FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

arelinho
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la arelinho » 03 avg 2015, 12:35

FaraonTM je napisao/la:Joj kad neko napiše ne valja mu WC pa ja bih se zapalio istog trenutka, pa jarane jesi li ti sanitarna ili navijač? Jel' dolaziš radi WC-a ili Želje?
:thumbup: :thumbup:

Ja evo u osam godina sam propustio tri utakmice na Grbavici.Za tih osam godina kako sam redovan na Grbavici nikad nisam otisao u wc. Dosao sam na utakmicu da gledam,a ne da idem u wc.Ne znam ni kako izgleda wc na nasem stadionu.
Samo se zale jbt.I uvijek ima neki razlog zbog kojeg ce prigovoriti.Sto nisu nize cijene karti,sto nisu popravili wc,sto nisu ocistili tribinu. Koliko para toliko muzike.Kad budes imao bolji stadion onda ce biti i bolji uslovi.

djedovic01
Kontakt:

Post Postao/la djedovic01 » 03 avg 2015, 12:36

Mislim da trebamo i mi i igraci da zaboravimo ovo jucer ,okrenuti se Standardu ! U Cetvrtak zapet kao nikad do sad i aBd uz podrsku momci mogu izbaciti Standarda ,a za Ligu iz ova 2 kola se moglo nauciti mnogo toga i nadam se da ne mozemo opet napraviti iste greske i kiksnut ! Jednostavno nismo dovoljno spremni da igramo u 8 dana 3 tekme ,nismo Barcelona .Eno jucer je i Partizan izgubio ,Hajduk takodjer ima 3 remija i poraz ,nije lako igrati Evropu i Ligu na istom nivou ,nemamo sirinu na klupi ,nismo spremni fizicki ! Zato ljudi napunimo Kosevo i do kraja vjerovat u Zelju jer MI SMO ZELJINO ,ZELJO JE NAS !
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge."

teteac8684
Kontakt:

Post Postao/la teteac8684 » 03 avg 2015, 12:36

Grešku treba priznati, ok, ali treba sada i reagovati...Jer, kao što i Oda kaže, nemamo širinu i to je to...

FaraonTM
Kontakt:

Re: Odg: RE: Re: FK Željezničar

Post Postao/la FaraonTM » 03 avg 2015, 12:38

AsharaK je napisao/la:
FaraonTM je napisao/la:Joj kad neko napiše ne valja mu WC pa ja bih se zapalio istog trenutka, pa jarane jesi li ti sanitarna ili navijač? Jel' dolaziš radi WC-a ili Želje?
Ne moze bas tako jarane. Imas dosta zena, imas ljudi koji moraju ici u wc. Ti ne moras, ja ne moram, al dosta njih mora. Trebaju ljudi naograjsat u njemu jbg.
Ma neću da ulazim u dublju raspravu. samo bih napomenuo kako se čeka "povoljan" trenutak da bi se nešto kritikovalo i sralo.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 03 avg 2015, 12:40

Smirite se, igramo u Cetvrtak utakmicu sezona, a za neke mozda i utakmici dosadasnjeg dijela karijere.
Poraz kao poraz, jbg, boli ali sta je tu je, zbog toga imas ljude koji vode to sve i koji su placeni za te stvari. Mene iskreno porazi ne bole toliko kolio nasa NAIVNOST i da nista iz BL nismo naucili, tj da ovi igraci ma koliko god oni bolji bili od igraca Radnika, nema apsolutno sanse da ti igraju i pruze 100% maksimum kada u Cet ceka utakmica karijete sa mogucnosti premije 10.000 BAM u slucaju prolaza. Pa i budala vide da to ne moze, plus jos su umorni totalno, a nasi umjesto da ih odmore, oni ih jos vise umorise. E to je ono sto ne mogu ja licno da prezalim, ali jbg. U cet je utakmica. Bilo proslo i nadati se da se pouka izvukla, mada tesko da ce to odmah se izvuci jer nam je trebao evo pet godina u evropi da svatimo da se protivnika ukoliko zelimo da prodemo, ne smijemo bojati.

