Eto, začas si dobio svakakvih odgovora... Evo ti još jedan, malo drugačiji od ovih prethodnih.Minjore je napisao/la:Necu puno o utakmici, ima strucnijih ljudi da to objasne. Meni samo ne idu u glavu vase price za Jug. Haj shvatam necete u kop, kad su tu tkzv mafijasi, klosari i slicno. Danas dame i gospodo su tu bili momci koji ginu za ovaj Klub. Ne shvatam ni vase price kao necete navijati kad djeca vode navijanje. Pa ako vam smetaju ti momci onda sami zatrazite da budete vi vodje. Kako ocekujete da ce Zeljo pobjediti a nas 27 navija ?! Stvarno ste nerealni . Bitno je psovati Livaji i ostalim a to sto vas Zeljo igra bez podrske to je manje bitno. Da se ustalo jednom i nastavilo se navijati pa da covjek kaze uredu. Ogroman minus za Klub je to sto su se fine pare uzele u zadnjih mjesec dana, a nisu u stanju bili organizovati da se pocupa trava ispred ulaza na Jug. To nije ni trava nego su grane yebene. I ja sam protiv kriminalaca na Jugu al valjda znate prepoznati trud momaka. Nema veze, preguracemo mi i ovo.. Al ja ovdje vise pisat necu sve dok budete pisali da se stidite Juga i brace s Juga. Stidite se sebe prvo ...
Ja naprimjer, išao sam u sektor C davno, prije 15-ak godina, osnovna škola. Išao sam na utakmice sam, da navijam, skont'o da je tu najbolje, pa odatle navijao i gledao. Sjećam se i kako sam stajao pored lika koji vodi navijanje. Nisam imao pojma ni ko je, niti me je interesovalo, nisam znao ni kakve su podgrupe okolo... Onda sam na nekoliko godina morao odseliti iz Sarajeva, ali se hvala Bogu vratio, pa opet na jug, ali malo stariji, s nekom starijom rajom, pa počeo dolaziti u sektor A. Odtad sam počeo malo analizirati stanje na tribini. I najčešće, kada nije derbi ili neka baš važna utakmica, mogla se vidjeti jasna granica između tog dijela navijača i ostatka tribine, često bukvalno polupraznih 5 metara prije i poslije. E ta granica se, da se slikovito izrazim, u posljednjim godinama pretvorila u provalije. Prošle godine, na utakmici sa Slobodom, kada smo se oprostili od Mirze, svi ljudi sa juga su se spontano spojili da otpjevaju pjesmu. Ja sam gledao to sve sa sjevera, naježen. Ali čim je pjesma bila gotova, ostatak tribine se opet odvojio od sektora C. Raja koja redovno dolazi na jug nagledala se svačega, incidenata na tribini i u vezi s tribinom, vrlo friških, i ne možete očekivati da će svi jednostavno prići kada ih pozovete.