FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Dolina
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Dolina » 02 avg 2015, 20:14

Ma glupo je sve sada svaliti na Livaju, ni mali Amir nije ništa bio bolji u prvom poluvremenu, Livaji je ovo prva tekma pred domaćom publikom.
Bajić je bio izgubljen, iskreno ja sam mislio da će Joco početi. Svi su bili loši ali izgleda da će se kola slomiti na jednom. Mislio sam da će poslije Liježa biti još raje ali ono je na razini drugoligaša. Izgleda da je nama suđeno proljeće kao i svake godine.
Ivica Osim: "Ko ne može da trči, taj ne može da igra".

DooVe
Kontakt:

Post Postao/la DooVe » 02 avg 2015, 20:15

Umjesto da je jug onim momcima na terenu dao podršku, vjetar u leđa pogotovo kad se lomi rezultat oni još sjede. Zapitajte se malo klošari zašto dolazite na utakmice uopšte. Iz ljubavi prema klubu sigurno ne, jer da je tako sigurno se ne bi ponašali kako se ponašate!
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 02 avg 2015, 20:15

ChWilla je napisao/la:ali bogami osim ekipe i struke trebali bi i "navijači" malo da se zapitaju.

šta je danas falilo? jedino da te neko uzme za ruku i dovede. meni se sve više čini da je to ono što pojedinci podrazumijevaju pod marketingom.
Zadnja izmjena: arelinho, dana/u 03 avg 2015, 19:39, ukupno mijenjano 1 put.

aqarius
Kontakt:

Post Postao/la aqarius » 02 avg 2015, 20:15

Meni samo nikako ne ide ta priča o UMORU.Kakav bolan umor.Pa došli sa odmora,treba da pucaju od snage..ovo je za sve timove ,ne samo za Želju..Igrali jednu evropsku i sada treba serenade pod prozorom pjevati za brži oporavak,pa protiv Radnika su trebali izvesti juniore i to još da ih ovi nakantaju.Englezi par sedmica igraju ponedeljak,srijeda nedelja i igraju,pa nisu ni oni roboti ljudi isto kao i u Bosni,Tanzaniji,Keniji....eebem ti više priču o umoru kao da nam kompletna liga mekinje jede...

Dinara
Kontakt:

Post Postao/la Dinara » 02 avg 2015, 20:17

O kakvom vi pritisku pred Standard govorite? Ocigledno bi neki od vas da ispadnemo od Standarda tjerali upravu,strucni stab i igrace. Normalno je da ne mogu igrati ovim tempom,ima umora,fali motiva,misli se na Standard i Boze moj...Nemamo igracki kadar da sve to moze ispratiti,jos uvijek sve je pod kontrolom jer je prvenstvo tek pocelo. Bice kikseva,kako nasih tako i od konkurenata.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 02 avg 2015, 20:18

Kad se pogleda koliko nam dobrog donosi utakmica u cetvrak i ako prođemo, stvarno bi steta bila da posjeta zakaze.

Navijaci nikad potrebniji, sad protiv Standarda vjetar u leđa vise nego potreban.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 02 avg 2015, 20:18

veoma lose
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 02 avg 2015, 20:19

Za poraz je kriv novinar ovog portala Beganović koji onako nepromišljeno, prepotentno, navijački, neiskusno, glupo napiše tekst kako je Željezničar favorit za osvajanje titule. Ekipa koja je prepuna mladih igrača ne može biti favorit za titulu, pogotovo jer su oscilacija česta pojava kod tog uzrasta.Nije ni novinarstvo za svakog.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

rodom s Mejtaša
Kontakt:

Post Postao/la rodom s Mejtaša » 02 avg 2015, 20:21

Ne volim kritikovati igrače pa neću ni sada. Imalo bi im se svašta reči.
Meni samo nije jasno kako mi možemo protiv Standarda. Njima odgovora x i ako išta imaju u glavi ne znam kako mogu izgubiti. Mi kad ganjamo rezultat vrlo smo loši i teško dolazimo do šansi.
Ova ekipa se mora pojačati odnosno osvježiti sa dva kvalitetna igrača ako hoćemo opet Evropu izboriti. Nadam se da su Oda i Uprava toga svjesni. Mora se dio para uložiti u pojačanja. Evropa donosi pare, ali se i mora uložiti nešto da bi se do nje došlo.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 02 avg 2015, 20:22

FRANK RIBERY je napisao/la:Za poraz je kriv novinar ovog portala Beganović koji onako nepromišljeno, prepotentno, navijački, neiskusno, glupo napiše tekst kako je Željezničar favorit za osvajanje titule. Ekipa koja je prepuna mladih igrača ne može biti favorit za titulu, pogotovo jer su oscilacija česta pojava kod tog uzrasta.Nije ni novinarstvo za svakog.
ništa od toga, nego naručeno i plaćeno.