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 03 avg 2015, 12:45

Željooooo je napisao/la:Ko je to zatražio odlazak Bajića, Odovića itd ? Odovic koliko god je zaslužio pohvale nakon prošle polusezone i ovih evropskih utakmica zaslužio je da ga se kritikuje zbog ove dvije ligaške utakmice jer nije motivisao ekipu na pravi nacin.
Šta je trebalo nakon onakve tekme kad 90% ekipe igra preko kur.ca, da za to dobiju aplauz ?(nisam ni zviždao a ni vrijeđao naše igrace jer to nikad ne radim) Meni je jako zasmetao odnos igraca prema utakmici i to ne mogu kriti, nije problem u rezultatu nego u glupom balkanskom mentalitetu, zbog kojeg sam cijelu noć razmišljao o utakmici i nisam nikako mogao zaspati. Ljudi koji su zaduženi za transfere su žestoko profulali sa nekim igračima da je čak i fudbalskom laiku jasno da nam trebaju još najmanje 2-3 pojacanja, posebno na bekovskim pozicijama. Nadam se da ce igraci od danas se okrenuti tekmi protiv Standarda i da ce zaboraviti brzo ovu blamažu protiv Radnika. Uvjeren sam da ako prođemo Standard da ce se ova dva poraza u ligi zaboraviti..
MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ
Ma bilo je komentara kako treba smjenit odu, pljuvanja po svemu i svacemu. Ja sam prije 2-3 dana pisao da su nam neophodna jos 2-3 pojacanja. Ja sam i zalio za barem jednim od prodana 3 desna beka al jbg. Eto dobili su finansijsku inekciju ok svi kontamo da je klub u stabilicaziji al jedino se stabilizovat moze ako odu u evropu i tak zaradit pare dal kroz takmicenje kao sad il prodajom igraca na osnovu tih utakmica. Nzm mozda sam lud ali ja vjerujem i upravi i odi naravno nije bezuslovno ali oni imaju neko rjesenje ubdjedjen sam.
Prolazimo standard i trkamo se za titulu :)
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

EmirTM87
Kontakt:

Post Postao/la EmirTM87 » 03 avg 2015, 12:47

DzoleZeljo je napisao/la:Smirite se, igramo u Cetvrtak utakmicu sezona, a za neke mozda i utakmici dosadasnjeg dijela karijere.
Poraz kao poraz, jbg, boli ali sta je tu je, zbog toga imas ljude koji vode to sve i koji su placeni za te stvari. Mene iskreno porazi ne bole toliko kolio nasa NAIVNOST i da nista iz BL nismo naucili, tj da ovi igraci ma koliko god oni bolji bili od igraca Radnika, nema apsolutno sanse da ti igraju i pruze 100% maksimum kada u Cet ceka utakmica karijete sa mogucnosti premije 10.000 BAM u slucaju prolaza. Pa i budala vide da to ne moze, plus jos su umorni totalno, a nasi umjesto da ih odmore, oni ih jos vise umorise. E to je ono sto ne mogu ja licno da prezalim, ali jbg. U cet je utakmica. Bilo proslo i nadati se da se pouka izvukla, mada tesko da ce to odmah se izvuci jer nam je trebao evo pet godina u evropi da svatimo da se protivnika ukoliko zelimo da prodemo, ne smijemo bojati.
E to je to drug, meni majke mi nije uopste krivo zbog poraza ali ne mogu prezaliti sto nisu odmorili vise igraca. A ovako izgubili smo 3 boda a nismo nikog odmorili, nista nismo postigli.

sergejevic
Kontakt:

Post Postao/la sergejevic » 03 avg 2015, 12:50

Dobro ste iskritikovali sve sto se da iskritikovati u prethodnih nekoliko sati. Ima nekih osnovanih kritika, ali ima vala i onih nebuloznih. Prvo za Bajica, nikako mi nije jasno sta gledaju ljudi koji tvrde da se ne trudi i da se ulijenio. Momak je u svakoj utakmici barem pet puta ganjao igraca jer je Djelmic ostao u napadu. Jucer je i zuti karton dobio jer je uklizao igracu Radnika. Nikada nije ostao na centru kada je bio potreban odbrani ekipe. To je cinjenica i nek se svi dobro zapitaju o cemu pisu ovdje. Mogu se pregladati snimci utakmica i posebna paznja obratiti stvarima o kojima se pise. Najlakse je naprdjivati onako bez bilo kakvog pokrica. Kada kritikujes nekoga napises Bajic je lijen jer nije uradio to i to, tada i tada. Onda bi se moglo shvatiti ozbiljno, a ne ovako prigovarati momku bez ikakvog razloga.

