FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

RobertoBaggio
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la RobertoBaggio » 03 avg 2015, 00:00

Minjore je napisao/la:Necu puno o utakmici, ima strucnijih ljudi da to objasne. Meni samo ne idu u glavu vase price za Jug. Haj shvatam necete u kop, kad su tu tkzv mafijasi, klosari i slicno. Danas dame i gospodo su tu bili momci koji ginu za ovaj Klub. Ne shvatam ni vase price kao necete navijati kad djeca vode navijanje. Pa ako vam smetaju ti momci onda sami zatrazite da budete vi vodje. Kako ocekujete da ce Zeljo pobjediti a nas 27 navija ?! Stvarno ste nerealni . Bitno je psovati Livaji i ostalim a to sto vas Zeljo igra bez podrske to je manje bitno. Da se ustalo jednom i nastavilo se navijati pa da covjek kaze uredu. Ogroman minus za Klub je to sto su se fine pare uzele u zadnjih mjesec dana, a nisu u stanju bili organizovati da se pocupa trava ispred ulaza na Jug. To nije ni trava nego su grane yebene. I ja sam protiv kriminalaca na Jugu al valjda znate prepoznati trud momaka. Nema veze, preguracemo mi i ovo.. Al ja ovdje vise pisat necu sve dok budete pisali da se stidite Juga i brace s Juga. Stidite se sebe prvo ...
Eto, začas si dobio svakakvih odgovora... Evo ti još jedan, malo drugačiji od ovih prethodnih.

Ja naprimjer, išao sam u sektor C davno, prije 15-ak godina, osnovna škola. Išao sam na utakmice sam, da navijam, skont'o da je tu najbolje, pa odatle navijao i gledao. Sjećam se i kako sam stajao pored lika koji vodi navijanje. Nisam imao pojma ni ko je, niti me je interesovalo, nisam znao ni kakve su podgrupe okolo... Onda sam na nekoliko godina morao odseliti iz Sarajeva, ali se hvala Bogu vratio, pa opet na jug, ali malo stariji, s nekom starijom rajom, pa počeo dolaziti u sektor A. Odtad sam počeo malo analizirati stanje na tribini. I najčešće, kada nije derbi ili neka baš važna utakmica, mogla se vidjeti jasna granica između tog dijela navijača i ostatka tribine, često bukvalno polupraznih 5 metara prije i poslije. E ta granica se, da se slikovito izrazim, u posljednjim godinama pretvorila u provalije. Prošle godine, na utakmici sa Slobodom, kada smo se oprostili od Mirze, svi ljudi sa juga su se spontano spojili da otpjevaju pjesmu. Ja sam gledao to sve sa sjevera, naježen. Ali čim je pjesma bila gotova, ostatak tribine se opet odvojio od sektora C. Raja koja redovno dolazi na jug nagledala se svačega, incidenata na tribini i u vezi s tribinom, vrlo friških, i ne možete očekivati da će svi jednostavno prići kada ih pozovete.
FK Željezničar 1921

dino lj
Kontakt:

Post Postao/la dino lj » 03 avg 2015, 00:01

Poraz jeste nezgodan i boli sigurno,ali Boze moj nije kraj svijeta.Idemo dalje i bez pesimizma se trebamo okrenuti sljedecim utakmicama,poslije ove danasnje tekme jedna misao mi se non stop vrti po glavi,a to je da smo se olako odrekli Colica i Stanica(moje misljenje koje mnogi nece podrzati).U cetvrtak maksimalna podrska igracima i da zajedno proslavimo prolaz play off,ako Bog da.
Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil
življenja i ponašanja.

