadiković, pa Đelmić jer mi se oni čine najviše iscrpljeni. Kokot je svakako odmarao, on se podrazumjeva. Moglo se igrati sa Beganovićem naprijed, iza njega Stokić ili gurnuti Hadžiahmetovića na poziciji ofanzivnog veznog, a na njegovu mjesto staviti Enisa Sadikovića. Sljedećih nekoliko dana pred Standard klub mora pozvati navijače da dođu u što većem broju da ih podržimo u četvrtak, da im trebamo, a oni za uzvrat obećati da će dati sve od sebe da se ovakvi padovi ne dešavaju više. Neka unajme psihologa, nego je spominjao Jasnu Bajraktarević, da ih spremi za rat u četvrtak, ali za premijerligaške utakmice još više. Pare koje smo dobili i koje ćemo dobiti pored vraćanja dugova, što je prioritet, moraju se izdvojiti da se od Želje stvori veći klub. Predstavnici kluba moraju pozvati navijače sa Juga na sastanak, one koji mogu razgovarati u ime ostalih, da se vidi šta se može uraditi da se ljudi vrate na tribine. Jug nam je sad najviše potreban i ukoliko želimo dobro Želji svi moramo biti spremni na žrtvovanje i kompromis.