Vec dugo se zna da mi nemamo nikakve sirine u ekipi. To je i sam Odovic spomenuo mnogo puta. Dakle, ne moze covjek staviti deset novih igraca u tim jer ih nema. Ljudi ne shvataju da nije tako jednostavno promjeniti pola ekipe i onda ocekivati neke stvari. Igracima treba kontinuitet, trebaju im utakmice, i jednostavno im treba da igraju. Postoje igraci kojima jedna propustena utakmica u potpunosti unisti ritam u kojem igraju. Nekima i dobro dodje, ali strucni stab poznaje ekipu i zna sta je potrebno svakome od igraca. Neki su dobili malo odmora, neki ce trenirati sabijim intenzitetom i bice svi spremni za Standard. Niko nije umro na terenu, hvala Bogu.

Dva kola nista ne znace, apsolutno nista ne znace na pocetku prvenstva. Nama se obicno i desava da imamo krizu na pocetku sezone, a onda igramo sve bolje i bolje do samoga kraja. Odlicni trener Radnika je jucer to i spomenuo. Svaka ekipa kad tad upadne u krizu, jednostavno mora pa bio to Real ili Celzi, u krizu se mora upasti. Tako ce isto biti i Zrinjskom i Sirokom, i Sarajevu. Pobjednika na kraju odluce neke stvari koje nisu bas sam teren i fudbal, npr. podrska igracima, njihova psihicka stabilnost, motivacija i mnogi drugi mentalni faktori, pored onih fizickih koji su uvijek bitni. Ekipa koja je spremna moze uzimati bodove i kada igra jako lose i kada ne ide bas onako kako zele. Takvi smo mi bili dok je Amar vodio Zelju, znali smo iz nicega zabiti neki gol na kraju utakmice i uzeti bodove koje igrom nismo zasluzili. Dakle, nista nije izgubljeno, daleko je od toga.

Ova ekipa moze mnogo i samo je potreban pravi ritam u koji ce uci vrlo brzo. Mozda s dva naredna gostovanja donesu svih 6 bodova,a mozda ostanemo na 0. Sve je moguce, ali ova sezona ce biti zanimljiva do samoga kraja ma kako da se odigra ovaj pocetak. Ko garantuje Sarajevu da ih Siroki nece dobiti u obje medjusobne utakmice, ili da mi necmo dobiti Siroki, a nas Zrinjski. Sve ove ekipe su jako blizu kvalitetom i sve je moguce.

Za koji dan igramo jednu veoma bitnu utakmicu i moramo se grupisati, treba zaboraviti ovaj kiks protiv Radnika i okrenuti se Evropskoj utakmici. Mnogo toga mozemo dobiti iz nje, a vrlo malo izgubiti. To je nasa najveca snaga pred Standard. Imamo realne sasne da konacno napravimo nesto vise u Evropi, da se napravi taj korak daje, jer ekipa zaista sjajno igra i ponasa se dosta zrelo na terenu. Mnogo, mnogo bolje nego prethodne generacije. Cekali smo taj trenutak i iskorak, a sada se neki zale i traze da se sve batali zarad sampionske titule. Osvojili smo ih dosta prethodnih godina pa nam nisu donjele mnogo toga u organizacionom i finansijskom smislu, a to nam je potrebno. Apsolutno se posvetiti sljedecoj utakmici i pokusati proci dalje. **** pitare i neku trku s njima i rasprave oko broja titula i kupova. Zelji oni nikada nisu bili neki konkurent i bitan faktor, kao ni bilo ko drugi. Zeljo je uvijek igrao za sebe i svoju armiju navijaca, nismo sanjali neke pehare i pare, samo smo igrali lopte. Neka pricaju sta hoce nama je bitan Zeljo i ova predivna igra. Svaku utakmicu izaci na teren i pokusati zabiti gol vise od protivnika. Raditi, trcati i boriti se. To je uvijek bio Zeljo.