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 03 avg 2015, 00:05

Minjore je napisao/la:Necu puno o utakmici, ima strucnijih ljudi da to objasne. Meni samo ne idu u glavu vase price za Jug. Haj shvatam necete u kop, kad su tu tkzv mafijasi, klosari i slicno. Danas dame i gospodo su tu bili momci koji ginu za ovaj Klub. Ne shvatam ni vase price kao necete navijati kad djeca vode navijanje. Pa ako vam smetaju ti momci onda sami zatrazite da budete vi vodje. Kako ocekujete da ce Zeljo pobjediti a nas 27 navija ?! Stvarno ste nerealni . Bitno je psovati Livaji i ostalim a to sto vas Zeljo igra bez podrske to je manje bitno. Da se ustalo jednom i nastavilo se navijati pa da covjek kaze uredu. Ogroman minus za Klub je to sto su se fine pare uzele u zadnjih mjesec dana, a nisu u stanju bili organizovati da se pocupa trava ispred ulaza na Jug. To nije ni trava nego su grane yebene. I ja sam protiv kriminalaca na Jugu al valjda znate prepoznati trud momaka. Nema veze, preguracemo mi i ovo.. Al ja ovdje vise pisat necu sve dok budete pisali da se stidite Juga i brace s Juga. Stidite se sebe prvo ...
Nemoj brate da prosipamo suplju jedan drugom, bar nemoj meni. Nadam se da razumijes pricu oko nase tribine, al` skroz do kraja, nista izmedju redova. Znamo svi sta je problem i zasto ljudi nece da idu, zasto nece da navijaju, taj sukob je indirektno Mirza platio i glavom pa su se pisali statusi podrske Izi, bombe po stadionu, sukobi na tribinama, sve to gadi raji kop, gadi mu navijanje, pogotovo onom ko zna kako je bilo lijepo haman pa jucer. Ne mogu protiv ljudi sto nece da stanu i navijaju, razumijem ih a trebas i ti. Nismo budale, doslo je do granice kada se magla ljudima na forumu ne moze prodati. Ziv ti meni bio pa da opet grmimo kao u Splitu.
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 03 avg 2015, 00:10

roleeee je napisao/la:Ja bas imam neki osjecaj da bi mogli proci u cetvrtak zato smo danas izgubili. Mozda sam lud al eto...
Sto ne bi prosli ? Svi znam koliko bi nam samo doprinjeo prolazak.

Zato glavu gore, ohladiti se na vrijeme i do cetvrtka se sabrati, treba nam hladna glava i maksimalna borba na terenu a navijaci treba da obave svoje da dođu u sto vecem broju. Podrska potrebna, isto kao protiv Fenerca, jos jace.

Odovic i igraci moraju da daju sve od sebe, jer Boga pitaj kad ce nam se ponovo ovakva sansa ukazati.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 03 avg 2015, 00:11

Ekipa je dobra samo igraci su umorni neki koji su tek dosli i ne izgledaju da su za Zelje prije svega Livaja. Ako su za uslov Odi imali trece predkolo onda su mu i trebali obezbjediti jos par igraca jer se moglo racunati sa tim. Covjek i sad kaze nakon ove utakmice da nema sirine u ekipi. I jasno je ko je zakazao. Nisu to ni Oda ni igraci nego neko od koga se ocekuje da dovede jos ponekog igraca.uvijek je lose uvako otvoriti sezonu ali u konacnici ne mora da znaci mnogo i drugi ce kiksati do kraja jos dosta puta. Mi cemo igrati kup u kojem imamo nekih ambicija isto sa ovim brojem igraca doci cemo opet u ovu situaciju... sto se duze ceka sa tim steta ce biti samo veca evo primjer na Stokicu sta ti znaci nespreman i nekoga sad da dovedemo uhodavo bi se haman do kraja polusezone a morali smo to uraditi mnogo prije kada smo vidjeli da prolazimo Ferencvaros.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

manijakdokraja
Kontakt:

Post Postao/la manijakdokraja » 03 avg 2015, 00:14

Ma treba se tu puno toga rijesiti. Previse se toga desavalo prije a sve je kulminiralo smrcu Mirze Allahrahmetile.
Mirza Raščić Manijak do kraja !

Katakomba is back !

pintol_TM87
Kontakt:

Post Postao/la pintol_TM87 » 03 avg 2015, 00:17

slika
To bi bilo od mene, sad nek bude sta bude..Oni trebaju nasu podrsku , ako ne grlima i dlanovima onda brojno...
Za prolivenim mlijekom se ne place..
MI SMO ŽELJINI , ŽELJO JE NAŠ.
Zaigraj, zaplesi na terenu i zabi tom kretenu da bude ludnica !!

MrRiccoli
Kontakt:

Post Postao/la MrRiccoli » 03 avg 2015, 00:18

cijelo vrijeme kontam da li da nesto napisem, ali ipak nije vrijedan ovaj nenormalan poraz od ekipe koja nas na grbavici davi godinama. Nmg da pisem svasta kad se sjetim osjecaja poslije utakmice sa ferencvarosom jednostavno ne mogu. Odovicu ne zamjeram nista ne moze se tek tako ni ubaciti drugi tim da igra. Mislim da smo morali dobiti utakmicu pogotovo nakon vodstva, ali Bože moj daj da nam se vrati ako Bog da u cetvrtak. Mislim da imamo sansu za titulu ali samo ako se uozbiljimo jer svjedoci smo da mozemo napraviti seriju kao sto smo to proslu polusezonu. Jedino nisam skontao zasto Stokic nije dobio ni minutu pa moze valjda 20 odigrati. O jugu je suvisno pisati bilo sta i na to se ne treba obracati paznja. Slijedecu ligasku ne smijemo prosuti bodove ni za zivu glavu ako se nadamo tituli, a Bgm i evropi
Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge. A šta treba više od toga - IVICA OSIM

manijakdokraja
Kontakt:

Post Postao/la manijakdokraja » 03 avg 2015, 00:19

Usput, eto pogledajte status postavljen prije 15tak minuta od donedanog vodje A.P i sve ce vam biti jasno.