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 02 avg 2015, 20:22

Spominjete navijace, ali isto ovako je bilo u Belgiji. Vjerujete ljudi da vecina nije zeljela da navija zbog situacije koja se desila na jugu na utakmici protiv Ferencvarosa. Navijanje u Belgiji je bilo kriticno i samo nas nekoliko momaka nije prestajalo navijati, dok su ostali zbog raskola izbjegavali navijanje. Drugo poluvrijeme je bilo mnogo bolje, ali daleko od toga koliko mi Manijaci mozemo pruziti (barem smo duplo bolji mogli biti) i ocito je da igraci se tek trude kada imaju gromoglasnu podrsku nas navijaca (to se i vidjelo na terenu u Liege gdje su glavni motivatori nakon poluvremena bili Oda i navijaci). Ta podrska je nedostajala i danas protiv Radnika kao i u prvom poluvremenu u Belgiji sto je rezultiralo u dodatnoj indisponiranosti igraca. Zalosno kako od igraca, ali mnogo mnogo mnogo vise od navijaca...

Sto se tice utakmice, ja sam daleko od nezadovoljnog ako prodjemo Standard no ako ispadnemo u cetvrtak to jeste vec lose ali ne katastrofalno. Dosta mi se prisjetiti sezone 2011-12 kada smo nakon cetiri kola imali 4 boda (te samo 8 bodova nakon sest kola) sto ce navjerovatnije biti i sada pa smo na kraju ubjedljivo uzeli titulu i obarali sve moguce rekorde. Sve je jos otvoreno i apsolutno nista nije izgubljeno. Pa Bog vam pomogao, ima jos 28 kola odnosno 84 boda u igri. Ovo je samo los pocetak i nista vise, Oda nije kriv za ovo nego igraci koji se trenutno ne zalazu suvise u Premijer ligi, a u isto vrijeme su krivi i navijaci koji od utakmice protiv Ferencvaros pruzaju minimalnu podrsku koja je malo reci sramotna. Ni simpatizeri nisu nesto bolji.

pride_of_merseyside
Kontakt:

Post Postao/la pride_of_merseyside » 02 avg 2015, 20:23

mamaSmurf je napisao/la: Vidim, u potpisu Liverpool ispred Želje. Lijepo se okreneš svojoj pravoj ljubavi i mirna Bosna.
I mene je prvo huja uzela, a onda se prisjetih sezona kad je moja prva i jedina ljubav znala nadoknaditi i više od šest bodova. Dakle, samo sabura, još dosta bodova je u igri, a pare od UEFA ne leže na cesti.
Šta tebe briga za moj potpis? Ne obraćaj mi se tako. Ako je tebi Željo jedina ljubav ne znači da je tvoja ljubav veća od moje. Meni nije jedina, ali jeste prva i najveća i ne treba mi ni potpis ni forum da bih to pokazala.
To što ja emotivno doživljavam svaku utakmicu, gubim živce i teže me prolazi huja nego tebe ne daje ti za pravo da mi govoriš gdje da se okrenem.
Svi mi ovdje želimo sve najbolje Želji i sve što napišemo je iz ljubavi. Naravno da se bodovi mogu nadoknaditi, ali neće to pasti s neba, već treba razmišljati kako doći do toga.