likusa
Kontakt:

Post Postao/la likusa » 03 avg 2015, 12:51

arelinho je napisao/la:
:thumbup: :thumbup:

Ja evo u osam godina sam propustio tri utakmice na Grbavici.Za tih osam godina kako sam redovan na Grbavici nikad nisam otisao u wc. Dosao sam na utakmicu da gledam,a ne da idem u wc.Ne znam ni kako izgleda wc na nasem stadionu.
Samo se zale jbt.I uvijek ima neki razlog zbog kojeg ce prigovoriti.Sto nisu nize cijene karti,sto nisu popravili wc,sto nisu ocistili tribinu. Koliko para toliko muzike.Kad budes imao bolji stadion onda ce biti i bolji uslovi.
A sta ce penzioneri i mala djeca koja trebaju u wc ? Urinirati gore u onu travu ili iza reflektora na jugo istoku ? Jednostavno niste fer sa svojim izjavama ;)

A to da pola ovdje pise koji juce nisu ni bili na Grbavici je istina.. :puke:
Željeznicar za život cijeli !

zeljo1974
Kontakt:

Post Postao/la zeljo1974 » 03 avg 2015, 12:57

Ma kako nisu odmorili igrace s obzirom kakav je tempo bio ova tekma ti dode ko malo jaci trening.

Željooooo
Kontakt:

Post Postao/la Željooooo » 03 avg 2015, 13:01

godrina je napisao/la:
Željooooo je napisao/la:Ko je to zatražio odlazak Bajića, Odovića itd ? Odovic koliko god je zaslužio pohvale nakon prošle polusezone i ovih evropskih utakmica zaslužio je da ga se kritikuje zbog ove dvije ligaške utakmice jer nije motivisao ekipu na pravi nacin.
Šta je trebalo nakon onakve tekme kad 90% ekipe igra preko kur.ca, da za to dobiju aplauz ?(nisam ni zviždao a ni vrijeđao naše igrace jer to nikad ne radim) Meni je jako zasmetao odnos igraca prema utakmici i to ne mogu kriti, nije problem u rezultatu nego u glupom balkanskom mentalitetu, zbog kojeg sam cijelu noć razmišljao o utakmici i nisam nikako mogao zaspati. Ljudi koji su zaduženi za transfere su žestoko profulali sa nekim igračima da je čak i fudbalskom laiku jasno da nam trebaju još najmanje 2-3 pojacanja, posebno na bekovskim pozicijama. Nadam se da ce igraci od danas se okrenuti tekmi protiv Standarda i da ce zaboraviti brzo ovu blamažu protiv Radnika. Uvjeren sam da ako prođemo Standard da ce se ova dva poraza u ligi zaboraviti..
MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ
Ma bilo je komentara kako treba smjenit odu, pljuvanja po svemu i svacemu. Ja sam prije 2-3 dana pisao da su nam neophodna jos 2-3 pojacanja. Ja sam i zalio za barem jednim od prodana 3 desna beka al jbg. Eto dobili su finansijsku inekciju ok svi kontamo da je klub u stabilicaziji al jedino se stabilizovat moze ako odu u evropu i tak zaradit pare dal kroz takmicenje kao sad il prodajom igraca na osnovu tih utakmica. Nzm mozda sam lud ali ja vjerujem i upravi i odi naravno nije bezuslovno ali oni imaju neko rjesenje ubdjedjen sam.
Prolazimo standard i trkamo se za titulu :)
Druže ti si napisao za ta dva- tri igraca prije 2-3 dana a ja skoro mjesec dana o tome pišem, ne kritikujem bez razloga ljude zadužene za transfere jer oni metodom sreće dovode igraca, kad mu sve, al baš sve opcije propadnu eto ga u Želji.. Ja ne žalim ni za jednim igracem koji je otišao, napisao sam prije par dana, i Stanić, i Colic su dostigli maksimum u svojim karijerama, ne mogu napredovati više, i sam znaš kako su nas bombardovali pricama da ih traže razne evropske ekipe a jednan završi u Čeliku, a drugi u Olimpicu, a treba dodati da im ni plate nisu bile male. Zašto ne bi vjerovao ljudima iz uprave kad su skoro vratili dugove kluba, kad je Želji fali još bogda da bude finansijski u plusu, ja jedino kritikujem ljude zadužene za transfere jer nam na tom mjestu treba neko ko zna procijeniti fudbalske vještine određenog igraca, a ubijeđen sam da cemo se i pored ova dva poraza boriti za titulu i ako ništa uzeti jedan trofej ove sezone..
Zeljo mi je kao mater i otac, krvno smo vezani! Da je u sedmoj ligi i da igra najdosadniji fudbal na svijetu - to je moj tim i ja sam uz njega. Ove evropske timove biram po ukusu, nesto kao curu. Kad mi dojade mogu ih odyebat i trazit novi tim.