Katakomba is back !

pintol_TM87
Kontakt:

Post Postao/la pintol_TM87 » 03 avg 2015, 00:20

MrRiccoli je napisao/la:cijelo vrijeme kontam da li da nesto napisem, ali ipak nije vrijedan ovaj nenormalan poraz od ekipe koja nas na grbavici davi godinama. Nmg da pisem svasta kad se sjetim osjecaja poslije utakmice sa ferencvarosom jednostavno ne mogu. Odovicu ne zamjeram nista ne moze se tek tako ni ubaciti drugi tim da igra. Mislim da smo morali dobiti utakmicu pogotovo nakon vodstva, ali Bože moj daj da nam se vrati ako Bog da u cetvrtak. Mislim da imamo sansu za titulu ali samo ako se uozbiljimo jer svjedoci smo da mozemo napraviti seriju kao sto smo to proslu polusezonu. Jedino nisam skontao zasto Stokic nije dobio ni minutu pa moze valjda 20 odigrati. O jugu je suvisno pisati bilo sta i na to se ne treba obracati paznja. Slijedecu ligasku ne smijemo prosuti bodove ni za zivu glavu ako se nadamo tituli, a Bgm i evropi
Stokic je ulazio protiv Ferenca samo zbog premije, da je nasa djeca ne bi dobila...2,500 hiljade nije malo..tako je kako je..
Zaigraj, zaplesi na terenu i zabi tom kretenu da bude ludnica !!

roleeee
Kontakt:

Post Postao/la roleeee » 03 avg 2015, 00:22

Da li postoji neko rjesenje za ovu situaciju na jugu?

Yoyo
Kontakt:

Post Postao/la Yoyo » 03 avg 2015, 00:23

manijakdokraja je napisao/la:Usput, eto pogledajte status postavljen prije 15tak minuta od donedanog vodje A.P i sve ce vam biti jasno.
Jeko a.p majke ti....svaka futa danas moze biti na tribini....

frootloops
Kontakt:

Post Postao/la frootloops » 03 avg 2015, 00:24

pintol_TM87 je napisao/la:
MrRiccoli je napisao/la:cijelo vrijeme kontam da li da nesto napisem, ali ipak nije vrijedan ovaj nenormalan poraz od ekipe koja nas na grbavici davi godinama. Nmg da pisem svasta kad se sjetim osjecaja poslije utakmice sa ferencvarosom jednostavno ne mogu. Odovicu ne zamjeram nista ne moze se tek tako ni ubaciti drugi tim da igra. Mislim da smo morali dobiti utakmicu pogotovo nakon vodstva, ali Bože moj daj da nam se vrati ako Bog da u cetvrtak. Mislim da imamo sansu za titulu ali samo ako se uozbiljimo jer svjedoci smo da mozemo napraviti seriju kao sto smo to proslu polusezonu. Jedino nisam skontao zasto Stokic nije dobio ni minutu pa moze valjda 20 odigrati. O jugu je suvisno pisati bilo sta i na to se ne treba obracati paznja. Slijedecu ligasku ne smijemo prosuti bodove ni za zivu glavu ako se nadamo tituli, a Bgm i evropi
Stokic je ulazio protiv Ferenca samo zbog premije, da je nasa djeca ne bi dobila...2,500 hiljade nije malo..tako je kako je..
Ne kontam? Ko je dijete je moglo uci, kad vec svi igraju?

plavanacija
Kontakt:

Post Postao/la plavanacija » 03 avg 2015, 00:25

Kao prvo molim da se ova anketa skine i da se stavi neka druga.

Kao drugo, bio sam danas na utakmici, koda smo na gostovanju bili, a ne na domacem terenu. **** mu zivot ovi momci trebaju podrsku, u cetvrtak jedna od najbitnijih utakmica za nas klub, na tribinama katastrofa. Sto se tice juga tu se klub treba oglasiti, organizovati sastanak sa predstavnicima navijaca i rijesiti problem.

Malo sam upoznat sa desavanjima u klubu, puno rupa treba zacepiti, ali Evropu izgurati do kraja, to je prioritet!!!! ja vjerujem u Odu i siguran sam da cemo jedan trofej osvojiti ove sezone. Zato molim sve navijace i simpatizere da podrze ove momke, bez vrijeđanja, psovanja, pljuvanja...