Željooooo
Kontakt:

Post Postao/la Željooooo » 02 avg 2015, 20:24

Desavaju se i porazi, kao i pobjede ali ovo danas je sramota i to velika. Odovića smo svi hvalili nakon evropskih tekmi ali je nakon ova dva poraza u ligi zaslužio da se kritikuje. Odoviću posebno zamjeram što ih nije dovoljno motivisao za ovu utakmicu, drugi put se ponavlja da su oni mislima u evropi. Druga stvar koju Odoviću zamjeram je rotacija, pa majka mu stara zbog cega smo doveli Stokića koji je jedan od najboljih napadaca u ligi, pa da li se mogla u nekom slucaju i formacija promijeniti pa da umjesto nekog iz sredine igra Enis Sadiković itd. Ne znam da li ja jedini to vidim ali ovoj ekipi fale oba beka, i lijevi i desni i igrac sredine terena. Nije ništa još gotovo, sljedeca tekma je Standard, ako prođemo mislim da će se sve zaboraviti..
Zeljo mi je kao mater i otac, krvno smo vezani! Da je u sedmoj ligi i da igra najdosadniji fudbal na svijetu - to je moj tim i ja sam uz njega. Ove evropske timove biram po ukusu, nesto kao curu. Kad mi dojade mogu ih odyebat i trazit novi tim.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 02 avg 2015, 20:25

AnelZ je napisao/la:Spominjete navijace, ali isto ovako je bilo u Belgiji. Vjerujete ljudi da vecina nije zeljela da navija zbog situacije koja se desila na jugu na utakmici protiv Ferencvarosa. Navijanje u Belgiji je bilo kriticno i samo nas nekoliko momaka nije prestajalo navijati, dok su ostali zbog raskola izbjegavali navijanje. Drugo poluvrijeme je bilo mnogo bolje, ali daleko od toga koliko mi Manijaci mozemo pruziti (barem smo duplo bolji mogli biti) i ocito je da igraci se tek trude kada imaju gromoglasnu podrsku nas navijaca (to se i vidjelo na terenu u Liege gdje su glavni motivatori nakon poluvremena bili Oda i navijaci). Ta podrska je nedostajala i danas protiv Radnika kao i u prvom poluvremenu u Belgiji sto je rezultiralo u dodatnoj indisponiranosti igraca. Zalosno kako od igraca, ali mnogo mnogo mnogo vise od navijaca...

Sto se tice utakmice, ja sam daleko od nezadovoljnog ako prodjemo Standard no ako ispadnemo u cetvrtak to jeste vec lose ali ne katastrofalno. Dosta mi se prisjetiti sezone 2011-12 kada smo nakon cetiri kola imali 4 boda (te samo 8 bodova nakon sest kola) sto ce navjerovatnije biti i sada pa smo na kraju ubjedljivo uzeli titulu i obarali sve moguce rekorde. Sve je jos otvoreno i apsolutno nista nije izgubljeno. Pa Bog vam pomogao, ima jos 28 kola odnosno 84 boda u igri. Ovo je samo los pocetak i nista vise, Oda nije kriv za ovo nego igraci koji se trenutno ne zalazu suvise u Premijer ligi, a u isto vrijeme su krivi i navijaci koji od utakmice protiv Ferencvaros pruzaju minimalnu podrsku koja je malo reci sramotna. Ni simpatizeri nisu nesto bolji.
nek' sjednu i dogovore se kako znaju i umiju. nemam šta pametnije reći.

rodom s Mejtaša
Kontakt:

Post Postao/la rodom s Mejtaša » 02 avg 2015, 20:33

Kakav crni Radnik, danas bi Želju uzelo pola lige bez problema. Šta je trebao Radnik da daje autogolove. Mi na momente kad bi ih malo pritisli ljudi nisu znali gdje gone. Ali ne može se igrati na momente i sa pojedincima koji nisu pretrčali dva kilometra

mamaSmurf
Kontakt:

Post Postao/la mamaSmurf » 02 avg 2015, 20:37

pride_of_merseyside je napisao/la:
mamaSmurf je napisao/la: Vidim, u potpisu Liverpool ispred Želje. Lijepo se okreneš svojoj pravoj ljubavi i mirna Bosna.
I mene je prvo huja uzela, a onda se prisjetih sezona kad je moja prva i jedina ljubav znala nadoknaditi i više od šest bodova. Dakle, samo sabura, još dosta bodova je u igri, a pare od UEFA ne leže na cesti.
Šta tebe briga za moj potpis? Ne obraćaj mi se tako. Ako je tebi Željo jedina ljubav ne znači da je tvoja ljubav veća od moje. Meni nije jedina, ali jeste prva i najveća i ne treba mi ni potpis ni forum da bih to pokazala.
To što ja emotivno doživljavam svaku utakmicu, gubim živce i teže me prolazi huja nego tebe ne daje ti za pravo da mi govoriš gdje da se okrenem.
Svi mi ovdje želimo sve najbolje Želji i sve što napišemo je iz ljubavi. Naravno da se bodovi mogu nadoknaditi, ali neće to pasti s neba, već treba razmišljati kako doći do toga.
Što se ljutiš, nekako mi pade u oči redoslijed klubova u potpisu. Nikad nisam shvatala ljude koji navijaju za više klubova, ali valjda to danas može. Ja sam za ovu staromodniju varijantu, tako da me zanima samo Željo.
Jer stojimo,prkosimo,u srcima te našim nosimo!