ZaZelju
Kontakt:

Post Postao/la ZaZelju » 03 avg 2015, 13:02

Već je dovoljno rečeno o utakmici tako da neću mnogo o tome, kasnije ću se osvrnuti na neke po mom mišljenju bitne stvari. Ali ljudi zar je moguće da niko nije očistio Sjever za prvo kolo premijer lige. Ko je odgovoran za takve stari? Zakasnio sam nekih pet minuta, vidim raja sebi već pripremila novine, ja sam malo ocistio mjesto gdje sam sjedio, ali ono je sramota. Zar se ne može platiti nekoliko ljudi koji će očistiti tribinu bar pred prvo kolo. Druga stvar je što neki od vas zaboravljaju, a koliko puta smo mi nekoga nadigrali na Grbavici u zadnjih godinu dana. Ako tome dodamo onakav Jug, nabrijani Radnik, a svi su uvijek bili a sad će pogotovi biti kad dođu na Grbavicu radi našeg statusa i igranja u Evropi, pa šta mi onda pričamo. Znate li koliko Borcu a sad Radniku znači pobjeda protiv evropskog Želje, za njihov moral i podizanje psihe. Naši igrači imaju problem igrati na Grbavici sa psihološkog aspekta, bolje igramo na Koševu. Rekoh čovjeku do sebe na tribini kroz šalu poslije prvog poluvremea da trebamo igrati na Koševu domaće utakmice, on se nasmija ali se složi sa mnom. Inekako mogu odigrati nešto bolje sa fino popunjenim Jugom, ali ono juče je bilo najgore što smo mogli prirediti igračima mi kao navijači. Psovanje sa tribina se makar mora smanjiti jer igrači nažalost nisu psihički na željenom nivou. Psihička priprema igrača se mora podići na najviši mogući nivo ukoliko se od Želje i igrača želi da izvuče maksimum ove godine. Što se tiče Standarda i eventualnog prolaska, igračima bih dao premije od maksimalno 2,000 km, a onda bi im obećao i dao dodatnih 2,000 ukoliko pobijede Vitez, a onda još 3,000 za pobjedu protiv Širokog, a nešto ako izvuku remi na Pecari. Protiv Standarda poginuti na terenu za prolazak, a onda odigrati protiv Viteza i Širokog sa još više žara, igrajući ove dvije kao da je zadnja. Nisam siguran da Željo može nadigrati bilo koga bez Memije, Blagojevića, Hadžiahmetovića, Kosorića i Bogdanovića. Svi ostali mogu odmoriti s vremena na vrijeme, ali ovih pet u ovakvom Želji moraju igrati. Prvi igrač kojeg bih ja odmorio je Bajić, a onda Sadiković, pa Đelmić jer mi se oni čine najviše iscrpljeni. Kokot je svakako odmarao, on se podrazumjeva. Moglo se igrati sa Beganovićem naprijed, iza njega Stokić ili gurnuti Hadžiahmetovića na poziciji ofanzivnog veznog, a na njegovu mjesto staviti Enisa Sadikovića. Sljedećih nekoliko dana pred Standard klub mora pozvati navijače da dođu u što većem broju da ih podržimo u četvrtak, da im trebamo, a oni za uzvrat obećati da će dati sve od sebe da se ovakvi padovi ne dešavaju više. Neka unajme psihologa, nego je spominjao Jasnu Bajraktarević, da ih spremi za rat u četvrtak, ali za premijerligaške utakmice još više. Pare koje smo dobili i koje ćemo dobiti pored vraćanja dugova, što je prioritet, moraju se izdvojiti da se od Želje stvori veći klub. Predstavnici kluba moraju pozvati navijače sa Juga na sastanak, one koji mogu razgovarati u ime ostalih, da se vidi šta se može uraditi da se ljudi vrate na tribine. Jug nam je sad najviše potreban i ukoliko želimo dobro Želji svi moramo biti spremni na žrtvovanje i kompromis.