Ima vremena za sve, sto dalje prođemo u Evropi, napunicemo klubsku kasu, doci ce i novi igraci itd

Ako budemo mi navijaci ko na danasnjoj tekmi, onda ne zasluzujemo nista bolje!!!!

egocentrik
Kontakt:

Post Postao/la egocentrik » 03 avg 2015, 00:26

manijakdokraja je napisao/la:Ma treba se tu puno toga rijesiti. Previse se toga desavalo prije a sve je kulminiralo smrcu Mirze Allahrahmetile.
Kazu gledaj svoju avliju, ali moram.
Iako otvoreni forum nije mjesto za ovakvu diskusiju, zelim dobrom namjerom da se obratim.
Dijelimo istu čaršiju jbg
Imali smo i mi kriznih situacija od agenture pa do povratka na sjever do pokojnog Vedrana.
Mnogi pripadnici prijeratnih Tm su zivote izgubili braneci ovaj grad, da li bi ova vasa garnitura isto reagovala za ne daj Boze slicnu situaciju???
Dok se jos pregovaralo o ulasku kriminala na jug trebalo se organizovati i odmah u startu rascistiti da je to mjesto podrske vasem klubu. Vasa vodeca struktura je to sve dozvolila jer je i ona imala kintu od toga.
Ko da za FKS ne navija nijedan kriminalac, ali zna se da petljanje u navijanje ne moze doci u obzir, kao ni da se sjeverna tribina koristi za sve osim za ono za sto sluzi.
Tesko je sad uraditi nesto pametno jer ste u velika **** upali, ali bih iskreno volio da se tribina vrati navijacima iskrenim a da mutne radnje po livadama i sumarcima obavljaju.
VEDRAN PULJIĆ !!!!!!!!!
Mine's a Guinness

exbabilon
Kontakt:

Post Postao/la exbabilon » 03 avg 2015, 00:26

Da nisu znali i igraci i struka da je ovo utakmica od ogromnog znacaja i da Radnik nismo dobijali ni kad smo imali jacu ekipu pa haj... po meni ovo je Odin poraz. On je morao znati kako odgovoriti zadatku. U ekipi se moralo naci vise "novih" u svakom slucaju, Stokic posebno. Poluvrijeme prvo katastrofa, Dijata jedini nesto uradio i on vadi njega i Dzenisa, najodmornije na terenu. Igraca koji je najbrzi i koji najvise moze trcat (Memija) nema ni na klupi. Hajd sve to na drugu stranu, jos smo i dosli do vodstva i to nije znao privest kraju. Odi prvi ozbiljan minus. Mozda ja jesam pesimista, ali ako i Sarajevo ode na +6 u odnosu na nas, titula je po meni jako daleko, ako nije i izgubljena vec sad. Evropski uspjeh bi nas mogao dobrano kostat.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 03 avg 2015, 00:26

roleeee je napisao/la:Da li postoji neko rjesenje za ovu situaciju na jugu?
Jedino rjesenje je otjerati ove debile (u pravom smislu rijeci debili, kriminalci), i da se vrati jednistvo među navijacima, a kako izabrati nove vođe ako su uopste potrebne ne znam.

Ali kako ove otjerati, da ne pisem im sad imena, svi znate ko su i sta rade, da su opasni likovi kojim je tesko stati na crtu.

Ako neko ima pametnije rjesenje neka napise.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

manijakdokraja
Kontakt:

Post Postao/la manijakdokraja » 03 avg 2015, 00:29

Yoyo je napisao/la:
manijakdokraja je napisao/la:Usput, eto pogledajte status postavljen prije 15tak minuta od donedanog vodje A.P i sve ce vam biti jasno.
Aj ba napusi se kur.cine vise ti. Yebo te pun mi je i vas **** vise sto serete. Yebo te, nek znas ko je delalic, ko je ovaj onaj a ne znas one koji instinski klub. I sjasi vise dijete malo, postajes vrlo naporan

Katakomba is back !

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 03 avg 2015, 00:30

I prije je bilo kriminalaca na sipci, i u kopu, pa smo svejedno grmili. Sada je otišlo dosta daleko, u tome je problem.
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

Yoyo
Kontakt:

Post Postao/la Yoyo » 03 avg 2015, 00:35

manijakdokraja je napisao/la:
Yoyo je napisao/la:
Aj ba napusi se kur.cine vise ti. Yebo te pun mi je i vas **** vise sto serete. Yebo te, nek znas ko je delalic, ko je ovaj onaj a ne znas one koji instinski klub. I sjasi vise dijete malo, postajes vrlo naporan
Posro te on a ti njega

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: ELDIABLO20, Levin, WeekendOffender i 23 gosta.