frootloops
Kontakt:

Post Postao/la frootloops » 02 avg 2015, 20:38

Opravdanje ne treba traziti u navijacima iako smo mi najslabija karika. Sve je to fudbal, pobjede i porazi su dio sporta. Struka je drugi put zakazala s cudnom postavkom i cudnim izmjenama. Stokica nema nikako, Mladenovica mijenja zadnji vezni i preko te strane primamo gol. Joco je morao igrati i to je defakto. Utakmica zavrsena i okrenut se prema Standardu da probamo proci. Navijaci se trebaju zapitati isto zbog cega oni dolaze na utamice. Da li zbog svojih licnih frustracija, sukoba ili zbog igraca.Ali opravdanje navijaci nisu.

Format
Kontakt:

Post Postao/la Format » 02 avg 2015, 20:39

Mi smo dvije gosti sad? O Boze
Zeljeznicar! 1921 !

Argentina
Kontakt:

Post Postao/la Argentina » 02 avg 2015, 20:40

Poraz boli, ali je shvatljiv. Nparavili smo puno u Evropi i negdje dobijes, negdje izgubis. Da smo birali, dva poraza u ligi ili Evropi, uzeli bi sadasnju situaciju. Idemo dalje, spremit se za Standard sto je bolje moguce i pokusati uraditi nesta.

Navijaci - zar oni postoje, djecurlija ili malo stariji koji su na nivou djecurlije, ne znaju nista osim biti narkomani i spominjati momke koji su nesretno stradali. Svakako da treba odati pocast svim tim momcima, ali oni nista drugo ne rade osim skadiranja njihovih imena. To nije navijanje. Mi u kopu imamo 300 ljudi, presmijesni smo.

Ocekivao sam bolju posjetu generalno. Ali ocito da normalni ljudi nece da dolaze jer na domacim tekmama imaju osjecaj da idioti kojih je 200 vode kolo sto je i tacno, u Evropi je puno drugacije, to se i ne primjeti.
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)

MCMXLVI
Kontakt:

Post Postao/la MCMXLVI » 02 avg 2015, 20:40

Upravo sada kuci sa Grbavice. Sta reci, lose ste odigrali sto jest jest! Prvo poluvrijeme katastrofalno, Radnik mnogo bolji ali nista konkretno. Drugo p. prvih 15 min totalna vasa dominacija gdje ste postigli i vas gol. Koju samo razliku igre Kokot i Blagojevic prave u vasem timu, inace Blagojevic je vase najvece pojacanje ove sezone! Smiren i vidi se da zna. Sto se tice Kokota takoder jako dobar. Bajic izgubljen cijelu utakmicu. Diatta mi je jako drag, ali nista on danas nije pokazao ili probio po svojoj strani, osim one prilike sa glavom. Ne znam ko vam je broj 17 Livaja ili tako nesto, ali ono je cisti racku kao i Baric kod nas. Greske do greske. Ne znam sta je sa vasim igracima, ali kad je liga u pitanju to je skroz drugi tim. Vi ste ovo trebali zatvoriti dok je Radnik jos bio u soku posle prvog gola. Radnik je vas uz taktiku i sa mnogo srece uzeo, po meni nezasluzena pobjeda al sta je tu je. Igraci su vam se slabo otkrivali i slabo pratili igru, i previse pogresnih dodavanja. Po meni Oda je trebao uvesti Memiju. Sto se tice juga ne znam sta je razlog, ali brate ono je jadno za klub kao sto je Zeljeznicar.

Lijep pozdrav i sretno vam u revansu!
"Ne mogu, brate ja, igrati za novac i slusati kako trebam igrati. Hvala im. Bili su korektni i nisu mi pravili probleme. Rekao sam im da ja mogu igrati samo u Sarajevu" - Asim Ferhatovic Hase

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: ANamelessGhoul, avalPacidoroP, drzgemboadislic, Lekqqq1921, Levin i 85 gostiju.