mukitmovac
Kontakt:

Post Postao/la mukitmovac » 03 avg 2015, 13:03

Cuj ovog vuna mu kad neko spomene wc, pa bolan ono je sramota, niko nije ocistio sto godina, ajd ti objasni mom djetetu od 2 god da ne pisa i kaki jer nema na stadionu uslovan wc hahha, da djete neku bakteriju fasuje, znaci nevjerovatno.
Zivio nam Osim dragi, gospodaru familije !!
Liverpool !

sergejevic
Kontakt:

Post Postao/la sergejevic » 03 avg 2015, 13:08

i jos samo nesto da dodam. inace, ne volim nesto ovako pisati, jer se stvarno postujem tudja misljenja, sve dok naravno ima argumente za ono sto iznosi. Mozda da pogledamo stvar iz nekog drugog ugla. Mi imamo sada izmedju 1500 i 2000 clanova, jucer je na utkakmici bilo 3500 ljudi? Dakle, sramota i tuga. Mi smo se okupili ovdje da kritikujemo sve i svasta. S tolikim brojem clanova i navijaca na stadionu bolje ni ne zasluzujemo. Kada budemo imali stotine hiljada clanova i desetine hiljada navijaca na stadionu mozemo kritikovati i Mesija na terenu. Znam da je poredjenje glupo i totalna kontra, ali to je istina. Kome praviti stadion, kome praviti novu tribinu, kome praviti neke sminka hale koje ce nam same oprati guzicu. Ja sam vidjao ljude koji unistavaju nase stolice i opcenito stadion, a znam da ste i vi to vidjeli. Nasa opcenita kultura je 0 bodova, mozda je grubo ali stvarno bolje od ovoga ne zasluzujemo. Mi smo narod koji se svaku utakmicu bije na tribini, narod koji psuje nasim igracim u drugoj minuti utakmice, jednostavno smo divlji narod. Nista nije slucajno, tako ni rezultati nasih klubova u Evropi, nasih mladih reprezentacija, pa kada mali Dado ima sasnu da rijesi utakmicu on pomisli na onog seljaka sa Sjevera i u podsvjesti cuje kako mu on vec psuje i majku i sestru. Mislite da je jednostavno izaci na nas stadion, onako vise prazan, tuzan i sumoran, pred ljude poput nas i igrati utakmicu. I kada su momci igrali dobro i imali sanse u Evropi nadje se nekoliko zatucanih seljacina koji pricaju da ce nas ljudi ubiti, da ce nam zabiti 5 komada, da je sreca sto smo ikoga prosli. E, neka ti seljaci dodju na Evropsku utakmicu i gledaju kako ce nas Zeljo dobti ekipu iz neke predivne zemlje, koja igra na predivnom stadionu, ima odlicne hale na stadionu, i lijepe dresove. A nasa djeca su, kao i uvijek, gora od tudje djece.

EmirTM87
Kontakt:

Post Postao/la EmirTM87 » 03 avg 2015, 13:17

Nakon ovih dobrih izdanja u Evropi porasle cijene nasim igracima, bar na transfermarktu. Bajic 900k eura, Memija 575k, Beganovic sa 25k na 300k..

http://www.transfermarkt.de/fk-zeljezni ... erein/2573

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 03 avg 2015, 13:29

sergejevic je napisao/la:i jos samo nesto da dodam. inace, ne volim nesto ovako pisati, jer se stvarno postujem tudja misljenja, sve dok naravno ima argumente za ono sto iznosi. Mozda da pogledamo stvar iz nekog drugog ugla. Mi imamo sada izmedju 1500 i 2000 clanova, jucer je na utkakmici bilo 3500 ljudi? Dakle, sramota i tuga. Mi smo se okupili ovdje da kritikujemo sve i svasta. S tolikim brojem clanova i navijaca na stadionu bolje ni ne zasluzujemo. Kada budemo imali stotine hiljada clanova i desetine hiljada navijaca na stadionu mozemo kritikovati i Mesija na terenu. Znam da je poredjenje glupo i totalna kontra, ali to je istina. Kome praviti stadion, kome praviti novu tribinu, kome praviti neke sminka hale koje ce nam same oprati guzicu. Ja sam vidjao ljude koji unistavaju nase stolice i opcenito stadion, a znam da ste i vi to vidjeli. Nasa opcenita kultura je 0 bodova, mozda je grubo ali stvarno bolje od ovoga ne zasluzujemo. Mi smo narod koji se svaku utakmicu bije na tribini, narod koji psuje nasim igracim u drugoj minuti utakmice, jednostavno smo divlji narod. Nista nije slucajno, tako ni rezultati nasih klubova u Evropi, nasih mladih reprezentacija, pa kada mali Dado ima sasnu da rijesi utakmicu on pomisli na onog seljaka sa Sjevera i u podsvjesti cuje kako mu on vec psuje i majku i sestru. Mislite da je jednostavno izaci na nas stadion, onako vise prazan, tuzan i sumoran, pred ljude poput nas i igrati utakmicu. I kada su momci igrali dobro i imali sanse u Evropi nadje se nekoliko zatucanih seljacina koji pricaju da ce nas ljudi ubiti, da ce nam zabiti 5 komada, da je sreca sto smo ikoga prosli. E, neka ti seljaci dodju na Evropsku utakmicu i gledaju kako ce nas Zeljo dobti ekipu iz neke predivne zemlje, koja igra na predivnom stadionu, ima odlicne hale na stadionu, i lijepe dresove. A nasa djeca su, kao i uvijek, gora od tudje djece.
100% tacno svaka cast, slicno sam vec i ja napisao. Mi navijaci moramo prvo izvrsiti nas zadatak i tek onda imamo koliko toliko pravo mjesat se u posao ljudi u kancelarijama kluba i onih na terenu.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 03 avg 2015, 13:30

EmirTM87 je napisao/la:Nakon ovih dobrih izdanja u Evropi porasle cijene nasim igracima, bar na transfermarktu. Bajic 900k eura, Memija 575k, Beganovic sa 25k na 300k..

http://www.transfermarkt.de/fk-zeljezni ... erein/2573
Bajic je tu jos malo. Gotova stvar...
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

AsharaK
Kontakt:

Post Postao/la AsharaK » 03 avg 2015, 13:33

Dje ide?
FK Željezničar ~ FC Arsenal !

Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.

lazar
Kontakt:

Post Postao/la lazar » 03 avg 2015, 13:35

Sitnice ne bi smjele biti problem. Barem je to rjesivo.

I dalje mi nije jasno zašto nisu snižene ulaznice za članove ? Snizi je **** majku dobit ćeš još 500 članova vise, moramo li vazda biti cigani prema vlastitim navijacima

mamaSmurf
Kontakt:

Post Postao/la mamaSmurf » 03 avg 2015, 13:36

Zivot je napisao/la::puke: Ne mogu vjerovat sta pisu "zeljovci" mislio sam da mi nikad necemo bit kao oni, ali ovo sto citam me poprilicno razuvjeri.
Prijatelju, ti što kukaju i anamo oni što nas ismijavaju, zaboravljaju da je Željo najopasniji kad ga svi otpišu. Na svojoj koži su to osjetili, al' pamćenje k'o u zlatne ribice :)
Jer stojimo,prkosimo,u srcima te našim nosimo!

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: bvsic, Orvel i 41 gost.